Ana RR
|
Mlinci se inače spremaju kao prilog nekom mesu, u Slavoniji ih obično ubace u onaj saft od mesa, dok ne omeknu. Ja sam volela kada mama peče meso u pekaču, bez ulja ili masti, samo malo vode, i onda mlince ubaci u taj sok koji je meso pustilo, mmmmmmm meso nisam ni jela u takvim slučajevima Evo jedan receptić za piletinu (ili ćuretinu) sa mlincima Pakovanje mlinaca (300g) oko pola kg belog mesa 500g pavlake (ko voli neutralnu može pola-pola, ja je ne volim) 200-300 g trapista ili gauda sira 1 kocka za supu začini Meso iseckati na kockice, začiniti i propržiti u tiganju. Kada porumeni dodati pola količine pavlake (ja pospem i malo vlašca). Krčkati još malo. Skuvati supu od kocke i prokuvati mlince na 5 minuta. Možete staviti malo ulja u vodu da se ne slepe. Velikom bušnom kašikom izvaditi polovinu mlinaca u vatrostalnu činiju (ili bilo koju drugu, ja volim da spremam u onim zemljanim), preko istresti meso i izrendati pola sira. Prekriti sa ostatkom mlinaca, preko njih premazati pavlaku i narendati ostatak sira. U pavlaku možete dodati malo mleka da bi se lakše razmazala. Peći dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Ja slažem ovako u tri reda (mlinci - meso - mlinci) jer mi veličina suda odgovara za takvo slaganje. Može i u više redova. To je to, prijatno
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|