Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:32:56
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: mihi Ne znam možda je to okviru te upale grle koj ima. Prati je a da pustiš da vidiš koliko će da skoči. Rekla je dr da zbog urinarne infekcije, ne puštam da skoči. Grlo će već nekako proći.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:37:29
|
|
|
|
mikica sa
|
meni kuma juce rece da uopste nisam trebala skidati Luki T kad je bila 38.6 navodno kao da se bakterije ne mogu unistiti ako im skidamo T. treba ih pustiti da to sami urade, odnosno njihovi organizmi. samo im treba skinuti carapice i razgolititi ih. nemam pojma, ostala sam paf.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:39:38
|
|
|
|
Maya21
|
cuvaj Dariicu, sad sam se cula sa T, nisam ni znala da je bolesna mala
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:40:26
|
|
|
|
Olga75
|
deci se skida temperatura kada predje 38
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:42:36
|
|
|
|
mikica sa
|
Olga, to sam i radila pa mi zato i nije bilo jasno sta ona govori malo off ali da te pitam. mm ima sarlah a zaradio je izgleda i virus gripe. sinoc mu T bila 36.4/36.5/36.1. je li to normalno? a on svo vrijeme govorio da osjeca kako gori?!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:43:53
|
|
|
|
Olga75
|
verovato zbog sarlaha vi se sklonite od njega , pisala sam tamo u temu , ustvari NM ti je odgovorila
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 19:44:37
|
|
|
|
mikica sa
|
hvala. da, pokusavam ali sta da radis kad je stan mali
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 23:45:35
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR deci se skida temperatura kada predje 38 Nama je receno 38.5 ali ako se dete oseca lose, neraspolozeno je i kenjkavo moze se dati i kad je niza temperatura. Moguce je da dete ima glavobolju a taj isti lek je i lek protiv bolova. Ja uglavnom cekam, ne dajem sirup ako je t. ispod 38.5 jer Una uglavnom dobro podnosi povisenu temperaturu.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.11.2011 23:59:28
|
|
|
|
bratzz
|
Posto sam imala lose iskustvo u porodici s povisenom temperaturom (sestra mi je imala konvuzije, valja se tako zove) ne cekam dugo i dajem lek cak i sa 37.8 jer Milici paracetamol ne skida temperaturu skoro pa ni malo. Pre mesec dana smo bile u bolnici zbog stomacnog virusa i cim je pocela temperatura dobila je paracetamol i naravno kolika je bila tolika je i ostala (37.4) a posle tri sata 38, a navodno tek posle 4 sata krece da raste temperatura. Dva dana se mucila sa tom temperaturom i sve dok je nisam izmasirala mesavinom vode i alkohola,pola-pola, temperatura joj nije spadala.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 0:03:42
|
|
|
|
JMPM
|
Mi smo imali zadnjih 6 dana iskustva sa T koja je isla do 40.2. Na svakih 7-8 sati je toliko skakala. Na febricet nije bas reagovao, posle sat vremena je spustao za pola stepena i to je to. A onda smo uzeli brufen koji je da kucnem super prolazio. Da, nama oblozi nisu nikako pomagali. Dakle, samo brufen.
< Poruku je uredio JMPM -- 4.11.2011 0:04:53 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 7:22:02
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: JMPM Mi smo imali zadnjih 6 dana iskustva sa T koja je isla do 40.2. Na svakih 7-8 sati je toliko skakala. Na febricet nije bas reagovao, posle sat vremena je spustao za pola stepena i to je to. A onda smo uzeli brufen koji je da kucnem super prolazio. Da, nama oblozi nisu nikako pomagali. Dakle, samo brufen. Od juce ista situacija sa Ognjenom ,ali potpuno,
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 8:25:36
|
|
|
|
lelaigor
|
Noćas joj sedam sati nisam davala lek, nije skakala temp. Ali, je jutros skočila, pa je još plus, pošto smo hvatali urin, a ona je na to već jako alergična i urlala je dva sata...još više skočila... Jedva sam je skinula tuširanjem. Dala joj eferalgan u 7, tuširala je, i tek je malopre spala.... Generalno mislim da je bolje. Pre par dana joj je čudno mirisala pelenica kad se upiški, sad se ništa ne oseti. Ona je pored urinarne infekcije, zaradila i upalu grla, a verovatno i neki virus što vlada, pošto je bila sa drugaricom koja se razbolela par sati pošto su otišli od nas. Kaže dr, da je sastavilo sve, 3u1. Sutra idemo na kontrolu, sa gotovom urinokulturom, i novim(današnjim) urinom da vidimo da li spadaju leukociti, pa ćemo videti šta se dešava. Držite nam palčeve...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 8:34:56
|
|
|
|
Maya21
|
mislimo na vas i drzimo palceve da budu ok rezultati
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 8:43:41
|
|
|
|
lelaigor
|
Hvala!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 16:45:30
|
|
|
|
mihi
|
Lela kako ste?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 18:00:32
|
|
|
|
lelaigor
|
Skače temperaturica i dalje, sli danas pijemo lekić na 6h. Ona je mnogo živahnija. I da, lekić sada mnogo brže skine temperaturu nego prva dva dana. Ja to računam kao neki napredak. Pelenica više ne miriše čudno. Videćemo kakvi su leukociti sutra kad pokupimo rezultate. A muka je to što uopšte nisam sigurna da je temperatura sad već od urinarne infekcije, kad ima i upalu grla i virus...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 18:04:55
|
|
|
|
Maya21
|
Dani bice to dobro! cuvajte se
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 18:42:47
|
|
|
|
mihi
|
Biće to ok ćim je ona živahna a i bolje reaguje na lekić, čuvajte se!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 19:47:39
|
|
|
|
lelaigor
|
Hoćemo. Brinem se samo zbog te temperature...ali ne može ni to večno da traje! Hvala vam žene!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 21:17:38
|
|
|
|
gagana83
|
Mi opet imamo temperaturu Veceras je imala 38.7. Sad spava, dala sam joj paracetamol i rekla bih da sad nema t. Sutra ponovo kod lekara.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 21:18:39
|
|
|
|
Maya21
|
gagana cuvajte se!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 21:23:24
|
|
|
|
mihi
|
Gagana jel to od vrtića a da je vakcinišeš onom vakcinom Pneumo 23?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 21:30:55
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: mihi Gagana jel to od vrtića a da je vakcinišeš onom vakcinom Pneumo 23? Ne ide u vrtic od prosle srede bas zato sto je bila bolesna. Pre par dana je imala temperaturu, malo je kasljucala, grlo, pluca i usi cisti. Sad ponovo. Ne znam da li se navratilo ili je zakacila ponovo nesto. Malo slinavi, ali su joj sline providne. Ne kaslje. Za vakcinu sam se resila, definitivno cu joj dati. I Unin pedijatar se slaze. Bas cu sutra pricati sa njom o tome. Mayo
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.11.2011 21:35:10
|
|
|
|
mihi
|
Videćeš da će biti mnooogo bolja posle toga. Proći će brzo nego mi mame to teže podnosimo nego deca, sve su to dečije bolesti i brzo prođu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2011 13:16:36
|
|
|
|
gagana83
|
Bili kod lekara. Upala grla. Radili smo onaj brzi bris na streptokoke, negativan je. Danas je imala temperaturu 39.3, paracetamol joj nije spustio,sad sam joj dala Brufen. Uh...
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.