|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Regionalna peta Lipikar škola atopije održana u lečilištu Veliki Lošinj

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.6.2019
Može li se izlečiti atopijski dermatitis sa kojim se bore i deca i odrasli, kako sprečiti svrab i negovati kožu, kao i kakav je uticaj alergija na razvoj ove bolesti bile su samo neke od tema regionalne pete Lipikar škole atopije brenda La Roche-Posay, a kojoj su, između ostalih, prisustvovale naša uticajna TV lica Marija Veljković i Kristina Radenković sa decom.
Ključne reči:

image
/31


 

Beograd, 4. jun 2019. Atopijski dermatitis je najčešće oboljenje u dečijem uzrastu - statistike pokazuju da od 50 miliona osoba sa atopijom u Evropi, 20 odsto njih su najmlađi, 58 odsto dece ima poremećen san, 50 odsto roditelja dece sa atopijom smatra da njihovo dete ima slabije rezultate u školi, dok 8 odsto roditelja ukazuje na emocionalne poteškoće zbog atopije svoje dece. Sa ciljem da olakša svakodnevni život porodicama i deci koja se bore s atopijskim dermatitisom i pruži im stručne savete, brend La Roche-Posay već petu godinu zaredom u lečilištu Veliki Lošinj u Hrvatskoj organizuje Lipikar školu atopije.

 

Tokom radionica, polaznici su imali priliku da uvide koliki je značaj edukacije osoba sa ovim oboljenjem i lečenjem, kao i da je redovna poseta dermatologu i svakodnevna nega i higijena odgovarajućim proizvodima veoma važna. Mogućnost da svoja iskustva razmene sa roditeljima i decom sa istim problemom, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice od dr med. Ane Ivekić Jambrošić, specijaliste dermatologije i venerologije, posebno im je značila.

 

Školi je prisustvovalo sedam regionalnih influenserki, među kojima su i naša poznata TV lica Marija Veljković i Kristina Radenković. Marija je na Lošinju boravila sa sinom Đurađom, a Kristina sa ćerkom Tarom, o čemu su izveštavale i svoje pratioce na Instagram kanalu Trudnoća je dar, gde su navele koliko proizvodi iz Lipikar linije pomažu njihovoj deci u borbi sa atopijom, ali i  delile korisna saznanja sa radionica. Evo nekoliko činjenica o atopijskom dermatitisu koje su ove mame i voditeljke izdvojile: 


- Atopijski dermatitis može da nastane i zbog stresa koji dete doživi, a ne samo zbog genetske predispozicije;
- Usko je povezan sa alergijama, a nekada se desi i u kombinaciji sa bakterijskom infekcijom jer je zaštitni sloj kože poremećen, i u tom slučaju koža lakše propušta bakterije, kao i druge neželjene čestice;
- Roditelj mora da bude i psihički oslonac detetu - da se ne ljuti jer se dete češe, nervozno je ili ne spava...

 

Škole atopije nude mesto susreta za osobe obolele od atopijskog dermatitisa na kome nauče da se oslobode i izvuku iz izolacije, kao i da pobede osećaj izopštenosti. Ove radionice održavaju se kao oblik terapeutske edukacije, a kako bi pacijenti naučili da se svakodnevno bolje nose sa bolešću i skladnije žive sa njom, nadgledaju ih i edukuju zdravstveni radnici - medicinske sestre, pedijatrijske medicinske sestre, lekari i psiholozi.

 

O LINIJI LIPIKAR

La Roche-Posay je pre 25 godina lansirao Lipikar AP+ liniju za suvu kože dece i odraslih, koja se dokazala učinkovitom u brojnim kliničkim studijama, omogućujući bolji život osetljive kože onima kojima je to najpotrebnije.

 

Studija brenda, koja je javnosti predstavljena 2018. godine, sprovedena je pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom na 40 novorođenčadi 0-1 meseca starosti koja su imala rizik od razvoja atopijskog dermatitisa, i pokazala je značajnu toleranciju proizvoda iz ove linije na koži dece i beba, kao i da su primereni za kožu novorođenčadi, sa klinički dokazanom efikasnošću od prvog dana života.

 

Takođe, budući da atopijski dermatitis kod mališana izaziva svrab i češanje, i time predstavlja prepreku za san dece i roditelja, La Roche-Posay je sproveo Sleepikar istraživanje koje pokazuje da deca sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosečno spavaju sat vremena manje u poređenju sa decom koja nemaju ekcem. Rezultati su pokazali i da otprilike 9 od 10 pacijenata sa atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem, a četvrtina njih noć provodi češući se. Ustanovljeno je da upotreba Lipikar AP+ proizvoda produžava trajanje sna za 42 odsto, smanjuje češanje i do dva puta, trajanje svraba za 38 odsto, a negativan uticaj ekcema na kvalitet života za 73 odsto.[1]

 

Svi Lipikar AP+ proizvodi su hipoalergeni, bez mirisa, i dermatološki i alergološki ispitani pod nadzorom pedijatra. Iza ove linije stoji Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak koji su razvile La Roche-Posay laboratorije i koji uravnotežuje mikrobiom.

 

 

Lipikar Syndet AP+ je hidrirajući i nežni gel za čišćenje kože tela, Lipikar Baume AP+ umirujući balzam koji pomaže obnovu lipida i barijere kože i proređuje faze pogoršanja svraba. Lipikar Stick AP+ u trenutku zaustavlja potrebu za češanjem, dok Lipikar Huile lavante AP+, ulje za čišćenje kože, štiti kožu od isušujućeg delovanja tvrde vode.

 

Dodatne informacije o proizvodima iz ove linije možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.

 

Lipikar Syndet AP+ 200 ml: 1830,13 Din.*; 400 ml: 2550,37 Din.

Lipikar Baume AP+ 200 ml: 1375,83 Din.*; 400 ml: 2086,83 Din.*

Lipikar Huile lavante AP+ 200 ml: 1387,00 Din*; 400 ml: 1849,00 Din.*

Lipikar Stick AP+ 21 g: 1397,99 Din*



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...
4
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2





Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...
Regionalna peta Lipikar škola atopije
photo
Može li se izlečiti atopijski dermatitis sa kojim se bore i deca i odrasli, kako sprečiti svrab i negovati kožu, kao i k...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here