|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
21.6.2012 22:39:38   
Torbica
Ishler, dobro je da jede, to je vaznije.. A sto se mazi, pa molim lepo, to ces stisnuti zube i ppregurati, sta ces. Ja sam mojima uvek gurkala dudu kao utehu, nikad siku, pa ni nisu imali takvu asocijaciju, srecom. Duda je iz raja izasla, oboje su je bas voleli, tj mali jos uvek, ali moze i bez nje. Jel tvoja beka nece dudu?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 676
   RE: prestanak dojenja
21.6.2012 22:47:19   
ishler
Nece,do skoro nije htela nista od tecnosti sada pije jogurt i vodu.
Inace nemamo nocne podoje,ali i ova tri su problematicna,bas sam nekako tuzna,a zao mi je da je gledam kako placeuser posted image
Imas li neki savet kako da probam da je uspavljujem bez dojenjauser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 677
   RE: prestanak dojenja
21.6.2012 23:05:39   
Torbica
Mene je prva cerkica mustrala u startu, uh... I dobijem savet da procitam knjigu Naucite dete da spava od Nevene Lovrincevic, koja je inace i klinicki psiholog ali i majka troje dece, ta me knjiga preporodila, celih 100injak strana i brzo se cita, i upalilo je. Cela poenta je u tome da dete ne oseca odbacenost i ostavljenost kad se stavlja da spava ali da nauci samo da zaspi. Zato se budno stavlja u krevetac, uz mamino mazenje i pesmicu ili vec, i kaze mu se da sad ide da odspava... I onda se u odredjenim vremenskim intervalima vracas svakih par minuta (ima u knjizi po danima koliko ali mi je kod drugarice) sa osmehom, kazes tu je mama ali beka sada treba da spava, pomazis je i tako nekoliko puta. U medjuvremenu se dete umori i zaspi, ali stvarno. I onda se ti intervali produzavaju da bi 5og dana na 15 minuta mama ulazila kod deteta, 5 puta koliko se secam. Dakle, ne uzima se iz kreveca, pomazi se i da podrska i ostavlja. Nakon par dana skonta da ni kukumakanje ni plakanje niti bilo sta mamu nece pokolebati. Tako sam sa cerkom, a sina od starta nisam uspavljivala, pa nisam imala tretman sa njim. user posted image Cela ova prica je najvise zbog nocnog budjenja jer se svi mi par puta tokom noci probudimo kao i deca, pa ocekujemo iste one uslove koje smo imali kad smo zaspali. Kaze u knjizi, zamislite kad biste shvatili da vam nema jastuka, bili biste jako frustrirani.. Isto tako, dete koje je uspavano uz dojku, nosanje ili bilo sta drugo... ocekuje te iste uslove da bi ponovo zaspalo, zato se i buni i place. A kad ga naviknete da zaspi samo, probudi se, okrene na drugu stranu i nastavi, konta, aha, cebe, meda, sta god i to je to... A ne, dojka, mamina kosa, ljuljanje ili vec..
Srecno u svakom slucaju, nije lako ali nije ni tako strasno. Kad pomislis - sita je, suva i pomazis je, znaj da je to prvenstveno za njeno dobro!user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 678
   RE: prestanak dojenja
21.6.2012 23:11:56   
Olga75
evo clanak o uspavljivanu KLIK
a ovde cemo o prestanku dojenja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 679
   RE: prestanak dojenja
21.6.2012 23:16:45   
Torbica
Da, da, ovo mu dodje nesto izmedju - prestanak uspavljivanja dojenjem. user posted image
Sorry!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 680
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 0:45:51   
Anoniman
da, trebalo bi da postoji takva tema - prestanak uspavljivanja dojenjem. user posted image
i mene ta tema interesuje, iako jos ne prestajem da dojim.

torbice, koliko je imala tvoja cera kada si pocela "tretman"? user posted image
moja cim se probudi skoci na noge, drzi se za ogradu kreveca i tako place. ne bih smela da je dugo ostavljam tako da place.

ishler, potpuno te razumem. user posted image
moja je odbacila lazu pre 3,4 meseca, a pre toga mi laza zavrsava posao oko uspavljivanja. sad mi ne da da izvucem sisu, koristi mene kao lazu. user posted image
i sad hoce da se nosa, tj. ona nace, bacaka se..ali tako mogu da je uspavam, pa onda nekada pribegnem ljuljanju. a znam da bi mi to bilo los gore, jer je vec sad preteska. kad pomislim da je jos veca, pa se tako uspavljuje.. a ti ne bi ni smela da drzis dugo tesko, posebno sada na pocetku. cuvaj se! sa kim bese zivis, moze li da je neko drugi uspavljuje?

(odgovor članu Torbica)
  Direktna veza do poruke: 681
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 0:49:33   
Anoniman
izvini olga user posted image
dakle, kako prestati sa dojenjem? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 682
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 9:19:51   
Torbica
Moja smizla je vec ihaj imala preko godine, i stajala je u krevecu i kukala. Objasni joj da sika spava, meni to nije bio primaran problem, vec pravljenje drustva dok ne zaspi. I kad sam skontala da provodim sa njom pola sata-sat, ih, a sta se sve moze uraditi za to vreme.... Nema sike, sika zaspala, to je jedina nada. Samo dosledno i uspeces!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 683
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 9:32:40   
cockic
ishler moras ti sa sobom da se dogovoris kao sto ti ja vec rekoh vidis sta si napisala u predhodnom postu da ti zao znaci ti si ta koja mora da odluci.veruj mi da joj to nije stres sigurno ja sam sa malim sa 14 kad me je vec svalcio pa sad nema pojma kad vidi siku sta je to.zato je daj nekom da ti nebude tesko i meni je bilo pa sam ga zato davala mojoj mami koja je blizu mene pa mi je to pomoglo.znaci prvo za taj jedan podoj dnevni nek bude sa nekim drugim i tako povecavaj vreme onda je das na ceo dan i to je vec zavrseno.veruj mi da se prestaje za dva-tri dana .netreba vise.deluje kao vecnost ali nije user posted image ja sam ga doji mesec dana u trudnoci pa dobih hematome da li zbog toga neznam ali eto pa sam morala vise da se pazim.a mogla sam odmah nego sve zao a on danas nezna ni da je sikio.zato sam za lenu mnogo opustenija po tom pitanju prestanka.neko je sikio dva meseca pa je zdravi od mog peke koji je 14m.a i kazu psiholozi do 6meseci i mislim da su u pravu i za mame i bebe je bolje.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 684
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 12:38:46   
ishler
Cockic
meni jeste tesko ali mi je teze da gledam nju kako place ja sam sa sobom prelomila.
Sto se tice spavanja spava celu noc od 7meseci od 9 -6,bez sisanja.
Danas smo prepodnevno uspavljivanje obavili tako sto sam je pospanu stavila u krevetac i mazila dok nije zaspala,videcemo za dalje.Malo je plakala ali brzo prestala.
Inace ne znam za grudi,kako cu po vrucinama,jer sam se napatila sa mastitisom kada je imala mesec dana,tako da ne znam ni kako se to podvezuje,ni kako stavlja persun,imate li iskustva sa timuser posted image
Cockic,Torbice,hvala na podrsciuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 685
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 12:43:45   
cockic
ma ja ti za njeno plakanje i kazem i meni je moj vrista ali jedino sam uspela time da ga dam mojoj mami da me nevidi i onda naravno da od nje netrazi.ali kazem deluje da ce dugo plakati i traziti ali ona ce za 2-3 dana zaboraviti da trazi.kad je moj mali prestao koji je sikio i noc sve do tog prestanka uspece i ona da se odvikne.nego sam ti rekla da postepeno nepomaze moras odjednom a ti prazni dojke i to je to.za drugo ces i ti videti da nije to toliko teskouser posted image mene je on sa 7 meseci pravio rane sa zubima po bradavicama pa sam nastavila da dojim znam kako je to kad treba ja tad nisam mogla jer on sa 7 nije hteo da lizne dohranu pa sam morala da nastavim i sa uzasnim ragadama.bukvalno mi je gnojilo pa sam jednu lecila drugu davala.haos.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 686
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 12:55:29   
Snelle
Ishler, koliko podoja dnevno imate? Ako možeš postepeno da ukidaš podoje, to bi bilo najbolje. A ako moraš odmah da prekineš dojenje, onda u vreme kad je inače sikila, izmlazaj se. Svakog dana izmlazaj sve manje i manje, dok na kraju ne prestaneš skroz da se izmlazaš. Ja sam tako uspela da zaustavim mleko.

< Poruku je uredio Snelle -- 22.6.2012 12:56:11 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 687
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:01:36   
cockic
ishler user posted image videces i ti da se ona tog sikanja nece secati zato kazem da nece imati neko lose secanje po tom pitanju odvikavanjauser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 688
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:08:50   
Olga75
Ishler , uzmes list svezeg kupusa , malo ga omeksas onim tuckom za meso i stavis na grudi ali ne i na bradavice i preko toga grudnjak i menjas kad se list onako sparusi
ali ako ukidas podoj po podoj onda se produkcija mleka spontano smanjuje pa moze da prodje i bez kupusa ( tako je bilo kod mene ) samo sa malo izmlazanja kad grudi postanu onako teske i samo do olaksanja
postoji i ono obavijanje i stezanje pelenama i redukcija tecnosti ali meni to nekako surovo zvuci , probaj sa kupusom i malo izmlazanja ako je potrebno
a ono emocionalno , sta da ti kazem , boli i tuzno je , meni se srce cepalo sto vise nece da siki i sto sam joj " nepotrebna " iako sam dojila do 14 meseci

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 689
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:12:41   
ishler
Snelle imamo tri podoja ujutru u 6h,posle rucka oko 16h za uspavljivanje i pred spavanje u 21h.A bilo ih je do skoro mnogo,kada zatraziuser posted image
Probacu sa kupusom pa valjda ce to ici......user posted image
Cockic znam da se nece secatiuser posted image ali dobro.....
Plasim se samo ovih temperatura jer kazu opasno je odbijati dete letiuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 690
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:14:52   
bea83
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Ishler , uzmes list svezeg kupusa , malo ga omeksas onim tuckom za meso i stavis na grudi ali ne i na bradavice i preko toga grudnjak i menjas kad se list onako sparusi
ali ako ukidas podoj po podoj onda se produkcija mleka spontano smanjuje pa moze da prodje i bez kupusa ( tako je bilo kod mene ) samo sa malo izmlazanja kad grudi postanu onako teske i samo do olaksanja
postoji i ono obavijanje i stezanje pelenama i redukcija tecnosti ali meni to nekako surovo zvuci , probaj sa kupusom i malo izmlazanja ako je potrebno
a ono emocionalno , sta da ti kazem , boli i tuzno je , meni se srce cepalo sto vise nece da siki i sto sam joj " nepotrebna " iako sam dojila do 14 meseci


Ja sam ovako uspela i to otprilike za 10-14 dana(uopšte nisam vadila kupus, samo sam ga menjala), ali ja sam do tada izmuzavala 6 puta dnevno(on nije sisao, već pio moje mleko na flašicu) tako da sam imala dosta mleka, verovatno brže ide kad ima manje podoja

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 691
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:15:15   
Snelle
Ma pusti te priče opasno je odbijati dete leti. Jel hoće da pije vodu?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 692
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:15:22   
Olga75
opasno je zbog unosa tecnosti a probaj u 6 da das mleko na flasicu a ti kupus u grudnjak pa kad ukinete taj onda sledeci
ustvari ti ces videti koji podoj ce biti najlakse prvo ukinuti
osim ako neces sve odjednom , onda ce ti trebati kupus mnogo cesce a njij ces tu tecnost morati nekako da nadomestis
bice sve to ok , ona je velika devojcica user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 693
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:25:09   
ishler
Hvala Olga na utesnim recimauser posted image
Pije vodu od kada smo smanjili podoje,i popije jedan dcl jogurta ujutru,sokove nece.
Probacu mleko ujutru,jeste da nije tema ali na koju flasicu da dam posto to ne koristimuser posted image
Najvise se plasim tog vecernjeg zbog spavanja a ovo danju je lakse,ali necu da kukamuser posted image
Cockic
nema ko da mi dodje,na zalost majku nemam a svekrva radi,ali ako ne bude islo zamolicu je da uzme bolovanje.Videcu kako napredujemo ovih par dana.
Kada sam pregrmela celu trudnocu onakvu i mastitis i ovo cuuser posted image
Hvala svima na podrsciuser posted image to mnogo znaci

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 694
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:25:51   
Modessty

IZVORNA PORUKA: ishler

Snelle imamo tri podoja ujutru u 6h,posle rucka oko 16h za uspavljivanje i pred spavanje u 21h.A bilo ih je do skoro mnogo,kada zatraziuser posted image
Probacu sa kupusom pa valjda ce to ici......user posted image
Cockic znam da se nece secatiuser posted image ali dobro.....
Plasim se samo ovih temperatura jer kazu opasno je odbijati dete letiuser posted image


nemoj da žuriš. Prvo ukini taj podoj u 16h. Kupus može da ublaži samo temperaturu ali ne i da smanji produkciju mleka ili da spreči stvaranje grudvica.
U vreme kad je bio podoj da joj vodu ili čaj ili sok. Izmuzavanje obavezno u to vreme i to samo koliko da se oslobodiš pritisska. Prvog dana više pa svakim danom sve manje. Kad ti se smanji količina mleka i potreba za izmuzavanjem preko dana onda kreni u ukidanje noćnog i jutarnjeg podoja. Kad ukineš polsednji podoj obavezno pij i neki antibiotik. Vidi šta smeš.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 695
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:30:07   
Modessty
da ne zaboravim... Umesto večernjeg i jutarnjeg podoja daj joj mleko na flašicu (neko ad, ja sam danilu dala kravicu 2.8%mm). I to kreni pre nego ukineš podoj. Daj joj flašicu pre sisanja pa koliko popije pa tek onda dojenje. To ti je najbezbolinja varijanta.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 696
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:30:19   
cockic
pa i ja sam u junu sina odbijala i tek u julu prestala,ali kazem da sam znala da nije to toliko stresno za njih probala bih i ranije.ali kad mi se pojavio hematom dr mi je rekla da moram podhitno da prestanem.i onda je bukvalno sve trajalo tri dana,jer sam znala da moram.a inace sam ja kao ti odlagala ma ajde jos malo i tako dok nisam bas morala.

user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 697
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:35:38   
ishler
Modesty hvala probacuuser posted image
Cockic
idem kod gin u toku nedelje vraca se sa odmora pa cemo videti stanje mada ce morati sve brzo da se odigra,znam da nema odugovlacenja.
Ne rekoste na koju flasicu da dam mlekouser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 698
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:37:03   
Snelle
A na kakvu flašicu pije vodu? Ja bih joj mleko odmah davala na flašicu sa piskom. Moje dete nije htelo da pije vodu sigurno nekih 7, 8 neseci normalno, jer je bila dojena beba, pa sam ja umesto da joj tako velikoj dam flašicu sa cuclom, dala flašicu sa piskom. I posle nema potrebe da dete odvikavaš od cucle.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 699
   RE: prestanak dojenja
22.6.2012 13:37:48   
Olga75
pa ja sam davala na najobicniju ali ona nije htela mleko kad je prestala sa sikanjem user posted image
pravila sam joj neskvik a cuca je bila neka obicna silikonska
i gledaj da je se brzo resite posle odvikavlanja tj da predjete na casu - solju jer je zver postala " zavisna " od flasice i koristila je do trece godine user posted image
ali to je druga tema


< Poruku je uredio Olga RR -- 22.6.2012 13:39:53 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here