|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Šta se događa u telu majke tokom porođaja?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 30.8.2021
Grlić materice treba da bude 10 cm otvoren pre nego što beba može da prođe. Tokom završne faze dilatacije kontrakcije su najjače. Trajanje dilatacije razlikuje se od žene do žene u zavisnosti od položaj bebe i broja porođaja ukoliko ih je ranije imala.

/11


 

Ovaj VIDEO pokazuje šta se tačno dešava u telu majke tokom prirodnog porođaja. Opisan je ceo proces: od prvih kontrakcija do trenutaka nakon porođaja.


Pre nego što se beba rodi, ona prolazi kroz membranu grlića materice, grlić materice i porođajni kanal. Porođaj uglavnom počinje sa otvaranjem i proširenjem grlića materice.

Sve teče zajedno sa kontrakcijama koje čine da tkiva oko grlića budu mekša i tanja. Vodenjak može da pukne već tada, ali se to može desiti i u kasnijoj fazi porođaja.

Kontrakcije su obično nepravilne početku i još ne toliko bolne. Tokom vremena kontrakcije postaju češće i jače.

Grlić materice treba da bude 10 cm otvoren pre nego što beba može da prođe. Tokom završne faze dilatacije kontrakcije su najjače. Trajanje dilatacije razlikuje se od žene do žene u zavisnosti od položaj bebe i broja porođaja ukoliko ih je ranije imala.

 

PROČITAJ JOŠ: Cepanje na porođaju i kako ga izbeći

 

Kada je grlić materice u potpunosti otvoren, faza guranja počinje. Ovo je trenutak kada beba treba da se izgura kroz porođajni kanal.

Beba obično prvo izlazi glavom i licem na dole. Ako pak kreće zadnjicom, prezentacija je karlična. Nakon glave, sledeća izlaze ramena.

Ako pogledate ka najširem delu glave on je pod pravim uglom u odnosu na bebina ramena. Beba treba da se okrene kako bi i ramena izašla. Lekar ili medicinska sestra pomažu kod okretanja deteta.

Nakon što se beba rodi, placenta i membrana tek treba da izađu. Materica se kontrahuje kako bi se placenta odvojila od zida materice. Majci će zatražiti da gura još nekoliko puta kako bi i placenta izašla. Kada više nema opipljivog srčanog otkucaja u pupčanoj vrpci, ona može da se iseče.


Izvor: www.pregnancyvideo.net - VIDEO: Healthchanneltv / cherishyourhealthtv

 

PROČITAJ JOŠ: Doktori, ne odvajajte bebe od majki u porodilištima

 



Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uloga placente (video)
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
5
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
5
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
5
TAJNI ŽIVOT NEROĐENE BEBE
Da li znate šta beba radi dok raste i razvija se u vašem stomaku?
4





Žena sa "pola" srca rodila blizance
Samo 4 slična slučaja poznata u svetu, a prvi u Italiji: žena rođena pre 36 godina sa srcem bez komore, postala je majka...
sunceee: Moja porođajna priča
Eksplozija emocija, mm me grli, plačemo oboje... Stavljaju mi bebu na grudi i ona prestaje da plače. Dr kaže: povlačim r...



Click Here