|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kofein u trudnoći
23.1.2009 1:01:47   
Anoniman
Evo šta sam našla na rr.hr:

Kofein povećava rizik za spontani pobačaj
Istraživanje američkih znanstvenika sugerira da već umjerena konzumacija kofeina u ranoj trudnoći može povećati rizik za spontani pobačaj.

Rezultati koje je objavio American Journal of Obstetrics and Gynaecology pokazuju da je dnevna konzumacija 200 miligrama kofeina (ekvivalent za oko 3 šalice kave, 4 šalica čaja, 2-3 konzerve energetskih napitaka, 5 konzervi gaziranih sokova ili 250 grama čokolade) povezana s dvostruko većim rizikom za gubitak zametka. Stoga istraživači iz Kaiser Permanente Division of Research preporučuju potpuno odricanje od kofeina u prvih 12 tjedana trudnoće, osjetljivoj fazi u kojoj su spontani pobačaji najčešći. Poznato je da kofein može proći kroz posteljicu te doprijeti do fetusa. Najčešći uzroci spontanog pobačaja su starija dob majke, prethodni pobačaji i neplodnost, no uzroci u većini slučajeva nisu potpuno jasni. Podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji sugeriraju kako svaka peta trudnoća završi spontanim pobačajem. Rezultati nove studije su utemeljeni na uzorku od 1063 trudnice.

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kofein u trudnoći
23.1.2009 8:25:38   
Jeca*
Da, zato ja nisam popila NIJEDNU kafu od kako sam sznala da sam u drugom stanju. I jop uvek ne pijem, jer ne valja ni dojilje da je piju. Utiče negativno na bebu, razdražuje je,  da ne govorimo i da je to štetna materija po zdravlje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kofein u trudnoći
23.1.2009 10:50:07   
Anoniman
Ja sam u trudnoći umesto vode pila kafu, i kada sam dojila isto, i sada to radim (Nes kafa sa mlekom). user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kofein u trudnoći
23.1.2009 10:58:21   
sneza24
ja ni pre trudnoce nisam pila nesto puno kafu tako da je ni sad ne pijem.jednu u 10 dana

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kofein u trudnoći
23.1.2009 21:03:59   
MERYEN
Pila sam kafu u trudnoci i sad kad dojim Jovana pijem kafu,isto tako jedem cokoladu i pijem cajeve,ne svaki dan ali cesto pijem caj od nane mente.

Jeco a jel'jedes cokolade pijes cajeve?

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kofein u trudnoći
23.1.2009 23:44:45   
maša
MA NIJE TOLIKA FRKA PITI KAFU U TRUDNOĆI!!
MENI JE, DODUŠE, IZAZIVALA MUČNINU U PRVOM TRIMESTRU, ALI SAM POSLE OPUŠTENO PILA I CRNU I NES IAKO MI JE TRUDNOĆA SPADALA U RIZIČNE (ZBOG PRETHODNIH POBAČAJA).
SAMO NE TREBA PRETERIVATI.
A NI UZIMATI REZULTATE SVIH ( I SVAKAKVIH) ISTRAŽIVANJA ZDRAVO ZA GOTOVO.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kofein u trudnoći
24.1.2009 9:25:56   
Jeca*
Meni je i dr rekla da je dobro što sam prestala piti kafu. Inače, čajeve je pijem uopšte (nikada ih nisam volela). Pila sam samo posle porođaja onaj hippov za dojilje, i to jedva... A od čokolade, uglavnom samo crnu, onu menaž. Dok sam bila trudna jela sam sladolede, koji u sebi imaju čokoladu. Jedino sam izbacila cigarete, sve oblike kafe i gaziranog! Bilo mi je lako da izbacim jer mi je u početku bilo muka na miris kafe i cigareta, ali imala sam jaku volju. Rešila sam da to tako mora biti kad zatrudnim, sa stavom, ma mogu ja bez toga godinu-dve, preživeću. I sasvim ok podnosim.

(odgovor članu maša)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kofein u trudnoći
24.1.2009 14:59:42   
Anoniman
user posted image  za jecu!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kofein u trudnoći
24.1.2009 18:40:15   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: Tasha

user posted image  za jecu!


Prepisujem.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kofein u trudnoći
24.1.2009 23:53:39   
Anoniman
Jedino što sam ja izbacila u trudnoći su energetska pića. Gledam muža kako pije Guaranu, voda mi kreće na usta, ali nisam uzela ni gutljaj!

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kofein u trudnoći
27.1.2009 12:03:22   
Anoniman
Pazite ovo:

Ljudima koji piju mnogo kafe moglo bi se dogoditi da vide "duhove" ili da čuju glasove u svojoj glavi, pokazali su rezultati najnovije britanske studije, preneo BBC.

Verovatnoća da će osobe koje popiju dnevno više od sedam šolja instant kafe imati halucinacije je tri puta veća nego kod onih koji popiju samo jednu, tvrdi se u studiji tima naučnika sa Univerziteta Duram, koje je obuhvatilo 200 studenata. Akademici, ipak, ističu da ovi rezultati ne dokazuju "uzročnu povezanost". Oni su takođe naveli da haluciniranje nije siguran znak mentalnog obolenja i da oko tri odsto ljudi redovno čuje glasove. "Ovo je prvi korak ka sagledavanju širih faktora povezanih sa halucinacijama", rekao je student psihologije Sajmon Džons, autor studije.
On je istakao da su pređašnja istraživanja pokazala da faktori poput trauma iz detinjstva mogu biti uzrok halucinacija.

Kada je telo pod stresom, ono ispušta hormon kortisol, koji se uvećano proizvodi nakon konzumiranja kofeina. Povišen nivo kortisola mogao bi biti uzrok priviđanja.
"Zbog toga sam smatrao da je logično ispitati povezanost kofeina i raspoloženja", ukazao je Džejms.
Kofein se, osim u kafi, nalazi i u čaju, čokoladi i energetskim napicima, kao i u tabletama koje sadrže stimulativne droge, posebno amfetaminima.

Istraživački tim je ispitao studente o prosečnom konzumiranju kofeina, procenio njihovu podložnost halucinacijama i nivo stresa. Studenti su prijavili, između ostalog, da nekad vide stvari koje se ne nalaze u prostoriji, čuju glasove i osećaju prisustvo umrlih, naveo je BBC.
Ipak, potrebne su dodatne analize kako bi se pronašla uzročna veza.
"Čak i ako je kofein odgovaran na neki način za priviđanja, njegova uloga je verovatno mala u odnosu na druge faktoru u životu ", rekao je Džejms.

Istraživači planiraju da istraže da li je konzumacija šećera i masti povezana sa halucinacijama. Ova studija bila je skoncentraisana isključivo na ljude koji u svoje telo unose visoke količine kofeina.
Postoji na hiljade istraživanja koje se bave uticajem kofeina na organizam. Jedno nedavna studija povezala je visok unos kofeina kod trudnica sa pobačajima i malom težinom novorođenčadi, a neke druge su ukazule da konzumiranje kofeina može pomoći u sprečavanju raka kože.
Izvor: Blic.rs

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kofein u trudnoći
29.1.2009 16:47:27   
maša
KAŽU NAŠI STARI:"NI VODE NE VALJA PREVIŠE..." I TAKO I JESTE!!!
DODUŠE, NE VERUJEM DA JE POVEĆAN UNOS KOFEINA ISKLJUČIV KRIVAC ZA POJAVI HALUDŽA, ALI SIGURNO IZAZOVE NEKE PROMENE.NPR LUPANJE SRCA ITD.ALI TO JE VEĆ DRUGA TEMA...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kofein u trudnoći
30.1.2009 13:32:31   
Jele
Ja prva 3-4 meseca nisam uopšte pila kafu jer mi se gadila, bilo mi je muka i od nje i od mirisa cigara  user posted image
Negde u 6. mesecu sam počela opet da je pijem svaki drugi-treći dan i to espreso sa mlekom, mmm, to mi je uvek bila uživancija - onako uz novine...

(odgovor članu maša)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kofein u trudnoći
25.4.2009 20:30:34   
Rina
Ja u zadnje vreme pijem kafu bez kofeina,nije losa ,malo kao slabija user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kofein u trudnoći
30.8.2009 16:10:42   
Anoniman
Ih, pa ja na otprilike par dana popijem dnevno po jednu solju onog 3 u 1, nescafe i to kad znam da ce mi trebati energije tog dana da negde idem ili nesto uradim. Ali nista vise od toga i ne pijem obicnu tursku kafu, jer mi je muka od nje, ne samo u trudnoci, vec inace...
Niko mi nikad nije spomenuo da je stetno u trudnoci popiti taj 3 u 1 jednom dnevno...

(odgovor članu Rina)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kofein u trudnoći
30.8.2009 16:17:31   
gagana83
Ja prva 3-4 meseca uopste nisam pila kafu,bilo mi muka i od pomisli na nju,sad popijem jednu dnevno,uglavnom ujutru,nekad tursku,nekad nes. Ne verujem da to moze da skodi. A pre neki dan sam videla trudnicu kako u kaficu ispija Red Bul-e to mi je vec van pameti,pa na limenki stoji upozorenje da je zabranjeno za trudnice. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kofein u trudnoći
30.8.2009 16:29:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja prva 3-4 meseca uopste nisam pila kafu,bilo mi muka i od pomisli na nju,sad popijem jednu dnevno,uglavnom ujutru,nekad tursku,nekad nes. Ne verujem da to moze da skodi. A pre neki dan sam videla trudnicu kako u kaficu ispija Red Bul-e to mi je vec van pameti,pa na limenki stoji upozorenje da je zabranjeno za trudnice. 


Ih, red bull! Ja bih tako rado popila neko energetsko pice, Shark mi je inace omiljen, ali se za ovih 9 meseci nisam usudila ni da mu pridjem, a kamoli pijem!

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kofein u trudnoći
30.8.2009 16:35:40   
sanji
Pre trudnoće sam pila mnogo kafa a sad sam ih smanjila na 2 dnevno. Obavezna ujutru user posted image i onda još jednu u toku dana. Nekad tursku, nekad 3 u 1 ali ih ne preskačem. Niko mi nije rekao da ne smem. Ja imam užasno nizak pritisak i ne funkcionišem bez kofeina. Gazirano, čajeve i energetske napitke ne konzumiram (nisam ni pre trudnoće), čokoladu izbegavam, ali kafu NE DAM!!!user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 11:59:37   
buhla
ja sam parr dana pre trudnoce, prestala da pijem kafu (a inace sam mogla da je pijem u ogromnom kolicinama), radila sam test intolerancije po kom intolerantna na kafu user posted image nije mi tesko palo, jer mi je valjda i zbog trudnoce i mucnina (koje su mi bukvalno krenule posle dva tri dana)smetala. Mada ja imam nizak pritisak i sa kafom sam funkcionisala. Pijem cajeve, uglavnom nanu, ponekad cokoladu uzmem ili sladoled. Sad ponekad popijem kafu, ali filter, sa mlekom i secerom.
Ne znam sta bi mogla da pijem da mi podigne pritisak posto vidim da ne bi trebalo piti energetske napitke, jer se meni konstantno spava.


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 12:01:05   
Anoniman
Meni se kafa sama odbila kad sam zatrudnela..i to je trajalo do 4.meseca.
Onda odjednom je pocela glava da me boli i ja popijem kafu: milina jedna.
od tad moram da popijem jednu tursku...dnevno

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 12:05:38   
bratzz
Ja sam tursku kafu prestala da pijem jer mi je smetala umesto turske pila sam nes ali samo jednu dnevno. Posto sam shvatila da mogu bez kafe pocela sam i nju da izbegavam. ali kad smo bili na more u nasem hotelu su sluzili fenomenalnu filter kafu s mlekom koja je imala vise mleka nego kafe i ona me je oborila s nogu. Sad u trudnoci popijem ponekad filter kafu sa puno mleka kad mi se bas pije ali ti momenti su retki.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 13:24:35   
Ellenica
U toku trudnoce sam pila nes kafu (jedino nju i pijem).
Ali mi je postala bljutava nekih mesec i po pre porodjaja.
Sad popijem jednu u 3 dana.


_____________________________

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 13:31:25   
Trudi
Da vam ispričam moj slučaj user posted image

Kad je moja mama bila trudna sa mnom nije imala drugih poroka osim kafe. Umjerena u svemu i dan danas, jedino se nije pridržavala normalnih količina kofeina, već je sa sobom kafu u termosici nosala. Familijarno imamo nizak pritisak i samo je tako uspjevala da funkcioniše. Rodila se ja, malo ranije, ali zdrava i prava. Mežutim, kad je došlo vrijeme da popijem prvu kafu reakcija je bila kao nekome na drogu. Tresla sam se, plakala, smijala se, ubrzalo me, pa me spustilo.... Osjetljiva na kofein!
Sa mnom je od tad šega što se kafe tiče. MM sam upoznala na fakultetu, on kafu obožava, na sve načine. Raspoznaje ih po mirisima, hladno da koliko ja za parfem za 1kg dobre kafe, pravi svakava čuda od nje, koktele, kapućina, italijanski espreso, tursku... A naročito ga zabavljam ja kad je popijem, jer zujim, pa se smušim user posted image Vremenom sam se navikla na 1 blag kapućino ili nes dnevno, ali to je maksimum. Prva četiri mjeseca trudnoće nisam pila nikakvu kafu, ni čaj, a ni tamnu čokoladu. Sad napravim nes oko podne. Bude više kao bijela kafa, sa dosta mlijeka. I to je sve. user posted image


(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 15:02:48   
Verus
Nisam pila ni gutljaj u prvih 12 nedelja jer sam znala ovo za pobacaje....sada popijem kapucino vikendom, a i skoro sam citala da kofein i dalje (tokom cele trudnoce), prelazi tzv barijeru mozga, koju bebe jos uvek nemaju razvijenu (jer se mozak i dalje razvija, a odrasli ljudi je imaju), i da kofein lako dolazi do mozga i da nije dobro za bebu.....tako da ima puuuuno veci uticaj na bebe nego na nas odrasle kad je popijemo.....tako da mozda izbacim i te dve kafe vikendom....mozda sam luda, ali STA GOD da uradim sto MOZDA ne valja za bebu osecam se ko gov**

(odgovor članu Trudi)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kofein u trudnoći
25.11.2009 15:40:19   
Markovicka
Pijem jednu ujutro, boli me glava ako ne popijem a i volim tu prvu popiti...cigareta sam se odrekla ali te jedne kafe ne zelim. Popijem ponekad i crni caj, on ima kofeina isto, ali ne preterujem, mislim da je to najvaznije.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here