|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
5.12.2008 11:51:18   
Anoniman
Upalili ste noćnu lampicu, provetrili sobu, dali detetu čašu vode, pročitali mu priču, ušuškali ga u krevet, izljubili i poželeli mu laku noć. Ako ste među srećnicima, bićete mirni do jutra, ali ako ste među onom grupom roditelja koji noćni mir mere sekundama, minutima ili satima, onda znate o kakvoj muci se radi.

Usred noći mališan vam se ušunjava u sobu, zatim u vaš krevet, ako negodujete, on počinje da lije krokodilske suze, agonija traje, vi popuštate, a ujutru ste svi ispijeni i neispavani.

Da, teško je odoleti noćnim dečjim izgovorima, pomislićete, to mogu da ignorišu samo oni sa čeličnim srcem. „Nešto se čuje u mojoj sobi", „žedan sam", „gladan sam", „nedostajala si mi", „plašim se", „usamljen sam", „bolestan sam" ili, jednostavno, „ne mogu da spavam".

Da bi poštedeli sebe i ukrali nekoliko sati čvrstog sna, mame i tate podignu prekrivače i puste klince u svoj krevet. Ujutru se osećaju kao izubijani, pošto deca nemirno spavaju, a najmlađi se teško bude za obdanište ili školu. I šta onda?

Evo nekoliko saveta koji će pomoći da vaše dete počne tokom cele noći da spava u svom krevetu.

- Dekorišite i lepo uredite sobu. Zajednički donesite odluku kako će izgledati njegova soba. Pitajte ga gde da smestite krevet, šta da stavite na noćni stočić. Ideja je da apsolutno zavoli svoju sobu i da želi da boravi u njoj.

- Osmislite nezaboravan ritual za laku noć - dete bi trebalo da se raduje rutini koja se dešava pre odlaska u krevet. Možete mu čitati omiljenu knjigu u delu sobe koji mu se najviše sviđa, ili ga kupati uz zvuke muzike koju najviše voli, dati mu slatkiš pred spavanje, a onda oprati zube, otpevati mu neku pesmu, pričati o dnevnim događajima ili ga jednostavno maziti.

- Zahtevajte da ode u kupatilo pre spavanja da se ne bi budilo tokom noći i tražilo da ga vodite da piški, ponudite mu isto pre odlaska u krevet.

- Ne ležite pored deteta dok se uspavljuje. Ako ležite pored njih dok se ne uspavaju, pomisliće da to mora da bude tako. Ako već legnete pored deteta, neka to bude na kratko.

- Objavite pravilo da će od sada vaše dete spavati u svom krevetu i ne odstupajte - pretvorite to u svečan i zabavan čin. Recite: sad kada si pošao/la u obdanište, treba da spavaš u svom krevetu svake noći; ili: pošto si napunio/la četiri godine, imaš čast da izabereš igračku sa kojom ćeš svake noći spavati u svom krevetu.

- Ne budite slabi na plač ili zapomaganje. Ako posustanete, vaše dete će pobediti. Recite mu da nećete više da ulazite u njegovu sobu da biste ga ljubili, grlili, svađali se, ili da bi vas ono moljakalo. Držite se ovoga. Ako izađe iz svoje sobe, pokažite mu da se vrati u nju bez diskusije. Nemojte pokazati slabost.

- Iako ste potpuno iscrpljeni, ili je gluvo doba noći, ispratite dete do njegove sobe. Nemojte besneti ili mu pridavati mnogo pažnje, već samo recite: pravilo je da spavaš u svom krevetu. I ne odstupajte od toga!

IZVOR

ETO KORISNIH SAVETA! user posted image  Ono što mi je zapalo za oko je deo kada kaže  "Pošto si napunio ČETIRI godine, imaš prava da izabereš igračku sa kojom ćeš da spavaš...", jel ja puno očekujem od svog deteta sa 2,5? user posted image
 
A ovaj deo "Recite mu da nećete više da ulazite u njegovu sobu da biste ga ljubili, grlili, svađali se, ili da bi vas ono moljakalo. Držite se ovoga. Ako izađe iz svoje sobe, pokažite mu da se vrati u nju bez diskusije. Nemojte pokazati slabost." funkcioniše kada tata nije kod kuće. Juče sam htela da budem čvrsta, i ja bih iskulirala, da mm nije rekao da idem on onda u sobu, ali ga Luka izbacio i nastavio da viče MAMIKA...


< Poruku je uredio Tasha -- 5.12.2008 11:53:21 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
5.12.2008 18:44:47   
guppy RR
Super su mi svi saveti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
28.1.2018 21:34:10   
Dragce86
Eh, mm i ja smo nazalost popustili nasoj bebici - oko 3 ili 4h ujutru ona se probudi o nece da zaspi nikako u svom krevecu ponovo, pa smo nosali, pa sam dojila i na kraju sam je stavila u nas krevet a suprug presao na onaj u dnevnoj sobi, pa je zaspala kroz par sekundi...i tako par veceri zaredom i evo, par meseci ne izlazi iz naseg kreveta, a mi nemamo vise ni energije ni snage da je nocu nosamo i uspavljujemo kad on radi po ceo dan a ja oko nje i kuce, ne znamo kud udaramo sami :(

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
27.2.2018 19:41:22   
mama Jo
Moja J.je skoro do godinu dana spavala kod nas u krevetu....nakon toga je sama presla u krevetic i nije htela kod nas ni slucajno... ja ne vidim nista lose u tome...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
27.2.2018 19:47:57   
Mala Elena
E.smo kupili krevet ali ja spavam sa njom u njemu, muz u bracnom sa P, beba u krevecu...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
27.2.2018 20:26:14   
Anck Su Nmaun
Kod nas je svako dete preslo u veliki sa dve godine. Dotada svako u svom kreveticu, jedino kad su bolesni onda sa nama.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
27.2.2018 23:07:30   
mama Jo
Nama J.jos spava u kreveticu ali uskoro cemo krevet da joj nabavimo

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
21.7.2019 13:49:07   
MimaKos
Starkja prihvatila bez problema a mladji ni u svom kreveticu nece da spava...


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kako da vaše dete noć provede u svom krevetu
14.11.2019 15:52:32   
mama ivane
Cerka je sa 2 ipo godine presla da spava u veliki krevet , a sa sinom je imalo problema jedno vreme ustane unoc i dodje kod nas u krevet od skoro prestao je to da radi


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here