Anoniman
|
Iskazaću svoje neslaganje sa nekim stvarima, u drugoj boji ću pisati. 0-6 meseci - majčino ili adaptirano mleko + do 12 meseci, da, ali dete može početi da jede već sa 4 meseca, pa i ranije. 6: jabuka, banana, kruška (kao sok i kao kašica), šargarepa, tikvice, korabica, riža, kukuruz - ne dopada mi se to što je mix voća i povrća. Pre 3 godine, kada sam ja detetu uvodila hranu, bilo je redosleda. Uvodilo se prvo SAMO voće, pa zatim se dodalo povrće. Ja imam užasno loše iskustvo sa bananom, dala sam je Luki u startu, ubio ga je stomak. Nakon toga, nije je jeo do oko prvog rođendana. 7: marelica, breskva, šljiva, trešnja (kao sok i kao kašica), krompir, brokula, bundeva, špinat, blitva, komorač, pileća i ćureća prsa, maslinovo i suncokretovo ulje u malim količinama- bundeva sa 7 meseci??? To se detetu daje odmah, kada i jabuka. Navodno je to omiljeno jelo beba, moj Luka je pljunuo odmah! Breskva, šljiva - jeo je od 4 meseca. Baš je lepo kakio od šljive. Sa trešnjama sam čekala, samo zbog toga što me mrzelo da ribam posle prste. 8: kupine, borovnice, maline, dinja (kao sok i kao kašica), pšenica, raž, ječam (krupica, brašno, pahuljice), kunić, teletina, janjetina, bela riba, keks patit Beurre - Zašto petit Beurre tek tada??? Na ostalo nemam komentar. 9: jagode, mahune, sveži kravlji sir 10: grašak, paradajz, hleb, dvopektestenina, tamno emso (ćuretina, piletina), jogurt, kiselo mleko, margarin, maslac (u malim količinama), tvrdo kuhano žumance, dečiji keks za grickanje - grašak, paradajz - davala sam ranije, ali sam pasirala, čak često i vadila iz ljuske. 11: kupus, kelj, praziluk, junetina, plava riba, puding 12: citrusi, mahunarke (pasulj, leća), žitarice za dojenčad, govedina, svinjetina, pavlaka, bjelanjce, kakao, čokolada u prahu, kašice i žitarice sa čokoladom, mala kuglica sladoleda - citrusi - limun - davala sam mu čim se rodio. Belance tek tada? Hmmmm ne bih baš ruku stavljala u vatru, ali mislim da sam ga davala ranije. Pasulj - jeo ga je pre godinu dana, obožavao ga je!!! Mislim da sam mu i čokoladu već bila dala da proba, ali nisam sigurna.
|