|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
13.10.2010 18:41:07   
Verus
Jeste...mama odlazi 5 novembra i vec me hvata frka....svekrva dolazi ali na mesec dana, odlazi 5og decembra a od 6 decembra Helenica je u jaslicamauser posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 51
   [Obrisana poruka]
13.10.2010 18:42:20   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
17.1.2013 12:01:52   
Lu
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Hm, onda znači da mogu i ovde user posted image

Problem: Ana se u pola noći budi, uglavnom bez plakanja i puf samo se prebaci kod nas u krevet. Počelo je kada je moja mama došla na mesec i nešto dana kod nas. Mama rano leže, mi da je ne bi maltretirali i sevali TV-om prebacimo naš krevet u dnevnu, a iz dneven u spavaću. Ana prvu noć spavala, posle je kao navijena u 00.00 se probudi i pređe kod nas u krevet. Pričali smo sa njom, napravili tabelu nagradica kada spava u svom krevetu, drali se... Dakle i lepo i ružno probali i na kraju digli ruke. Kad je mama otišla, mi se vratili u spavaću, delovalo je sve ok. Probudi se nekad noću, upali njenu lampicu, valjda da vidi da li smo tu, i nastavi da spava. Na sve to, od oktobra kašlje non stop (vrtić) i verovatno se i zbog toga malo budila. No, kažem, uglavnom je spava u svom krevetu. Mi već 2 meseca spavamo opet u spavaćoj, a ona se svaku noć budi i ušunja u naš krevet.
Ponovno buđenje je počelo kad sam joj izbacila mleko pred spavanje - dakle ja je više ne uspavljujem sa flaicom (užas, znam dete od tri godine pije mleko pred spavanje na flašicu, ali mislila sam da tako brže zaspi) već lepo sama legne, mi je poljubimo za laku noći ja odsedim u sobi dok ne zaspi - što traje manje od 10 min.
Do sada je kod nas spavala samo kad je baš baš bolesna, a to je jaaaaaaaaaaaaako retko bilo. Nikad nisam želela dete u našem krevetu i u tome sam bila istrjna do sada. I uspevalo mi je.
Sinoć me mužu pukao film i drao se na nju jer cmizdri, a neće da kaže zašto. Na kraju smo svo troje sedeli u dnevnoj, ja je pitam jel ti znaš zašto je mama tužna, kaže jer ja ne spavam u svom krevetu. Kažem joj da je mama i tata vole najviše na svetu i kada su ljuti na nju - da mi sada nismo ljuti, nego tužni i da je sve jedno volimo. Komedija, muž je grdi, ona mene grli i mazi (pri tom kod nas nema popuštanja niti podkopavanja auotriteta). Na kraju, SVO TROJE idemo u krevet, ona u svoj, mi u svoj i spavamo.
Spavala je celu noć.

Ima li neka mama savet ili ideju? Osim one da idemo svi na spavanje zajedno - malo mi je rano u 8 da idem u krevet user posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
17.1.2013 12:04:05   
Lu
Tema jeste za decu, ali su mame uglavnom pisale o bebama.
Ili sva djeca stvarno spavaju u svom krevetu (gdje i trebaju) ili mame ne žele o tome user posted image
Evo da probijemo led, i moj šestogodišnjak dolazi meni u krevet, pod izgovorom nemam tate u krevetu nije nam gužvauser posted image
Kad se sjetim da je od 5 mjeseci spavao u svojoj sobiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
17.1.2013 12:08:43   
Trcosava
Ali Ana je uvek spavala u svom krevetcu, sada ima i veliki krevet. Šizim! Ja sam u sredini, ona na ivici - nije me strah da će pasti jer spava kao ja, tj lepi se za prvog do sebe i ja sam onda u sendviču. Grejem kao TA peć i svaku noć sam mokra! A ona kad ušunja kao lopov, više ni ne oset_im kada dođe i onda spava otkrivena, a noću se ohladi u sobi...

U trudnoći sam se zarekla da neću dete puštati u bračni krevet i muža terati iz istog. Ostajem dosledna tome. Pišem kako će biti noćas.

p.s. primetila sam da većina mama pušta detetu da spava sa njima u krevetu i da u većini slučajeva taja leti iz sobe user posted image (moja sestra je bila prvi slučaj i to sa oba deteta) i meni se to nikako ne sviđa.

Ti si drugi slučajuser posted image

< Poruku je uredio Trcosava -- 17.1.2013 12:12:26 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 10:16:22   
Anck Su Nmaun
Tara je od skoro pocela svaku noc da dolazi kod nas u krevet.
Ja jednu noc skupim snage da se usprotivim user posted image
I tako ja je teram nazad ona tu vec pocinje da sizi pomalo i place, sreca seka ima jak san pa je nije probudila, i ja uporna nedam da dodje... ali..
Ona pametnica place i place, i utihnula posle 20 tak min i sacekala da mi zaspemo i usunjala nam se kod nogu i tu zaspala user posted image . Tek izjutra je ja skontam tu i podignem gore kod nas.

Onda nije dolazila mozda dve tri noci i opet sve iz pocetka. Eto je kod nas svaku noc user posted image

Trco vidim i vi ste imali slican problem, mi pustimo kod nas kad dete ima baas visoku Temperaturu pa mi je lakse da je pratim, inace ne dam.
Kkao ste vi resili taj problem...ili je to izgleda faza kod dosta dece...user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.2.2014 10:20:16 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 10:24:44   
Peace*
Joj to je i meni Luka uradio, tako se uvukao kod nogu, kao kuče. Baš mi je bilo žao. Posle toga ga nisam jedno vreme terala iz kreveta. Čak sam ga i stavljala direkt tu da spava. I trajalo je... Pa Marko je imao oko mesec dana kada se napokon vratio u svoj krevet. Sada pređe po nekada kada sanja nešto ružno.
Kada god sam htela da se sekiram oko toga, pomislila bih kako vreme brzo prolazi i kako za koju godinu svakako neće hteti da spavaju sa mnom, i što budu stariji, sve manje će želeti da se maze, i onda im se samo uvučem u vratić i uživam u mekanoj koži i vratu. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 10:32:00   
Torbica
Nama jos niko ne dolazi u krevet, nadam se da i nece.... Cerka preko dana nekad pokusava da postigne dogovor, opasna je, zasad se dobro borim...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 10:45:39   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Peace*

, i onda im se samo uvučem u vratić i uživam u mekanoj koži i vratu. user posted image

user posted image

Jao istoooo... a ona obozava da se mazi, pa kad je pustim kod mene samo se ususka kod mene da je zagrlim i mazim.
Jeste da tatu nekad izjutra isteramo ali...

Ne bi mi smetalo da je to ponekad kao sto se ranije desavalo, ali evo vec mesec dana mozda i jace dodje svaku noc.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 11:13:37   
emicaa
ja sam vec jednom pisala o nasoj vragolanki i njenom spavanju,u pocetku smo je uzimali sat prije ustajanja samo na mazenje,pa se pocela budit u tri i ne smiruje se dok ne zavrsi kod nas,pa je onda pocela u 1,na kraju preuredimo krevetac i spojimo ga sa nasim krevetom i ona spava dok sam joj blizu cim se vratim na svoje mjesto i ona budna...e sad, nesto mi nije jasno,kako moze preko dana spavati gdje god da je stavim i nocu dok ja ne dodjem u sobu spava u kreveticu a cim sam ja tu i ona prelazi kod mene.stalno govorim da cu je poceti opet uciti na krevetac ali vec nocima ne spava kako treba i jedva hodam tako da nemam snage da je nocu po 15 puta uspavljujem,jedva ustanem da je nahranim...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 20:54:10   
Misha i Ljisha
emice bebe imaju lak san, spava u krevecu dok ti ne udjes u subu a kad udjes eto njenih lepih okica hehehe...Prosto te cuje. A u toku noci se zapitaj da li neko od vas dvoje hrce, ti ili tm. Bebe 80% sna spavaju lakim snom znaci cvrst im je san samo nekih recimo 20 minuta po uspavljivanju zato i kazu ako se dete uspavljuje nuna i tako to onda ga ne spustati odmah u krevetac vec izdrzati jedno 15tak minuta pa tek onda bebu spustiti jer im je tad san najcvrsci.

Ja i dalje tvrdim da je isuvise mala da se navikla na veliki krevet. Ja sam s dunjom spavala preko dana zajedno na velikom krevetu skoro svaki dan do nekog njenog petog meseca, a opet je nocu najnormalnije spavala u krevecu. Kad mi je pala s kreveta velikog od tad spava i preko dana u krevecu a i evo pre neku noc sam je stavila da spava pored mene kad se udarila. Da ne kazem da zbog neceg skoro svake nedelje jednom zavrsi kod mene u krevetu. Izdrzi par noci eto da ustanes da je uspavas i sacekas 15 min da ucvrsti i da je onda spustis u krevetac (kao sto sam ti vec rekla umotanu da ne oseti temperaturnu razliku jer je sigurno i hladan carsaf budi kad je spustis). sigurno ti je bolje jednom da se probudis i izdrzis 15 minuta nego da se budis svako malo.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
18.2.2014 22:34:23   
Didy
Kod nas svako ima svoj krevet i spava u njemu. Desi se ponekad, ali to je stvarno jako retko, da npr. Stefan dođe kod nas i to se najčešće desi da ja nisam ni svesna kad se uglavi između nas. Šta znam, valjda ima neke strahove, pošto dođe s pričom - Sanjao sam... pa kaže šta. Onda smo se dogovorili da popodnevno spavanje može kod nas u krevetu, tokom noći ne. I to je palilo neko vreme dok je spavao popodne. Otkako ne spava danju, više na pali taj dogovor, pa mu ostavjamo otvorena vrata i onda kaže da se ne boji.
Pre par meseci smo imali situaciju kao kod ASN - Došao je jedno veče, pa sledeće, pa sledeće i kad sam shvatila da je đavo odneo šalu, ja ga onako komirana u sred noći vratim u njegov krevet, pomazim, poljubim i vratim se u svoj krevet. I sledeću isto i onu tamo isto. Nateram sebe da se razbudim i da ga vratim. Onda je shvatio da je to to i da se džabe budi noću, pa više ne dolazi. I tokom dana sam mu puno pričala tipa - Noć je za spavanje (ovo jadan sluša od kako se rodio user posted image ), ako se mama i tata ne naspavaju biće umorni preko dana i neće moći da se igraju sa vama, da rade, da spreme ručak, da vas vode u šetnju... Ti si veliki dečak i imaš svoju sobu i svoj krevet i lepše ti je tu da spavaš, nego da se guraš s nama... Valjda je shvatio da sam odlučna i da džabe dolazi, pa je prestao da nas posećuje noću.

< Poruku je uredio Didy -- 18.2.2014 22:35:28 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
19.2.2014 0:22:31   
indy_25
Moja Sara spava u svijoj sobi u svom krevetu. Navece joj citam price i ona tako zaspe ali svaku noc bas svaku se probudi oko 3 i dodje kod nas i ostatak noci provede u bracnom krevetu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
19.2.2014 7:49:26   
Anck Su Nmaun
Jaaao sinoc smo ih celu noc raznosili tamo vamo!

Zaspale su u svom krevetu da bi posle sat vremena H pocela da place i place ... nesto me boli i tako, nismo na kraju ni skontali sta...pa je mm nosao po celoj kuci i svim krevetima.
Tu i T se probudi i nece sama da spava, pa ja lezala pored drzala je malo za rukicu ali dzaba. Na kraju se dosunjala kod nas, dok nije zaspala pa smo je vratili u njen krevet.
Kad eto je negde oko 6 jutros kad se probudila skontala da je u svom krevetu pa je tuzno "cvilela" i dosla jos malo kod nas... opasnice!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
19.2.2014 8:19:30   
Trcosava
Hm nisam na kraju pisala šta je bilo user posted image

U tom periodu od 2-3 godine postaju svesni mraka, oko sebe bla bla. NAime, ja sam već mislila da idem i kod psihologa jer nisam znala šta da ridm. Muže kao servier radi i za vrtiće ovde i ovo gore mu je rekao dečiji psiholog.
Jednostavno sam prestala bilo šta. Ana spava sada u svom krevetu. Ujutru kada se probudi (6, 7) zna nekad da se ušunja u naš krevet i to izručiti traži da legne između nas. Nekad joj pustim, nekad ne - zavisno od toga koliko sam pospana.
Ali tu su već i geni - i ja sam jako dugo volela moje da probudim ranom zorom i to baš između njih da se uvalim.
Ali opet poenta je da je NIKAD nisam navikavala na naš krevet.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
19.2.2014 9:16:54   
Didy
Oko 1h je došao i kaže - Hoću vode! Tek čuješ Sofiju - Hoću i ja! Pomislila sam - Gotovo je sa spavanjem, eto nama žurke! Popiše oni vodu i vratiše se svako u svoj krevet i to je bilo to, do jutra se nismo budili. Uh! Već sam pomislila - Tako mi i treba kad laprdam kako fino spavaju. user posted image
Mislim da kao i kod svega ostalog u vezi sa decom treba biti dosledan, odrediti šta su granice i to je to. Ako nećete da deca spavaju u vašem krevetu, nemojte ih puštati uopšte jer im neće biti jasno zašto nekad može, a nekad ne (naravno, ovo se ne odnosi na posebne slučajeve kad su bolesni ili nešto slično). Ili se dogovorite - Možeš da dođeš kod nas kad vidiš da je dan. Pa onda da se eventualno malo pomazite ili odspavate još malo svi zajedno. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
19.2.2014 9:31:21   
Sanjica26 RR
Teodora nikad nije spavala sa nama. Uvuce se ona nekad ujutro kod nas, ali retko. Ona jednostavno ne noze da spava sa nama jer je treba prostora u krevetu za okretanje. To kod nas ne moze. Cak i kad je bolesna ne spava sa nama. Mm spava u dnevnoj, pa je obilazi. Jedino sto nas zove da dodjemo u njen krevet da spavamo.user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
3.3.2014 14:21:26   
emicaa
Da pohvalim Doru,od četvrtka spava u svom krevetiću,kad se počne budit samo je uzmem za rukicu i opet nastavi.još joj je krevetić sastavljen sa našim ali dok još koji dan prodje i to ćemo riješit user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 7:46:39   
big mum
Imamo ovaj problemuser posted image
Sofia a i Strahinja dolaze kod nas u krevet.I to svaku veče.Već su veliki i trebali bi da spavaju u svojim krevetima ali ne,uporno se bude i dolaze.Sofia se baš boji da spava sama sva se trese i plače .
Ne znam šta da radim više sa njima user posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 8:31:40   
Trcosava
BM ja bi potražila savet spihologa. Gore sam već pisala da sam planirala da odem zbog Ane i njenog ustajanja i prelaženja (a nisam je navikavala)

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 8:44:33   
big mum

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

BM ja bi potražila savet spihologa. Gore sam već pisala da sam planirala da odem zbog Ane i njenog ustajanja i prelaženja (a nisam je navikavala)


Tako sam nešto i planirala,otićiću danas so školskog psihologa i malo porazgovarati o ovoj temi.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 10:51:00   
Azra_
Posavetuj se. Inače, ja sam do 8.godine spavala sa mojima. Tada su me nasilno izbacili jer su videli da druge nema. To je bio u neku ruku moj hir, oni moja sigurnost, plašila sam se mraka, zatvorenih vrata...ali eto, sve je prošlo. Da znaš da ima i takvih primera. Ne kažem da tako treba, ali nije ništa strašno.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 11:00:20   
big mum

IZVORNA PORUKA: Azra_

Posavetuj se. Inače, ja sam do 8.godine spavala sa mojima. Tada su me nasilno izbacili jer su videli da druge nema. To je bio u neku ruku moj hir, oni moja sigurnost, plašila sam se mraka, zatvorenih vrata...ali eto, sve je prošlo. Da znaš da ima i takvih primera. Ne kažem da tako treba, ali nije ništa strašno.


Hvala ti na ovim riječima ,utješila si me.user posted image
E to je kod nje u pitanju kaže da se boji mraka mada uvjek ostavljm svjetlo u hodniku a vrata otvorena.I zaista nema razloga da se boji.I nemože sama da zaspi već moram ja leći kraj nje i čvrsto me uhvati za ruku dok ne zaspi.I ako se probudi a nema nikog kraj nje eto je stižeuser posted image


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
6.10.2014 11:17:39   
Anarunika
Ja nisam za nasilno odvikavanje. Svako dete je drugačije, neko od početka voli da bude samostalno neko se mazi do puberteta...Arči, moj stariji sin, je spavao sa nama u krevetu do skoro , a onda je odjednom sam tražio i rekao da će od sad spavati u svojoj sobi u svom krevetu. I tako i jeste. Isto ne voli da zaspi u mraku, pa ja ostavim tv dok ne zaspi ...znam da nije najzdravije ali ipak daje malo svetla.
Mlađi se ne plaši ni mraka niti ga je briga da li će da zaspi sam ili sa mamom u krevetu, ali spava sa nama u sobi , u svom krevetu,jer jednostavno još nije spreman da se skroz odvoji. Vrlo retko se desi da noću pređe u naš krevet.
Tako da je svako dete slučaj za sebe. I mislim da je mnogo lakše odmah nabaviti veliki bračni krevet , nego pokušavati dete izbaciti iz istog kada još nije spremno user posted image

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Kako dete odvići od spavanja u bračnom kr...
2.3.2015 20:44:05   
veselicaa
Moja A, je spavala do cetvrte godine sa mnom tj,dok se S nije rodila.A S.jos spava sa mnom u krevetu i koliko vidim ne planira skoro da se odseli u svoj krevetic user posted image

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here