Pečena oblanda
Kolača nikad dosta !Ovaj put isprobala kolač sa kokosom ,oduševila se ukusom i mirisom.
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO JE :
Umutiti belanca u čvrst šam pa dodati postepeno šećer.Nastaviti mućenje dok se šećer ne istopi (oko 5 minuta ).Dodati kokos,lagano sjediniti i masu raspodeliti na 4 lista manje oblande.Peći na prevrnutom plehu na 170 C oko 15 minuta.
ZA ČOKOLADNI FIL :
U posudu staviti slatku pavlaku , čokoladu i margarin i kuvati na laganoj vatri (ne sme da provri smesa ) već samo da bude kompaktna.Prohladiti smesu i premazati 3 pečene oblande.
Umutiti žumanca sa šećerom a zatim dodati mleko i gustin kuvati na pari dok se masa zgusne.Pri kraju dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Ohladiti smesu pa dodati umućen margarin i mućenu slatku pavlaku.
ZA ŽUTI FIL .
Filovati :
list,žuti fil,list,žuti fil.list,žuti fil,list-okrenut naopako(pečena strana ide unutra ).
Pritisnuti oblandu nekim težim predmetom,na primer knjigom,ostaviti 30 minuta a zatim prevrnuti oblandu.
Ostavite da prenoći zbog lakšeg sečenja.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Saveti