|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO ZA ZELENI ROLAT
200 gr smrznutog spanaća, 5 jaja, 1/2 kašičice soli
1/2 kašičice začina C, 2 kašike pavlake, 2 kašike ulja
5 kašika brašna
FIL ZA ZELENI ROLAT
250 gr svežeg mladog sira, 100 gr pavlake, soli po ukusu
250 gr praške šunke
TESTO ZA CRVENI ROLAT
Sve isto kao i za zeleni, samo umesto spanaća
staviti nekoliko kašika ajvara
FIL ZA CRVENI ROLAT
150 gr mladog sira, 150 gr kisele pavlake, 100 gr krem maslaca
50 gr narendanog tvrdog sira, 150 gr iseckane pečenice
po ukusu kiselih krastavčića ili kuvanih jaja na kockice
so po ukusu

ROLATI ZA MOJU KUMU
Moja kuma obožava slaniše, pa sam joj napravila ove preukusne dok sam je čekala <3
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Predjela, Jela sa jajima, Božićna jela, Praznična jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO ZA ZELENI ROLAT
Ocediti spanać. Belanca odvojiti od žumanaca. U žumanca dodati so, C začin, pavlaku, ulje, spanać i izmiksati mikserom. Belanca istući u čvrst sneg i zajedno sa brašnom lagano umešati u žumanca. Peći u plehu na pek papiru, 30_x_40cm. Na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečeni rolat dok je vruć zarolati u mokru krpu.

FIL ZA ZELENI ROLAT
Izmešati sir i pavlaku i posoliti po ukusu. Podesite gustinu kako volite. Bolje da bude malo mekše jer će se stajanjem stisnuti pa da ne bude suvo nego sočno. Odviti koru, premazati smesom, poređati listove praške šunke i zarolati. Obavezno ostaviti u frižideru na jedan-dva sata da se stergne, i tada seći.

TESTO ZA CRVENI ROLAT
Isti postupak kao i kod zelenog, tamo gde piše spanać, čitati ajvar!

FIL ZA CRVENI ROLAT
Izmešati sir, pavlaku, krem maslac, i u ovu osnovnu smesu dodati sve ostalo, uz umetničku slobodu. Ukus podesite prema sebi ili nekome kome ovo pravite.

Saveti
I testo i fil su skloni kombinacijama koje god poželite, pustite mašti na volju i nećete pogrešiti.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here