dunja RR
|
Jess, Skiatos je predivan, mi smo bili 3 puta, poznajem ga kao svoj dlan :) Nezgodno mi je da dam preporuku, jer je Skiatos specifičan - možeš biti smešten na nekoj od plaža, a uveče ići do grada kolima (svojim ili rentacar) ili autobusom (često ide, čist, klimatizovan), ili možeš biti smešten u gradu a do plaža ili kolima ili busom. Mi smo uvek birali prvu opciju, tj smeštaj na plaži. Takođe, nezgodno je preporučiti i plažu, iako su sve prelepe i vrlo slične (peščane, uhlavnom je svuda duži plićak), ljudi imaju različite ukuse. Nama se deo oko Kukunarie najviše dopada, prvo zbog same Kukunarije, koja je najveća i najpoznatija plaža na Skiatosu, skroz u hladu, velikim borovima, ali je na njoj i gužva uvek, a u blizini je još nekoliko lepih plaža na pešačkoj udaljenosti. Lepe su i ostale plaže: Trulos, Agi Paraskevi, Vromolinosi druge, i sve one su sve nešto bliže gradu od Kukunarije (ona je na najdalja od grada, autobusom pola sata). Mi smo prvi put bez dece bili na Trulosu, a posle dve godine sa decom na Kukunuraiji u istom smeštaju, jer nam se jako dopao, najbliži je Kukunariji, ušuškan, ništa luksuzno ali ima sve što je potrebno. Posebna kuća samo za nas (nemamo kontakt ni sa kim, 70km2, dve spavaće sobe, ogromna dnevna soba sa kuhinjom, kupatilo, velika terasa + dvorište samo naše, super internet, čiste svaki dan, gazda živi 20m udaljen uzbrdo), par minuta pešaka do Kukunarije, malo više do Banane i Ampelakie. Zove se Vila Maria KLIK, i radi je Kontiki, jedan je od povoljnijih smeštaja ali i jedan od najlepših u Kontikiju.
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.1.2026 15:13:28 >