|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
27.5.2013 14:15:23   
jance
uh gde ima u okolini BG pojma nemam... znam da ima na Fruskoj Gori, a mi smo nabrali u petrovcu na obali DTD kanala za neka 3 sata branja skoro pun onaj najveci dzak za otpad zove.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Zimnica
2.6.2013 20:42:47   
Štetica
Zavrsila sam sa slatkim od sumskih jagoda,skuvala sam 4 velike i 3male tegle. Sutra ako nebude kise idem da naberem tresanja za bar 2 tegle slatkog,za koji dan dok stignu visnje i njih cu par tegli,i to je to,bice 10-ak tegli slatkog.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:25:08   
Ivanka 75
Ja skuvala slatko od trešanja (3 tegle), u utorak mi stižu jagode i za slatko i marmeladu user posted image
Za koji dan berem višnje, biće i višnjevače, i soka, i slatkog, rešila sam! user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:26:34   
branki*
kako pravis visnjevacu?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:28:58   
lesica
Vidite bre Branki, ne traži recepise za zimnicu već direkt pa višnjevača user posted image user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:31:14   
branki*
hahauser posted image user posted image
to je zato sto sve fore oko zimnice vec znam i praktikujemuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:38:36   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: branki

kako pravis visnjevacu?


Red višanj, red šećera, i tako sve dok imaš satojaka. Zaliti rakijom da ogrezne, staviti na sunčano mesto, promućkati povremeno i nakon otprilike mesec i po (40 dana) procediti u flašu.
Piti po potrebi user posted image

Ja na ko 3kg višanja potrošim oko 2kg šećera, imam neku mega teglu pa mi taman stane toliko. I na to oko 1l rakije. Prošle godine sam prelivala rumom, joj što je bilo dobroooo, malo drugačiji ukus, ali dobro! Ove godine ću običnom rakijom.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Zimnica
2.6.2013 21:54:10   
branki*
visnje bez kostica?rakija,obicna,sljivovica?nakon mesec i po je li procedim ili samo prespem u flasu?je li drzim u poklopljenom sudu?
izvini sto gnjavim...user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Zimnica
2.6.2013 22:00:28   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: branki

visnje bez kostica?rakija,obicna,sljivovica?nakon mesec i po je li procedim ili samo prespem u flasu?je li drzim u poklopljenom sudu?
izvini sto gnjavim...user posted image


Da da, bez koštica, procediti pre presipanja u flašu, ako je u tegli zatvoriti poklopcem a ako je u nekoj većoj flaši zatvoriti zatvaračem dok stoji na suncu.

Ja sam prve godine samo prekrila teglu krpom, velika greška, nije dobro ispalo, bljutavo. Posle sam zatvarala pokolpcem i odlična je. Mora poklopcem da ne izlazi para.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Zimnica
2.6.2013 22:02:19   
branki*
ok,ivanka,hvalauser posted image
planiram da isprobam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Zimnica
2.6.2013 22:10:35   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: branki

ok,ivanka,hvalauser posted image
planiram da isprobam.



Nećeš se pokajati, veruj mi.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Zimnica
3.6.2013 7:49:33   
Lu
Ja sam napravila djetalnu marmeladu sa džemfixom, stavila sam tečno sladilo.
Od 1kg jagoda izašlo mi tri male teglice, ali biće još jagoda dok usija sunce.user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Zimnica
11.6.2013 18:51:06   
Lu
Sad znam kako izgleda kaša od jagoda, pravila sam marmeladu sa džemfixom kao i prošli put ali sam dobila kašuuser posted image
Ne znam kako ću to upotrijebiti, skroz je rijetkouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Zimnica
14.6.2013 15:12:06   
minnica
Juče smo obrali trešnju iz bašte. Pošto je ne prskamo, a i od ove kiše silne bilo je dosta oštećenih. To sam sve jutos očistila i sad kuvam neki džemić. Nema puno, ali biće par teglica.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Zimnica
14.6.2013 15:45:14   
Olga75
dzam od tresanja ? one su meni suve nekako za dzem , nikad mi ne bi palo na pamet da od njih pravim dzem
slatko i kompot da ali dzem nikada

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Zimnica
14.6.2013 15:49:27   
minnica
stavila sam ih u metalčevu šerpu poklopljenu tako iscepane na otprilike 3 (imam 9 podeljaka na šporetu) dok nisu skroz pustile vodu i počele da vriju, pa sam kasnije dodala šećer i sad se tako krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. pustile su dosta soka, nisu uopšte suve.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Zimnica
14.6.2013 15:52:00   
Olga75
a jesi li pravila ranije ? ajde molim te kazi kako je ispalo da probam i ja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Zimnica
14.6.2013 15:58:34   
minnica
nisam od trešanja, ali tako pravim od bilo čega. javiću. user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Zimnica
15.6.2013 9:50:00   
minnica
Olga, javljam utiske. Dakle, nije ispalo baš džemasto. Ispalo je kao trešnje u gustom sirupu. Pošto ima tri teglice (manje), iskoristiće se kao preliv za palčinke ili panakotu ili griz i sl. Eto. Pretpostavljam da bi sa džemfiksom od toga ispao džem, ali ja ne volim želatinaste džemove, pa nisam htela da stavim.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Zimnica
15.6.2013 9:53:26   
Olga75
a mozda da se izblendaju pa tako kuvaju ? mozda bi bile vise dzemaste ?
ajd je da probam tako kad kupim tresnje , sta mislis ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Zimnica
15.6.2013 9:56:57   
minnica
Nemam pojma. Mama mi kaže da su trešnje vodenaste, pa bi svakako bilo tako tečnjikavo. Možeš pogledati neke recepte na netu, čini mi se da je u coolinarci bilo recepata za džem od trešanja.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Zimnica
15.6.2013 9:59:05   
Olga75
ja svaki pekmez pravim na isti nacin : ocistim voce , izgnjecim , stavim secer i ostavim da odstoji i onda kuvam na jako tihoj vatri dosta dugo i dodajem konzervans
probala sam ja i zdrav pa kao vak - naki secer pa bez konzervansa pa ovo - ono
ali najbolje bude kad napravim klasicno

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Zimnica
15.6.2013 10:00:07   
lesica
Ukoliko se samelju pre kuvanja, trebalo bi da se dobije nešto kao marmelada. Mada generalno, trešnje se retko da ne kažem uopšte maltene ne koriste u toj nekoj pripremi.
E da, možda da dodate malo i belih trešanja.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Zimnica
15.6.2013 10:05:37   
minnica
I ja najviše volim klasične, a da sam imala vremena, verovatno bih smislila nešto bolje sa trešnjama. Ovako, morala sam ih za nešto iskoristiti.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Zimnica
15.6.2013 10:07:17   
Olga75
ja sam samo jednom u zivotu videla bele tresnje , ozbiljno
na jednom salasu i tamo sam ih probala sa drveta
ne znam da li ima na pijaci kod nas uopste
sad sam se bas zaintrigirala za pekmez od tresanja user posted image
mada ako se to ne radi , sigurno ima neki razlog

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here