|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Zašto se rađa sve manje dečaka?

Ema Rotar, 29.8.2022
Zanimljiv dokumentarac o razlozima zbog kojih se smanjuje muška populacija i zašto sve više muškaraca ima problema sa plodnošću.

image
Podaci kažu da se dečaci sve ređe rađaju. Zašto? Foto: Freepik.com
/11


Često se pitamo koje kreme da koristimo za delikatnu dečiju kožu, posebno za najosetljivija područja kao što su genitalije i lice. Koja odeća i pelene bolje prijaju bebinoj koži, i omogućavaju joj da diše. Naravno, svaka majka želi svom detetu da pruži samo najbolje, ali mišljenja o tome šta je najbolje su prilično podeljena čak i među majkama.


Industrija (kozmetika, farmacija...) je izuzetno moćna, a sudeći po reklamama, možemo zaključiti koliko se novca u ovoj industriji obrće. Sve je više kozmetičkih, farmaceutskih preparata i proizvoda od sintetičkih materijala ili plastike, uključujući i one namenjene bebama i mališanima, a efekti svih ovih proizvoda na naše zdravlje su jednostrano poznati. Obično znamo njihova pozitivna svojstva i koristi koje donose u naše živote, ali premalo znamo o negativnim efektima koje oni verovatno izazivaju, uglavnom zato što proizvođači ne žele da negativni rezultati dođu u javnost.


PROČITAJ JOŠ: Kada bebe nema i muškarcima je teško

 

Dokumentarac "Muškarac koji nestaje", govori o izuzetno važnoj i malo poznatoj činjenici koja se dešava našoj populaciji, o toksičnim supstancama koje su svuda oko nas i ugrožavaju sposobnost reprodukcije kod muškaraca. Poslednjih decenija, videli smo spor, ali dramatičan porast genitalnih defekata i problema kod dečaka i mlađih dečaka, sa manjim brojem spermatozoida kod muškaraca, abnormalnom strukturom sperme i porastom raka testisa. Istovremeno, dečaci su mnogo skloniji ADHD-u, autizmu, Turetovom sindromu, cerebralnoj paralizi i disleksiji.


Dokumentarac pokazuje gde najverovatnije leži razlog, koji je, prema mišljenju mnogih lekara i istraživača, glavni uzrok sve većeg broja tegoba kod dečaka i muškaraca. To su hemikalije koje nas svakodnevno okružuju, jer se nalaze u sasvim običnim stvarima kao što su šamponi, kreme, igračke, pelene, flašice za bebe, naočare za sunce, odeća, tepisi, meso, mlečni proizvodi i tako dalje. Hemikalije, koje se nazivaju i hormonski disruptori ili endokrini disruptori, koriste se u predmetima i proizvodima kojima smo svakodnevno izloženi i za njih se kaže da direktno štetno utiču na mušku plodnost i broj i zdravlje muških beba.

 

Dokazano je da hemikalije koje se nalaze u plastici, uglavnom u onoj koja se koristi za predmete, stvari i proizvode namenjene najmlađima, sadrže štetne materije koje izazivaju neplodnost, a često i odumiranje muških embriona. U dokumentarcu možete pogledati svedočenja pojedinih stručnjaka i žrtava koje imaju probleme zbog štetnog dejstva ovih supstanci.


PROČITAJ JOŠ: Šta sve oštećuje spermatozoide?

 

Možda je to još jedna teorija zavere, ali činjenica je da se danas u svetu svake godine rađa oko 3 miliona dečaka manje nego devojčica i taj broj se stalno povećava. Jako je porastao i procenat neplodnih parova, a pre svega izuzetno je visok procenat muške neplodnosti. Gledajte dokumentarac, istražujte i budite oprezni. Dobro je znati sa čime imamo posla, pogotovo ako želimo da zaštitimo svoje najmilije, decu.

 

Dokumentarac traje nešto više od 40 minuta i na engleskom je jeziku. Možete ga pogledati na ovom linku

 

Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Embrioskop – uređaj koji pospešuje postupa...
Embrioskop je određena vrsta inkubatora opremljena sistemom specijalnih kamera u koji se pohranjuju oplođene jajne ćelij...
6
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
5
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
4
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
3





Neobična priča koja će vam ugrejati srce
Samo oni koji su kroz to prošli, znaju kako je kada ti kažu - ne možeš da imaš decu. Ova mama je to doživela, a onda je ...
Iskrena ispovest tate: Od tuge do bebe
Ovo je priča o neverovatnoj ljubavi kroz borbu za bebu, preko razočaranja, tuge, ushićenosti i radosti roditeljstva, kro...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here