|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kiflice sa sirom
Po receptu moje mame :)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Predjela, Testa, Tradicionalna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 19)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Od 500ml mleka odvojiti malo u drugu posudu, izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i promešati, dodati dve kašike brašna i dobro sjediniti. Ostaviti na toplom mestu da naraste. Ostatak mleka pomešati sa uljem i zagrejati. U veću posudu sipati brašno, posuti sa kašikom soli, napraviti rupu u sredini pa dodati jaje i 3 žumanca, dodati nadošli kvasac, mleko sa uljem i zamesiti meko testo. U zavisnosti od brašna koje koristim, nekad ne moram uopšte dodavati a nekad moram dodati još brašna dok ne dobijem testo koje se ne lepi. Ostaviti testo na toplom mestu da se duplira. Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na 6 - 8 jufki, u zavisnosti od toga koje veličine želite da budu kiflice. Svaku jufku razviti u krug, iseći na trouglove i filovati sirom (u koji ste umešali belance i malo posolili po potrebi). Smotati u kiflicu. Na pleh staviti pek papir, složiti kiflice, svaku dobro premazati žumancetom, posuti susamom i na svaku staviti komad putera. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Saveti
Ja najčešće pravim pola mere (za nas troje je i to previše) u tom slučaju sve sastojke smanjim na pola s' tim što ne menjam gramažu kvasca kao i njegovu pripremu. Takođe stavim 1 jaje i dva žumanca jer je testo lepše ako ima više jaja.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here