|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Putovanje sa detetom od godinu
14.1.2009 21:39:31   
oliveradj
Interesuje me da li neko od vas išao na more sa detetom od malo više od godine i da li je suviše naporno?? Meni se jako ide samo me svi ubeđuju da je za tako malo dete planina ili banja? Kakva su vaša iskustva drage moje.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
14.1.2009 21:42:54   
Koka Loka
Kada je Una imala 4 meseca vodili smo je u Sokobanju, pa u Gam banju. Sa godinu i po smo išli na more i bilo je super user posted image

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
14.1.2009 22:57:42   
oliveradj
E i ja bi na more jos muza da sredim da pristane valjda cu naci pomagace za ubedjivanje user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Koka Loka)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
14.1.2009 23:38:59   
Koka Loka
Ma, ne brini. Prošle godine smo išli u Crnu Goru, rešili nešto na brzinu inače da je bilo više vremena i love išli bi do Grčke kolima, a i brže bi stigli user posted image

Krenuli smo noću i bilo je super. U povratku je dramila jer smo putovali danju, zavezani u stolicama pa joj bilo dosadno. Samo ponesi brdo bezbednih igračaka (nekih novih) i laganica.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
15.1.2009 1:55:04   
Anoniman
Luka je 5og jula napunio godinu, a 15 ili 20og smo išli u CG na more. Krenuli smo uveče, ujutru smo bili kod prijatelja u Užicu, proveli smo kod njih dan, i uveče krenuli dalje. MM je bio mrtav umoran, zato ti spavaš sa detetom u autu da bi dete animirala taj dan kada stignete, da se mm odmori.

Nije bilo nekih ozbiljnih problema.

Desilo se sledeće: To jutro u Užicu (dan prvi) Luka je dobio proliv (iz nepoznaih razloga, sve sam ponela iz NS, tako da verujem da je promena klime). 14 dana na moru nije jeo manje više ništa sem lubenie, banane, breskve i bobi štapića. Kada smo se vratili u NS počeo je da jede i prošao proliv. user posted image  (sasvim druga priča je da od nda ne pije leko, ja smatram greškom pedijatra, mislim da sam to obradila u temi Kandida...)

Zatim desilo se to da je on tada prohodavao, i nije bilo teorijske šanse da neko ne šeta sa njim. Na neki način smo to ešili tako što smo poneli ogradicu - danju je u njoj šetao (tih 3-4 koraka koliko mesta ima), a uveče sam ubacivala sunđer, i to je bio krevetac. I tu smo imali maler sa tim prohodavanjem. Luka je stajao pored mm i držao se za ogradu, krenuo je da pada, mm ga je uhvatio, ali nisko, tako da se Luka previo preko njegove ruke i svom snagom je zveknuo glavom o beton. Naravno povraćanje, ja pretpostavljam blaži potres mozga, iako su nas iz bolnice u Baru poslali kući po sledećm uputstvu "Ako za tri nedelje vidite da se čudno kreće, zabacuje glavu kao da nema snage, ili koluta očima, vodite ga na snimanje glave". UH kako sam tada bila besna. Taj dan smo ostali u kući, jer sa potresom mozga ne sme na sunce... iako taj potres mozga niko nije potvrdio... za svaki slučaj.

Ja glasam za more, a ne za planinu ili banju. No, to je neko moje mišljenje... meni je na planinama dosadno ako nema snega.

Sve ovo što se nama desilo na moru - moglo je i kod kuće...

(odgovor članu Koka Loka)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
15.1.2009 7:31:59   
Jeca*
Mi planiramo sad za prvi maj na Zlatibor, a u avgustu (01.08. mu je rođendan) u Grčku na more, kolima. Takođe planiramo da proleće da ga vodimo na Palić i malo po prirodi po Srbiji, kad god nam se vikendom ukaže mogućnost. Bolje da ga što pre navikavam na akciju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
15.1.2009 8:29:14   
Lu
Mi smo išli prvi put na more kada je imao 8 mjeseci,5 sati vožnje ali smo stajali nekoliko puta da ga iznesem na zrak,presvučem,po potrebi nahranim,
super je podnio put a na more smo nosili teglice sa Hipp hranom, adaprirano mlijeko,
morski zrak mu je godio,normalno je jeo svoje obroke kao i kod kuće a spavao je na plaži pored sve vike i cike kao i ostale bebe,
samo smo jednom popodne išli u sobu na spavanje,obično mm jer njemu dosadi na plaži a ja sam tad na bazenu jer nije gužva svi su na plaži.
Uglavnom,manje brige i posla sam imala oko njega tad nego prošle godine kada je ima godinu i pol,vražićak maliuser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
15.1.2009 14:33:49   
Anoniman
Nadam se da je moj post pozitivno shvaćen... Mislim da slobodno idete na more.

Nisam napisala jednu stvar... kada smo išli ove godine na more, sa njegove 2god, 2 dana pred put sam mu počela davati ProbioKidImmuno, i sve je bilo ok. Kažu... meni onomad niko nije rekao... da je deci to dobro dati pred put. Deca reaguju na promenu klime. U uputstvu za upotrebu tog ProbioKid Immuno-a piše da bi bilo najbolje davati deci 1 mesečno (ima 10 kesica za 10 dana). Ja mu ne dajem tako često, ali pred put mu dajem.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
16.1.2009 10:56:25   
oliveradj
Ja glasam takodje za more, ali ne za Crnu goru nego za Grcku. Svaki put i ja sam dobijala proliv, a u Grckoj nisam.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
16.1.2009 22:39:07   
MERYEN
Mi planiramo na prolece na Zlatar i Zlatibor,a na leto Boze zdravlja na more u avgustu mesecu i tad ce Jovan da ima 10 meseci.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.9.2009 10:51:21   
Rivana
Mi smo prvi put isli na more kada je Luka napunio 6 meseci, bila mi malo frka ali sve je bilo ok. Isli smo avionom i ceo let je prespavaouser posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.9.2009 11:15:20   
SUPER MAMA
Drage moje mame.Ja sam ovu godinu prvi put Moniku vodila na dalek put, isli smo prvo za Makedoniju kod moih, bili par dana pa nastavili za Grcku, pa vratili se opet za Makedoniju i isli na planini 5 dana i na Ohridsko jezero, i sve je to ona fantasticno provela a inace je imala 9 meseci.Jednini mogu reci slobodno spas a i prednost kada se putuje je dojenje pogotovo leti jer to je nesto najbolje jer nemorate da brinete dali ce se pokvariti mlekouser posted image user posted image user posted image .Mi smo iz Begrada krenuli u 4h ujutru i bili u Skoplje u 11h pravili smo dve pauze monika je pola puta prespavala kada je ustala jelaje ja sam je na zadnjem sedistu napravila citav krevet isto kao kod kuce i kada se probudila dala joj igracke i igralo se dete.Monika je odlican saputnik bez ikakvih problema.
Nije bilo povracanje, bez nervoze kao kod neka deca.Evo mi opet ova zima idemo za Makedoniju na planini jer moi imaju vikendicu jedno sigurno od 10 do 15 dana.
to je moje iskustvo.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.9.2009 11:21:11   
Nellyca
S obzirom da sam iz Beograda, a udala sam se u Splitu, a avion ne leti tu relaciju, osudjeni smo svaki put da idemo kolima. Prvi put smo isli kad je Sara imala 4 meseca, put je trajao 9 sati sa stajanjima, i super je podnela. Sad smo opet dosli, Sara sad ima 8 meseci, i putovali smo 12 sati, jer smo isli drugim putem, i isto je odlicno podnela put, nije bilo razlike u ponasanju nikakve, ponasala se kao da je kod kuceuser posted image tako da mislim da ne bi trebalo da bude nikakvih problema, mi ih barem nismo imali. samo napred, put pod noge i uzivajteuser posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.9.2009 11:27:24   
SUPER MAMA
U pravo si Nellyca.Samo hrabro i samo napred.Samo da dodam posto rekla sam da bili smo u Grcku na more Monika je obozavala vodu, ja sam mislila da ce se plasiti od toliko vode oko njeuser posted image user posted image user posted image user posted image ali naprotiv ona nije htela da izadze iz vode kad god trebada izadze ona placepogotovo kada smo trebali da skinemo onaj šlauf s tendom.bila je presrecna tako da slobodno idite na more ili na dugo putovanje.Mi em smo bili za Grcku em smo obisli pola Makedoniju.

(odgovor članu Nellyca)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.9.2009 11:32:09   
Nellyca
Ah da i da dodam- zivim na moru, i mala se celo leto kupala, ujutru i popodne i uzivaaaalaaaa je, sto kaze supermama nisi je mogao iz vode isteratiuser posted image ne slusaj sta pricaju, samo vi idite na more, kupajte se sto vise, uzivajte, za bebe je voda prirodno okruzenje i sigurno ce joj prijatiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 8:42:35   
LillyT
Hvala za temu.

Mi hocemo u septembru na moru. Prvobitno smo zaplanirali Grcku, kolima, ali sada se sve vise dvoumim. Elem, Lara ce biti u sestom mesecu u septembru i ja planiram da jos uvek sisa (onda mi se nametnulo pitanje kasica, ali nije mesto za to), tako da mi je hrana za nju manje vise zavrsena stvar. Auto ili avion? Auto je super resenje, stajemo kada hocemo, gde hocemo, pratimo nas ritam, ali traje duuugooo. Avion je odlican, brz, ali vidjala sam da neke bebice dobiju bukvalno napade histerije u avionu i to je stvarno ocajno. Par puta mi je doslo da iskocim napolje koliko su pistale i kukale. Ako i prevazidjem to i da kazemo da je bebica na mene i da ce joj letenje biti omiljeni nacin prevoza, imam momka koji samo u slucaju krajnje nuzde seda u avion. Znaci, jos jedan problem u najavi (problem kako ga ubediti da krenemo avionom).
Destinacija, Grcka, Turska, Egipat?!? Meni je nekako Grcka mozda i najbolji izbor, u Turskoj sam bila nekoliko puta, a Egipat mi nije da idem sa bebicom jer toliko stvari ima da se vidi, a sta cu ja sa njom. Kome da je ostavim ceo dan. To mozda kada bude bila starija pa i da unajmim siterku u hotelu ili... otkud znam.
Kakva su vasa iskustva?



_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Nellyca)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 8:49:40   
Anoniman
Mene je muž jedva ubedio da pođemo u Egipat. OK, ja sam debil, i ne fasciniraju me piramide, i nemam želju da ih vidim, te nije bio problem da povedem dete, jer svakako nisam planirala da izađem iz hotela sem u nuždi.
Šta ti znači "kada bude malo starija"? Siterke u Egiptu ne govore srpski, zato te pitam.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:04:15   
LillyT
Nisu samo u Egiptu piramide, nego i ronjenje i gomila drugih celodnevnih izleta (voznje triciklima po pustinji npr.). To traje ceo dan, da je to samo koji sat, ne bi bio problem, ja je i ovako vec ostavljam samu po nekada (sa nekim mojim da je cuva). Sto se tice siterke, kada bude starija znaci kada bude sposobna da ceo dan bude bez nas, da ne sisa, jer ovako zavisi od mene. Takodje, meni sise opet nadolaze sa mlekom, samo mi jos treba da sa sve onom bocom za kiseonik u brodu pocnem da se izmuzavam user posted image  

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:11:17   
Anoniman
Ronjenje - išao muž, ja čuvala dete, no kod nas je to tako, jer kada skinem cvike ništa ne vidim, pa svakako to ne bi imalo smisla. user posted image A pustinje i slično... prosto, ja nisam taj tip, ali to sada nije bitno, nije to tema... ti očigledno jesi taj tip, i to je ok. 
Htedoh reći da siterke u Egiptu (u tom hotelu gde sam bila) pričaju engleski, nemački i ruski, i da ne znam koliko će se dete sporazumeti sa njima. Druga stvar je da ja nikada, ALI NIKADA ne bih dete ostavila nepoznatoj siterki u Egiptu, druga je priča kada kod kuće ostavim dete mami, pa znam da će u najgorem slučaju plakati za mnom, ali ne bih bila opuštena na triciklu u pustinji ceo dan a da mi je dete sa nekom siterkom sa kojom nema ni zajednički jezik.

Cela priča oko putovanja, nevezano za Egipat, još bih dodala da bih ja sa detetom (tako malim) išla negde bliže. Da se razumemo, ja mrzim Crnu Goru i smatram da je grozna (ne toliko zbog nje same, nego zbog toga što Ugostiteljstvo tamo... da ne dužim), ali bih radije pošla u CG jer je to na 1/2 sata avionom od BG. Ne znam da li me razumeš šta hoću da kažem.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 5.5.2010 9:12:22 >

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:12:08   
Jeca*
ja sam isto stava da egipat, tunis i druga mesta gde ima sta lepo da se vidi i radi, moraju malo da sacekaju da Luka poraste, jer bih ja precrkla da odem na takve lokacije i da blejim na plazi, a maltretiranje i cimanje deteta po izletima ne dolazi u obzir. Zato, dok su deca mala idemo na more u neka mirna mesta, gde mozemo da se odmorimo, opustimo, eventualno svrcemo negde blizu (kao sto sad planiramo do Venecije, Verone), a kad poraste onda idemo negde na odmor za našu dušu user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:13:37   
Leki 77
Igora smo odmah posle prvog rodjendana vodili u Francusku kolima. Put smo iseckali : prvo nocenje na Bledu pa dva nocenja u Milanu i onda Azurna obala. Tu smo bili tri nedelje, a u povratku dva nocenja u Djenovi i jedno u Portorozu. Oko 6h je bila najduza voznja i to je podneo perfektno. Nismo nigde stajali. On je ili dremao, ili grickao keksic, gledao kroz prozor, igrao se igrackama koje smo poneli... S' tim sto je on naviknut na voznju kolima jer smo skoro svaki vikend van Bg-a. Kada bismo seli na kafu ili rucak, nije hteo da sedi u kolicima, pa je uvek neko trcao za njim. U septembru planiramo u Grcku na Skiatos ili Zakintos avionom.
Sto se aviona tice, nama je ORL savetovao po koju kapljicu fizioloskog rastvora u obe nozdrve pred let. Mi smo to radili i on je odlicno podnosio let (do Beca i Londona). Ali, nismo probali bez toga tako da ne znam da li mu je pomoglo. To je savet ORL sa VMA. Kaze da vojni piloti tako rade pred let.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:19:43   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

ja sam isto stava da egipat, tunis i druga mesta gde ima sta lepo da se vidi i radi, moraju malo da sacekaju da Luka poraste, jer bih ja precrkla da odem na takve lokacije i da blejim na plazi, a maltretiranje i cimanje deteta po izletima ne dolazi u obzir. Zato, dok su deca mala idemo na more u neka mirna mesta, gde mozemo da se odmorimo, opustimo, eventualno svrcemo negde blizu (kao sto sad planiramo do Venecije, Verone), a kad poraste onda idemo negde na odmor za našu dušu user posted image


To je i kod mene tako, ja volim aktivan odmor, uopste nisam tip koji se izlezava, pa mi zato ovo letovanje predstavlja izazov.


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:23:01   
Anoniman
Biće i ovaj odmor AKTIVAN samo ne onako kako si navikla. user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:23:52   
LillyT
Nego, cula sam da postoje slaufi sa dodatkom za bebice. Da li neko zna nesto o tome? Elem, valjda bebac od 5-6 meseci moze u neki sedeci polozaj? Ovo kazu da je odlicno, a ja naravno nisam ni imala pojma da postoji (kao ni pelene za vodu.

Joj, te aktivnosti se i bojim


< Poruku je uredio LillyT -- 5.5.2010 9:24:20 >


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Putovanje sa detetom od godinu
5.5.2010 9:24:08   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Biće i ovaj odmor AKTIVAN samo ne onako kako si navikla. user posted image


upravo tako user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca
Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here