|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
6.8.2011 15:04:17   
erki
Moja beba je imala grceve punih sest nedelja.Krenula sam sa Planteksom pa Esprumisanom i nije bilo efekta.Tada mi je mama rekla da prokuvam vodu i stavim nekoliko zrna kima i dam joj da popije.E tek tada joj je bilo bolje i davala sam joj cesce puta dnevno pune dve nedelje i osetno je svaki dan bilo joj bolje.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 1001
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
6.8.2011 16:26:21   
Crvenkapa85
Ja sam primetila da mi mihajlo od espumisana redje kaki,kako mu dajem samo uvece kaki normalno

(odgovor članu erki)
Direktna veza do poruke: 1002
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
7.8.2011 20:48:41   
mirjanica
I mi smo poceli sa Espumisan kapima od pre dva dana, tacnije, Bane je imao 6 dana! Po preporuci patronazne jer kako sam joj opisala da place rekla je da su verovatno grcevi vec poceli! Inace pijemo Humanu jer ja nemam mleka! Po 20 kapi tri puta na dan. I on juce ceo dan nije imao stolicu. Znaci Crvenkapo, to je od kapi? Mi smo nastavili da mu dajemo ovako, on stalno prducka ali danas je kakio jednom!

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1003
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
7.8.2011 21:33:06   
Crvenkapa85
jeste mirjanice od kapi je,dok je pio bukvalno se jednom dnevno tako ukaki,do pola ledja,sve siklja iz pelene od kolicine....a sad od kad mu dajem samo uvece plus sam mu uvela vodicu sa kimom,kaki normalno...

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1004
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
7.8.2011 21:56:12   
Didy
Mirjanice, bebe na dohrani kake u proseku jednom dnevno, dok dojene obično posle svakog podoja po malo. Ako samo jedan dan nije kakio, to nije ništa zabrinjavajuće.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1005
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 9:04:06   
Crvenkapa85
adrijana to sam i ja primetila kod mog deteta,al ima mesec dana,ista stvar sa kakom,ceo dan nista pa kad ga protera.....ono haos svuda....sad mu dajem samo uvece.....sad mu kuvam cajic,al cisto sumnjam da ce ga piti jer je juce negodovao...a ja pijem povremeno caj za dojilje,u njemu ima i komoraca i anisa....tako da verovatno i to pomaze sto ga pijem...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1006
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 9:21:16   
bubulence
nas je spasao meda user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1007
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 9:28:17   
Crvenkapa85
Kada beba iz čista mira počne da vrišti i roditelji ničim ne mogu da je smire, to predstavlja užasnu tegobu i onima sa "najčeličnijim živcima". Nema roditelja koji se u tim trenucima ne uspaniči i ne pomisli da je došao kraj sveta. Ipak, nema mesta panici! Beba nije ozbiljno bolesna, samo pati od grčeva u stomačiću koji, srećom, ne ostavljaju štetne posledice po njeno zdravlje. Za većinu roditelja ovaj period je veoma mučan te misle da nikada neće proći, ali ne treba da paničite jer će grčevi iznenada prestati da muče vašu bebu, baš onako kako su i počeli.

ŠTA SU GRČEVI?
Iako ne postoji precizna medicinska definicija ovog stanja, zna se da grčevi nastaju kao posledica nakupljanja gasova u bebinom želucu i crevima. Jedna od teorija tvrdi da oni nastaju u slučajevima kada bebin organizam ne može da svari laktozu (šećer iz mleka), ali ona još uvek nije potpuno dokazana. Bilo kako bilo, grčevi se javljaju iznenada, obično u popodnevnim ili ranim večernjim satima. Beba počne da vrišti od bolova, savija nožice prema stomačiću i pocrveni u licu. Obično se javljaju u trećoj-četvrtoj nedelji bebinog života i traju do, otprilike, kraja četvrtog meseca. Nakon tog uzrasta, većina beba više nema grčeve.

DESET NAJBOLJIH REŠENJA PROTIV GRČEVA
Prvo i osnovno, zapamtite da grčevi nisu opasni i da se ne javljaju zbog toga što ste vi u nečemu pogrešili. Vremenom će se stanje popraviti, a do tada pokušajte da ublažite stanje koristeći neke od ovih saveta. I još nešto: ako nešto jedan dan ne daje rezultate, ne znači da će tako biti i sutradan.

1. NEKA PODRIGNE
Mnogi pedijatri roditeljima savetuju da spreče nagomilavanje vazduha u bebinom stomačiću tako što će je nekoliko puta u toku hranjenja podizati da podrigne. Tek nakon što beba izbaci vazduh, nastavite da je hranite. Pored toga, nahranite bebu pre nego što počne da plače kako bi vas obavestila da je gladna, jer dugo plakanje takođe utiče na gomilanje vazduha u želucu i crevima.

2. LJULJUŠKAJTE BEBU
Čim beba počne da plače, podignite je, privijte uza svoje telo i nežno je ljuljuškajte. Otkucaji maminog srca i njena toplina učiniće da se beba smiri. Ako ne uspete u tome, pokušajte sa vožnjom u kolicima ili automobilu - mnoge bebe se smire kada se "drmusaju u istom ritmu".

3. TRKOM U APOTEKU
U većini apoteka prodaju se preparati namenjeni smirivanju grčeva kod beba. Oni su potpuno bezbedni, ali nisu svi pojednako delotvorni. Mnoge mame tvrde da im je najviše pomogla vodica za smirivanje grčeva, izrađena na bazi lekovitog bilja i sode bikarbone. Neki od ovih preparata "razbijaju" molekule laktoze, pa oni postaju lakše svarljivi. Bez obzira na to za koji ćete se preparat opredeliti, prvo pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu i nikada nemojte da prekoračite preporučenu dozu.

4. MAGIČNA MASAŽA
Masaža stomačića pokazala se efikasnom kod smirivanja bolnih grčeva. Na vrhove prstiju stavite malo bebi ulja, ugrejte ruke, a zatim nežno, kružnim pokretima, masirajte bebin stomačić u smeru kazaljke na satu (dakle, sleva nadesno). Počnite od sredine stomaka, a zatim postepeno povećavajte krug. Masirajte bebin stomačić onoliko dugo dok ne prestane da plače i dok ne osetite da stamčić više nije tvrd i napet. Sa masažom treba početi pre nego što beba počne da plače, ali ne neposredno nakon hranjenja.

5. BLAGOTVORNE BILJKE
Mnoge mame tvrde da njihove bebe mnogo manje pate od grčeva otkako su one počele da piju čaj od kamilice, sat-dva pre dojenja. Pošto kamilica sadrži eterična ulja koja deluju smirujuće na ljudski organizam, ova teorija ima smisla. Ako njome ne uspete da umirite bebu, sebi ćete sigurno pomoći. Ukoliko hranite svoju bebu na flašicu, pokušajte da dodate nekoliko kapi razblaženog čaja od kamilice u mleko ili da ga date bebi kašičicom, pre hranjenja.


6. ŠEĆERNA VODICA
Medicinska istraživanja su dokazala da male doze šećernog rastvora mogu povoljno da utiču na smirivanje bola. Ovaj rastvor se pravi na sledeći način: kašičicu šećera rastvorite u šolji proključale vode i ostavite da se ohladi. Plastičnim špricem sipajte po 2ml ove tečnost u ugao bebinih usta i to ponavljajte dva puta dnevno, ali ne duže od tri dana. Ukoliko se stanje ne popravi ni nakon tri dana, prestanite sa davanjem ovog rastvora. Ukoliko su bebi počeli da se pojavljuju zubići, nemojte primenjivati ovu tehniku, jer šećer veoma loše utiče na zubnu gleđ.


7. SISANJE ZA UTEHU
Poznata je činjenica da se bebe nakon sisanja smiruju. Ako vaša beba počne iznenada da plače i vi posumnjate da se radi o grčevima, uzmite je u naručje, dajte joj anatomsku cuclu, a zatim je nežno ljuljuškajte. Ritmično pokretanje u kombinaciji sa sisanjem trebalo bi da da pozitivne rezultate.

8. PSSST...
Po jednoj od mnogobrojnih teorija koja se bavi "raskrinkavanjem" grčeva kod beba njihov nastanak je u vezi sa prekomernom stimulacijom. Ako je to slučaj sa vašom bebom, onda pribegnite sledećoj taktici: čim beba počne da plače, prigušite svetlo i isključite sve izvore glasnih zvukova. Uzmite je u naručje, utoplite je i ljuljuškajte u potpunoj tišini. Nemojte joj se obraćati, niti se igrati sa njom, već napravite opuštajuću atmosferu koja će smiriti i vas i bebu.

9. STRUČNA POMOĆ
Kranijalna osteopatija je način lečenja pri čemu se utiče na koštani sistem da bi se otklonile zdravstvene tegobe, uključujući i grčeve kod beba. Stručno lice koje se bavi ovom metodom lečenja vrši stimulaciju vratnih i kičmenih pršljenova, čime se pozitivno utiče na rad organa za varenje, naročito kod beba koje su prošle kroz težak porođaj.

10. ODMORITE SE
Ako ste vi naspavani i odmorni, manje ćete "kidati" živce kada počne večernja "žurka" s grčevima. Zamolite majku, sestru, rođaku ili prijateljicu da pripazi na bebu u toku dana, a vi za to vreme odremajte i napunite "baterije" energijom.


HRANJENJE BEBE KOJA PATI OD GRČEVA
- Ako hranite bebu u uspravnom položaju, olakšaćete joj varenje i manje će gutati vazduh u toku hranjenja. Dokazano je da bebe u Meksiku (zemlji u kojoj se bebe hrane u uspravnom položaju), mnogo manje pate od grčeva nego one rođene u zemljama u kojima je uobičajeno da se hrane u vodoravnom položaju.
- Ako dojite svoju bebu, vodite računa o tome šta jedete. Bilo bi dobro da izbegavate sve namirnice koje nadimaju (pasulj, luk, grašak i sl.). Ništa vas ne košta da isprobate ovu metodu, pa ako bude delotvorna, preporučite je svojim prijateljicama.
- Ako bebu hranite na flašicu, koristite male umesto velikih. Bitno je da flašica bude do vrha napunjena jer u njoj ima manje vazduha nego u onima koje su poluprazne.
www.svet.rs

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1008
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 9:30:31   
Anoniman
Ju, što me prebacilo na novine SVET? user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 1009
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 22:54:39   
mirjanica
Mi smo danas kakili lepo, rece nam patronazna da smanjimo espumisan na ujutru i uvece, a uvedemo bilo koji cajic, pa sam mislila sutra da kupim taj od komoraca, hipov, pa da mu dajem pomalo na kasicicu preko dana, sta mislite, ili neki drugi da uzmem?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1010
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 22:57:32   
bubulence
a zasto na kasicicu? mi koristimo humanu i bas smo zadovoljni

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1011
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 23:01:56   
Ana RR
Nama je patronažna rekla da izbegavamo humanu, iz njenog iskustva bebe slabije napreduju sa njom. U porodilištu ih hrane humanom i sve bebe su stalno bile gladne, koliko god ih hranili i mučili su ih stomačići.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1012
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 23:05:54   
bubulence
ne humana mleko nego cajic, Ema ga pije vec 2-3 nedelje a napreduje bas lepo. i to nam je bas patronazna predlozila... svako razlicito kaze...a napredovanje vidim po garderobi najvise a tek u cetvrtak idemo na kontrolicu... 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1013
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
8.8.2011 23:07:59   
Crvenkapa85
IZVORNA PORUKA: mirjanica

Mi smo danas kakili lepo, rece nam patronazna da smanjimo espumisan na ujutru i uvece, a uvedemo bilo koji cajic, pa sam mislila sutra da kupim taj od komoraca, hipov, pa da mu dajem pomalo na kasicicu preko dana, sta mislite, ili neki drugi da uzmem?

a kako izgleda kada ne kakite lepo?

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1014
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
9.8.2011 21:25:40   
Irence
Probajte Biogaia kapi.Nama su samo one pomogle a i fino smo kakiliuser posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1015
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
12.8.2011 22:17:40   
bubulence
macaki, mirjanice, prvo vi morate da se smirite. bebe se jos vise uznemire kada osete vas, odnosno vas nemir. znam da je tesko, sama sam plakala sa njom prvih par dana a onda mi je pedijatar rekao da je to 50%-50%. znaci placu i zbog grceva i zbig nas jer mogu jako da nas osete. moj savet je pored cajica, i kapi da uzmete i medu. stvarno pomaze.
mirjanice, nemoj da se nerviras zbog mleka, sama kazes da nisi ti izabrala da ga nemas. najbitnije je da Bane nije gladan i da napreduje...

(odgovor članu Irence)
Direktna veza do poruke: 1016
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
12.8.2011 23:03:16   
Anoniman
bubi, nisam ja uznemirena, naprotiv! bas me je u bolnici babica pohvalila kako sam smirena i kako mi je zbog toga i beba smirena. za razliku od moje dve cimerke cija su deca po pola noci vristala.
ksenijica mi samo spava i siki po ceo dan. kada ima grceve jedino place, zacrveni se jadna, vidi se da se napreze.. ja je onda pomazim da je malo umirim, nekada pomogne nekada ne. nekad joj ponovo ponudim da siki, sisa jos 5 minuta i umiri se. nekada legnem sa njom, podignem joj malo nozice na moju nogu, naslonim njen stomacic na moj i ona se tako umiri i zaspi. ali sam primetila kako koji dan prolazi da joj je sve gore, sve je vise muce grcevi. i sve ovo slabo pomaze..

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1017
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 5:44:33   
Crvenkapa85
mi se od ujutru od 5 kidamo sa grevima,preko dana  pomalo....a sadaaaaaaaaaaaaaauser posted image ...pije bibilibi cajic,espumisan sam izbacila jer ne moze da kaki ko svet od njega....nema redovnu stolicu,evo 3 dana nije kakio

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1018
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 10:26:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence

nas je spasao meda user posted image


sta je to ?

na kasicicu se daje caj, ne na cuclu, da ne bi posle beba odbijala dojku.

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1019
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 10:28:52   
Olga75
mislim da je termofor user posted image
meni je neonatoloskinja rekla da u 1 dcl vode prokuvam 2 - 3 zrna kima i to dajem ako budu jaki grcevi
mada su se neke mame zalile da je to samo pojacalo grceve user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1020
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 10:29:41   
Sanjica26 RR
termofor ima u obliku mede, slona..user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1021
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 10:31:17   
Olga75
zvercicim termofor je u obliku princa user posted image ozbiljno

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1022
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
13.8.2011 20:29:04   
Anoniman
kseniji je njen momak ogi poslao termofor pre neko vece user posted image jer je on sad vec veliki pa mu ne treba.
ogijev termofor je u obliku jabuke. user posted image
pitali smo patronaznu, ona smatra da zbog pupka ne be trebalo da se koristi prvih mesec dana. nama je pupak otpao pre 3 dana, ali ona kaze da su tu krvni sudovi i da ne bi trebalo da se to greje jer moze da dodje do krvarenja. user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1023
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
17.8.2011 16:06:05   
Crvenkapa85
sad citam evo ovde da cajevi protiv grceva sa komoracom,kimom,anisom...samo nadimaju user posted image ....

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1024
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
17.8.2011 18:03:29   
Anoniman
crvenkapo, ja pocela od danas sa bibilibi cajem. cini mi se sad da mi beba manje kaki nego obicno, ali kao da joj je malko bolje. nisam ni sama pametna...

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here