|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile carskim rezom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.3.2022
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla da zagrliš bebu čim je došla na svet? Da li si razočarana što nisi imala priliku da doživiš prirodni porođaj? Nemoj biti! I tvoj porođaj je potpuno čudesan!

/51


Nekada, iz raznih razloga, žena ne može da se porodi prirodnim putem i onako kako bi želela, već joj je potrebna pomoć hirurga. Carski rez je složena operacija, nakon koje majka nije u stanju da brine o svojoj bebi na isti način kao da se porodila bez ove operacije, jer je njeno telo fizički "pogođeno", zbog šavova na stomaku svaki pokret joj zadaje bol, a malo dete je teško podići.


PROČITAJ JOŠ: 24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza


Za mnoge mame koje su morale da se porode carskim rezom, porođaj je bio izuzetno teško iskustvo. Carski rez takođe i psihički utiče na majku. Ponekad je praćen osećajem neuspeha i razočaranjem jer majka nije uspela da oseti kako je roditi dete prirodnim putem.

Ako se porođaj završi carskim rezom, majka takođe nije prva koja grli svoje dete, što dodatno povećava njeno razočarenje i nezadovoljstvo iskustvom porođaja. Pored toga, problemi sa dojenjem imaju tendenciju da se pridruže, a postoji i mnogo situacija koje uzrokuju postporođajni umor i depresiju.


PROČITAJ JOŠ: Surova istina o carskom rezu


Ako ste i vi među porodiljama koje su morale da se porode carskim rezom (ili se spremate za isti) i imate slična osećanja, onda obavezno pogledajte video iznad i prelepe fotografije u galeriji. Bilo da vam je najavljen carski rez ili hitna procedura jer su se stvari zakomplikovale tokom porođaja, vaše telo je i dalje spremno da sve iznese kako treba. Vaše telo vas nije izneverilo, naprotiv – izdržalo je izuzetno tešku proceduru, i zbog toga opravdano budite ponosni na sebe. Osećajte se kao jake ratnice koji su izdržale žestoku borbu, pobedile i osvojile najveće blago – dete. 


Još jedna misao fotografkinje Kourtnie Scholz (KE Documentary), koja je dosta puta imala priliku da fotografiše porođaj carskim rezom: „Carski rez nije samo priča, to je ljubavna priča i divna je! (It's not just a birth story, it's a love story and it's beautiful.)"

 

IZVOR: Motherly/Ringaraja.net, FOTO IZVOR: Today.com

 Prevela i priredila Ringeraja.rs

 

carski rez

Foto: Kourtnie Scholz (KE Documentary)


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
12
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
5
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
3
VIDEO: Razvoj i rast bebe praćen 4D ultraz...
Neverovatna 4D ultrazvučna tehnologija omogućila je da vidimo kako se razvija i raste beba kroz nedelje trudnoće.
3





Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here