|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 12:38:10   
Anoniman
Ne bih da te plašim Macaki, ali to što piše da je klasa 1 ne mora da znači da je prolaženju, kao što naš primer to dokazuje.
Ja sam Marku dala Priorix, to je Glaxov MMR. Ni sa kim se nisam konsultovala, rekla sam dr u DZ da ću to doneti, ona je rekla OK, rekla privatnom pedijatru, on rekao da ni ne postoji druga da se kupi.
Podove brišem vodom u koju sipam Pronto ili Domestos. Spremačica briše utorkom, i ja još jednom negde petkom recimo. Između samo metlica i ćao.
Macaki, nema ideja za meni. Jako je jednostavno, jedeš voće i povrće koje smeš, a za doručak i ručak jedeš hleba i slanine, šunke. Nema filozofije. Ili pak, kao što sam ja radila, jedeš sve obroke kuvano.
Marko je bogami još dosta dugo dobijao mleko pred popodnevno spavanje. Kada sam shvatila da mu je svejedno šta mu curi u usta, jer nije gladan, prebacila sam ga na "sok". Uspavljivala sam ga i i dalje ga uspavljujem u kolicima. Kad zaspe, ostavim ga još par minuta da učvrsti san i prebacim u krevetac. Kakvo crno nunanje ili ležanje pored, nemam vremena za to. Sa dadiljom ladno sam legne u krevetac, i zaspe uz dudu, sa mnom to neće.

Verus, nije bilo ništa od jajeta? Jupiiii!!! user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 876
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 16:08:50   
Christabel
Tash, hvala za mesaru, svakako idemo na Liman 3 kad se budemo vracali kuci, kod nekih rodjaka, pa cemo pogledati.

Zille, eto lekari u nasem gradu valjda samo to i prepisuju za alergije. Ja ne znma sta mi smeta, ali nije ni priblizno toliko strasno kao tebi, meni samo curi nos i kijem cesto leti. Ono stomi sigurno smeta je prasina, jer preplacem svako usisavanje i sline su mi do poda, ali dobro. Sve u svemu, nisam vise od jednom dobila te injekcije i necu ih vise ni primati...

Macaki, ala vas vozaju, pa vi svaki drugi dan na nekoj kontroli? I uopste mi nije jasno zasto lekari forsiraju taj Aptamil ADC, i uopste kao dohranu prvo preporuce Aptamil kad mislim da ima i kvalitetnijih a svakako ukusnijih mleka! Mi smo muku mucili sa Aptamilom, a Allernovu je lepo pila. Sad obozava bebelac

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 877
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 16:39:02   
Christabel
Sad sam citala po netu za te luminometre. To su valjda aparati koji mere intenzitet alergijske reakcije, tj.u kojoj meri su aktivirana IgE antitela. E sto kaze Macaki, na njenom izvestaju uopste ne pise sta su normanle vrednosti. Tj.koliko sam ja to mogla zakljuciti do 25 je valjda ok, nije alergicna, jer pored pise 0, a preko toga je alergicna. A opet, ne znamo da li je skala do 50 ili do 100 ili...?

Kad sam zvala Suboticu da pitam za onaj test, rece mi zena da se isto radi neka skala po intenzitetu reakcije, valjda do 10 ako sam razumela (mada mozda i do 100).Mi onda nismo isli, a posle zbog vrucina nismo ni zakazivali, a nase vremenske prognoze nisu bas precizne da mi garantuju koji ce dan biti hladnije. Sad idemo na odmor, pa do kraja jula nista, posle cemo videti. Mada sam ja cvrsto resila da kad se vratimo dam taj jogurt, ne mogu vise da cekam, ona ce tad imati 10.5meseci.

Inace, treba mi vas savet - sta biste radile u mom slucaju? Naime, moja mala je lepo prihvatila bebelac i pije ga u odlicnim kolicinama (na kutiji pise 6 merica a ja joj pred spavanje namestim 8 i uglavnom sve popije). Pred juto joj namestim 6 ali tad popije oko 150ml, i sa pahuljicama joj namestim 5, pa dok dodju pahuljice bude oko 180-200ml i isto uglavnom sve popije. (Pominjala sam da ne sisa vise, ja sam se jos malo muzla, pa je bilo za veceru, pa za pola vecere, pa sad ima oko 50ml dnevno maximalno, znaci prestajem i sa muznjem. Inace, probala sam i jaje u palacinkama i nista se nije desilo, i povremeno u sladoledu). E sad, problem je sto ona ima samo 2 obroka nemlecne hrane koja takodje vrlo cesto brljavi. Rucak je do skoro odlicno jela a sad samo sto mi ne mlatne rukom kasiku svaki put kad prinesem ustima. Voce vrlo slabo, banana i breskva jos i prodju, ostalo bukvalno nista. Ja sam uporna tako da je nekako zanimam, pa hranimo lutku pa tako pojede, ili se necim igra, ali to ne pali uvek. U poslednjih par dana sam morala da joj posle rucka dodam mleko koje ona popije (znaci gladna je, ali nece da jede rucak). Danas je pojela s prsta iz soljice i nisam htela da joj dajem bebelak, da je posteno izgladnim i sad kad ustane dobice taj rucak opet da pojede, ne znam kako ce biti.

Tek kad je pocela da pije bebelac, pocela je i lepo da napreduje. Ali ono sto mene brine i nervira je sto ona hoce mleko ili mleko i pahuljice uvek, a ostalu hranu brljavi. iaonako ima puno mleka dnevno, pa zar sad i posle rucka moram da joj dodajem? Sta raditi u takvoj situaciji, sta ste vi radilie, ako ste uopste imale ovakav problem? S jedne strane sam svesna toga da je u poslednjih par meseci bas slabo napredovala, pa ne bih da je izgladnjujem, tipa ako neces rucak, nema nista do sledeceg obroka, ako tad neces voce nema nista do vecere. A sa druge strane mi je suludo da u ovom uzrastu jede samo mlecno, jer se plasim da ne navikne da kad svaki put odbije kasicicu, da ce dobiti zamenu. Inace, ne znam razlog odbijanja - kao da joj se vise ne svidja ono sto je pre jela, ili jednostavno nece na kasiku, ima averziju, idu zubi...? Pre par dana su joj izbile gornje dvojke, ali ne celom duzinom vec su samo probile sa strane kao malim vrhom, ostali delovi vilice su mirni. Inace, te dvojke su bile spremne za izbijanje i pre vise od mesec dana, a eto tek sad. Ona non stop nesto glodje, trpa u usta, pa sad ne znam da li su i ti zubi koji do kraja nisu izasli razlog njenom odbijanju kasike. Stvarno sam u nedoumici sta da radim sa tom nemlecnom. Nama je odavno vec trebao biti i treci nemlecan. Da li da pustim jos par dana da izbiju do kraja ti zubici, pa da joj dajem mleko kad nece da jede, pa cim izbiju da krenem malo ostrije, bez bocice i sl?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 878
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 21:13:26   
Anoniman
Probajda napravis vece razmake medju obrocima, mozda joj prerano nudis i nije glasdna. Mleko kod nas nije merilo, Marko ga hoce uvek, cak i kad se naboka rucka kao blesav, prodssto voli da ga pije. Kolikocesto je hranis, tj koliki su razmaci medju obrocima. Njoj bi sada vec trebalo biti dovoljno 2 mlecna i 3 nemlecna ako se ne varam, iako, recimo moj klinac je imao cini mi se u tom uzreastu 3 mlecna (cak mozda i 4), komentarisacu to ispod i 3 nemlecna. Cini mi se da je bilo ovako:
U zoru mleko 210-240ml
Oko 8.30 voce sa zitaricama
Oko 11 mleko oko 150ml
Oko 14.30 meso, povrce
Oko 18h voce sa zitaricama
Oko 20h 210-240ml mleka
I nocni jos dugo posle, ukinut sa oko godinu i po cini mi se, oko 210ml mleka.
Mislim da je tako bnilo.

< Poruku je uredio Tash -- 20.7.2012 21:16:38 >

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 879
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 21:14:23   
Anoniman
Yulin mali je mnogo pre mog Marka poceo da jede redje. Deca su razlicita, probaj da proredis obroke.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 880
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 21:34:31   
Yula
Chris, nemam valjan savet, to ce bolje znati mame koje su imale slicnog iskustva. Najverovatnije da su zubici u pitanju ali pitanje je hoce li se ona i kada oni izrastu vratiti na uobicajenu ishranu ako se sada navikne na mleko za svaki obrok. Mislim, hoce sigurno samo je pitanje kako ce to proci. Zaista nezgodna situacija i ja mislim da bih pustila malo da ogladni user posted image

Bas me raduje da kod vas sve ide super! Bas ste imali problema ranije i hvala Bogu izguraste sve lepo. user posted image I daj joj zeno bre taj jogurt, sta se plasis kada dete uveliko pije bebelac? Jel ti to neko tako savetovao? Bolje da pije jogurtice ako vec voli mlecno nego previse ad mleka, mozda bi joj se dopali i vocni home made...

Verus, bravo i za vas! Malac je superiska, a kada se samo setim vasih muka ubrzo po rodjenju user posted image Ali, sto kaze Tash, hvala Bogu da imaju samo alergije/netolerancije!

Macaki i ja sam cula od mojih doktora isto to za MMR, da je bezopasan za decu sa alergijom na jaja, ali ja sam zamolila alergologa da na uputu napise da nam u bolnici daju, pa se sada niko ni ne usudjuje da pomisli drugacije jer ne sme da snosi odgovornost, a meni je to ok, nema razloga ni da zurimo sa tom vakcinom.
Ja pod brisem uglavnom jednom nedeljno, mozda cak sada i redje, ali usisavam svaki drugi dan. Trenutno je samo nas troje kuci, obavezno se izuvamo kada udjemo u stan od kada je beba stigla i to nam je bilo veoma tesko da se naviknemo, ali ovako je bezbednije za bebu. Lazar kada je puzao, nisam mu dozvoljavala da ulazi u kuhinju, sada uveliko ulazi. Inace, podove perem vrucom vodom sa vrlo malo nekog sredstva za pranje podova, u kuhinju i kupatilo dodajem i izvesnu kiselinu koja sluzi za dezinfekciju, a nekada to dodam i za pod u dnevnom boravku, ali vrlooo malo. Cula sam da ne valja stan drzati sterilnim bas zbog bebinog zdravlja jer treba da se navikava na sve iz okoline, a ja sam inace bila manijak za cistocu, sada sam se opustila.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 881
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 21:59:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Yulin mali je mnogo pre mog Marka poceo da jede redje. Deca su razlicita, probaj da proredis obroke.


Jeste Tasho, ali on je jeo puno kolicinski. Ne znam da li se secas, ali u pocetku uvodjenja nemlecne hrane on je pio i po 300ml mleka! user posted image Pa i kasice je u pocetku jeo po 300ml, jednostavno tu mu je bila mera, jos sam mu posle morala davati lazu odmah nakon obroka, jer je mleka uvek zeleo jos. Ma, oduvek je voleo mleko, dal' moje, dal adaptirano, svejedno. Naglo je sam poceo da smanjuje kolicinu mleka, a sada sa 13.5 meseci pije 210-240ml mleka, a kasice od 180-240ml. Mislim da se sve to dovelo u red kada sam mu uvela uzine, znaci jede redovno, cesce obroke ( mada i sa uzinama razmak bude max. 2.5h, a najcesce je 3h ) a manje. Gledam da mu zitarice ne dajem vise od 180ml, dok rucak gledam da pojede ceo ( 220-240ml ). Uzine ne merim jer mu dajem voce, eventualno vocni jogurt ili plazmu keks, a danas je dobio jogurt i posle toga 3plazmice. Vecera je bila lagana, corbica od povrca, to vam je nesto kao bebeca povrcna kasica razredjena sa vodom, ili ti kao krem corba. U poslednje vreme znam i da kupim kasice od povrca za 8 meseci i to mu dam umesto corbe, mnogo vremena mi ustedi. Veceras je jeo domacu od krompira, sargarepe, paradajza i praziluka.

Jedno vece sam mu napravila divnu veceru i rekla sam bila da cu da vam dam recept, nisam to uradila i sada sam i ja zaboravila sta sam napravila! Bas mi je krivo! Znam da sam stavila cveklu ( samlela je ), pavlaku i persuna malo, ali je bilo jos nesto unutra a ne znam sta! Znam samo da je bilo bas ukusno i za nas odrasle.

Ma, lako je meni da izmisljam kada moje dete jede uglavnom sve bez problema ( mada je poceo i on malo da izvoljeva i gura kasiku, okrece glavu, ljuti se ), zaista ne znam kako bih ses nasla da niej takav, mada mislim da bih pokusavala sve moguce kombinacije dok ne nadjem dobitnu user posted image

P.S. Samo da dodam da onaj osip definitivno nije od ribe ili faktora, smeta mu nova okolina i cim ne ide na plazu on bude bolje. Rekla sam vam bila da mu je izbila 4, ali zeznula sam se, gornja 3 je u pitanju, zabrojala sam se user posted image Sada samo sto nije izbila i druga.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 882
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 23:04:06   
Anoniman
DA, mico, ali onaje devojčica možda bi ona na veće razmake jela manju količinu, ali bar jela. user posted image Ne znam, nagađam...

I nama je izbila trojka gore levo. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 883
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
20.7.2012 23:40:19   
Yula
Ja bih definitivno pokusala da izbegavam navikavanje na mleko, ja tako i mom detetu namecem moja pravila iako on cesto pokusava da nametne svoja, ali sam ja izricita i uporna. A i Tash je u pravu, mozda prorediti obroke. Ili manje a cesce?

Tash, bravo za zubic, koliko ih Mare sada ima?
Joj, odoh da spavam, mrtva sam.

< Poruku je uredio Yula -- 20.7.2012 23:41:54 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 884
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 0:51:07   
Christabel
moja ima 6 obroka u 24h. Ne jede na sat, ali otprilike je ovako-
izmedju 4 i 6h mleko oko 160ml,
oko 9 ili 10 pahuljice sa mlekom 180-200ml
rucak uglavnom posle 3.5-4h, tj.oko 13-13.30, nekad i 14h ili malo kasnije, pre toga spava,
voce oko 17h, nekad i oko 17.30 isto spava pre toga
vecera pahuljice s mlekom, izmedju 19h i 20h od 160-220ml
posle kupanja mleko oko 260ml, oko 21.30-22h

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 885
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 1:11:06   
Christabel
moracu da razmislim mozda o drugacijem rasporedu obroka, i sto pre uvedem dorucak na kasiku. Jogurt sam htela pre 5 dana, ali svekrva spremila junetinu a posto sutra putujemo a ne bih tamo da joj dajem jogurt, ostaje za kraj jula, to je razlog. Vama hvala puno na savetima! A nasa dr kaze da bebu treba navikavati sad na 5 obroka +2 mleka al ja ne bih, prvo s ovim da se izborimo.
Zaboravih da kazem da se ne buni sto od voca do vecere ima kracu pauzu, sve popije a posle gricka nekad i keks i lepo popije sve pred spavanje. Nego kaze mi svekrva da je mm u ovom periodu isto tako uglavnom griz, pahuljice i sok na flasicu, 2x sisao i rucak lepo jeo. Znam ja da ce i Jovana pre ili kasnije lepo jesti, al bolje pre nego kasnije!
Nego, je li davao neko bebi posne testenine u ovom uzrastu?

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 886
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 3:48:24   
Verus
Yula: i ja kazem hvala Bogu sto je Oli bolje. Ne smem ni da vam pisem kako voli da jede, vristi za hranom, ne moze mu kasika dovoljno brzo stici do usta. Jaje je proslo OK. Desi se nekad da ne kaki 1 ili retko 2 dana, pa se onda iskaki 4x na dan, i stolica mu je vec dosta oformljena. Danas 3 onako, bas govance pravo koje i smrducka, a 4 stolica je bila na sve strane, probila i na onaj cover od pelene. Jako voli jagnjetinu sa povrcem, ali, kao i sa Helenom, udjem u fazu da lepo ne znam sta da mu dajem da jede.

VOli pirincane cerealije, pa mu je mama jutros umesala sa malo mog mleka i malo sljive, jako je kaze, lepo jeo, a verovatno je sljiva pomogla sa kakenjem, jer nije kakio 2 dana.

Ja sam, sto je interesantno, veoma opustena oko cele situacije. Naravno, ne bih bila da je ne daj boze anafilaksa u pitanju, a ovako,kontam, dobice gasove ili gadnu kaku, pa cu znati da mu vise ne dam to sto mu smeta. Naravno, mlecno, soju i slicno ne planiram da dam sigurno do godinu i po, ako ne i kasnije-Heleni sam kravlje pocela da uvodim tek u 15om mesecu, iako je jogurt i sir jela od 8og meseca cini mi se.

Mi cemo za vikend krenuti sa bananom. Citala sam da moze da smeta dosta deci sa refluxom, pa cu videti. Sada sam gotovo sigurna da mu je breskva dala bas gadnu kiselinu, jer je posle breskve stalno kasljao-krene mu u grlo pa ga gusi, a on kaslje i guta nazad....POvrati jos po nekada, ali retko, mozda 1x na dan, ako i to. Sve u svemu ja sam jako srecna i zahvalna. Sad samo polako.

Usput, ja sam u haosu-letimo 1 avgusta, kontejner krece 26 jula. Za 6 dana moram celu kucu da popakujem, i spremim. A mi onda 5 dana sedimo u praznoj kuci. JAKO SE brinem kako ce Helena reagovati, prazna joj soba, prazna dnevna bez igracaka....Valjda ce biti OK. Zamolicu ove u Jaslicama da platim samo tih par dana one nedelje: neka bude u obdanistu ne bih da sedi ovde u praznoj kuci...

Uhvatio me je strah da pravimo gresku ovom odlukom...danas mi je bio zadnji dan na poslu, kolege su plakale, pa onda i ja. Sto kazu, cak i ono sto nekad mrzis ti nedostaje kada ga vise nema....Tako se ja sada osecam, veoma cudno jer vise necu raditi, bar neko vreme, ne znam koliko dugo. Ali, dobro ce mi doci odmor. I da, iako ih jako volim, trenutno zelim da nemam psa i macku. Toliko je komplikovan i skup prevoz da mi se povraca od svega...

SOrry na dugom postu, morala sam da se "oslobodim"...

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 887
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 11:24:11   
Christabel
Verus, moja mala je imala blazi oblik refluksa ali se na bananu gadila, cak je i 2x povratila. Onda je nisam davala nekih 5-6 nedelja pa sam pomalo postepeno povecavala. Tad ju je lepo prihvatila i sve je bilo ok. Probajte, pa cete videti, ne mora nista da znaci. Ja sam npr.davala jabuku i jako je volela i bilo ok, a sad nece ni da je vidi. Inace, zelim vam da selidba sto bolje prodje!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 888
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 12:30:20   
Christabel
Inace, sto vise razmisljam, mislim da kod moje male nije toliko problem raspored obroka, koliko vrsta namirnice. Pre je jela manje vise sve sto se spremi, a sad nece. secam se da smo bili u nekom drustvu i ja spremim pecenu jabuku za uzinu, ona ni da lizne, zeza me drugarica kako silim dete da jede a ona nije gladna, ja iznesem tikvicu, ona sve smaze. Tako da cu gledati najpre da poboljsam jelovnik, kako znam i umeme.

Idemo popodne u Vrdnik, stvari na sve strane, beba nece da spava, eno je nesto cici i lupa se po glavi, to su joj neki novi stosevi. Ja nervozna, par dana se mlatim po laboratorijama i kod ginekologa, opet cu muku da mucim sa cistama na jajniku, bila sam ubedjena da sam tu pricu ostavila iza sebe pre 2 godine. Idem da rucam i pakujem hranu, gledacu da se maximalno opustim ovih par dana, kao Zille, da blejim sa cvrcima. Citacu vas preko mobilnog

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 889
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 12:53:08   
Anoniman
pisacu kasnije detaljnije, samo ovo da kazem da ne zaboravim: Chris, pocni da pijes antibebi pilule, ciste ce biti proslost.

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 890
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 14:49:36   
Yula
Ja sam odlucila da ovih dana dok smo na moru ne uvodim Laletu nista novo od hrane. Mislim da cu po povratku kuci pokusati sa krastavcem i lososom, a posle cu opet probati pomoranzdu, tek da proverim da li je onaj osipic po licu bio od nje. Lazar nece u vodu, plasi se i place, na prevaru ga malo uvedem, ali nije srecan. Voda nije previse hladna i fenomenalno je cista. Meni i pored revnosnog mazanja izasla alergija na ramenima od UV zraka, kako me to nervira. Posle cu da proverim u apoteci imaju li ovde neku zamenu za Hiper gel, to me je spasavalo ranijih godina na CG primorju. Ja imam izuzetno osetljivu kozu user posted image Mislim da se u dva navrata nisam dobro naazala po ledjima i eto belaja, ali nije strasno, samo sto me ipak to nervira jer ne smem na sunce taj deo da izlazem ako zelim da se brzo povuce. Mislim da cu se popodne kupati u majici user posted image

Verus, iako sam u pocetku bila iznenadjena vasom odlukom da se vratite, iako se uopste ne poznajemo i ne znam vasu zivotnu pricu, ali sada sam ubedjena da ste doneli pravu odluku. Mislim da ce trebati vremena da se naviknete malo na nasu malogradjanstinu ( neka mi ne zamere nasi koji su ostali dole ) i ljudsku pakost i zavist, ali kada se okruzite familijom i prijateljima sve te gluposti ce postati nevazne i male naspram onoga sto dobijate.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 891
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
21.7.2012 23:07:02   
Anoniman
Yula, u temi alergija na sunce se spominje neka Ladival krema za suncanje ... citaj poslednju str te teme, velikim slovima pisan post.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 892
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 0:18:45   
Yula
Hvala Tasho, upravo sam bila tamo i zabelezila naziv kreme i potrudicu se da je nabavim za sledece letovanje. Moracu dobro L. da pripazim da i on ne razvije tu tupavu alergiju, mada sada zaista ne poznajem osobu koja nije dobila alergiju na UV zrake na moru. Ozonski omotac je unisten.

Nego, jel uvodis ti nesto trenutno Maretu ili pauzirate posle MMR-a? Ja cu uskoro morati da dam taj keks u kome ima tragova belanaca a to mi se uopste ne mili da radim. Videcu da to uradimo krajem avgusta, a moracemo uskoro da pozovemo i tu bolnicu za koju nam je uput dala alergolog i da uzmemo sastanak, ali za pocetak cu traziti prvo razgovor sa njima o tom testu koji treba da rade, da vidim da li je to zaista neophodno jer, zaista mi se dete bespotrebno ne testira na namirnicu koju apsolutno nema potrebe da jede, mislim koji ce mu u zivotu ziva jaja?! Da li je neko uopste ikada cuo da se rade ti testovi i cemu oni sluze?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 893
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 7:52:38   
Anoniman
ne uvodim nista. Testiram moze li jesti piletinu iz mesare, prosli put se osuo, pa smo nabavili domacu koju smo potrosili.
Osuo se po guzovima, nije strasno, al cese, valjda sto sam stavila oplemenjivac rublja, htela sam da vidim dal ga tolerise.
ako nije opasan test, ja bih ga uradila. Sveza jaja idu u kremove od torti i sl, pa cisto da znas gde si, iako mu ne dajes slatko.
Moja deca su ustala u 6.30. :(((

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 894
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 13:15:44   
Anoniman
ipak sam stavila malo vanil secera u griz.
E sad mi kazite, jel vanil secer isto sto i vanila? Da li sme da jede sve sto sadrzi vanilu? Pise u sastavu da sadrzi secer i aromu vanile.
Ne znam dal razumete sta pitam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 895
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 14:09:26   
Ana RR
Tash, vanilin šećer nema veze sa vanilom.
Ako hoćeš pravu vanilu, kupi jedan štapić, sredinu iskoristi za nešto što ćeš mu praviti, griz ili šta već, a taj štapić što ti ostane zabodi u šećer (u zatvorenoj činiji) i eto ti vanilin šećera. 

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 896
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 21:41:27   
Anoniman
Bravo Anci, to me je zanimalo.
Da li vanilin stapic moze da se kupi pakovan ili moram da ga kupim u zdravoj hrani (grozim se tih tadnjica)?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 897
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 22:39:56   
Ana RR
Ima da se kupi upakovan u marketima, proizvođač je Kotanyi KLIK

Možda ima i drugih proizvođača ali ovo najčešće kupujem.

< Poruku je uredio Ana RR -- 22.7.2012 22:43:26 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 898
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 22:44:13   
Ana RR
Ne mogu da napravim link, ne znam šta se dešava. Kucaj u google.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 899
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
22.7.2012 22:58:14   
Anoniman
Znam.
A da li sad to znaci da vanil secer nema smisla da dajem jer on ima samo MIRIS vanile, ili pak tu predje i nesto vanile pa mogu recimo da kazem da opustenije mogu uvoditi vanilu?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here