|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.12.-15.12.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Forneti
Ne morate kupovati u pekari kad mozete napraviti kod kuće
Kuvar: mikulas
Vrsta jela: Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
FORNETI
U toplo mleko izmrviti kvasac i dodati šećer i kašiku brašna lepo promešati i ostaviti da malo nadodje 10-ak minuta.Zatim dodati ulje,so, hladnu vodu i brasno pa zamesiti mekano i glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini rastniti gotovo naraslo testo u pravougonik, pa narendati na 2/3 margarin.Preklopiti onu trećinu gde nije narendan margarin .Preklopiti i drugu trećinu.Sad tako dobijenu deblju traku presaviti na još po trećinu.(postupak za preklapanje kao kod žužu ili salćiće ). Ostaviti 5 minuta da miruje pa opet razvući i ponoviti postupak presavijanja još jednom pa opet 5 minuta mirovanja i još jednom presavijanje pa opet mirovanje 5 minuta. Posle 5 minuta mirovanja razvući testo na otprilike 0,5 cm debljine. Iseći nožem na manje pravougaonike . Svaki pravougaonik sa jedne strane zaseći 3 crte ili vise nožem.Zatim 1 kašičicu nadeva staviti na drugu stranu i preklopiti, i viljuškom zatvoriti i redjati u pleh obložen pek papirom. Peći na 220 stepeni 10 – 15 minuta dok ne porumene.Pečene posuti šećerom u prahu i poslužiti i malo pričekatii da se ohlade jer je nadev jaaaaako vreo

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here