|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:21:58   
Sanchy
Aj sad ni rec ne valja...mislila sam na celokupni sistem koji krece od vrtica preko osnovne skole,srednje,fakulteta i na kraju posla

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:24:29   
Tiziana
Opet vi o nasilju i vrticima!
Nasilje nema veze sa vrticem. Deca su i pre isla u vrtice pa je bilo manje nasilja. Nasilje vuce korene iz porodice. Kad deca ne nauce osnovni model ponasanja od svojih roditelja (a ona to uce sa ili bez vrtica, isto je) tu nastaje problem koji odrastanjem biva sve gori i gori.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:25:19   
bea83
Sanchy, ma razumela sam, ne ljuti se user posted image  Nego mi smešno, ne znam šta mi je od jutros, taj "sistem deluje" kao nešto strašno a mi ko monstruozni roditelji Ivice i Marice pa je samo pitanje kad ćemo ih se odreći i pustiti da lutaju sami šumom user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:27:01   
Anck Su Nmaun
Ma znam na sta si mislila ali...
Eto ja sam isla samo u predskolsko, a zasto, zato sto nas je cuvala baka, nas cetvoro unucica(od dva sina). i tako do predskolskog. Sad ti vidi koliko je nas baka mogla puuuno stvari nauciti, nas cetvoro a ona dok skuva rucak i sve sto uz to ide..hehehe..po meni bolj e da smo bili u sistemu user posted image

Ja eto sad i da ima ko da ih cuva opet bi ih slala u vrtic, bake i deke su za povremeno cuvanje i ne mogu da zamene vrtic.

A sto se tice privatnog vrtica... hvala lepo preskocicu!
radila sam u jednom i nikako tamo svoje detet ne bih slala....toliko!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:28:25   
jovicaa
sanchy slazem se sa tobom i ja sam protiv sistema, ali deca moraju da budu u sistemu, inace ce im skolovanje predstavljati pakao, zato sto ce biti tema sprdnje u odeljenju, kad tako moram da kazem.
a ti ces mu kod kuce sam reci sta i kako i otvoriti mu u i neku drugu van sistemsku stranu.
sve lose nose iz kuce, ta nasilna deca o kojoj pricamo nisu sigurno to nasilje videla u vrticu, sta je vama?
to stvaraju roditelji, neposveceni roditelji, nasilni roditelji i td...
najpre ce dete oset_iti nasilje u kuci, da li tata bije mamu, ili mama bije dete ili je neki drugi oblik nasilja, nije bitno. to izaziva nasilno ponasanje. boze koliko samo roditelja znam koji svoju decu uce da budu nacionalisti i sl, uce ih pogresnim vrednostima. to sigurno ne mogu da nauce u vrticu.. ta frustrirana deca su problematicna. deca koju uce da mrze sve sto je drugacije, deca koju uce da su pare jedino bitne, deca koja gledaju napucane mame sponzoruse i tate dizelase - to je problem u nasem drustvu, a ne obrazovne ustanove. nemojte mesati babe i zabe. ovo su samo neki primeri kako da kazem davanja loseg primera deci i losih odnosa, ima hiljadu varijacija.

evo stvarno ja nikad usrano dete nisam pokupila iz vrtica... ali ako vam predaju usrano dete i sl, svakako se zalite, zato sto to nije ok, ili promenite vrtic, grupu ako niste zadovoljni, to stoji naravno.
jasle kao jasle i nisu bas bajne i sjajne realno, dva vaspitaca ne mogu da dovoljno animiraju grupu od 15- 20 dece od godinu do 3 godine, kod nas je takva grupa. ali i pored toga su mi jasle ok, ne mislim da dete tamo bilo sta ruzno moze da nauci. vrtic mi je mnogo bolja varijanta, vrtic je sjajan. ja ne mogu da nabrojim stvari koje je aleks tamo naucio, svaki dan ih izvode napolje, posvecuju im se, vrtic je super, a jasle su ok za one mame koje imaju obaveze i ne mogu da budu sa decom. znaci od godinu do dve godine ko mora... od dve godine je vec 90 posto dece spremno za kolektiv, po meni.

i jako je bitno to sto kaze didi, deca se dosadjuju po ceo dan kod kuce zimi, koliko god im se mi posvecivali, vrtic je za njih akcija, promena, bude im ispunjen dan.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:30:46   
lokica77

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Zasto BAS vrtic?
1. zato sto upoznaju i spoznaju svet van granica kuce,
2. zato sto upoznaju odnose van porodicnih odnosa,
3. zato sto se nauce raznolikosti
4. zato sto imaju obavezu da negde idu svaki dan sto je priprema za skolu
5. zato sto u vrticu ne slusaju komsijska preklapanja kad baba i deda odu na kafu
6. zato sto uce da uce
7. zato sto nauce da vole i druge a ne samo svoje bliznje, spoznaju sebe i svoja osecanja,
8. zato sto mogu da se deru i nadvikuju do mile volje kad se igraju, jer im je lepo sa vrsnjacima,
9. zato sto im je tamo LEPO!



user posted image upravo tako user posted image


_____________________________

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:31:35   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ma nema sta ko koga da ubedjuje.
Ja vidim kako mojoj deci prija vrtic, zato i idu.
Pa nisam blesava da bi ih slala a da mi dolaze kao divljaci, musavi, prljavi i usrani... user posted image

Zadovoljna sam brigom o njima, kako su se uklopile, kako im prijaju drugari, kako sam imala problema sa T ishranom a kako su mi je oni doveli u red! Daa... oni su mi bili od velike pomoci, kao i kad su se pelene skidale, dete vidi kako ostali pa i ono brzo nauci.
Ma mogu do sutra nabrajati...

Iskrena da budem kad sam bila mladja bez dece, imala sam misljenje ne pre 3 god, ali stvarno. Kad sam videla kako je Taci to prijalo kad je krenula sa 16 mes. videla sam da nisam pogresila.
Sancy ne saljemo ih mi u vojsku , kako ti rece sistem...vec u vrtice, gde sasvim lepo napreduju i odrastaju normalno!

user posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 11:39:53   
Torbica
Jovice, Anck, Ivanka user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 28.2.2014 11:40:28 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:03:15   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Stvarno ne znam sta da kazem ,ako najveci broj dece ide u vrtic i najveci broj dece ostaje u vrticu skoro ceo dan,pri tome tamo uce da citaju,pisu,recituju,kompozitore klasicne muzike.osnove prirode i drustva otkud toliko nasilja u najmladjim razredima os i otkud da smo skoro poslednji na PIsa testu kada deca imaju u startu toliki intelektualni potencijaluser posted image

Sanchy, ni jedno ni drugo nemaju veze sa vrticem.
Prvo, agresija se javlja u najmladjem dobu, ali kao instinktivna pojava, sve sto usledi u osmogodisnjem i kasnijem srednjoskolskom periodu ide prema uzorima. Dete od dve godine ce da cusne drugara ako mu je maznuo igracku, i to ce uraditi instinktivno (sto se naravno valja korigovati razgovorom), ali dete u prvom razredu nece instinktivno udariti druga ako mu je uzeo hemijsku, vec ce to uraditi smisljeno i planski, jer smatra da je to najbolji nacin da se odbrani. A zasto? Zato sto je to video od svoje okoline, tate, tece, komsije, ne zato sto ga je na to navelo druzenje u vrticu!
Drugo, PISA test se sprovodi nad petnaestogodisnjacima koji su vec prosli nas osmogodisnji katastrofalni plan i program u kojem ih uce svemu, a ne nauce nicemu, a ponajmanje snalazenju u grafickim prikazima. Problem je u sistemu ucenja i ja cvrsto stojim iza toga. Primer: Moji ucenici na prijemnom ispitu u 99% slucajeva tacno odgovaraju na komplikovana pitanja iz morfologije i sintakse, a njih preko 50% u prvom pokusaju pogresi na pitanju koje sledi iz procitanog teksta. Nasa deca nisu navikla tako da uce i u tome je problem. I PISA zato nikada nece Srbiju dovesti u top 10, dokle god nam se ne promeni sistem obrazovanja. Tako da ni to nema veze sa vrticem.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:07:35   
bea83
Verka ozbiljno pristupila temi a ne ko ja user posted image
Ne znam za tu PISU (sa š ili s?) ali naš obrazovni sistem je katastrofa, to već svi vrapci znaju, ali vrtići su znatno iznad onoga što su bili kad sam ja išla.Opet moguće je da je to različito od grada do grada, čak i od opštine do opštine

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:15:50   
Verolina
Bilo bi mnogo da dvoje upotrebljavaju termin Ausvicuser posted image ...Budi malo ti Mengele na temamauser posted image
Moje dete ce ici u vrtic i to ima da pita je l' ima jos. Mene je cuvala baba, nista korisno od nje naucila nisam, a posto nije imala kome da me ostavi sa njom sam isla na sahrane, bdenja, po pijacama, docekivala njene pajtasice koje su volele da piju i tako....A onda su me upisali godinu dana ranije u skolu iako ja to nisam htela. Pa sam dobila jezivu uciteljicu i danas mi je muka od pomisli na nju. Jako sam se tesko adaptirala na skolsku sredinu. I nekad pomislim kako bi bilo lakse da sam isla u vrtic. Imala bih drugare, ne bi mi bilo toliko dosadno (moje secanje seze jako daleko, cak do trece godine zivota i postoje neke slike koje ja ne mogu da izbrisem iz glave, a vise bih volela da se secam igranja sa drugom decom). Moje dete nece cuvati babe, a ne! Niti cu ja biti predana servilna domacica, neofarbana i bez zadovoljenih intelektualnih poriva. Dakle, dok je dete u vrticu zena ima malo vremena za sebe i to valja iskoristiti.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:38:01   
Lu
Šta vam je PISA test?
Ma mislim sad da sam negdje pogriješila, sve ovo nema smisla, vrtić, škola, tete, učiteljice...svi oni kvare moje dijete valjda ja znam šta je najbolje za njega, ja trebam odlučiti šta će znati, učiti a šta ne!
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:48:15   
Maslacak15
PISA je velika medjunarodna studija kojom se testira znanje tinejdzera iz nekoliko oblasti jezika, matematike ,prirodnih nauka itd. Vrlo je renomirana i sprovodi se na godisnjem nivou. I rezultati se smatraju relevantnim. Nemci su bili prilicno losi pre desetak godina u donjoj polovini, i to su uzeli vrlo ozbiljno, dosta stvari promenili u nastavi, i rezultati nisu izostali. Mislim da su usli u prvih 10 u poslednjem testiranju. sustina je da je nase skolstvo i dalje koncipirano na reprodukovanju cinjenica a manje na izgradnji nacina razmisljanja i analitici.
Bas zbog rada sa decom i struktuirane sredine ja sam izabrala vrtic. Mogla sam da prisutim i tzv dadilju, ovde se to zove " tagesmutter" gde zene cuvaju po dvoje troje dece mahom u njihovom stanu. Ja cenim profesiju vaspitaca i pedagoga i mislim da je njihov doprinos neprocenjiv. I zato mi je draze da mi dete bude sa njih 20, ali po dnadzorom 2-3 vaspitacice nego samo sa dvoje sa nekom zenom za koju nemam pojma da li je kvalifikovana.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:51:34   
Verolina
To ti je medjunarodni test za procenu sposobnosti. Sastoji se iz matematickog, jezickog i testa prirodnih nauka. Sprovodi se na d 15-ogodisnjacima (jer je u vecini zemalja to osnovni nivo obrazovanja) i ispituje odnos između dostignuća učenika i faktora koji utiču na učenje kao što su karakteristike učenika i škole. Zato sam i rekla da ovde vrtic ne igra znacajnu ulogu, jer se ovo odnosi na skolski sistem, koji je kod nas katastrofalan.


_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:52:41   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

sustina je da je nase skolstvo i dalje koncipirano na reprodukovanju cinjenica a manje na izgradnji nacina razmisljanja i analitici.


Upravo tako.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:57:55   
World
Mene je cuvala baba, nista korisno od nje naucila nisam, a posto nije imala kome da me ostavi sa njom sam isla na sahrane, bdenja, po pijacama, docekivala njene pajtasice koje su volele da piju i tako...



Eto, i sta ti fali? user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 12:58:10   
Lu
Ok, hvala na odgovoruuser posted image
To znači nema veze sa vrtićem.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 13:03:27   
Verolina
IZVORNA PORUKA: World

Mene je cuvala baba, nista korisno od nje naucila nisam, a posto nije imala kome da me ostavi sa njom sam isla na sahrane, bdenja, po pijacama, docekivala njene pajtasice koje su volele da piju i tako...



Eto, i sta ti fali? user posted image

Ne vuci me za jezikuser posted image Moja baba je u proslom zivotu bila general Kaster. U to sam sigurna.

< Poruku je uredio Verolina -- 28.2.2014 13:05:19 >


_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 13:28:56   
anajid
Pa daj Sanchy molim te! Ne ubedjujem nikoga ni u sta,bas me briga ko ce upisati i kad dete,ali zeno daj mi objasni pa sta mi to u vrticu ucimo decu da bi oni bili puni nasilja i agresije???Macevanje,bicevanje,sta?Mislis da organizujemo turnire u boksu,nindzucu i tako to?
Mislim stvarno,moja deca trenutno ne idu u vrtic ali idem ja vec 10 godinauser posted image i bas se osecam prozvana.Ne shvatam uopste sta ti uporno tvrdis.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 13:50:56   
jovicaa
ne znam, mozda zavisi i od kriterijuma0, sta je kome nevaspitano dete.
ima zena koje svom detetu ne daju da cucne ili klekne na igralistu, spusta se opusteno niz tobogan i sl, da ne uprlja novu trenerku!
moja deca i klece i cuce i skacu i njacu i meni je to potpuno normalno. ne bih volela da su nepristojni, sebicni i samozivi. a slobodna igra je uvek za pohvalu.

< Poruku je uredio jovicaa -- 28.2.2014 13:51:56 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 13:59:41   
Ivanka 75
Sto ja volim kad se moje dete uprlja i ublati, jos kad joj je lice musavo od prasine a ona srecnaaaaa user posted image
Mislim da nema srecnije mame od mene i ponosnije dad vodi musavo i prljavo dete user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 14:26:15   
Sanchy
Verka znam kada se obavlja Pisa testiranjeuser posted image ,poenta je bila da deca sa tolikim stecenim predznanjem u vrticu,po vasoj prici,odjednom u o.s,stagniraju totalno i zakljucih da uciteljice i profesori treba da uce od vaspitacica user posted image ..drugo,,neko je gore napisao da je dete u vrticu naucilo da piski na nosu da jede kasikom da se oblaci i svlaci sto ce reci sve dobro je naucila u vrticu a ako nauci neke psovke i da otima igracke ,grize itd to je onda,po vasim zakljuccima naucila kuci,,pa onda mi roditelji komplet svi na radionice neke tipa Kako vaspitavati deteuser posted image ..i trece ako najveci broj dece najvise vremena u toku nedelje provodi u vrticu a nasilje itd,,vidi kod kuce pa se to prelije u prve razrede o.s.,kako onda taj vrtic neispravi to lose ponasanje pokupljeno od kuce s obzirom da su deca tamo najduze u toku nedelje,znaci u gro slucajeva dnevno su dva tri sata sa roditeljima i nedeljomuser posted image ..i Maslacak je u startu napisala da je po nezavisnim studijama zakljuceno da su deca koja idu u vrtic agresivnija od one koja ne idu i to je c i nj e n i c a...user posted image

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 14:29:35   
Mama.Veki
Jao zene, ja sam jos uvek pod utiscima.
Odem danas po dete u vrtic ( drugi dan je sam nekoliko sati, prvi dan sam ja bila sa njim) i zvonim im na interfon.
Vaspitacice me zovu da udjem i dodjem da vidim sta mi sin radi. Zovu ga one i kazu> ajde kazi mami pesmu sto si naucio.
I on pocinje (uz njihovu pomoc, i prvi put cuje ovu pesmicu tamo)> Moja mama zna da bude nezna, zna da bude dobra, pa neki stih nisam zapamtila od uzbudjenja user posted image , i na kraju govori: zato sto je MAJKA!
Joj ljudi moji, stajala sam na vratima i plakala od srece!
A on je sav blistao i ponosio se sobom, mamin najlepsi decak!

Ja nisam isla u vrtic i ni moja braca nisu isla, i ne pamtim da sam imala problem sa adaptacijom kad sam krenula u skolu, i mislila sam da nema potreba da ide, sve sto mu treba dobice od mene, od nas, roditelja.
Ali , nije tako. Kad sam stavila na stranu moje tzv.stavove, i kad sam pocela da posmatram NJEGA, njegovu licnost, njegove potrebe, nase okruzenje, rekla sam: ovom detetu treba drustvo i vrtic i sve sto nosi i donosi vrtic.
Ja znam da ce biti dana kada ce dete biti i povredjeno, mozda ce se nekad desiti da ga uzmem i ukakanog, ali sve se to moze desiti. To su iskljucoci i naspram onog sto dete dobija , tih trajnih vrednosti, te srece i druzenja i zajednickog ucenja (vi ste navele neke prekrasne pozitivne stvari i sa svim se slazem) to onda postaje skroz zanemarljivo.

Evo danas sam dosla i vaspitacica mi je rekla da ga nije presvukla, jer bas tada im je bilo vreme ko za nosu, ko za menjanje pelene.
A da vam kazem, pored toliko dece jednostavno je moguce da se i takvo nesto desi. Meni se desi sa jednim detetom, da ga i ne primetim koga je kakio, pa ni da osetim, a ne na toliko dece.
Zato mogu da opravdam par puta, pa i vaspitacice su ljudi, problem je da se to konstantno desava.

I ja stvarno nemam nameru nekoga da nagovaram i da mu kazem da nije u pravu, ja navodim svoje iskustvo i svoje razmisljanje i verujem da ce svaki roditelj kome je bitno da njegovo dete bude srecno, da gleda sta je to sto mu je bas u tom trenutku potrebno. Na stranu stavljam sva istrazivanja i predavanja i seminare i sve drugo, to je sve lepo da imamo neku predstavu sta i kako da ocekujemo sa decom na tom i tom uzrastu, ali ne da se oslanjamo na iste, vec da gledamo sto moze da se primeni na nas, a sta je nesto sto individualno treba da iskusimo.

Inace, da kazem da se lepa diskusija razvila, i sve dok ide ovim tokom super je.
I nisam primetila da neko nekoga nagovara, jednostavno diskutirame (u nedogled - u nedogled user posted image ), pa zato sluze forumi user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 14:30:58   
Lu
Ma neka si ti sebi Sanchy našla odgovarajuću činjenicu i to je to, ne šalji dijete u vrtić!


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Zasto bas vrtic?
28.2.2014 14:35:37   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Lu

Ma neka si ti sebi Sanchy našla odgovarajuću činjenicu i to je to, ne šalji dijete u vrtić!

Jupiiuser posted image


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here