|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Daunov sindrom
13.3.2009 17:21:15   
sestrica
Volela bih da upoznam jos neke osobe koje imaju brata ili sestru sa Daunovim sindromom, ili roditelje cije dete ima ovaj poremecaj.

Ja sam nova ovde i zelim sve da vas pozdravimuser posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 17:23:39   
mihi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  DOBRODOŠLA nadam se da će i ovaj forum zaživeti veliki pozdrav!!!!!

(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 17:27:01   
Lu
Dobrodošla sestriceuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 17:30:25   
sestrica
user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 18:13:20   
nikica
veoma mi je drago da se otvaraju teme koje mnogima sa istim problemom mogu pomoci,jer svi imamo po nekakav problem da nam je neko od nasih naj milijih uskracen za nesto lepo u zivotu ali se trudimo da im mi nista ne uskracujemo,sretnouser posted image

(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 18:59:02   
sestrica
Evo da kazem nesto o mom bratu Bobiuser posted image , cisto da upoznam ljude sa jednom posebnom licnoscu.
On ima 20 god i ide u specijalnu skolu. Vec je zavrsio i osnovnu i srednju (najbolji je od sve dece iz odeljenja bio, iako ni nisu sva deca mentalno obolela, vec su neka samo zapustena) i sada uci neke zanate i ucestvuje u radionicama koje skola organizuje. On zna toliko mnogo stvari, memorija mu je neverovatna. Srpski jezik, istorija, geografija, politika su njegove oblasti. Moram da ga pohvalim da zna neverovatnu kolicinu informacija i to u svakom ternutku. Mozete ga pitati za bitku, grad, politicara, stranku, zastave zemalja, znace apsolutno sve.
Takodje o fubalu zna bukvalno sve, sve igrace, trenere, klubove, pa cak i sudije!
Naravno prati i sve druge sportove. Eto...za pocetak...

Mislim da kada bi ziveli u nekoj drugoj zemlji ili imali malo vise mogucnosti za rad sa nasom posebnom decom, sve bi bilo mnogo lakse, prirodnije. Jer u svetu se vec uveliko ovakve osobe integrisu u drustvo sto je vise moguce. Mi smo vrlo zaostali po ovom pitanju.

(odgovor članu nikica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Daunov sindrom
13.3.2009 19:09:53   
prase
Svaka čast sestrice! Znam kakve su prilike u našoj zemlji pa i u okolnim zemljama, koliko je malo pruženo deci i omladini sa posebnim potrebama. Još uvek smo zaostalo društvo u kojem je maltene sramota pričati ako u familiji postoji osoba koja ima posebne potrebe, roditelji plaćaju lekarima da im napišu druge dijagnoze, užas. Ja imam rođaka sa Daunovim sindromom koji je rođen i odrastao u Velikoj Britaniji. Tamo je priča potpuno drugačija, društvo ulaže u ljude kao što je on, manji je teret na porodici. Sve je imao obezbeđeno, od zabavišta do više škole, organizovana su im druženja, izlasci, letovanja, zimovanja - jednom rečju ima društveni život bogatiji od mnogih ljudi koje ja poznajem. Nadam se da će se i kod nas situacija promeniti, jer je stvarno bruka i sramota koji su uslovi sada. Dobrodošla na forum user posted image

(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Daunov sindrom
14.3.2009 7:37:28   
Anoniman
Dobro nam došla sestrice. user posted image

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Daunov sindrom
19.3.2009 12:21:30   
sestrica
UN Konvencija Generalna skupština Ujedinjenih nacija

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je novembra 1989. usvojila Konvenciju o pravima deteta sa medunarodnim ugovorom koji se posebno bavi pravima deteta. Srbija i Crna Gora su ratifikovale ovu Konvenciju 1990. godine a moto je: DECA SU OSETLJIVA GRUPA ... COVECANSTVO DUGUJE DECI ONO NAJBOLJE ŠTO MOŽE DA PRUŽI.

Neki detalji iz Konvencije

Mentalno ili fizicki nesposobno dete treba da uživa put i kvalitetan život, pravo na posebnu negu, obrazovanje i eventualno osposobljavanje za rad prema preostalim sposobnopstim u cilju postizanja za njega najvišeg stepena samostalnosti i socijalne integarcije.
Mentalno hendikepirano dete ima posebne potrebe uslovljeno razvojnim smetnjama i predstavlja izuzetno osetljivu hrupu dece kojima je potrebna organizovana pomoc društva kako bi se prevladale poredrasude, negaitvni stavovi i iskljucivanja kojima su cesto izložena.
Mentalno hendikepirano lice ili mentalno nedovoljno razvijeno lice je lice sa posebnim potrebama, njihove psihicke funkcije su na nižem nivou od onog koji se može ocekivati u datom uzrastu.

............

Još neka pravila UN o pravima deteta

Države treba da pokrecu i podržavaju informativne kampanje koje se odnose na invalidna lica i na politiku u oblasti invalidnosti, preko kojih treba da prenose poruku da su invalidna lica gradani sa istim pravima i obavezama kao i ostali.

Države treba da pokrecu i podsticu programe koji imaju za cilj podizanje nivoa svesti invalidnih lica u pogledu njihovih prava i mogucnosti.
Podizanje nivoa svesti trebalo bi da postane važan sastavni deo obrazovanja invalidne dece i programa rehabilitacije.
Podizanje svesti trebalo bi da postane sastavni deo obrazovanja sve dece i komponenta kurseva za osposobljavanje nastavnika i svih ostalih strucnih lica.
Države treba da podsticu preduzeca u privatnom sektoru da pitanja invalidnosti ukljuce u sve vidove njihove delatnosti.





< Poruku je uredio sestrica -- 19.3.2009 12:22:05 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Daunov sindrom
22.3.2009 23:05:31   
tuti
Cao svima! Moja najmladja sestra Dragana ili nase Sunce ili Tuti kako joj svi tepamo,ima daunov sindrom,ima 23 god.,zavrsila je srednju skolu a od skoro se uclanila u ustanovu za osobe sa spec.potrebama i tamo provodi svoje vreme, uziva u druzenju sa ostalom decom a i u aktivnostima koje tamo imaju. Inace je ona najmladja sestra,nas je 4 a i nasa je mezimica,osoba koju najvise na svetu volimo i kojom se ponosimo jer je jedna pametna i kulturna devojka. NJU ZAVOLI KO GOD DA JE UPOZNA JER SU ONI JEDNA NEISKVARENA BICA . Ja obozavam sve njih,zbog nje sam upisala psihologiju i nadam se da cu jednog dana raditi s njima i uciniti nesto da oni imaju bolju buducnost. Veliki pozdrav za tebe Sestrice.






(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Daunov sindrom
22.3.2009 23:26:02   
eugenija


"JER SU ONI JEDNA NEISKVARENA BICA ."


Dobro došla Tuti!user posted image user posted image Želim ti lepe trenutke na Ringe raji!

Ovo je zaista tako, kao što si i napisala.. Uvek su nasmejaniuser posted image
Ja sam na praksi imala prilike da se družim sa decom sa Daunovim sindromom, i samo su nas sve grlili i ljubili, i oplemenjivali osmesima....






_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu tuti)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Daunov sindrom
22.3.2009 23:43:54   
Jacaca
Nemam nikoga iz familije ali moj drugar ima dete, medjutim njegovo dete je u nekom gradu za njih koliko sam razumela u okolini Nisa, ne prica puno o tome.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Daunov sindrom
23.3.2009 11:14:53   
tuti
Mi smo iz Pristine,sada smo u Nisu,nikada nismo  cutali o tome da nasa Gaga ima Daunov sindrom,kao sto sam rekla ponosimo se njom i ljudima iz nase okoline smo pricali o njoj a oni su zbog nje zavoleli tu decu i promenili stav i odnos prema njima. Oni su svi dragi i mili,potrebno im je da se ne ponasamo drugacije prema njima i da ih ne gledamo drugim ocima,njima jedan osmeh znaci mnogo i sama ta jedna sitnica ucinice da vas volee puno. Oni osecaju kada kada im neko uputi drugaciji pogled,imala sam puno takvih situacija kada me Sunce pita zasto u nju tako gledaju a moj odgovor se zna ZATO STO SI NAJLEPSA,ZATO TE TAKO GLEDA... I vas drug bi trebao svojim detetom da se ponosi kakvu god dijagnozu da ima... Pozdrav 

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Daunov sindrom
23.3.2009 11:24:36   
Jacaca
Covek je nas vrhunski kardiolog, ali covek cuti i dete su odmah predali, ima jos dvoje dece, ni oni ne pominjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tuti)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Daunov sindrom
24.3.2009 1:39:08   
tuti
Posto kazete da je dete smesteno u okolini Nisa,mislim da je u pitanju Kulina a tamo ima puno dece koje su tesko obolela,cula sam da mnogo studenata koji posete tu ustanovu veoma tesko podnose to sto tamo vide,jedna devojka nije mogla nocima da spava ,tako da pretpostavljam da je takav slucaj i s tim detetom bio i da jednostavno nisu imali drugi izbor.... Mislila sam da je vas drug neko ko nije dobro informisan ali posle saznanja da je kardiolog.... Najteze je roditeljima,iako ne spominje to dete sigurno je mislima stalno uz njega.  user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Daunov sindrom
25.3.2009 18:32:44   
sestrica
Drago mi je sto ste se javili ljudi....
Ja nisam neka osetljiva osoba ali me je rasplakalo sve ovo sto sam procitala...nesto od srece...nesto od tuge...user posted image

A za ljude koji to kriju....ne znam sta da kazem i sta da mislim....to je strashno....

Neko bi rekao da je 21 vek i da je civilizacija napredovala....ali po mnogim stvarima nismo dalje od primitivnog coveka...zalosno....razumem kad neko nema uslova...ali...

Ja sam starija sestra svom bratu, imam dosta prijatelja i svi koji ga znaju odusevljeni su njegovom licnoscu...ipak znam da se medjusobno najbolje razumemo mi koji imamo ovakvu decu u porodici user posted image



(odgovor članu tuti)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Daunov sindrom
27.3.2009 22:49:33   
tuti
Ja se zovem Dragana Stevanovic imam 22 godine. Ja volim sam pobozna idem u ustanovu maru meni je lepo i imam puno drustva. imam dobre vaspitacice koja nas cuvaju , ja vezem ja volim da citam knige duhvone ja sam dobra devojka voilm da se salim sa drugovima i drugarcima.Imam 3 sestre koje su naljbojle sestre na svetu ja verujem u boga. imam decka koje se zove danijel volimo se ja sam ga upoznala u lipovac imamo u mari pravimo prestave i zurke. bila sam u ostrog sam mamom bilo je lepo i mama mi kupila brojanicu za uspomenu iz ostroga to je sve od mene zdravo, hvala na svemu.


ovo je Gaga sama napisala,posto me stalno pita s kim se dopisujem rekla sam joj da i ona vama nesto napise,da vidite koliko je ona pametna. Ovo je sve ona sama pisala,ja jos nista nisam pomogla.user posted image

(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Daunov sindrom
27.3.2009 22:54:54   
dunja RR
dobrodosla draga Tutiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tuti)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Daunov sindrom
27.3.2009 22:57:31   
dunja RR
dobrodosla Dragana, nadam se da ces na cesto posecivati draga....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Daunov sindrom
27.3.2009 23:02:45   
Verus
Dobro dosla draga Tuti i sestrice, bolja vas nasle i lepo se druzile sa nama!!!user posted image   I meni je strasno sto neki ljudi to kriju, mozda i ne bi da nije primitivizma i osudjivanja od strane okoline, a opet, user posted image ako ljudima kazes da odje*** i da ti volis svoje dete, brata, sestru pa sta god da nije u redu sa njima, mislim da bi odmah i oni imali drugaciji stav.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Daunov sindrom
28.3.2009 20:17:50   
sestrica
Zdravo Dragana!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Daunov sindrom
24.5.2009 18:38:40   
Anoniman
U kuci preko puta moje zivi jedna...sada vetj zena (mladja je koju godinu od moje mame...znachi negde oko 40-tak godina ima)...koja ima daunov sindrom....a ja neznam dal sam je videla 10 puta u svom zivotu....iako ovde zivim od rodjenja....
Nju roditelji bukvalno kriju...stari su ljudi...ali su uvek ishli negde bez nje....a ona je ostajala sama kutji...verovatno zakljuchana jer je ni u dvorishtu nisam videla....
Strashno mi je sve to....i ne razumem zashto je oni toliko kriju....

Inache...jedno vreme sam ishla u Subotichku kolevku da volontiram...tj igrala sam se sa decom...i sve su to bila divna deca...neka chak i potpuno zdava....a i ona sa daunovim sindromom....izuzetno divna i drazeljubiva bica...user posted image

(odgovor članu sestrica)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Daunov sindrom
13.6.2009 21:22:37   
maja81
Zovem se Tanja. Pozdrav svima!

Moja mlađa sestra ima Daunov sindrom.
Da li neko od vas zna gde se organizuje druženje osoba sa Daunovim sindromom i da li je moguće da se moja sestra pridruži grupi.

Hvala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Daunov sindrom
25.6.2009 12:02:49   
kobasica
cao svima!ja sam ana (moja sestra i ja se medjusobno zovemo kobasica) imam 25 godina,zivim sa roditeljima i sestrom koja ima 30 godina i daunov sindrom.
jako sam vezana za nju,volim je najvise na svetu a nepoznajem nikog sa takvim problemom.nadam se da cu ovim putem steci prijateljstvo i da cemo sa nekim moci da se druzimo!
pozdrav 

(odgovor članu sestrica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Daunov sindrom
27.6.2009 18:22:00   
Decka

Zdravo svima,

prvi put sam ovde.Majka sam sedmogodisnjeg Veljka koji ima Daunov sindrom.Prilicno dobro funkcionisemo :-).Ima li neka majka koja ima iskustva sa problemima koje imaju
deca sa Daunovim sindromom a ticu se ranica oko uglova usana.Mi trenutno bijemo bitku sa tim.Hvala unapred.Pozdrav svima.

(odgovor članu kobasica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here