minavb
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Da se vratim na temu, ispricacu vam sta se meni desilo. Ja sam student, i kao studenta, moj otac je, po zakonu zemlje Srbije, duzan da me izdrzava dokle god se skolujem, ili do 27. godine (sta prvo dodje), bez obzira da li sam u braku. Apsurd. Mesec dana nakon porodjaja, mm je ostao bez posla, a posto je njegov posao sezonske prirode, a to je bilo u jesen, nie bilo sanse da nadje posao narednih 6 meseci. Otisla sam u socijalno da se raspitam za deciji dodatak i soc. pomoc, jer nismo imali nikakva primanja. Oni su mi trazili prosek plate mog oca, i kad sam im rekla nasmejali su se i rekli da nema smisla da konkurisem, jer necu dobiti nikakve pare. Zbog plate mog oca. Pa ima li to igde?! Da se razumemo, to nismo trazili zato sto a studiram, pa sam time odlucila da ne radim, niti zato sto mislimo da nam drzava nesto duguje. Mm je kao hranilac porodice ostao bez posla, a drzava nije htela ni da mrdne prstom. I sta da ja i moj tata ne pricamo? Sta da nije mogao, ili hteo da mi da nista? Cekaj, a da si precutala cinjenicu da si student pa da si konkurisala kao nezaposleno lice?