|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dečji prioriteti
3.12.2008 9:32:40   
Anoniman
 
Dešava se da, kad kažete detetu da nešto uradi, ono počne da se razvlači s tim i nikako da obavi zadato. Tu bi moglo da se radi o tome da vaš mališan jednostavno ima drugačije prioritete nego vi - nekada je potrebno te prioritete malo preurediti.
Dete zna da treba da uradi domaće zadatke, nauči tu-i-tu lekciju, pospremi sobu... I vi ne razumete zašto već jednom ne počne s tim, dali ste mu spisak obaveza, zašto ih ne obavi? Deca imaju i neke svoje prioritete, za koje im neretko ne padne na pamet da ih pomenu roditeljima, ili ih roditelji ne shvate na taj način. Recimo, prioritet je imati bolji rezultat u toj-i-toj kompjuterskoj igri nego njegov brat (što znači da će dete igrati tu igru iako bi, po vašem mišljenju, trebalo da radi domaći). Ili je prioritet nacrtati zmaja koji dobro izgleda (nema veze sa školskim zadatkom, samo je bitno vašem detetu). Šta tad?
Ne vredi objašnjavati detetu u mlađim razredima osnovne škole da su dobre ocene - koje neće imati ako ne radi domaće zadatke i ne uči - važne za njega, cela ta priča mališanu je suviše apstraktna. Hoće dete da vam udovolji i uradi ono što tražite od njega, ali postoje još neke stvari koje želi da obavi, i one su mu nekad bitnije od zadataka koje mu postave roditelji. Tada je na roditelju da postavi pravila.
Kakva pravila? Recimo, da nema gledanja televizije ni igranja kompjuterskih igara dok se ne završi sa školskim zadacima. Tako dete uči da poveže obavezu njemu nejasne važnosti (uradi domaći da bi imao dobre ocene i uspeo u životu, kako to odraslo i neodređeno zvuči!) s nečim što je za njega bitno, kao što je postizanje rezultata u kompjuterskoj igri. Možda će se buniti protiv pravila, možda će pokušavati da ih izvrda, ali ako roditelji ostanu nepopustljivi, a ostave vreme i za ono što dete smatra važnim, na kraju će prihvatiti pravila i naučiti da privilegije (igranje igara, gledanje televizije i slično) idu samo "u paketu" uz odgovorno obavljanje zadatih obaveza.
Razume se, sve ovo baš i neće funkcionisati ako je dete stalno svedok toga da roditelji izbegavaju svoje obaveze, jer mališani najpre od roditelja uče koji su prihvatljivi modeli ponašanja. "Radi ono što ti kažem da radiš, a ne ono što mene vidiš da radim", ne zvuči uverljivo ni deci ni odraslima.

user posted image

IZVOR
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dečji prioriteti
3.12.2008 10:09:17   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Tasha
nema gledanja televizije ni igranja kompjuterskih igara dok se ne završi sa školskim zadacima.

Ja sam takve vrste roditelj. Tj. tako planiram user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dečji prioriteti
3.12.2008 10:52:01   
Anoniman
jeco, kopiraj joj brzo opet onu sliku sa bičom! user posted image   user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dečji prioriteti
4.12.2008 11:59:20   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tasha


Možda će se buniti protiv pravila, možda će pokušavati da ih izvrda, ali ako roditelji ostanu nepopustljivi, a ostave vreme i za ono što dete smatra važnim, na kraju će prihvatiti pravila i naučiti da privilegije (igranje igara, gledanje televizije i slično) idu samo "u paketu" uz odgovorno obavljanje zadatih obaveza.
Razume se, sve ovo baš i neće funkcionisati ako je dete stalno svedok toga da roditelji izbegavaju svoje obaveze, jer mališani najpre od roditelja uče koji su prihvatljivi modeli ponašanja. "Radi ono što ti kažem da radiš, a ne ono što mene vidiš da radim", ne zvuči uverljivo ni deci ni odraslima.



IZVOR


Ovo podržavam u potpunosti i trudim se da budemo takvi roditelji i ja i muž,
djeca se ugledaju na nas to je istina, od malena oponašaju roditelje i naravno da ih ne možemo naučiti npr., da jedu voće ako mi ne jedemo, da ne psuju ako mi psujemo i isto tako da obavljaju svoje zadatke ako mi svoje ne obavljamo.

< Poruku je uredio Lu RR -- 4.8.2011 19:56:16 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dečji prioriteti
4.12.2008 12:11:10   
Anoniman
Eto zato se ja trudim da prestanem da pušim! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dečji prioriteti
13.2.2017 16:35:06   
IvanaSK RR
Mom sinu je sve prioritet osim skole i sredjivanja sobeuser posted image
Sve se tesim da ce ga proci. Samo ne znam kada.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here