|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pravilnik o privatnosti

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.8.2020
Poslednja promena 27.8.2020.

image
Pravila privatnosti su u skladu sa novom Opštom uredbom o zaštiti podataka
/11


Ažurirali smo naša Pravila privatnosti u skladu sa novom Opštom uredbom o zaštiti podataka kako bismo vam olakšali razumevanje koje podatke prikupljamo i zašto.

Opšta uredba o zaštiti podataka osmišljena je kako bi uskladila zakone o zaštiti privatnosti širom Europe i zato ima detaljnija pravila o transparentnosti informacija, o tome kako kompanije opisuju svoje postupke obrade podataka.

Takođe smo napravili izmene kako bismo poboljšali preglednost privatnosti i pojednostavili postavke privatnosti. Vaše trenutne postavke i način obrađivanja vaših podataka neće se menjati sa ažuriranjima pravila.

Pravilnik privatnosti Ringeraja.rs deo je Opštih uslova korišćenja portala. Korišćenjem portala, prihvatate prikupljanje, pohranjivanje i korišćenje vaših podataka, uključujući lične podatke, u skladu sa ovim Pravilinikom o privatnosti.

Ako se ne slažete sa ovim pravilima, nemojte koristiti portal.

Za sva pitanja vezana za privatnost na Ringeraja.rs, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na adresu INFO@RINGERAJA.RS.



PRAVILA O PRIVATNOSTI

Posljednja izmjena: 27.8.2020.


1. SVRHA I INFORMACIJE O KOMPANIJI

Prema Uredbi o opštoj zaštiti podataka (2016/679), DANU MEDIA d.o.o. Beograd (U daljem tekstu: "danu", "mi"), Jedrenska 2A, 11000 Beograd, vlasnik i nosilac prava portala Ringeraja.rs (u daljem tekstu "Portal Ringeraja.rs„) obaveštava korisnike o pravilima o privatnosti, o prikupljanju, obradi i korišćenju ličnih podataka kao i o zaštiti tih podataka (u daljnjem tekstu: Pravilnik o privatnosti).


2. UPRAVNIK PODATAKA

U skladu sa važećim zakonom obaveštavamo vas da će vaši lični podaci prikupljeni na portalu biti obrađeni od strane DANU, koji će preuzeti ulogu upravnika podataka.

Registracija i unos podataka na web portalu Ringeraja.rs su dobrovoljni. Korisnici naših online usluga imaju pravo pristupa, ažuriranja, ispravljanja i brisanja njihovih ličnih podataka na način dopušten ovim web stranicama.

Mi se obavezujemo da nećemo počiniti protivpravno i neopravdano mešanje u privatnost pojedinaca u obradi ličnih podataka, zaštiti ličnih podataka i korišćenja ličnih podataka.

Takođe se obavezujemo da nećemo otkriti vaše lične podatke trećim stranama, osim u slučaju vašeg eksplicitnog pristanka ili ako to moramo učiniti u skladu sa zakonskim obvezama.

Podaci o korišćenju portala mogu se povremeno deliti sa našim ugovornim obrađivačima podataka, kao što su dobavljači analitičkih rešenja (Google Analytics), oglašivačka platforma (DFP) kao pružaoci usluga analize tržišta. Skup ugovorenih obrađivača može se s vremena na vreme menjati. Tim partnerima možemo pružiti samo neidentifikovane podatke pomoću kojih obavljaju svoje usluge i na taj način nam pomažu da se osigura normalan rad portala, prikazivanje oglasa, merenje i analiza korišćenja i promotivnih aktivnosti.

Nastojimo da pružimo podatke ugovornim obrađivačima podataka u skladu sa opšteprihvaćenim standardima u industriji te da ih oni koriste samo u dogovorene svrhe. Može se dogoditi da pravila o privatnosti ugovorenih obrađivača sadrže određena dodatna pravila i odredbe o prikupljanju i korišćenju podataka, kao i dodatnim praksama praćenja poput korišćenja kolačića i sličnih tehnologija. Preporučujemo vam da povremeno pregledate pravila o privatnosti jer ne možemo garantovati da će se podaci koristiti u skladu sa našim ugovornim obavezama.


3. OBRADA PODATAKA

DANU se zalaže za zaštitu vaše privatnosti. Pravila o privatnosti opisuju načine prikupljanja, pohranjivanja, korišćenja i upravljanja podacima, uključujući lične podatke koje nam poverite ili koje prikupljamo na portalu.
 

4. PODACI O VAMA KOJE PRIKUPLJAMO

Možemo prikupiti sedeće informacije o vama:

- Kontakt podaci (ime i prezime, e-mail, adresa za dostavu)

- profilni podaci koje nam poverite (nadimak, profilna slika, pol, dob ili datum rođenja, procenjeni datum rođenja, datum rođenja deteta, veze do profila na društvenim mrežama)

- Automatski prikupljeni podaci (IP adresa, vrsta pregledača, operativni sistem, zadati jezik)

- Informacije o korišćenju društvenih alata na portalu (forumi, dnevnici, privatne poruke)

- Tehnički podaci uređaja koji koristite (vrsta uređaja, modela, operativnog sistema, CPU-a itd.)

Ako želite poslati obaveštenje o postojanju portala Ringeraja.rs vašem prijatelju putem naše preporučene usluge, tražićemo vaše ime i e-mail adresu. Mi ćemo automatski poslati jedinstveni e-mail vašem prijatelju, pozivajući ga da poseti Ringeraja.rs. Nećemo pohraniti te podatke.


5. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

Glavni cilj upotrebe vaših podataka je stvaranje vašeg ličnog profila na portalu, čime se osigurava funkcionisanje portala, poboljšanje korisničkog iskustva, komunikacija sa vama, sprovođenje marketinških aktivnosti, sprovođenje istraživanja i generisanje izveštaja samo za internu upotrebu. Svi podaci pohranjeni su na sigurnim serverima koji se nalaze u Sloveniji

Svrha korišćenja podataka može biti kako sledi:

- Stvaranje ličnog profila na Portalu;

- Otkrivanje i predlaganje veza sa drugim korisnicima;

- Sprovođenje aktivnosti i poboljšanje portala;

- Razumevanje vaših postavki i poboljšanje korisničkog doživljaja na portalu;

- Odgovaranje na vaše komentare i pitanja, pružanje pomoći korisnicima;

- Realizacija reklamnih i marketinških kampanja;

- Informacije o značajnim promenama na Portalu, uključujući i promene u politici, tehnička obaveštenje, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i administrativne poruke;

- Informacije o ponudama, promocijama, nagradama, događajima i druga obaveštenje o proizvodima i uslugama naše kompanije i naših partnera;

- Slanje newslettera;

- Obaveštavanje o aktivnostima drugih korisnika koje pratite neposredno ili posredno;

- Za potrebe statističke obrade;

- Poštovanje zakonskih obaveza.


6. TEHNOLOGIJA PRAĆENJA

Na portalu koristimo svoje i tehnologije naših partnera za praćenje korisnika, kao što su kolačići, skripte i karakteristike za prepoznavanje uređaja i pohranjivanje podataka o vašim posetama, kao što su vaše korisničke postavke korisničkog imena i lozinke. Podaci pohranjeni u kolačiće mogu biti povezani sa vašim ličnim podacima, kao što su korisnički ID, u svrhu poboljšanja portala, prilagođavajući ponude vašim željama i jednostavnijem korišćenju portala. Kolačići se mogu isključiti kad god želite, ali u tom slučaju određene karakteristike portala neće vam više biti dostupne.

Više informacija o kolačićima Ringeraja.rs, kao i mogućnostima upravljanja postavkama kolačića, dostupni su na linku
https://www.ringeraja.rs/Cookies_page_SRB.asp.

 

 

7. OBAVEŠTENJE PUTEM E-MAILA I NEWSLETTERA

Vaša e-pošta može da se koristi za različite komunikacijske svrhe, zavisno o važećim informacijskim postavkama u svakom trenutku. Tri osnovne svrhe informacija su:

- Važna tehnička i administrativna, sigurnosna i opšta obaveštenja, ključna za funkcionisanje portala i održavanje odgovarajućeg nivoa privatnosti za korisnike;

- Mesečni newsletter i specijaliziran newsletter za roditelje i trudnice koje se uz izričitu suglasnost šalju jednom nedeljno/mesečno;

- Sponzorisane e-vesti potvrđenih poslovnih partnera Portala (oglašavači).

Ako više ne želite da primate e-vesti ili sponzorisani newsletter, možete se odjaviti u bilo koje vreme. To možete učiniti pomoću linka „odjava” koji se nalazi u podnožju svakog newslettera, ili kroz postavke podešavanja u Moja ringeraja.

 
8. OGLAŠAVANJE

Na portalu, u newsletteru i povezanim Facebook profilima, možemo objaviti oglase, i u vezi sa oglašavanjem, prikupljati informacije o vama i vašem uređaju, kao što su pregledi i interakcija s oglasima.

Sve oglase na portalu, e-vesti i srodne Facebook profile pregleda i odobrava DANU.

Oglašivači i njihovi analitički partneri mogu prikupljati podatke o vama, kao što su pregledi, trajanje sesije, klikovi i drugi oblici interakcija sa oglasima te IP adresu, u svrhu analize, praćenje i merenja uspešnosti oglašivačkih aktivnosti.

 

9. VAŠA PRAVA NA VAŠE PODATKE

Vaša prava u odnosu na informacije koje smo prikupili prilikom korišćenja vašeg portala su:

- Zahtev za pristup vašim ličnim podacima i svim podacima koji se odnose na našu upotrebu i obradu vaših ličnih podataka;

- Zahtev za ispravku ili brisanje vaših ličnih podataka;

- Zahtev za ograničavanje upotrebe vaših ličnih podataka;

- Pravo na lične podatke koje ste podelili sa nama, u strukturiranom obliku i mašinski čitljivom formatu (npr Excel.) I pravo na prenos ličnih podataka kod drugog kontrolora podataka;

- Pravo prigovora na obradu vaših ličnih podataka za određenu svrhu; i

- Pravo povlačenja saglasnosti za korišćenje vaših oličnih podataka.

Takođe imate pravo da podnesete žalbu nadzornom organu, Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je dostupan na: https://www.poverenik.rs/sr/.

Ako bilo koje od ovih prava ne možete ostvariti pomoću korisničke postavke na Portalu, pozivamo vas da nam se obratite na INFO@RINGERAJA.RS. Odgovorićemo na vaš zahtev što je pre moguće.

Zadržavamo pravo da odbijemo zahteve koji se neargumentovano ponavljaju, krajnje su nepraktični, ugrožavaju privatnost drugih korisnika ili nisu predviđeni važećim zakonodavstvom.


10. SIGURNOSNI SISTEMI

Koristimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mere kako bismo osigurali sigurnost vaših ličnih podataka i zaštitili ih od neovlašćenog i nezakonitog pristupa, korišćenja, obrade tih podataka, kao i zaštite od nenamernog gubitka, uništenja ili oštećenja vaših ličnih podataka.

- Deljenje ili davanje pristupa ličnim podacima u najmanjoj meri i uz stroga ograničenja poverljivosti;

- Osposobljavanje kolega i naručioca o važnosti poverljivosti i održavanju privatnosti vaših ličnih podataka i sigurnosnih mera;

- Redovno testiranje i osvežavanje sigurnosne tehnologije;

- Saradnja sa pouzdanim pružaocima sigurnih servera;

- Identifikacija identiteta pre svake dodele pristupa ličnim podacima.

Iako ćemo pokušati da ograničimo pristup vašim ličnim podacima samo ovlašćenim osobama DANU-a i pružiti potpuno sigurne servere i sigurnosnu tehnologiju za pohranu i zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo grantovati 100% sigurnost i neovlašćen pristup vašim podacima ili informacijama.

 


11. POVEZIVANJE PODATAKA

Vaše podatke čuvamo sve dok su nam potrebni kako bismo vam omogućili da pristupite portalu ili dok ih ne izbrišete. Takođe ćemo zadržati i koristiti informacije u slučaju da se to zakonski zahteva od nas i u slučaju rešavanja sporova i sprovođenje sporazuma.

Zbog toga nećemo zadržati vaše podatke duže od potrebnog, uzimajući u obzir:

- svrhu korišćenja vaših ličnih podataka, u smislu potrebe za pohranjivanjem i korišćenjem informacija kako bi se ispunile ugovorene obveze koje su sklopljene sa vama ili za naše legitimne interese;

- pravnu obavezu koja zahteva dalju obradu ličnih podataka;

- pravnu osnovu koja vam omogućuje nastavak obrade vaših ličnih podataka.

Kada više ne trebamo vaše podatke, izbrisaćemo ih iz baze podataka.

Za više informacija o mestu i vremenu zadržavanja vaših ličnih podataka i više informacija o pravu brisanja i prenosa, molimo da nas kontaktirate na INFO@RINGERAJA.RS. Mi ćemo odgovoriti na vaša pitanja što je pre moguće.
 

12. PROMENE PRAVA PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo da periodično ažuriramo ova Pravila o privatnosti kako bismo uskladili postojeće zakone, nadopunili postojeće informacije i odgovorili na zakonske i tehničke promene. Ako dođe do bilo kakve velike promene, obavestićemo vas pravovremeno putem e-pošte ili putem portala. U svakom slučaju, molimo vas da sa vremena na vreme pročitate ovaj Pravilnik.

Ako imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi sa našim pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas na INFO@RINGERAJA.RS. Mi ćemo odgovoriti na vaša pitanja što je pre moguće.


Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kontakt
Želite da se oglašavate na portalu ili vam treba naša pomoć?
4
Naša Ringeraja.rs je napunila 3 godine!
Srećan vam treći rođendančić mile naše Ringerajke, Ringerajci i Ringerajčići!
2
Ringerajina himna
Ne dešava se često da je zajednica toliko lojalna svom okruženju da o tome napiše himnu. Počašćeni smo što su članovi Ri...
2
O Ringeraji.rs
Pročitajte više o tome ko smo, kakva nam je misija i čiji smo :)
2





Naša Ringeraja.rs je napunila 3 godine!
Srećan vam treći rođendančić mile naše Ringerajke, Ringerajci i Ringerajčići!
RINGERAJA NAGRAĐUJE NAJBOLJE FORUMAŠE !
Portal Ringeraja.rs će u mesecu novembru 2013. nagraditi najvrednije članove sjajnom kozmetikom i nakitom koje su obezbe...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image
Click Here