|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pečena oblanda
Kolača nikad dosta !Ovaj put isprobala kolač sa kokosom ,oduševila se ukusom i mirisom.
Kuvar: aleksandrici
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Uskršnja jela, Praznična jela, Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 25
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO JE :
Umutiti belanca u čvrst šam pa dodati postepeno šećer.Nastaviti mućenje dok se šećer ne istopi (oko 5 minuta ).Dodati kokos,lagano sjediniti i masu raspodeliti na 4 lista manje oblande.Peći na prevrnutom plehu na 170 C oko 15 minuta.

ZA ČOKOLADNI FIL :
U posudu staviti slatku pavlaku , čokoladu i margarin i kuvati na laganoj vatri (ne sme da provri smesa ) već samo da bude kompaktna.Prohladiti smesu i premazati 3 pečene oblande. Umutiti žumanca sa šećerom a zatim dodati mleko i gustin kuvati na pari dok se masa zgusne.Pri kraju dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti smesu pa dodati umućen margarin i mućenu slatku pavlaku.

ZA ŽUTI FIL .
Filovati : list,žuti fil,list,žuti fil.list,žuti fil,list-okrenut naopako(pečena strana ide unutra ). Pritisnuti oblandu nekim težim predmetom,na primer knjigom,ostaviti 30 minuta a zatim prevrnuti oblandu. Ostavite da prenoći zbog lakšeg sečenja. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here