|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
24.1.2016 13:10:38   
popkica bebic
Emice, kod nas 2 godine i 3 meseca i uzasno ponasanje. S jedne strane, ja znam mali je i uostalom DETE JE, ali sa druge histerija, izlivi besa, plac i koriscenje babe i dede kao stit od mene, NJEGOVE MAJKE. Tesko mi je jer ovako trudna ne mogu mu nista, kad krene da se baca ne mogu da ga podignem, a moji i mm roditelji umesto pomoci meni nude detetu "zastitu". Ima dana kada se mnogo lepo i "zrelo" ponasa, a nekad me izludi, izbaci iz takta i samo urlam po ceo dan, bezuspesno!!! Trenutno VRISTIM jer me svi matori, roditelji i ostala dusebrizna rodbina IZLUDJUJU! Daju slatkise, on pomahnita, pustaju crtace i kada se lepo igra, a onda on tera svoje i meni se sve obije o glavu. Besna sam, aaaaaa!

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 801
   RE: Histerija
24.1.2016 13:30:03   
emicaa
Sve te razumijem,jedino što mi smo sami sa njom pa i kad galamim na nju ona opet ide meni ali nervira me,pošaljem je u sobu da se smiri i kad izadje opet nastavi po starom.ali isto tako kad smo kod svekijevaca jed!o od njih mora reći bježi meni,pa majku mu ne planiram je tući ili šta ja znam šta.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 802
   RE: Histerija
24.1.2016 13:55:18   
Zemunka85
Moj problem je odprilike kao Bubin, Ja do L jednostavno ne mogu da doprem, Sve sam probala. Sve. Osecam se maksimalno nemocno, jer ne vidim da i jedna metoda pali. Ok na duze staze vrv bi, ali nzm koju da forsiram kada u trenutku nista ne pali. Jako je tvrdoglava i uvek ce ostvariti ono sto zacrta. Nastavice tamo gde je stala, kada izadje iz kazne. Isto se svadja sa mnom i odgovara mi u svadji... Sada kako ne ide u vrtic, produbio se problem. Sto zbog toga sto joj je dosadno (razumem je skroz) sto zbog toga sto joj moja mama (nesvesno) cini magarecu uslugu igrajuci se s njom 24/7, pa L to ocekuje od svih. Nzm ... nekada bas ne znam kako cu s njom. U sustini nije ona bezobrazna, ima ona stvari koje mi se kod nje mnogo svivdjaju i nisu svojstvena za njen uzrast ali to sto ne ume da se strpi to "hocu sve odmah i sad sad sad sad" je glavni problem. Ozvalaveh pricajuci je da mora da se nauci strpljenju, ali nema pomaka. Tako svaka svadja, prepirka i histerija i pocinje ...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 803
   RE: Histerija
24.1.2016 14:01:05   
NadaR
Zemunka , ide li ona u vrtic?

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 804
   RE: Histerija
24.1.2016 14:14:23   
emicaa
Ja se stvarno da je ovo samo faza,ona je kad smo nas dvije same stvarno savršena,sama se igra,ne pravi probleme,ali kad je uhvati ludilo i ja poludim načisto.
A da ne pričam o tome da bi 24/7 bila samnom ali to je već druga tema.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 805
   RE: Histerija
24.1.2016 14:54:29   
Zemunka85
Nado, ide. Tamo je naravno najdivnija na svetu. Sve pohvale dobijamo. Presla je ranije u vrticku grupu, upija sve i super je tamo. Problem je sto je 27.12. dobila upalu pluca i sada zabrana vrtica do sredine Februara.
Problen je u meni, svesna sam. Ja sam jedna impulsivna, "nemirna" osoba. Sve je upila od mene. Jako sam glasna. Takva sam. Ja to nesvesno radim, ali glasno i pricam (derem se) i radujem i ljutim, reagujem..i ona je takva. Preterana. A to mi smeta kod nje. Pokusavam da se stisam i lepo pricam sa njom, ali ne umem..jednostavno ne umem. To nisam ja. I onda je sve glasno uvek. Pa i negodovanje. Drugi problem je njena preosetpjivost na noju ljutnju. I onda mi je tesko naci balans..
Ona ce kontrirati dok ne pretera. Onda cu se ja mnogo naljutit. Onda ce se ona mnogo potresti. I tako u krug...
Nema ona tooliko histerisnih napada koliko je u toj fazi negativizna kad sve kontrira.
I da - uvek je bolja sa jednim roditeljem nego kada smo oboje tu. Valjda borba za paznju ne znam.
Ali je talentovana da nam trenira zivce i ispituje granice za sve. Ali sve. Svaki korak je tezak jer kontrira i proba po svom..

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 806
   RE: Histerija
24.1.2016 15:27:47   
adulence
Zemunka kao da moju Ivu opisujes.Nenormalno je tvrdoglava i ravnopravna u raspravi,to me izludjuje,ponasa se kao odrasla,jasno je meni zasto je to tako jer je prvo dete u okruzenju,sta god je zelela da proba sve sam joj dala,presvlaci relju sama bez moje pomoci na njeno insistiranje...takodje se jako malo igra sama,tj.ona se ne igra igrackama,njeno zabavljanje se svodi na seckanje,vodene boje,plastelin,lepljenje...ali svakodnevno imam borbu sa njom....a onda mi srce slimi kad mi kaze MAMA IZVINI!!!
Prvo sam se drala,onda sam pocela mirno i fino ,jednostavno ne radi...a u dubini je predobra!!!

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 807
   RE: Histerija
24.1.2016 16:52:28   
Valerie
isto, isto, adulence, zemunka.
ocigledno je to taj uzrast, pametne devojcice.
moja je najbolja kad je samo sa mnom. nije da je ne uhvate lutkice, ali je manja drama, nema publike, ocekivanja da ce joj neko progledati kroz prste.
isto mi je veca muka kad moja mama dodje da se igra s njom, da joj ne bude dosadno. onda ocekuje da ce neko stalno da sedi na podu i da se igra s njom, secka, cita. ma ne mogu, iako bih imala vremena jer je beba divna i ne osecam je. ali jednostavno mislim da je sat vremena posvecivanja igranju od mene i nas drugih odraslih kod kuce dosta. otprilike naravno. sve zna i hoce sama. pa onda i nek se igra. sad ostajem mnogo vise sama s njima i par puta kad joj se ne priduzim u igri, pocne sama. upravo kupa lutkice u peni u lavabou. divno user posted image
ja joj ne dam oko bebe, iako je obozava i nezna je. ali ima ona svoje igracke i "poslove". doda mi nesto, pokrije je kad joj kazem i meni dosta user posted image
najteze mi pada hranjenje kad je umorna. pojede 6-7 zalogaja i zavara glad i dalje je mrzi. a niti zelim da hranim veliko dete, niti mogu da je pustim da ne jede. dugo sam je pustala i mislim da je ipak premrsava. onda bi slatkise, jer je ocigledno gladna, a ne mogu 6 slanih obroka da pravim. tako da opet sizim sa natezanjem...
onda sklonim omiljene igracke i cekam da bude dobra do spavanja pa vratim. ali uz pretnje i podsecanja...
a inace je svuda divna, sve zna, al kad joj nesto nije po volji, odmah suze, cika, bacanje na kolena, kako kad sta. ali nema popustanja. onda ide u svoju sobu u kaznu, pa koliko god puta treba. mislim da je i njoj vec dosadilo, pa pokusa da se nagodi, ako pojedem jel moze... pa opet mrljavi... jao, mali ljudi, bas nije lako s njima user posted image
i naravno - "mama volim te", kad hoce da me odobrovolji, opasnica

< Poruku je uredio Valerie -- 24.1.2016 16:53:18 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 808
   RE: Histerija
24.1.2016 17:09:44   
adulence
Ona se jednostavno oseca vazna kada ga prrsvlaci i ja joj ne branim,ali to je jednom dnevno,naravno uz moj nadzor....bice da je to taj period ....malopre je mm prao sudove i nije se smirila dok nije oprala kasike i viljuske...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 809
   RE: Histerija
24.1.2016 20:07:03   
Valerie
haha, ma znam, videla sam sliku, predivni su!!!!
ali mi je bolje da mojoj ne dam nikad, samo je zamisljam kako bi vrebala s pavlovicevom 24/7 hahaha
uvek moram da razmislim da li nesto smem da joj dam, jer bi onda uvek. npr. voli da mlati metlom po stanu i kako se nesto prospe, ona krece da rastura po stanu, "cisteci".... hahaha. tako da joj vise ne dam user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 810
   RE: Histerija
24.1.2016 20:19:17   
adulence
Jao valerie kod nas ista prica sa ciscenjem,neko kad bi video u cemu ona uziva,pomislio bi da izrabljujemo dete,ona mene svaki dan ubedjuje kako ima prasine samo da bi se dokopala magicne krpe,eeehhhh kad bi to potrajalo do tinejdzerskih dana,ahahahha...mnogo trazim...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 811
   RE: Histerija
24.1.2016 21:02:24   
Valerie
mnogoooo user posted image
mene nesto ne vidja s krpom haha, pa se ne seti user posted image nema gde da padne prasina od toliko stvari, sitnica, igracaka!
ali uzme vlaznu maramicu pa maze balkonska vrata

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 812
   RE: Histerija
29.3.2016 23:44:58   
dunja RR
Mame,
Da li su vaša deca u periodu do 2 godine, i manje, histerisala kod doktora, frizera, zubara, kada sečete nokte? Kod nas su sve ove situacije NEMOGUĆE.
Odradimo mi sve na kraju, ali uz užasno dranje i bacanje. Jedio šišanje ne, to još ne mogu sebi da priuštim, milsim na šok (moj) user posted image jer znam koliko će histerisati, i nema šanse da makaze priđu.


On ne može sada još da razume da smo mi došli kod dr. zubara, itd. i zašto, znači ne mogu darazgovaram sa njim i objasnim.

Da li to deca rade, da li je faza, ili da pripišem njegovom kašnjenju u razvoju?

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.3.2016 23:47:09 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 813
   RE: Histerija
29.3.2016 23:51:26   
dunja RR
Histeriše i kada - npr. šetamo, i navikao je nekim putem da idemo, i ponekada, kada skrenemo negde da nešto završimo, on krene da ludi i bacaka se jer to nije put kojim stalno idemo, tipa do parka. Zapamtio. On verovatno misli da nećemo ni ići do parka, a ja još ne mogu da mu obajsnim da hoćemo, ali pre toga moramo nešto završiti.

I nemam pojma da li pišem u pravoj temi, vidim da ovde sve pišu mame starije dece koja ipak imaju razumevanje koliko toliko, svojih postupaka u korelaciji sa kaznom/nagradom.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.3.2016 0:51:46 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 814
   RE: Histerija
30.3.2016 8:07:21   
emicaa
Dunja na pravom si mjestu user posted image T je posle prvog rodjendana počela histerisati kod doktora,godino i po kasnije radi to još uvijek user posted image Kod frizera idemo u aprilu i jedva čekam da vidim i to.Samo ti njemu objšnjavaj i vremenom će skontati.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 815
   RE: Histerija
30.3.2016 8:08:11   
mali_mis
Dunja to ti je samo faza.
A. je poceo sa nekih 18 meseci, sad je u punom zaletu. Histerise do te granice, da se od plakanja i dranja i bacakanja, naguta slinaca, pa se onda fino ispovraca gde stigne, i onda je miran. I to se desava kad baba ili ja odemo u radnju (pa se zato iskradamo ko svaleri iz stana), kad naravno nije kako on hoce, obavezno kad idemo sa igralista kuci (u tim situacija obicno oteram par usputnih prolaznika u pm kad mi u prolazu dobace), kad treba kosa da se pere, kad se zavrsi "Masa i medved",
Ako se uskoro ne primiri i ja cu poceti da histerisem user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 816
   RE: Histerija
30.3.2016 8:14:44   
Modessty
nekad pali ignorisanje a nekad ne pali. Ako si na ulici ne možeš da ga ignorišeš. Jedino možeš da ga uzmeš u ruke i pomaziš i nekako utešiš. Vika i svađa nije dobra jer ne dopire do njih kada histerišu.
Danilo se bacao na pod. Onako filmski dramatično.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 817
   RE: Histerija
30.3.2016 8:23:19   
emicaa
Kod nas nema bacanja na pod ali skakuće u mjestu i tapše ruke,plače(dere se) koliko glasa a suze nigdje.Kad vidi da ne reagujem brzo se smiri,osim kod doktora.Tu bi bila u stanju tri sata vrištati.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 818
   RE: Histerija
30.3.2016 8:35:30   
mali_mis
Napolju zna da upali kad ga uzmem u ruke, i nosim, ali covece pa on sa odecom ima sigurno oko 20 kila, odvali mi i ledja i ruke, jos sto se oklembesi ko da je dasku progutao. Kuci, pocnem da se glupiram da i ja kao placem, e tad mu postanem interesantna pa pocne da se smeje, pa onda prodje neko vreme, i seti se, pa se vrati na histerisanje user posted image Pa ne staje dok ne zavrsi.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 819
   RE: Histerija
30.3.2016 10:16:33   
Modessty
nama to bacanje bilo aktuelno sa dve tri godine. Nikola ima drugu taktiku, on plače ali retko. Pogleda te svojim okicama i kaže : " Da li mogu mama? Da li mogu?" user posted image
A kad plače onda svi činimo sve da mu ugodimo jer se dere nenormalno jako i to neka intonacija da umreš! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 820
   RE: Histerija
30.3.2016 10:41:20   
emicaa
Oni su rodjeni naučeni kako da manipulišu sa nama user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 821
   RE: Histerija
3.6.2016 23:05:16   
mila83
Evo da se i sa T upisem u ovu temu..Pocelo je,i veselo je prilicno user posted image
Primenjujemo sve tehnike,od odvracanja paznje, do ignorisanja,u zavisnosti od situacije,pali nam svaki put nesto...
Uglavnom vristi i hoce da lupa glavu od besa,u cega stigne...
Danas histerija,dama hoce jos da ostane u parku,a a morali smo da idemo jer se spremalo nevreme.. Na kraju je tata nosio kao neku divljakusu.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 822
   RE: Histerija
9.6.2016 8:56:11   
Anarunika
Mi nismo imali bacanja po podu i slične reakcije do sada jer su sasečene u korenu u najstrožijem smislu. Tj. Arun ih nikada nije ni imao, iskon je probao ali se nije lepo proveo a za Živu ćemo da vidimo , mada je ona mustra bečka. Ali ta glasna negodovanja ,rasplakivanja imam sada sa Iskonom pod stare dane. Sve mislim da je to neka reakcija na okolnost da više nije najmlađe dete, nego u sredini nit tamo nit ovamo.
Živa isto vrlo glasno negoduje kada nešto zamisli a to ne može čak me i udari ! I onda gleda moju reakciju. ja se nekada ozbiljno naljutim, nekada se kao rasplačem, proveravam njene reakcije na šta ona reaguje. Ne znam videćemo kako će se stvari razvijati, Živa je prilično svojevoljna ali moraću da joj nađem neku caku inače propadoh user posted image

Ali histeriju baš u onom najgorem obliku nismo još imali,nadam da ni nećemo.

< Poruku je uredio Anarunika -- 9.6.2016 8:57:23 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 823
   RE: Histerija
9.6.2016 9:09:07   
mila83
Sve zavisi od naseg licnog dozivljavanja pojma histerije.Onako kako je ja zamisljam,ni mi nismo imali histeriju kao histeriju.ALi napade besa jesmo,na razne nacine.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 824
   RE: Histerija
9.6.2016 9:12:44   
Sanjalicaaa

IZVORNA PORUKA: mila83

Evo da se i sa T upisem u ovu temu..Pocelo je,i veselo je prilicno user posted image
Primenjujemo sve tehnike,od odvracanja paznje, do ignorisanja,u zavisnosti od situacije,pali nam svaki put nesto...
Uglavnom vristi i hoce da lupa glavu od besa,u cega stigne...
Danas histerija,dama hoce jos da ostane u parku,a a morali smo da idemo jer se spremalo nevreme.. Na kraju je tata nosio kao neku divljakusu.


Istu smo situaciju imali pre neki dan. S tim sto smo ga mi ostavili malo na kisi, kao da skonta. NIje vredelo, nosila sam ga kuci a on je vristao.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Veliki petak, najtužnija godišnjica i vera...
Godinu dana kasnije bol je i dalje tu. Veo tuge i dalje viori oko škole, na hodnicima, u učionicama ali i nad celom Srbi...
“Uzmi knjigu malo, jesi li učio danas?”
Domaći zadatak „u zadnji čas“, učenje nekoliko lekcija za dan i „borba sa gradivom“ za sutrašnji test? Ako ste prepoznal...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here