|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Iscrpljenost
11.5.2008 20:53:28   
olovka
 
Ne znam da li sam ja tako komplikovana ali nije i jasno kako druge mame ne kukaju da su umorne. Sve skaču naokolo dobro raspoložene, samo meni se sve čini teško...

Kada ću ponovo biti odmorna?
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Iscrpljenost
12.5.2008 15:09:53   
Anoniman
user posted image  Kada budeš shvatila da i drugi UMEJU da se brinu o tvom detetu, da ti ne znaš sve najbolje, i da detetu ništa neće biti par sati sa tvojom mamom, svekrvom, i ostalom rodbinom.

Šalu na stranu, MAMA SPAVA U ISTO VREME KADA I BEBA! To je osnovno pravilo. Muž sprema stan, jer mu je uglavnom to milije nego da mu beba kmeči u rukama (bar kod mene), veš pere mašina, a tebi ostaje peglanje, i brzi ručkovi koji se spremaju za max pola sata, ili se možda i kuvaju duže ali ti oko njih imaš posla pola sata.

Ide lepo vreme, dete u kolica i u prvi sunčani kafić, sunčane naočare na oči, sedneš, naručiš kafu, okreneš dlanove prema suncu i "napuniš" se energijom.

Radi ono što voliš, veruj mi može se to sa bebom, šta god da radiš - pričaj bebi, pevaj, montiraj neke drečave viseće igračke koje zveče. Može, samo treba vremena da se navikne. A kolika ti je beba?

(odgovor članu olovka)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Iscrpljenost
15.5.2008 17:36:57   
olovka
Bebica mi je rodjena 29. aprila.

Jedva se snalazim.... pola stvari još nisam nabavila, tako sam smotana, kao da živim u 18. veku. Nemam ni autosedište, ne snalazim se oko ničega, umorna sam kao pas... ništa mi nije jasno user posted image . Postavila sam par pitanja u forumu Trudnoća, pa molim za pomoć? Valjda će tamo neka mama naći moja pitanja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Iscrpljenost
16.5.2008 15:18:07   
Anoniman
Našla sam ih ja! user posted image

OPUSTI SE I UŽIVAJ U DETETU, SVE ĆE DOĆI NA SVOJE MESTO! BEBE OSETE AKO JE MAMA NERVOZNA I ONDA SU I ONE NERVOZNE!

(odgovor članu olovka)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Iscrpljenost
18.5.2008 18:15:57   
guppy RR
olovko, Tasha je potpuno u pravu. Zlatno pravilo: spavaj, kada tvoja beba spava i SPAVAJ KADA DRUGI BRINU ZA TVOJU BEBU. Nije ništa strašno zamoliti muža, roditelje ili nekog pouzdanog, da se malo igra sa bebom ili je prošeta u kolicima. A za to vreme, pravac u krevet!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Iscrpljenost
19.5.2008 15:15:47   
Anoniman
A onda nakon nekih mesec dana redovnog upotrebljavanja "pravac u krevet" baterije puniš sa drugaricom na kafi (sa ili bez bebe)... Naravno, našminkana, lepa, isfenirana...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Iscrpljenost
28.5.2008 7:54:47   
Lanica
Ja se već poslužujem te logike ali šta kad za drugarice bez beba više nisi interesantan posle porođaja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Iscrpljenost
30.5.2008 9:59:38   
Maxima
Mi smo doshli kuci iz bolnice nakon 9 dana (CR). Cim sam stigla - AKCIJA! Puno toga je bilo da se radi, nemam nikakvu pomoc osim supruga (koji se btw vec ubijao od posla josh i radio po smenama)...Nisam stigla da spavam ni danju ni nocu...Onda je od pada imuniteta poceo da se dogadja haos u organizmu...To je sve tako trajalo jedno godinu dana a onda je krenulo na bolje! Sin i ja smo pocheli puno da shetamo, da se krecemo u drushtvu, poslovi oko kuce su bili privedeni kraju... ali svaki njegov osmeh je chinio dan prelepim... Sad kad me pitaju kako je to u trudnoci, kakav je porodjaj, kako je posle porodjaja... ja uvek kazem da je sve to prelepo jer je vredelo! I zaiste jeste!

_____________________________

ANDREJ

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Iscrpljenost
4.7.2008 1:17:36   
Makili
Sve je stvar organizacije ja recimo bez papira na kom imam napisan kompletan plan i program ne mogu da fukcionisem i to svako vece radim ili na papir ili u mobilni upisem sta sve treba da uradim,kupim ili zavrsim i to po nekom redosledu koji mi najvise pase i tako uvek sve obavim inace sam totalno izgubljena jer nemogu da pamtim gomilu informacija koje su vazne ne zbog mene nego deteta....user posted image

(odgovor članu olovka)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Iscrpljenost
8.7.2008 16:00:16   
Lu
Pametno Makili i ja to često radim,pogotovu neke važne termine,njih obavezno u podsjetnik i uključim alarm.

(odgovor članu Makili)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Iscrpljenost
8.7.2008 19:19:07   
guppy RR
Ja koristim google calendar u tu svrhu - omogućava da podeliš kalendar u područja (porodica, fakultet, posao ...) i sve to obeležava svojom bojom. Šta ću, kad sam takav tip čoveka. A svako jutro stiže mail kao jutarnja kavica, tačno na vreme, koji obaveštava o tome, šta te čeka tog dana

--- ali još uvek sam iscrpljena ---
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Iscrpljenost
13.7.2008 16:26:03   
andrijana
Ja sam u 8. mesecu a kad se porodim,planiram da vanredno zavrsavam skolu. Smatram da ce biti tesko pa se jos uvek premisljam,ne znam kako cu kad dodje beba. Da li cu imati vremena za knjigu?

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Iscrpljenost
13.7.2008 22:20:25   
guppy RR
Sve zavisi od tvoje bebice i tebe. Moje su bebice spavale na početku na svaka 3 sata po sat vremena ili čak dva sata, pa sam imala vremena koliko hoćeš... U prvim mesecima ti više savetujem da se naspavaš dok možeš... spavaj, dok beba spava.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Iscrpljenost
20.7.2008 12:26:28   
andrijana
Hvala na savetu! Termin mi je krajem avgusta a ispiti su tek u novembru pa sam mislila da krenem na vreme. A ipak si u pravu kada kazes da ce sve zavisiti od bebice. user posted image Ali,jos sad mi pravi shokove po stomaku,mislim da nikad ne spava...user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Iscrpljenost
4.8.2008 10:11:40   
AleksandraDj
Ja sam nekada vazila za extra organizovanu osobu, radila sam u banci pa je to valjda bila i profesionalna deformacija, strasna sam picajzla i sve volim da mi je po PS-u user posted image A sada... mrzi me da se mrdnem, oticu mi noge, ugojila sam se cini mi se dosta, (nemerim se jer bi se jos vise smorila) nos mi je oekao, i kada ustanem, vidim se.. lepo se smorim i vratim u krevet.. user posted image  

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Iscrpljenost
5.10.2008 11:20:37   
MERYEN
Hahaha ti si sva duhovita.pogledam se u ogledalo i pravac krevetuser posted image user posted image ,moja sreca je da se nisam promenila,osim sto sam se nagojila posebno na pocetku,ali zato 7,8,mesec samo tri kg.
I ja sam velika picajzla,valjda me je posao naucio odgovornosti,pa sam i kod kuce takva i sad u trudnoci,ja ne volim povrsinski obavljen posao kod mene je kad radis uradi,kad sedis sedi i uzivaj,zato sam cesto iscrpljena,a sad u trudnoci mi nailaze dani kad me sve mrzi,mrzi me da odem za hleb....

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Iscrpljenost
25.11.2008 13:04:45   
guppy RR
Opet pokrećem ovu temu...
Pre mesec dana sam zaspala na semaforu u kolima. To me je skroz potreslo. Šta da se desilo u vožnji user posted image
Rekla sam sebi - NIKAD više umorna za volan.

Ali ..  user posted image user posted image user posted image ... nekad moraš.
Jutros sam odvezla decu u vrtić i spopao me isti umor. Odma sam nakačila bluetooth slušalicu i zvala muža da razgovara samnom dok vozim kući. STRAVA! Zaspala sam čim sam legla i spavala dva sata.

Što je najgore - nemam onaj kvalitetan san više. Čula sam da komšinica napolju vozi dete, i kad god je to dete za sekundu reklo "a-a", ja sam se probudila, srce mi lupa, ne znam gde sam, gde su mi deca.

user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Iscrpljenost
25.11.2008 13:11:48   
Anoniman
guppy moja, ja ako povežem noću 5 sati onda posle njih SKAČEM iz kreveta kao u bunilo... isto totalno LOST IN SPACE, nit znam gde sam, ni gde je Luka, ni kada sam zaspala, ni dal je dan ili noć... ma užas. Ne znam dal sam pisala u drugoj temi, ali umem da budem toliko umorna da ugasim baby alarm u snu jer me budi (a budi me jer dete plače u drugoj sobi pa se alarm upali)... Ustanem ujutro sa ugašenim alarmom u ruci i trčim da vidim dal je Luka ok... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Iscrpljenost
27.11.2008 20:20:30   
oliveradj
U ovim diskusijama sam se prepoznala skroz imam isti problem i ja nocu slabo spavam ali mi je to nekako lakse od kada beba ima sad 6 meseci na pocetku je bilo katastrofa sada valjda navika. Preko dana ne mogu da zaspim jer mi to nikada nije polazilo za rukom od kada znam za sebe jako retko, a taman kad se opustim i pocnem da odmaram dete mi se probudi tako da samo leskarim koliko mogu. Jedino sto meni pomaze da malo pustim mozak na pasu i da se iskljucim su ljubavni romani, neki casopisi i knjige koje se citaju lagano nista sto ima tezinu jer to sada ne bi mogla da podnesem. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Iscrpljenost
27.11.2008 21:09:55   
prase
Joj, ja sam mislila da ću se utešiti, kad ono... Meni tih 6 meseci sada izgleda tako daleeeeeeeeko, a malo sam se razočarala priznajem kada sam pročitala da tada ne nastupa odmor nego navika na iscrpljenost user posted image U stvari, ja imam izgleda jako dobru bebu (kuc, kuc, kuc... pu, pu, pu... i šta još treba protiv uroka). Desi se njemu da "luduje" po sat i više vremena u toku noći, ali zaista retko. Već nakon 2-3 nedelje od izlaska iz porodilišta počeo je da se budi samo jednom u toku noći da jede (ne računam onaj obrok u cik zore, između 6 i 8 u noćni), ali je istovremeno počeo dosta manje da spava u toku dana. Jedno vreme je spavao po celu noć (zaspe posle kupanja, probudi se oko 6, 7) ali je zato danju spavao kada se sve sabere po sat-dva. Sada smo negde između - odspava 2 ili maksimalno 3 puta po 2 sata u toku dana, ali zato jede jednom u toku noći. Šta znam, valjda sam se navikla, sve mi to lakše pada (mada ima dana kada kljucam glavom dok iščekujem hoće li se smilovati da zaspe...). Moja već (u mojoj porodici) čuvena izjava je: "Bože, kako sam u porodilištu jedva čekala da otvori oči, da vidim kakve su i kakav je sa otvorenim očima... A sada nikako ne mogu da dočekam da ih zatvori" user posted image Kažu da sve brzo prođe, celo porodiljsko bolovanje, kako se brzo nakon povratka na posao sanjaju ti trenuci dok je bebče bilo baš malo...

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Iscrpljenost
28.11.2008 10:50:05   
Anoniman
Kaže Guppy da copy - paste iz druge teme, i ja kažem "Razumem i nije mi teško!" user posted image

Evo ga:

Guppy:
 
Ako neka devojka ima problema spavanjem danju (kao što sam ja imala pre trudnoće), evo leka... Rodiš decu... i nemaš više problema da spavaš ni uz reflektore na stadionu

Tasha:

Majke mi je tako...

Ja kada sam počela da radim... Polako Tasha bre... redom objasni ženama...
Radim u kanc sa još 20 ljudi. Imamo one boxove (kao svinje ), tako da te u principu niko ne vidi sem sa leđa. Ja sam bila toliko tada (kada sam počela da radim) iscrpljena, da sam bez problema spavala na poslu da niko ne primeti. Naslonim lakat na sto, glavu u šaku, i kao samo ću da žmurim. Onda se cimnem, pogledam u monitor, a on crn (zacrni se nakon 15min nekorišćenja... ).

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Iscrpljenost
1.12.2008 9:36:13   
Jeca*
Da se požalim da tri noći ne spavam, a danju skupim pola sata sna. Luka ima problema sa grčevima koji su još pojačani zatvorom. Dajem mu čajeve, N.Harveys...ali ne vredi. Plače u snu user posted image  Još i gura ruke u usta, verovatno zubići....ma sve se skupilo user posted image  
Noćas je spavao na meni, tako je bio malo smireniji. A ja ko zombi. Ne sećam se kad sam spojila 3h sna u kontinuietu. Baš sam umorna user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Iscrpljenost
1.12.2008 9:43:12   
Anoniman
Jesi gledala skoro temu "Pomoć bebi sa grčevima", nešto sam kopirala sa drugog foruma, sada na brzinu ne mogu da se setim šta. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Iscrpljenost
1.12.2008 9:49:02   
guppy RR
Srećice.... uradi ovo...

Kada prvi put malo zadrema, skokni pod tuš i lepo se toplo vrućom vodom istuširaj. Namaži se kremicama, očešljaj kosu... Ja sam danima hodala zamršene kose i osećala se ko user posted image . Kad se malo središ, osećaćeš se odmornije.

Lukić mali će sigurno spavati tokom dana, tada OBAVEZNO prilegni. Nije važno spavaš li ili ne, nego samo pusti da telo odmori, da se oči ne naprežu, da su noge i ruke odmorne. Zavuci se pod jorgan i utopli se, zatvori oči i maštaj. Razmišljaj kako te nasmeje kad uradiš neku glupost, a Lukić napravi osmeh... ili razmišljaj kako te je lepo muž iznenadio prošli put, pa ste se oboje smejali. Tako probedi neko vreme... i videćeš, biće lakše. Samo izbaci brigu iz glave.

Što se noćnog spavanja tiče... ja sam pristalica toga, da ako je majka toliko iscrpljena, da treba tata noću da ustane (da, iako ga ujutro čeka posao), a mama recimo spava jednu noć u dnevnoj sobi. To je samo jedna noć, nije permanentno rešenje, ali pomogne bar jednom roditelju da skupi snagu. Onda je PUNO lakše.

Pokušaj molim te srećice,... i javi nam kako si.
user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Iscrpljenost
1.12.2008 9:55:47   
Jeca*
Poenta je što Luka i danju spava tri puta po 45 min. Jako malo spava. Baš se brinem. Danas nam je 4 meseca pa ga vodimo kod pedijatra na redovan pregled i da se ja konsultujem oko tog njegovog nespavanja, da mu nekako pomognem. Puno bljucka u poslednje vreme. Kao da mu ne prija moje mleko, ali to još nikada nisam čula da se nekome desilo. A ne sisa puno. Čak se i ja nekad bojim da je gladan a onda on izbljucka ogromne količine mleka. To ga muči i posle toga zaspi. Ima očigledno loš sistem varenja. Nadam se da će se uvođenjem čvrste hrane to malo srediti.
A meni muž pomaže PUNOOOO i ustaje, ali ne vredi, ja ne mogu da spavam kad čujem u drugoj sobi da Luka plače. A on nama od rođenja loše spava. A ovako je meden. Guče, peva, smeki se, lepo napreduje....jedino to nespavanje.
Inače, ja sam skroz pozitivna i stalno se nadam da će se to poboljšati i stalno pokušavam neke nove stvari u nadi da će mu to pomoći. Nešto će već uspeti.
Samo sam eto htela da podelim sa vama trenutno osećanje
Iscrpljena sam ali srećna i Luka je presladak i ne bih ga menjala za sto beba koje spavaju lepo user posted image  (eto, lepo kažu "to samo majka može da voli" user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here