Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:21:46
|
|
|
|
ivaj
|
Buba nemoj da joj dajes mnogo caja,jos je mala i njen zeludac je mali.Ne mislim da ce nesto da joj smeta osim sto moze manje da pojede posle caja.Ja jos uvek Jeleni dajem samo po 20 ml za ceo dan.Doduse ni ona sama nece vise od toga da popije. I ako ti je za neku utehu-mi smo tako dezurali nocu prvih pet dana po dolasku kuci,posle se sredilo i spavala je normalno.
< Poruku je uredio ivaj -- 11.12.2010 12:22:51 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:22:45
|
|
|
|
Jeca*
|
nije im jos otpao pupak, pa ne sme da mu greje stomacic Bubo, lezi na ledja u neki polusedeci polozaj i stavi je da stomacice lezi na tebi...Luka je mesecima tako spavao na meni Ili...neka je tvoj muz uzme u ruku tako da lezi stomacicem na njegovoj podlaktici, uzjase mu nadlakticu nogicama a obraz joj lezi na njegovom dlanu....to je nama preporucio pedijatar, kao odlican polozaj kada beba ima grc...ja mislim da je Luka milione sati proveo tako na tatinoj ruci, sve dok toliko nije otezao da mm jednostavno vise nije mogao da ga drzi
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:24:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Uf ... Pupa još nije otpala , za Espumisan je još mala ... Ništa , dala sam joj sad 15-20 ml čaja , pa ćemo da vidimo ... u 13h treba da klopa . Evo je leži i zvera unaokolo , gleda Survajver
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:28:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Btw , iskreno se nadam da će malo biti mirnija kad pomerimo kupanje za uveče ... Za sad je kupamo prepodne , tj patronažna je tad kupa ...i posle kupanja je mirna baš ... Danas ćemo je kupati sami , uveče , pa ćemo da vidimo ... Ima li to neke veze ? Ja mislim da ima , i da će biti mirnija noću ako je okupamo oko 7:30?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:37:01
|
|
|
|
ivaj
|
Ne znam Buba sta da ti kazem. Moja Jana je posle kupanja bila uvek koma,zaspi kao top,a ova sad poludi posle kupanja,ne mozes je uspavati. Tebi je prvo ,nadam se da ces imati srece kao ja sa Janom.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:44:55
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Pa to sam htela da pitam - ima li nešto protiv grčića što mogu da joj dam s obzirom da ima tek 8 dana ? Ili nešto što bih ja mogla da pijem a njoj da pomogne ? Ne znam šta smem a šta ne , jako mi je mala ... Bubislava, mila, pa ti si mamaaaaaaaaa..... Espumisan kapi možeš da daješ od 0 dana, po 25 kapi 15ak min. pre svake klopice.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:44:58
|
|
|
|
Jeca*
|
ja isto mislim da bebe treba da se kupaju uvece, a ne ujutru i znacice sigurno malo, ali iskreno, kad ima grceve, nema mnogo velike pomoci...svi sirupi, cajevi, sve je to nesto sto ublazi, ali babe kazu "beba mora da se izgrci i gotovo" nisam te utesila, znam, ali ne mogu da te lazem a evo onaj polozaj koji sam ti opisivala da potkrepim slikom
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:46:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja beba od rodjenja posle kupanja nece da spava ... Tako da je kupam u popodnevnim satima.. Nadam se da ce tvoja da pajki posle
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:47:25
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Btw , iskreno se nadam da će malo biti mirnija kad pomerimo kupanje za uveče ... Iz iskustva ti kažem da će puuuuno da pomogne. Moje dete je, dok je kupala patronažna ujutru, ceo dan spavala, a noću bila budna. kako smo obrnuli kupanje, tako se obrnula i ona i počela noću lepo da spavki. I ono što reče Jeca, stavite je da leži potrbuške na vaš stomak ili preko ruke. Pomaže. Eto slika. Super stvar! Bravo Jeco!
< Poruku je uredio Mishica 77 -- 11.12.2010 12:48:14 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 12:54:38
|
|
|
|
Anoniman
|
I mi smo oboje dece šetali kao na slici, samo obrnuto: guza u šaku, glava kod lakta. Tad su bili najmirniji.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 13:03:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Bambi , bravo ... i hvala . Isprobaćemo!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 13:10:29
|
|
|
|
liliana
|
Bubo!!! Kako ste? Nemoj je kupati ujutro. A za grčiće smeš da joj daješ Bibilibi čaj-nama je on pomagao. Espumisan sežmeš od 14-og dana.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 13:12:09
|
|
|
|
Podrum Š.
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR ja isto mislim da bebe treba da se kupaju uvece, a ne ujutru i znacice sigurno malo, ali iskreno, kad ima grceve, nema mnogo velike pomoci...svi sirupi, cajevi, sve je to nesto sto ublazi, ali babe kazu "beba mora da se izgrci i gotovo" nisam te utesila, znam, ali ne mogu da te lazem a evo onaj polozaj koji sam ti opisivala da potkrepim slikom Bravo Jeco. Sve potpisujem
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 15:16:32
|
|
|
|
šarolta
|
Bubo draga, mi smo malo više od 4 meseci muku mučili sa grčevima, ma kakvi čajevi, espumisan i ostalo, ništa nije pomoglo. Ja sam im davala Hipp čaj i espumisan po preporuci pedijatra, mi smo imali velikih problema jer od grčeva su toliko plakake da su dobile bruh (kilu). Najveći spas ti je da Ninu staviš na tvoj stomak da legne potrbuške, da joj greješ stomačić ( kao što su ti gore naveli), tako smo mi spavali jer drugačije nije bilo teoretske šanse. Ja sam već bila iscrpljena, mislila sam da ću pasti već u nesvest od nespavanja, pa sam praktikovala ovu pozu da se odmorim. Inače nam je danju ovo nosanje sa slike mnogo pomoglo...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 15:18:47
|
|
|
|
zoća
|
BubaMiro samo mala sugestija oko podoja mislim da grešiš što se tiče izmazanja u flašicu pa daješ bebi pa dohrana pa ostalo.Probaj prvo sisanje 15 minuta jedna dojka 15 druga kada cica završi onda uzmi i izmazanje tada ćeš videti da li imaš mleka što se više budeš izmazala više će ti mleka nadolaziti.A dohrana tek kasnije pa ona je još mala ako ne plače mnogo mjoj je sisanje dovoljno nemoj gledati u pelenu jer bebama zelena stolica može da bude iz više razloga.Svaki put kada plače ponudi joj siku a ta sestra ne mogu da verujem da ti daje takve savete oko dohrane treba forsirati sisanje
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 15:25:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Zoćo draga , ja ne znam da li grešim ili ne . Ja samo slušam šta mi kažu žene za koje mislim da su obučene da nam pomognu . Nemam iskustva , svaki savet mi je dobrodošao , ona mi tako rekla i tako sam radila ... Noćas sam je 2 puta u onom haosu podojila , jer nisam imala ni snage ni volje da se izmuzavam , fino je ručkala . Ja mislim da ću se ja vratiti na podoje , i da je setra samo htela da vidi koliko količinski raspolažem sa mlekom . Btw , od juče je samo na mom mleku , bez dohrane , jer je patronažna rekla da joj dajem 60m ml po obroku i ništa više , a ja toliko pa i dosta više izmuzem .
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 15:32:36
|
|
|
|
zoća
|
Draga samo ti nju nudi da sisa baš bi volela da vidim kako bi ona merila količinu mleka koje beba posisa veruj mi prvi put na ovom forumu sam stvarno besna samo da ti kažem da je ona moja koleginica i da priča izvini gluposti.Ranije je bilo da beba sisa na tri sata sada je pravilo da beba sisa kada god hoće odnosno kada plače probaj kažem uvek da se treba konsultovati sa stručnim licem a ovo me je baš iznerviralo izvini
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 15:53:57
|
|
|
|
zoća
|
znam da sam nešto zaboravila senilna baba kada sisa podigni je da podrigne okreni je prema sebi i blgo lupkaj po leđima neke bebe i ne podrignu mislim da kod nje još uvek nisu grčići nego joj smeta vazduh
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.12.2010 21:54:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam htela da pametujem, ali se slažem da je bzvz da izmlazaš i daješ na flašicu. Daj sisu, pa izmuzi, pa onda daj na flašicu da vidiš hoće li još, ali nemoj preskakati stavljanje na sisu na 3 sata.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 12.12.2010 0:55:39
|
|
|
|
Verus
|
Tako i uradi. I za**bi dohranu i to ogranicenje od 60ml, tvoja beba ce posisati koliko zeli. Pisala sam ti vise u temi "dojenje vase iskustvo". Samo slusaj svoje instinkte: Takodje, kupanje uvece obavezno, miran ritual,a nocu kad se budi: ne pricaj joj nista, samo promeni pelenu, podoj i spusti nazad da spava. Dan je za mazenje i igranje... IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja mislim da ću se ja vratiti na podoje , i da je setra samo htela da vidi koliko količinski raspolažem sa mlekom . Btw , od juče je samo na mom mleku , bez dohrane , jer je patronažna rekla da joj dajem 60m ml po obroku i ništa više , a ja toliko pa i dosta više izmuzem .
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.12.2010 17:41:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Opet ja u ovoj temi . Žene drage , moje dete je bilo budno skoro od 23h pa danas do 10 . Zacenjivala se od plača . Danas tokom dana je mirna , ma milina , ima slike nema tona , spavka , kad ne spavka onda mirno ćuti , gleda , ma ni trega grčevima , i takava je uglavnom danju . E sad , noć se bliži, a ja ne znam šta da radim . Znam da će biti žurke. Šta da joj dam i da li da joj dam nešto preventivno večeras posle kupanja ? U kući imam i Espumisan , i Hipp od komorača , i Plantax , i Bibilibi ... Da li da joj dam nešto od toga i koliko , ili da čekam da povileni od grčeva ? Hipp nam nije pomagao ... Šta smem da joj dam ? Koliko ? Šta bi ste joj vi dali od ovih stvari i koliko ? Izvinite više na mojim pitanjima , ali sam očajna ... Nismo spavali celu noć , ni ja , ni mm , ni moja mama ... A o bebi i njenim mukama da ne govorim
< Poruku je uredio BubaMira -- 13.12.2010 17:42:10 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.12.2010 17:44:26
|
|
|
|
ivaj
|
Buba kupi termofor!!! Kupi dva komada da imas pa joj na smenu stavljaj tako da joj stomacic bude uvek topao.Ovo sve mozes ako joj je otpao pupak. I kod nas je isto takva situacija bila.Ista! Kad nema grceve milina,kad krenu nije spavala po ceo dan. Njoj pomaze kad skuvam caj od kamilice i ubacim par zrnaca kima.
< Poruku je uredio ivaj -- 13.12.2010 17:45:03 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.12.2010 17:45:10
|
|
|
|
marijajo
|
Zvuci blesavo,ali ja ukljucim fen i ona se smiri za 5 sekundi.Ziveo fen!!!!!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.12.2010 17:45:50
|
|
|
|
Iwana87
|
Bubi mnogo nas je to proslo i zao mi je sto vas grcevi nisu zaobirsli.Probaj da grejes,masiras stomace,i nesto od "hemije"a moj iskren savet,ono sto je nama pomoglo je fen,ili mozda da probas da pustis vodu(kujna/kupatilo)pa i to probaj,ako ni to ne pomaze,onda spavanje na smenu.Zao mi je sto se mucite i nadam se da ce sve sto pre proci.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.12.2010 17:47:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Probala sam fen , i grejanje stomaka ... Fen pali , ali ga grčevi uvek nadjačaju ... A stomačić zagrejemo - razlika je jedino što tada prestane da vrišti , ali zato tužno ječi i to sve traje 5 minuta pa opet vrisak .
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.