|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
600 gr mekog brašna, 4 kašike kakaoa, 8 kašika fruktoze
1 kesica suvog kvasca, 300 ml mlake vode
pekmez za punjenje kiflica
SIRUP I KOKOS
100 gr šećera, 100 ml vode, 100 gr kokosa

Slatke posne kiflice (na vodi)
Sočne i mirisne!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Testa, Deserti, Posna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Veganska jela, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Pomešati brašno sa kakaom, šećerom i suvim kvascem, dodati vodu, pa umesiti testo. Mesiti sve dok se ne pokupi i poslednja mrvica brašna, a testo postane glatko. Ako je neophodno, dodati još malo vode. Zamotati testo u prozirnu foliju i ostaviti ga da odmara na toplom mestu najmanje 1h. Uskislo testo podeliti na četiri dela, pa svaki deo oklagijom tanko razvaljati u krug i izrezati na osam trouglića. Na svaki staviti pekmez. Zamotavati kiflice i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Složene kiflice ostaviti još najmanje 1h da odmaraju na toplom. Peći 15-20 min u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C.

SIRUP I KOKOS
Ispečene kiflice umakati u sirup koji smo skuvali od vode i šećera i valjati u kokos! Prijatno!

Saveti
Kad motate kiflice, ćoškove namestite prema unutra, da ih motanje poklopi, kako vam ne bi iscurio pekmez!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here