|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Polozaj pri dojenju
8.5.2010 11:55:11   
Unica
Nisam nasla ovu temu a nisam sigurna da je za temu "Dojenje-vase iskustvo" jer je ovde rec samo o polozaju.

Znam da ima vise polozaja pri dojenju i mene interesuje kako vi dojite tj. u kom polozaju.

Ja stalno menjam, tj. kako mi ona namece tempo ali ima dana (kao poslednjih 2-3) kad joj ni jedan polozaj ne odgovara pa stalno nesto pokusavam.

Ona bukvalno povuce 2-3 puta i pocne da se vrpolji, pa krene u vrisku pa vrlo brzo se zaceni. Citala sam da je to kad bebama ne odgovara polozaj a ja vise ne znam koji da izaberem, tj. ne znam ni koji sve postoje.

verovali ili ne cak je dojim stojeci i ljuljuskam je. a nemam vise snage ni za to.

Kako vi dojite vasu decu??? Koji su to tacno polozaji???


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Polozaj pri dojenju
8.5.2010 11:59:39   
Anoniman
Pisale smo o tome u temi Dojenje-vaše iskustvo, pa pročitaj i tamo šta se pisalo, a moderatori će valjda kopirati u ovu temu odgovarajuće postove. 

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Polozaj pri dojenju
8.5.2010 12:10:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim 


IZVORNA PORUKA: OTI



lillyt ja od prvog dana sedeci...evo danas i juce sam lezala i to po prvi put..i nije lose...

a kad sedim..shvatila sam da je mnogo bitno da namestim da MENI bude udobno...stavim jastuke iza ledja i lepo se namestim,..onda bebu namestam...na levu mi lakse da je stavim..na desnoj to izgleda nekako smotano...

postavim ruku ispod i lepo....nekad stavim jastuk u krilo pa svoju ruku i bebu na njoj na jastuk da mi bude vise (da ne drzim sama)..ako razumes sta sam ovde mislila/...

jos u bolnici kad su je donosili na podoj meni kazu sestre: LEZI kad dojis!!!
A ja nisam htela..lakse mi da sedim..

evo juce i danas sam lezala malo da probam ...i nije lose ni tako...

patronazna mi je rekla da je lakse lezati jer kad beba oteza ne boli kicma...

ja sam mislila da je preterivanje sve ono sto sam citala o tome koliko je bitno da se majka namesti...ISTINA JE. kad je meni neudobno sve ide traljavo...lepo namestim sebe da mi bude lepo a onda "bebo sisaj koliko ti volja, mami je lepo"

 



IZVORNA PORUKA: LillyT



OTI, naravno da je bitno kako se mi namestimo, ako me nesto zulja, ja se odmah uzvrpoljim. Naravno, to sam tek sada spoznala. Mogla bih i ja da probam sedeci, mada mi ova moja nesto otezala. Pre neki dan, momak je spusta, ja se namestam, a ona kao zaba kada hvata muvu (u crtacima), zgrabila sisu u letu i pocela da vuce, nije jos ni legla pored. Halapljiva je postala



IZVORNA PORUKA: Tasha RR



Dodala bih, ne zamerite. Ja sam u početku sasvim nepravilno držala Luku dok sam dojila sedeći, a samo tako sam znala, jer je moja sisa bila veća od njegove glave, i dojenje ležeći nikako nije išlo.
U početku sam bebu stavljala na jastuk, pa faktički držala jastuk a ne bebu, i krajnje smotano, ako dojim na desnu dojku, držim dojku desnom rukom. To je kao kada biste desno uho češale levom rukom (totalno nelogično)!
Onda smo jednom otišli kod prijatelja, oni imaju ćerku, tada je imala oko 3god, i zadesi me da tamo dojim. "Daj mi jastuk, ne takav, daj mi deblji, daj mi čvršći!", ženi padne roletna i kaže "Aj dojiš bez jastuka, pokazaću ti!", šta ću, kad je muka... "Hajde!", i ona mi tada namesti Luku: Na desnu ruku mi ga je namestila tako da mu glavica bude skroz kod mog lakta, ali ga je nagla prema meni tako da njegova leva rukica (i leva nogica čini mi se) budu ispod moje ruke, kao da je ustvari stomakom naslonjen na mene (ne baš bukvalno ali skoro). A desnu dojku sam pridržavala levom rukom. Tada je on prvi put povukao kako valja jer je meni mleko tada prvi put krenulo i iz druge dojke.



IZVORNA PORUKA: LillyT



Tasho, to je i meni bio problem, jednostavno, nekim bebama odredjeni polozaji ne odgovaraju. Moja nije ni cestito sisala dok nije legla pored mene.



IZVORNA PORUKA: OTI


Tasha bas ovako kako si opisala ja dojim...
jastuk vise ne koristim...sem za iza ledja...

bas ovako kako si opisala...



IZVORNA PORUKA: Tasha RR

I ja sam koristila za iza leđa od početka, a onda posle, kada je postao malo teži, podmetala sam jedan i ispod lakta, da mi pridržava ruku, posebno za večernji podoj, jer sam se večito zablenula u TV, a dete malo spavalo malo sisalo... 


IZVORNA PORUKA: LillyT

Ovoj mojoj odgovara da lezi na pored mene, ne podmecem joj nista po glavu, pocela je da vata sisu u letu. Sada hocu da isprobam sedeci polozaj (da ja sedim), ne znam kako ce nam to ici.




IZVORNA PORUKA: OTI



Lillyt, ja sam 20 dana dojila sedeci i tek sada kad sam probala lezeci mnogo nam vise odgovara...cini mi se da sisa ujednaceno, nema gutanja vazduha, lakse zaspi i umiri se a mene ledja ne bole./.>Ali mislim da treba da vezbas i sedeci ako nekad ne budes u prilici da lezis pa da mozes i tako da ga podojis...Ja sam danas bila na izletu na Avali kod kumova i nisam imala priliku da legnem pa smo sedeci...



IZVORNA PORUKA: LillyT



OTI, bas zbog toga sto necu biti u prilici da uvek lezim, hocu malo i da vezbam sedeci, moracu da iscitam onaj Tashin post kako ju je drugarica namestala.





IZVORNA PORUKA: Modessty


Kad moramo dojimo se sedeci ali vidim da mu je to i dalje naporno i da se tako ne nasisa dovoljno. Velike i teske grudi pa jadncko nemoze a ih zarzi u ustima kako treba. A jos i kad ga pritisnu!





Eto, ne znam da li sam kopiral sve. user posted image user posted image

< Poruku je uredio Tasha RR -- 8.5.2010 12:11:55 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Polozaj pri dojenju
8.5.2010 19:58:56   
Leki 77
Uvek lezeci. Samo to nam je odgovaralo. Imam bas slabe ruke, a on bio bas debeo i nikako nisam mogla sedeci. U sedecem polozaju su mi zauzete ruke (drzanjem bebe), a u lezecem slobodne pa sam citala knjige, kuckala poruke, krstarila internetom preko mobilnog...samo napolju sam ga dojila sedeci i tacno se osecala nasa neuvezbanost tog polozaja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Polozaj pri dojenju
8.5.2010 20:04:41   
jelena038
Joj, zene, mene je spasavala ona velika drvena stolica za ljuljanje, starinska. Naslonim se lepo, ruke na drzace i bebu u ruke, kad je mala i jastuk u krilo, pa budem budem malo zavaljena kad se naslonim, jer se stolice malo nagne, taman da gravitacija bebu prevrne da lezi udobno, ispadne na stranu, a lezi na ledjima. I inace me tastolica posle spasavala, beba mi u narucju, ja se ne umaram, dva puta klimenm i vec je zaspala. Smeta mi po kuci, ali je ne dam, ceka vec 5 i po godina da je ponovo upotrebim! 

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Polozaj pri dojenju
12.5.2010 8:31:43   
buhla
trenutno samo lezecki. na pocetku sam sedela, ali vise ne mogu zbog kicme, a vidim da i njemu odgovara, malo je samo frka dok uhvati siku.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Polozaj pri dojenju
12.5.2010 9:40:43   
Unica
i ja ima tu stolicu na ljuljanje, samo moderna varijanta ali sam shvatila da nju kad muci stomak nema poze koja odgovara a gladna je. to je bio problem valjda. sad nocu uspevamo 1 obrok lezeci sto je meni super iako se tesko namestimo jer su mi grudi male pa dok je namontiram pakao. ali je nocu pospana pa se manje buni, danju lezeci nema sanse. 

_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Polozaj pri dojenju
12.5.2010 9:44:38   
LillyT
Ja i dalje samo lezeci, nesto ne mogu da se namestim da sedim. Sledila sam gore opisanu proceduru, ali ne ide. Moracu opet da pokusam, vec me hvata panika sta cemo kada ne budem u prilici da legnem...

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Polozaj pri dojenju
12.5.2010 9:46:47   
jelena038
Ja sam ležeći samo prvih dana, zbog sečenja, a posle sam i noću seeći, bojala sam se da mi ne ostane u krevetu...

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Polozaj pri dojenju
12.5.2010 10:42:07   
Markovicka
Najpre smo sisali lezeci, tako su nam pokazali u porodilistu...posle nekoliko nedelja, vidim puno bljucka, pa mislim ne odgovara joj sto je u horizontali, pa sam joj podmetala neke jastuke pa preko cvrsci jastuk tako da postoji nagib, a ja podlakcena, nije vise bljuckala ali mamu bolela ledja. Sada dojim sedeci, s tim da je stavim na jastuk, tako da mi je ruka naslonjena na butinu i ne osecam njenu tezinu. Ona je na boku i u blagom nagibu. Sad nam je ok.

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Polozaj pri dojenju
16.5.2010 16:35:39   
Anck Su Nmaun
Lezeci ...jer sam secena pa mi  je sve drugo ne podnosljivo... mada  nekad ako se lepo namestim lepse mi sedeci!

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Polozaj pri dojenju
16.5.2010 16:39:19   
Unica
evo skoro ima 2meseca i mi jos experimentisemo.
od pre 3 dana iskljucivo lezeci, nekako smo se izborile i sad nema sanse da hoce kad sedim... ma ovo moje dete kako joj dodje... user posted image


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 0:07:54   
Anoniman
Iz teme Beba bljucka posle dojenja

Jako korisno za neke poput mene koje nisu pojma imale da beba ne treba sasvim da lezi na ravnom kad sisa..
Evo veceras sam probala ovako kako je jelena rekla i tea je sisala krace ali ujednaceno i efikasnije..

IZVORNA PORUKA: jelena038

oti, uvek blago podigni bebi glavicu, odnosno gornji deo tela, jer ne moze da dise na nos. pokusaj da napunih usta vodom i da legnes kao sto ona lezi, pa da gutas tu vodu sporo i da dises, na nos, videces da je nemoguce, ako se ne udavis  bebica onda dose na usta i guta vazduh i to stvara i grceve i podrigivanje, sa kojim uvek ide bljuckanje. ja inace nikad nisam dojila lezeci, osim prvih dana, kad sam morala zbog rane, i nisam se pokajala. dojenje je trajalo mnogo krace, jer beba lepo dise na nos, mleko klizi niz grlo, bez vazduha, a kako vazduh uvek ide gore, kad je ispravis, odmah podrigne. sedni, lepo, na ivicu kreveta, stavi jastuk u krilo, bebu nakosi pod nekim uglom da ne lezi sasvim, i podoji je, videces kako brze pije. i tako ces izbeci problem da ostane s tobom u krevetu. podojis i vratis je u krevetac, cak ce lakse i da zaspe na dojci, ako lakse dise. nadam se da sam objasnila. al ovo sa vodom, ili flasom vode probaj obavezno. isto je i na stranu, nosić mora da bude na većoj nadmorskoj visini od grla...


(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:30:07   
Dora
Istina je da beba brže sisa kad je držim u rukama. Ali noću i ponekad danju ležimo jer sam preumorna i plašim se da je ne ispustim. Onda ona drema, razvlači, zaspe a ne nasisa se...
Uh, čini mi se da po ceo dan dojim...stalno mi je na sisi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:47:42   
jelena038
Dora, namesti obe u kosi položaj. Pokusala sam da nacrtam u paintu, nemoj da mi se smejete user posted image

user posted image


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:51:10   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:52:24   
jelena038
vidi ovu! aj ti nacrtaj bolje za dve minute!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:53:27   
Anoniman
Ma ja ne znam ni tako. user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:57:39   
jelena038
polozaj je sustina. je l da, tasho, da se i u ovom polozaju ume komirati user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Polozaj pri dojenju
18.5.2010 11:59:12   
Dora
IZVORNA PORUKA: jelena038

Dora, namesti obe u kosi položaj. Pokusala sam da nacrtam u paintu, nemoj da mi se smejete user posted image

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Polozaj pri dojenju
10.6.2010 16:13:06   
Verus
Dojim je vecinom sedeci, retko lezeci, ako sam baaas umorna i pospana....Inace je dojim tako sto ako je na desnoj dojci, DESNOM rukom drzim desnu dojku, a levom bebu.....inace, desna dojka mi ima strasan let down, tj. otpust mleka, i previse naglo siklja i daleko baca, pa je davi, i uvek se odguruje od te dojke....Nasla sam da tzv football polozaj pomaze.  Znaci bebin stomak je uz moj desni bok, a samo glava na jastuku ka dojci, a nogice ka mojim ledjima...tako joj mlazevi udare prvo u nepce, a ne direktno u grlo. 

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Polozaj pri dojenju
15.8.2010 17:06:12   
goda
Verus draga,meni se odguruje sa obe dojke kada mleko krene. Već smo se navikle na to i ja i ona. Kada mlazevi krenu sami ona se jednostavno izmakne i pusti da mleko odtekne samo i kada prestane ići u mlazu nastavi da sisa. Ja je više i ne teram,Pustim da ide u prethodno pripremljenu pelenu lakše i meni i njoj, onako me toliko gura hoć da se izmigolji iz ruku.

Dojim je sedeći u toku dana tako što pod onu ruku gdje je njena glava stavim veliki jastuk tako da je ne držim na rukama jer bukbvalno leži na mojoj ruci koja je naslonjena na jstuk a guza i nogice nisu na jastuku tako da je ona nakoso,odnodsno glavica je daleko podignutija od guze (tako mene ne bole leđa a ona manje guta vazduha).Noću se dojimo nekada sedeći nekada ležeći sve zavisi koliko sam ja umorna ili odmorna.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Polozaj pri dojenju
7.6.2014 22:50:40   
New Mom
Prvo dvoje sam dojila pretezno lezeci. Prvenstveno zbog rane i sivenja morala sam tako pa posle jednostavno navikla. Nisam nikad koristila jastuk i sl. Namestim ih na bok, stomak prema mom stomaku. Tek kad su poodrasli onda sam dojila i sedeci.
Sad posto sam bez rane od prvog dana praktikujem i sedeci i lezeci. Danas u setnji cak i dok sam hodala (nosim je u marami).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Polozaj pri dojenju
8.6.2014 0:06:59   
Sanchy
U pocetku lezeci zbog rane,tako su nas savetovali,,kasnije i sedeci kako kad

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here