|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
2.3.2009 9:18:38   
Anoniman
Imamo temu u urinarnim infekcijama kod bebe i u trudnoći... razmišljala sam, razmišljala, da li da stavim text u neku od dve ponuđene teme, ali sam odlučila da otvorim novu temu, jer ovo ima veze uopšteno sa urinarnim infekcijama kod žena i muškaraca.

Evo ga text:

Skoro da nema osobe koja bar jednom u životu nije osetila bolove i peckanje pri mokrenju. Urinarne infekcije su danas najčešće infekcije kod ljudi, odmah iza respiratornih infekcija. Žene češće imaju ovaj zdravstveni problem nego muškarci.

– Urinarne infekcije se češće javljaju kod žena, zbog anatomskog karaktera mokraćnih kanala. Kod njih je mokraćna cev relativno kratka, tako da se klice iz spoljne sredine vrlo lako prenose sa mokraćne cevi na mokraćnu bešiku. Žene su infekcijama posebno izložene u generativnom periodu od 20. do 50. godine. Kod muškaraca je porast urinarnih infekcija posle 50. godine jer je to period kada dolazi do uvećanja prostate, što otežava pražnjenje bešike, zadržavaju se klice u njoj, pa samim tim dolazi do češćih infekcija – objašnjava prof. dr Milan Đokić, direktor Klinike za urologiju KCS.
Uz blagovremenu pomoć lekara, urinarne infekcije lako se leče antibioticima, ali terapija mora biti ciljana. Ne preporučuje se uzimanje antibiotika na svoju ruku. Prof. Đokić kaže da samo u slučajevima kada se radi o teškim infekcijama, kada bi izrada urinokulture i antibiograma odložila terapiju na nekoliko dana, može se dati neki antibiotik širokog spektra, ali čim stignu rezultati urinokulture uradi se korekcija terapije.
Ukoliko urinarna infekcija duže traje, može da se prenese i na bubrege, što izaziva ozbiljne komplikacije opasne i po život pacijenta.
– Kod urinarnih infekcija koje su nastale zbog otežanog pražnjenja mokraćne bešike, recimo kod muškaraca zbog benignog uvećanja prostate, terapija antibioticima ne pomaže mnogo, jer se u mokraći koja se zadržava stalno razvijaju klice. Zbog toga se kod svake infekcije mora detaljno ispitati da li su njen uzročnik klice iz spoljne sredine ili neefikasno pražnjenje. Ukoliko postoji problem sa pražnjenjem, tek posle rešenja tog problema i primene antibiotika dolazi do saniranja infekcije – dodaje dr Đokić.
On napominje da se urinarne infekcije mogu prevenirati unošenjem što više tečnosti u toku dana. Na taj način se obavlja svojevrsno ispiranje organizma jer se povećava izlučivanje urina, a samim tim dolazi do smanjenja koncentracije klica u organizmu. Koliko je organizmu potrebno tečnosti, zavisi od klimatskih uslova, stila života... Smatra se da je optimalno da se dnevno izluči od 1,5 do dva litra urina.






Problemi sa prostatom
Svaki drugi muškarac posle 50. godine ima smetnje sa pražnjenjem mokraćne bešike zbog problema sa prostatom. Najčešće je reč o benignom uvećanju prostate, ali može da se javi i karcinom prostate.
Benigno uvećanje prostate deformiše mokraćnu cev i dovodi do otežanog pražnjenja mokraćne bešike, zadržavanja dela urina i do kompletnog zastoja urina, što kao krajnju posledicu može da ima bubrežnu slabost. Zbog toga je važno na vreme otkriti oboljenje i preduzeti medikamentozno ili hirurško lečenje.
Karcinom prostate je drugi uzrok smrtnosti kod muškaraca, odmah posle karcinoma pluća. Ova bolest ima slične simptome kao i benigno uvećanje prostate. Danas se zahvaljujući savremenoj dijagnostici bolest može prepoznati na vreme. Moguće je potpuno izlečenje ukoliko se na vreme obavi hirurška intervencija ili zračna terapija. Ukoliko je karcinom metastazirao, primenjuje se hormonska terapija.

Izvor: blic.rs
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
2.3.2009 13:07:53   
Sneža
Ne znam da li ovo spada u ovu temu,ali moja dr.mi je rekla da je fenomenalan za sve infekcije u vezi urinarnih infekcija čaj od peršuna,i da ga treba piti i kada ništa ne peče,svrbi i bolucka jer putem mokraće izbacuje sve toksine,bakterije i sl.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
2.3.2009 13:43:23   
Anoniman
To sam čula. Kao i uvin čaj i čaj od brusnice.

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
6.9.2011 23:26:56   
AndreaK
Nije bas aktivna tema ali ja bih jedino ovde mogla ukratko izneti svoj problem...pa ako ima jos kojih saveta sem navedenih cajeva ne stedite tastature user posted image

Vec dve godine sam sklona infekcijama, u trudnoci, posle porodjaja...pa tako puta dva..do dana danasnjeg... nisam skoro radila analizu mokrace, ali planiram...mada vec mogu da pretpostavim kakav ce biti nalaz.

kakva su vasa iskustva, jel ima mozda neko da je danima mokrio krv?... ona se pojavi na pocetku, i na samom kraju mokrenja (morala sam malo da propratim)... boli u predelu vagine (verovatno je prisutna i kandida) ... mokrenje je oskudno, bolno...i cesto!

ne znam vise sta da radim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
6.9.2011 23:30:47   
Anoniman
Evo moja tema: Piškim krv!

Ešerihija je bila.
Žene na forumu su hvalile MONURAL, nisam ga probala, ali sam ga preporučila prijateljici, i ona se nakon godina mučenja sa ešerihijom napokon izlečila. Ako mi se ešerihija vrati, to će mi biti sledeći korak.

(odgovor članu AndreaK)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
6.9.2011 23:32:21   
lesica
Andrea,a da ti pored odradjenih analiza urina i urunokulture zatrazis uput za nefrologa cisto da te pregleda strucnjak. Prosto mi deluje neverovatno da je samo neka blaza urinarna infekcija cim ti mokris krv.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
6.9.2011 23:40:48   
mikica sa
ja sam prije par dana imala jako pecenje pri mokrenju i prestalo.taman se to zavrsi kad me poce bol u donjem stomaku presjecati i skroz dole na izlazu. bas sam se prepala. mokrim normalno ali je bol bio uzasan, nisam mogla zaspati bez paracetamola i carapa na nogama.
otisla ginekologu i kaze mi da sam prehladila rez i dobila upalu mokracne besike. dao mi buscopan i caj da pijem. pijem uvin h caj i brusnicu. danas hvala Bogu nije boljelo, vidjecemo dalje.
i ja sam lesice odmah pomislila na nefrologa jer sam se prepala da nije nesto s bubrezima.

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
7.9.2011 0:53:07   
AndreaK
kod nefrologa sam odlazila za vreme studentskih dana al sad ne stizem vec par godina, uglaavnom sam "te" probleme prepustala ginekolozima u trudnoci, a bila sam i kod urologa prosle godine...

poznat mi je i bol u bubrezima, ali ga nemam trenutno, fala Bogu bar na tome... trudim se da se pridrzavam nekih pravila, cesto pijem cajeve, puno tecnosti, nista gazirano...ali ni to nije dovoljno da zaustavi urinarne infekcije, dobro je sto se do sada nije sirilo na gore, pa sve ostane na bakterijama u urinarnom traktu, al sam antibioticima upropastila i crevnu floru pa mi je buknula kandida... sve mi se vrti u krug.
Problem generalno lezi u losem imunitetu...no, sada ovo sa mokrenjem krvi me bas zbunjuje... nije mi se desavalo ranije, ili bar nisam primecivala...
Sada stavim papirni ubrus (bele boje) mokrim, kad ono rozikaste boje, i jos neki ugrusak izasao user posted image ... a boli me kao nikada do sada...uzimala sam homeopatski lek pa se dvoumim da li da odem "pravom" lekaru ili da cekam jos malo, navodno ce mi se stanje poboljsati samo od sebe,od homeopatskog leka... ma vise ne znam kome da verujem.
Za svaki slucaj, moracu da ponovim analize...pa cu ovih dana resiti sta cu i gde cu...

a da...ne znam da li se vama desava, ukoliko vam se cesto javljaju problemi ovog tipa...ja sam izgleda i sa zivcima otisa...danas, blizu nervni slom...prespavala sam popodne, popila bensedin, to mi je valjda cale tutnuo u usta...i sada vilenim ovde trazeci resenje, po ko zna koji put.....


(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
7.9.2011 9:13:35   
Olga75
Andrea , mozda bi trebalo da odes kod " pravog " lekara

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:06:41   
AndreaK
nisam pametna... ne volim antibiotike, nista mi dobro nisu doneli, bila sam kod lekara po upute za analize, rezultat je los...uputila me je kod urologa i dala neki antibiotik sirokog spektra, ne pijem ga, sto se urologa tice tu vidim samo cimanje, 2 nedelje nekih drugih jakih antibiotika pa kontrole... i tako u krug, nikad kraja, a o kandidi da ne govorim, uzas...

htela sam da verujem u homeopatiju... nesto sto ce me izleciti "na duze staze" ...javila sam se i homeopati i posto je svakako mesec dana od kako sam popila lek zakazala mi je vec za danas u 19h, bas me zanima sta moze da mi kaze sada...

Krv je tako ocigledna (u urinu), bolovi sve jaci...a da zlo bude vece, pojavio se i bol u predelu desnog bubrega...user posted image


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:26:03   
minavb
IZVORNA PORUKA: AndreaK



Krv je tako ocigledna (u urinu), bolovi sve jaci...a da zlo bude vece, pojavio se i bol u predelu desnog bubrega...user posted image


I ti i dalje neces da pijes antibiotike?

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:29:55   
Olga75
Andrea , nemoj da se zezas idi urologu i pij antibiotike to moze na svasta da izadje ako se ne leci user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:37:30   
Anoniman
Kao zdravstveni radnik usudiću se da procenim da tvoj problem (govorim o Andreinom problemu) nije problem koji se može rešiti samo čajevima i sličnim napicima. Imala sam Ešerihiju, imala kamičak, ne volim lekove, baš kao ni ti, ali nekad su medikamenti zaista neophodni.
Najiskrenije mislim da bi problem koji si malo zapustila i sada dovela do pojave krvi u urinu, što nije bezazleno, trebala da regulišeš nekom antibiotskom terapijom, eto, bar Monuralom koji se popije jednom i ćao. Naravno, pod uslovom da je Monural lek izbora po antibiogramu (opet se vraćamo na obaveznu urinokulturu koju moraš odraditi). Sa druge strane, krv u urinu se može javiti i od nekog eventualnog kamenčića koji je krenuo iz bubrega pa malo zaparao kanal, otuda i krv i opet potreba za antibioticima. Budi dobra, slušaj čika docu. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:43:07   
AndreaK
Ok, znam da zvucim tvrdoglavo, ali isto tako znam da me na kraju ipak to ceka, sacekala bi jos nalaz UK, pa eventualno sa njim otisla urologu, sada je petak, osim ako ne bude da moram hitno u bolnicu strpicu se do ponedeljka...

a da... antibiotici koje mi je doktorka dala, cefaleksin... smesno, on njega mi se bakterije mutiraju u druge user posted image ... al stvarno... ne izleci mi infekciju, vec ako sam recimo imala e-coli ona posle lekova postane stafilokoka...

sacekacu bar antibiogram...

< Poruku je uredio AndreaK -- 9.9.2011 16:45:28 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 16:49:05   
Anoniman
Kad daš urinokulturu (ako to uradiš u ponedeljak do 10h ujutru) računaj da će ti nalaz biti gotov najranije u četvrtak. Znači, onda, ako budeš imala sreće, možeš tek u petak kod lekara (sa nalazom), samo da ti to ne bude previše vremena čekajući...

(odgovor članu AndreaK)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 17:23:01   
AndreaK
ma znam to Bubi, dala sam ja urin jos juce, jedan rezultat vec imam, UK ce biti od nedelje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 17:27:10   
vukosava
Andrea, svaku od mojih 13 infekcija mokracne besike su mi izlecili bas antibioticima. 10 dana obicno su mi davali penicilin i gentamicin ujutru (injekcije) i gentamicin popodne, zatim deset dana jedan anitbiotik (sta vec bakteriogram pokaze) pa deset dana drugi (isto razlicito od baketriograma svaki put) npr baktrim, alfacet, pentrexil, palitrex (ako se dobro secam svih tih imena).

Meni je svaki put bila bas bas, krv u mokraci, mokraca bordo mutna skroz. Bila sam u bolnici po 15 dana dva puta zbog toga, kad sam imala 14.5 i 15.5 godina. Zbog tog problema sam i prestala da se bavim sportom, tako mi savetovao sportski lekar. Imam osetljivu besiku na napor i na hladnocu...

Meni se desavalo da pupucaju krvni sudovi unutra (to se vidi na cistoskopiji) i onda su me kljukali antibioticima da naprave mokracu sto pre bez te E Coli... Uh kad se setim....

Mada u Americi koriste neke skroz drugacije lekove, ne mogu da se setim imena u trenutku, nesto sto se pije samo 3-4 dana i ima joda u sebi koji valjda ubija dobro te bakterije, ako se setim napisacu ti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 17:30:26   
vukosava

IZVORNA PORUKA: AndreaK
esto sto ce me izleciti "na duze staze" ...



Meni je niz presekla PROLOM BANJA i deset dana boravka u njoj. Dok sam bila u Srbiji pila sam Prolom banju umesto vode maltene. Al ipak krv moze samo da ti izbaci medicinska pomoc, tj antibiotici je oni ubijaju bakterije. Normalno je da ti da odokativno neki antibiotik sirokog spektra jer moze da se desi da potrefi sta ti pomaze. Al bakteriogram ce ti reci, jeste uzas to cekanje, al bar posle toga stvarno se izleci.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 17:33:53   
vukosava
A meni je jedna doktorka cak rekla, obavezno pranje pre odnosa i za mene i partnera i cak mi je savetovala da popijem anitbiotik. Druga mi je preporucila da lezim u sto vrucoj vodi da utoplim besiku u kadi i da se perem sto cesce. Ima dana kad se tri puta tusiram. A gace menjam isto non stop.

Elem, te bakterije dospu tu sa one druge strane, da ne budem prosta sad po forumu, al tako je. Kad opadne imunitet, kad su promene izmedju godisnjjih doba, izmedju grejnih sezona, tad telo oslabi i te se dole uvuku i nakote, zlotvori.

Ja sad kad imam bebu i vidim ove pelene i sva ta g u njima kontam majke mi sta ce nam himen, uvek sam se cudila otkud je to tako priroda resila...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 17:41:56   
minavb
Andrea, bakterije ne mogu da mutiraju u druge. Mogu da postanu rezistentne na lek, moze se javiti superinfekcija rezistentnim sojem, ali da mutiraju u druge, ne mogu. Da ne bi dobila tesku infekciju bubrega, moras sto pre da pocnes sa odgovarajucim terapijom, a dok ne pocnes, nalivaj se tecnoscu. Pij uvin caj i prolom vodu, jer na taj nacin i mehanicki smanjujes broj bakterija.
Vidim da pominjes kandidu. Kadnida se sasvim lepo kontrolise  posebnim rezimom ishrane.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 22:08:09   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Mogu da postanu rezistentne na lek, moze se javiti superinfekcija rezistentnim sojem, ali da mutiraju u druge, ne mogu.



Upravo tako. Al zato postoje razlicite vrste antibiotika i te bakteriogram analize pa ti nadju na sta ce da pocnu da odumiru i nestaju u datom momentu.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 22:13:12   
Mishica 77
Zar naslov nije dovoljan sam po sebi?!user posted image

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
9.9.2011 23:07:05   
Anoniman
Ono što meni rešava problem sa peckanjem je Nofocin.
U zavisnosti od toga u kakvom sam stadijumu (da ne ureknem, ali već neko vreme nemam problema), dam urin i odmah počinjem terapiju. Ili počnem sa Nofocinom ili sa Panklavom, i čekam rezultate da vidim šta dalje! Ali ne čekam rezultate u bolovima i sa krvi u mokraći.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
12.9.2011 23:16:07   
AndreaK
Od svega mislim da bi mi prijao odlazak u Prolom banju, a moze i neka druga, ne biram... i puuuno odmora! user posted image

Ma, svesna sam ja da je ovo posledica loseg imuniteta, dzaba ja postujem sva pravila...bakterije se vracaju...posle njih gljivice i tako u krug.

Bolje mi je od kako pijem antibiotike user posted image al samo cekam kada ce gljivice da probujaju...mrzim to...ma mrzim sve to! al idem dalje! Ne smem da odustanem...ne mogu da se pomirim sa ovim zivotom... ne volim bol u vagini...ne volim sto ne mogu da vodim ljubav sa mm...ne volim sto mi je problem da potrcim kada kasnimo na bus i sl.. ne volim sto to toliko utice na moju psihu da nekad mislim da cu poludeti. user posted image

nekad mi bas zafali snage da preguram dan...al stisnem zube i cutim...

Hvala na podrsci... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Ne lečiti urinarne infekcije na svoju ruku
18.9.2011 13:25:17   
vukosava
Andrea, kad pijes antibiotike pij dosta jogurta, pomaze oko te flore dole... valjda.. Meni su tako govorili

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Letovanje :-)
gagana83

Da li vec planirate gde cete na letovanje

da,znam i gde cu ici (24%)

da (14%)

jos uvek ne razmisljam o tome,rano je (21%)

necu ici na letovanje ove godine (41%)


Ukupan broj glasova: 243

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here