|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Refluks (GER)
28.11.2008 12:39:29   
Anoniman
Da se ogradim, sada sam prvi put u životu čula za ovo.

Ono što sam našla je sledeće:

Što je GER?
GER ili refluks je medicinski izraz za stanje u kojemu se želučani sadržaj, hrana i želučane kiseline, često povrate iz želuca u jednjak. Hrana koja se vraća može se, ali i ne mora, izbaciti kroz usta. Može se raditi o snažnom povraćanju čime će se u potpunosti isprazniti želudac, ali može biti riječ samo i o “malo jačem bljuckanju”.

opširnije OVDE KLIK
 
A za ovo sam saznala na drugom forumu KLIK
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Refluks (GER)
28.11.2008 19:41:54   
guppy RR
bebama koje bljuckaju zbog refluksa preporučeno je dići ležište tako, da je onaj deo na kojem je bebina glava, malo uzdignut, znači da cela beba leži npr. na dušeku, koji je pri glavi podignut.

Refluks inače može da se pojavi i kod odrasle osobe i obično se diagnosticira gastroskopijom. To stanje znači, da su oslabili mišići koji zatvaraju hrani put "nazad" i u tom slučaju hrana se vraća u jednjak i nekada i u usta (povraćanje). Nije tako strašno kao što zvuči.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Refluks (GER)
6.8.2010 16:34:20   
Anoniman
Nama je doktor prepisao podignuto lezishte za 45 stepeni....ali to je samo pomotj da se beba ne ugushi kad povrati...ali to ne sprechava povratjanje... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Refluks (GER)
6.8.2010 16:45:32   
choopa choops
Smeshkice mozda pomogne nekoliko strvari kombinovano...npr. podignut lezaj, onda obavezno kad ih hranis drzi ih sto uspravnije. Zatim uzmi flasicu sa sto manjom rupicom( to cesto zna biti problem, jer se nagutaju i vazduha pa bude jos gore).
Lara srecom nije imala refluks, ali sam se nacitala o tome dosta jer je znala povratit nakon jela i to bas u mlazu user posted image .Ali sve se stabilizovalo...kazu da se najcesce stabilizuje oko 3 pa do 6 mjeseca. Znam da je tesko, ali proci ce user posted image

Ima na trzistu ovaj jastuk od chicca, prvenstveno namjenjen protiv SIDSa, ali mozda da vidis ako je nko koristio da li pomaze i kod povracanja? Drzite se user posted image

Chicco jastuk


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Refluks (GER)
6.8.2010 16:50:23   
Anoniman
Ispod dusheka ima letva koja je podigla dushek za 45 stepeni. Hranim ih nukovom flashicom, sa jednom rupicom (mislim da nema manje), a takodje ih hranim u skoro uspravnom polozaju....naslonim ih na sebe, glava kod ramena....guza visi, podriguju redovno... i dalje imamo problem user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Refluks (GER)
6.8.2010 16:57:00   
choopa choops
Da vidjela sam tamo na temi da si pisala da sve to radis...Ja sam joj sama probusila sa sterilizovanom iglom rupicu na flasici, cisto da budem sigurna da je najmanja. Ali vjerovatno je to to.

Ne znam. doktori ce ti bolje rec (ali treba nac pravog specijalistuuser posted image )..Znam da se u krajnjem slucaju stavlja malo rize da se zgusne mlijeko, pa bolje i to nego nista. Ali svako pitaj doktora, nemoj na svoju ruku.

Na kraju krajeva vidim da ti one sasvim dobro napreduju user posted image , e sad samo treba cekat da to prodje, a nadam se da ce sto prije user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Refluks (GER)
1.11.2010 12:15:51   
usamljena
Ne znam kako da formulisem pitanje! user posted image Da li je moguce da moja bejbi od 14 meseci ima refluks a do sada je sve bilo ok? Citala sam ovaj tekst, "nas" simptom je upala uha za koju ne znamo kako je zaradila i mozda ima jos nesto

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Refluks (GER)
1.11.2010 12:22:20   
minavb
Moguce je, ali neka je lekari pregledaju. Jel povracala dok je bila mladja?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Refluks (GER)
1.11.2010 12:58:03   
usamljena
Nije uopste, svega par puta je bljucnula. Evo poceli smo sa izbacivanjem glutena za pocetak, a ja se malo informisem

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Refluks (GER)
5.11.2010 23:05:21   
argus
Drage moje, današnji dokturi su tantusi i mamalazi, gruba sam ali ću vam opisati sve pa ćete shvatiti- Beba mesec dana počinje pakao, vrišti, zagrcava se, izvija vratić koliko se grči na ivici sam nervnog sloma. Tri meseca nisam spavala već dežurala od straha da se detetu nešto ne desi, Tiršova poznati profa Radlović glavni za Ger Jeb.... ga diploma snima mi dete pa kaže blaži oblik halazije tj. gera, podigni te krevetac i hrana protiv ger, ja sva sretna sve to uradim a ono isto, čak i gore. Ne spavam, ne jedem držim je non stop na rukama jer je prizor grčenja strašan, sačuvaj bože. Beba 4 meseca imam osećaj da joj kiselina udara na nosić ali ništa ne pomaže, beba 8 meseci sve što pokušam da joj uvedem u ishranu stvara probleme, samo krompir i pileće meso malo a voće nikako i sokići. Dete ne spava, vrti se svu noć ja obilazim pedijatre, poznate dokture a oni sve isti: "Zubići, guta puno vazduha itd". Bože gledam i ne verujem da oni imaju diplome i da su stručnjaci. Poluluda sam ne znam kako da pomognem detetu, sumnjam na intoleranciju a oni mi kažu nije nema proliv i dobro napreduje. Tad uzimam stvar u svoje ruke i čitam literaturu pedijatrije i našu i stranu. Dolazim do otkrića da ger, refluks i intolerancija na laktozu daju iste simptome. Šaljm supruga da kupi mleko bez laktoze Imlekovo ali beba ga neće, kupujem Aptamil bez laktoze moje malo sunce ga pije i tu noć pajki bez probleme. Hvala dragom Bogu od tada pa do danas moja beba sve jede i nema nikakvih problema, samo sam izbacila mleko. Zato želim da podelim svoje iskustvo sa svima vama da se ne bi mučili koliko moja beba i ja. Volela bih da ovo mogu da objavim jer sam čitala mnoge postove roditelja sa isti simptomima koje je imala i moja beba a oni misle da je refluks jer dokturi odmah daju tu dijagnozu. Još jednom  jadne su vam diplome.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:07:08   
ivaj
Moj dete povrati posle svakog podojauser posted image  To sam primetila jos u porodilistu i nastavilo se od kako smo dosli kuci.Sve nam je ispovracano,i ona sama i cebence i jastuk,bas mi je zao.
Sacekacu jos malo pa je vodim kod lekara.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:19:58   
Nensi*
Ivaj,ne znam sta da ti kazem,mi se evo vec 5 meseci mucimo sa tim...Vec tri nedelje mu dajem moje mleko na flasicu,malo je bolje,ali ima dana kad isto povraca stalno...Bili smo kod gastroenterologa,i on nam nista nije rekao sto vec nismo znali,jedino smo krenuli polako sa kasicama,a tvoja beba je za to jos mala...Nadam se da cete naci resenje za to...
Kod nekih beba je to jednostavno tako,i vremenom prodje,samo nam ostaje da za to vreme ne poludimo... user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:25:17   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: ivaj

Moj dete povrati posle svakog podojauser posted image  To sam primetila jos u porodilistu i nastavilo se od kako smo dosli kuci.Sve nam je ispovracano,i ona sama i cebence i jastuk,bas mi je zao.
Sacekacu jos malo pa je vodim kod lekara.


Moja Martina je imala REFLUKS i bilo je strasno, povracala je non-stop posle svakog podoj aa kasnije posle svake falsice. Nikom nisam davala da je podigne jer bi ga obavezno ispovracala pa me bilo sramota. Sve to je strajalo dok nije pocela d ajede cvrstu hranu. Kod refluksa je jako bitno da li beba napreduje. Martina je napredovala. Savetovali su nam da obavezno posle podoja ili flasice je drzim malo duze u uspravno polozaju i da vise lezi na levoj strani
Moj savet ti je da ne cekas i da bebu odvedes kod lekara ako nista drugo ono bar da vidis da li napreduje

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:26:08   
Pretty78
Zaboravih reci da ona sad ima 3 godine

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:30:20   
ivaj
Ova moja ima sest danauser posted image  Mi smo bas veliki.Sacekacu bar do sutra pa je vodim da vidim sta ce dr reci.
Znaci,najbitnije je da ne spava na ravnom i da je drzim posle jela u uspravnom polozaju.Znam i za to inace da treba da spava na stranu okrenuta.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:33:13   
Nensi*
Malo joj uzdigni dusek u krevetcu,i nikako da spava na ledjima,nego na strani,jer ako povrati u snu da moze da izadje iz usta da se ne zagrcne...
I Vuk isto napreduje odlicno,pa dr nije dizao paniku...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Refluks (GER)
10.11.2010 17:33:43   
Pretty78
pa moze da spava posle jela ali nemoj ga odmah spustati u krevet, ja sam znala Martinu po pola sata da nosim i da mi spava na ramenu da se to malo slegne i da se refluks zatvori

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Refluks (GER)
11.11.2010 17:15:57   
ivaj
Mi smo danas bili kod lekara.Doktor kaze da probam da je hranim cesce a po malo pa da vidim da li ce povracati.Kao da ja to nisam vec probalauser posted image
Inace,za tri dana napredovala je 70 gr. i tesi to sto normalno piski i kaki.

Nensi,moze li to da bude opasno? Bas nesto pocinjem da brinem.Kad je vidim onako da povrati u mlazu,smrkne mi seuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Refluks (GER)
11.11.2010 18:19:31   
minavb
Ivaj, sve dok je beba happy spiter, tj dok povraca a dobija na tezini, nema brige. Ako dojis, mozes da se izmlazas, svom mleku da dodas malo piricanih pahuljica i time da hranis dete. Ako ne dojis, postoje AR mleka. U svakom slucaju, povecati nagib duseka, drzati dete uspravno sto duze posle jela, i naoruzati se strpljenjem.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Refluks (GER)
11.11.2010 18:38:05   
ivaj
Hvala minauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Refluks (GER)
11.11.2010 19:25:22   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: minavb

Ivaj, sve dok je beba happy spiter, tj dok povraca a dobija na tezini, nema brige. Ako dojis, mozes da se izmlazas, svom mleku da dodas malo piricanih pahuljica i time da hranis dete. Ako ne dojis, postoje AR mleka. U svakom slucaju, povecati nagib duseka, drzati dete uspravno sto duze posle jela, i naoruzati se strpljenjem.


Ovo pogotovo...

Ja sam Vuku pocela da kombinujem,ujutru mu dajem moje mleko na flasicu,oko 12-13h mu dajem kasicu,pa sledeca 2 obroka opet moje mleko na flasicu,i uvece pred spavanje mu dajem Humanu AR protiv bljuckanja,da ne povraca nocu...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Refluks (GER)
12.11.2010 15:30:26   
ivaj
Danas sam uzela aptamil AR pa cemo videti kako ce biti.Vidim da je nesto gusce i da se sa njim manje davi.
A kad uzme covek da cita o svemu na internetu samo se istripujeuser posted image  Nasla sam post jedne zene cija je beba isla na operaciju zbog toga i to je imala manje od mesec dana.Hvala Bogu pa niko od vas ovde ne spominje operaciju nego normalno zivite sa tim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Refluks (GER)
12.11.2010 16:03:11   
minavb
Mozda si naletela na urinarni refluks ili na stenozu pilorusa, to je nesto drugo i nemoj da brines.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Refluks (GER)
12.11.2010 16:22:17   
anuksunamun
ja imam reflux i od kada sam saznala...postala sam vegan...za decu nije dobro tako rigorozno menjati nacin ishrane...ali im treba ukinuti kravlje mleko-ako ga piju..i smanjiti doze mesa i na prvom mestu naravno slatkisa...refluks je skoro kao alergija na odredjenu hranu....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Refluks (GER)
12.11.2010 21:12:37   
argus
Mleko sadrži laktozu a male bebe je teško vare, zato si u pravu. Moj savet je da probate mleko bez laktoze. U Srbiji je 60% stanovništva intolerantno na laktozu, bebe još nemaju razvijen sistem za varenje a tek za laktozu. Mene je spasilo mleko Aptamil bez laktoze, od kada ga moje zlato pije sve muke su prošle.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ovih 9 stvari je mami HITNO potrebno nakon...
Šta je to hitno potrebno majci nakon porođaja da bi mogla mirno da se posveti novorođenoj bebi? Proverite to u članku!
Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image
Click Here