|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Stomačni virus
22.9.2008 14:37:29   
Anoniman
Četvrtak: Luka se budi oko 15.30h, neće da pije, neće da jede.
U 15.45h počinje da povraća ručak od pre spavanja.
U 16h "betonira" mu se nos, počinje da izbacuje šlajm kroz povraćanje i kroz nos (nos mu nije uopšte curio preko pola godine). Tako povraća do nekih 17h. Zakazujem kod lekara u 17.30h-ništa u grlu, ništa na plućima. Dobro je. Dobre volje. Igra se. U kolima se, na putu do kuće ukaki (iako je skinuo pelenu-odmah zaključujem da je roliv jer se inače ne bi ukakio). Kako sam ga izvadila iz auta-povraća pored auta, i dalje šlajm. Opet je dobro....

Četv./petak noć: Oko ponoći ga dižem da ga presvučem jer oset__im da se ukakio. A on jadan sav u kaki od grudi do stopala (čak i čarapice)-okupam ga. Nastavi da spava. Povraća u 3h, pa u 4h, pa u 5h.

Petak: Proliv.

Sve vreme ne jede i ne pije. Počinjem da brinem da ne dehidrira (od gladi znam da neće umreti). Odlučim da kupim novu flašicu-možda bude zanimljiva pa počne da pije makar malo. To je uspelo, počeo je da gucka po malo vode. Al i dalje ne jede.

Petak/subota noć: ponoć-ja povraćam 1vi put.  01h-ja povraćam 2gi put. 02h-ja povraćam 3ći put. 03h-ja povraćam 4ti put. Izlazim iz kupatila, čujem Luku "mama povraćaću"-on povraća. Taman sve sredi (presvučem ga, promenim posteljinu), ja dobijem proliv, izađem iz wc-Luka povraća, sve sredim-ja proliv. Onda smo spavali dalje (koliko je već vremena ostalo do jutra...

Subota: Luka ustao-sve ok, dobro je. Hoće da jede griza. Koliko god da znam da mleko ne ide uz proliv, ipak mu dam, jer nije ništa jeo 2 dana. Meni je u prncipu ok, ali me boli koža-kao kada imam nisku temperaturu, ali je nemam. Odem kod bake i dede koji žive stan preko puta mene-deda proliv, trese ga groznica, baka mučnina, povraća. Muž ustaje-mučnina, proliv.
Ja odem kod mame da bih muža ostavila da sprema ispit i da bi mi mama pomogla da dođem sebi, tamo smo spavali, meni je već do uveče bilo dobro, Luka ne povraća ali ima proliv.

Nedelja: mama dobija proliv i mučninu. Tata i brat su se spasli jer su bili na putu, valjda neće dobiti sada od mame.

Danas sam opet bila kod dr. Izbaciti mleko zbog proliva-kupiti milupino adaptirano mleko za protiv proliva (za decu iznad 6meseci), koristiti OROSAL prah za rehidrataciju (od toga se Luki povraća ali ga ja pijem), a Luki sam uzela HIPP sok od šargarepe sa orosalom i sa time mu recimo izmutiti bananu, ako neće da pije. Ja pijem Flonivin kapsule 3x2, on 3x1. A dedi sam kupila Loperamid, jer njemu ne prolazi proliv na Flonivin-čoveku baš nije dobro. Luki se ojela guza pa mu mažem Pantenolom.

Eto da znate, pa šta da vam kažem? Pazite se! Ostaje samo pitanje-gde je Luka to pokupio i zarazio sve nas????


< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 20.2.2017 21:48:04 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
23.9.2008 21:49:50   
MERYEN
Meni je taj virus kad je krenuo doneo muz [on radi u hitnoj sluzbi]prvo je on povracao samo dva puta,ali proliv tri dana,pa posle dva dana ja proliv jednom povracanje bezbroj puta,mozda se i secas kad sam pisala o infekciji zeludca da sam imala pa da su mi u bolnici dali infuziju zbog dehidracije i trudnoce.....pila sam bedoksim,bez veze je ja se plasim sto sam trudna i sto mm moze tako da mi donese nekakvu infekciju,virus ma ne znam,valjda nece.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
28.9.2008 13:30:54   
guppy RR
Jao Tašo user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako ste mi sad?

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
30.9.2008 9:22:07   
Anoniman
Luka je i dalje na "opreznoj" ishrani, ali polako se vraća u normalu. (Ja sam odlično). Jedino dobro što je ovaj proliv doneo je da Luka više ni ne kaki u pelenu, nego traži da ide u WC. user posted image  

Mama je još uvek "onako", tata je takođe dobio od mame, i brat moj je dobio, eno ga u krevetu.

Ono što je najgore je da sam ja posle nedelju dana zatvorila bolovanje, i onda mi se u nedelju javila žena koja čuva Luku da mi kaže da je celu noć povraćala... Tako da, moja jadna mama, sada čuva Luku. user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
3.10.2008 15:38:36   
Anoniman
Palo mi je na pamet da ispišem jelovnik.
Naime, sme da se jede: pirinač (sačuvati i pirinčanu vodu), bareni krompir i barena šargarepa (sme da se posoli), banana, jabuka, čokolada za kuvanje, posni keks (ja sam uzimala Zlatni pek), slane perece iz pekare, bobi štapići.

Ovako sam ja to radila:
doručak: pola doze adaptiranog mleka protiv proliva (napravljeno kao kašica) + malo pirinča.
užina: kuvana jabuka, mleveni keks, pirinač (izmiksirano)
ručak: bareni krompir (ugnječen viljuškom uz pomoć pirinčane vode-nastaje "pire krompir") i barena šargarepa
užina: banana
večera: pola doze adaptiranog mleka protiv proliva (napravljeno kao kašica), pomešano sa prethodno izmiksiranom bananom sa pirinčanom vodom i pirinčem.

usput: čokolada za kuvanje, bobi štapići, pereca

Bitno je ne terati dete da jede mnogo od jednom, bolje više puta po malo.

tečnost:
- voda
- sok: u flašicu od 250ml sipam: 50ml soka od jabuke, 30ml pirinčane vode, 10ml Smecta-e (ispod ću napisati šta je) i ostalo voda.

Od "lekova" (to nisu lekovi nego bakterije koje regulišu crevnu floru) je uzimao:
- Flonivin kapsule 3x1 (deca)
- Smecta (to su neki minerali... pošto je dr rekla da Luka nema težak slučaj, pili smo na njenu preporuku 1 kesicu dnevno; u uputstvu piše od 2-5god 2-3 kesice dnevno; pije se max 3 dana)
- HIPP sok od šargarepe sa orosalom (ubacivala sam ga u sokić ili u kašasto jelo uz ono adaptirano mleko, ali svega jedan dan)

Kada mu se stolica normalizovala (još uvek je pio Flonivin-rekla je dr još 3 dana nakon što stolica postane normalna), počela sam polagano da ga vraćam na normalnu hranu. Dr je rekla da prvo uvedem jogurt i vidim kako će reagovati. Ako sve bude ok, da uvedem bareno meso. I tako lagano sam ustvari vratila svu hranu u tih 3 dana dok je još pio preventivno lekove. Sve je bilo super. I ukinem lekove (posle skoro 2 nedelje) i on sledeći dan ujutro kaki tečno. Tuga me uhvatila. Dala sam mu ProbioKid Immuno, i sledeću stolicu je imao tek sledeći dan-normalnu. Verovatno je ona tečna bila reakcija na ukidanje lekova i normalnu ishranu. Ipak, odlučila sam da mu 5 dana dajem ProbioKid Immuno, ne može mu štetiti jer piše da se preporučuje da deca 1-om mesečno popiju po pakovanje koje sadrži 10 kesica.

NADAM SE DA VAM OVO NEĆE TREBATI!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
22.10.2008 11:01:33   
guppy RR
Ej srećice, da znaš kako mi je ovo sad dobro došlo, da se uverim da radim OK.
Kod nas sa decom nije tako strašno, oni su samo par puta sad imali proliv, i to možda 2x na dan. Povratili su takođe samo 2-3 puta, dok smo muž i ja mnogo gore prošli. Ma, mislim da grubom ocenom mogu napisati, da sam svakih 30 minuta na WCu, proliv već sama voda, ubijaju me bolovi u stomaku.

Hvala ti za ideje za jelovnik!!
A iskreno - nadam se da neće uskoro kome trebati!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 18:47:49   
Lu
Neznam jeli kod nas stomačni virus ali kašalj više nije,bar ne samo kašalj pa nepišem tamo.
Sad ima proljev stalno,ujutro ga odmah vodim ali treba dočekati sutra pa ću mu dati orosal a nisam sigurna kako se daje u uputstvu piše 50-100ml po kg težineuser posted image
On ima 14 kg a ako se daje po mali gutljaj kada će popiti recimo 700ml do litar,jesam dobro shvatilauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 20:10:47   
guppy RR
jao ne znam ti pomoći, ne znam šta je to user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 21:30:07   
Lu
Dala sam mu taj orosal,a sve sam čekala da mi se netko javi da mi kaže kako se ustvari pravilno daje jer mi ono uputstvo nikako nije jasno,
probala sam nema nikakvog okusa,pa sam mu dala da pije iz bočice kao vodu a stavila sam i u mlijeko sa neskvikom,pio je i zasad nema proljeva pa vijećemouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:26:26   
Anoniman
OROSAL je samo za rehidrataciju... Deca kada imaju proliv, moraju piti mnogo tečnosti. On ne zaustavlja proliv. On samo pomaže organizmu da zadrži dovoljnu količinu vode. Ne znam kako se daje, i ne znam kako ti nema ukusa... meni je slan. BLJAK! Ja sa svojih 57-58kg ne popijem celu tu dozu. Draga, nemoj mu davati na flašicu. Uz OROSAL mora piti vode! Znači, kako je to moja mama preporučila mom dedi poslednji put? Svakih 15-20min po gutljaj orosala, pa onda pijuckaš malo vode, pa opet gutljaj orosala, pa vode. Joj, ne znam dal si sada tu. user posted image  

Nemoj da preteraš!

A jel ima posebno i orosal za decu? Ja mislim da nema, da je univerzalno. Luka nije hteo da ga pije. Zato sam kupovala HIPPov sok sa orosalom, sipala mu po malo u sok, po malo u kašice. Ali za ceo dan nije popio ni onu bočicu od 2dl.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:32:39   
Lu
Tasha ima orosal i orosal s nekim brojem,ovaj prvi je za male bebe od par mjeseci,
tamo piše da se napravi rastvor od vrećice praha sa pola litra vode i daje se 50-100ml po kg.
Nisam mu nasula čisti rastvor u bočicu nego sa vodom pola-pola otprilike ali nije puno popio,mlijeka samo malo,sveukupno nije ni 1dcl vidim vodu u bočici,ali meni nije slano,malkice bljutavo neprimjetno.
Piše da se daje ako dijete izgubi tečnost a on je danas 5 puta imao proljev,
sad spava valjda mu neće ništa bitiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:34:59   
Lu
Imala sam taj hippov sok od mrkve stajao mi je godinu dana nije nam nikad trebao i istekao mu rok,eto vraga a sad mi trebauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:35:34   
Anoniman
Nisam znala za taj za bebe. Taj si mu dala?

Ja sada nemam ni jedan kod kuće, da vidim dal je sa brojem... user posted image  Zelena kesica, ali je sigurno i za odrasle, jer sam ga ja pila.

Ako si tako nasula - pola/pola, sigurno mu neće biti ništa. Ne brini!

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:39:11   
Lu
user posted image
TERAPIJSKE INDIKACIJE
1. Proliv i/ili povraćanje Rastvor Orosala 65 se koristi u lečenju od lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Tokom prvih 6-12 meseci života prednost ima Orosal, ali se uspešno može dati Orosal 65. Povraćanje je često prva 1-2 sata po započinjanju rehidracije, ali ono nije prepreka za primenu Orosala 65 i obično prestaje tokom narednog perioda rehidracije. Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg t.m. tokom 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije daje se voda, a odojčetu i majčino mleko u kolicini od 50 ml/kg t.m. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu. Pošto je korigovano stanje dehidracije, primena Orosala 65 se nastavlja u dozi održavanja koja iznosi 10 ml/kg t.m. za svaku prolivastu stolicu. Paralelno sa fazom održavanja stanja hidracije, počinje i realimentacija deteta. Odojčetu mlađem od 3 meseca faza održavanja stanja nakon rehidracije se ne sprovodi Orosalom 65, nego vodom, čajem i majčinim mlekom, odnosno odgovarajucom mlečnom formulom. Rehidracija i održavanje stanja normalne hidratisanosti veće dece i odraslih bazira se na sličnom principu i srazmerno većem unosu Orosala 65 koja se kreće od 1-3 l/24 časa, pa i više. Teški oblici dehidracije zahtevaju intravensku nadoknadu tečnosti.
2. Realimentacija deteta sa akutnim enterokolitisom-razblaženje mlečne formule Orosalom 65.
3. Prevencija i korekcija gubitka tečnosti kod opekotina.
4. Nadoknada potreba u vodi i elektrolitima sondom u bolesnika u komatoznom stanju u sklopu povrede CNS.
5. Gastrointestinalna "rehabilitacija

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:40:54   
Anoniman
TAJ, uživo je malo drugačija boja kesice. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:46:21   
Lu
Imaš da čitaš,ali nepiše kada se počinje davati,kako ću znati kad je dehidrirano dijeteuser posted image
Znam sigurno da nisam pretjerala sa količinom jer srećom nije puno popio.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:49:51   
Lu
Nuspojave nisu poznate i nepiše ništa o predoziranjuuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
9.1.2009 22:58:14   
Anoniman
Verovatno onda ne postoje. Ne brini. Sve je ok. Ako se bude budio, daj mu vode.

I mleko se ne daje kada dete ima proliv.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
10.1.2009 15:43:50   
Anoniman
lu, kakva je situacija? Jeste bili kod dr? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
10.1.2009 17:28:33   
Lu
Nismo bili kod doktora,malo se smirilo sve i razmišljam nema ni temperaturu još malo kašlje i stolica jest malo rijeđa(jednom je imao danas) ali nije kao proljev,mislim da je to bilo zbog onog šećera i mlijeka ali to je pomoglo za izbacivanje šlajma,danas nije pio ni mlijeko,samo jutros jaje i nutela a danas riža solo.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
10.1.2009 23:58:08   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
11.1.2009 13:31:11   
guppy RR
Da, lu, zbog šećera se mnoge beba pokake tako. Ti posmatraj i videćeš... ako nema proliva, temperature.. onda je valjda ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
11.1.2009 14:52:11   
Lu
Eto ja Roku dosad nikada nisam davala šećer ni u čemu a sada je pio uprženi sa mlijekom i to veliku količinu šećera i mora da je to bio šok za njegov trbuščić jer kako sao prestali nema više proljeva,danas je imao normalnu stolicu,temperature nije ni bilo,znači nije bio virus a ni nekašlje više i odoh ja iz ove teme akobogdauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
11.1.2009 15:44:43   
guppy RR
Da te šutnemo? user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: stomačni virus, jesen 2008.
11.1.2009 15:51:13   
Jeca*
hihihi...guppy user posted image
user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image
Click Here