|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
24.5.2012 12:23:38   
jovicaa
nije svaki bol kontrakcija, mnogo bolovi su normalni u trudnoci. ako ne traju dugo onda i nisu jaki obicno nisu opasni, koliko ja kontam.
mene je pubicna kost bolela dugo, dugo, skoro celu prvu trudnocu, a grlic mi se skratio tek u 20. i nekoj nedelji i to skracivanje isto ne mora da znaci nista opasno. mada sam ja pocela da pijem partustisten i mirovala sam.
evo sad sam 14. nedelja i vec me boli pubicna kost, jutros me je bolela i sve me nesto boli i njaka u stomaku, a sve je pocelo od pre dva dana kada mi je moj ginekolog divljacki odradio uz. ne znam da li uz-om mogu da izazovu kontrakcije?
juce su me jako boleli bubrezi..
nosicu urin sutra ili prekosutra..

< Poruku je uredio jovicaa -- 24.5.2012 12:24:15 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu zvrk.mrvica)
Direktna veza do poruke: 401
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
24.5.2012 19:25:17   
Cinderella7
Ja sutra ulazim u 36. Nedelju,i vec poslednje dve nedelje imam bolove poput menstrualnih,samo jaceg inteziteta. Danas su bili jaci nego ikada. Bila sam kod lekara pre desetak dana,dobila sam partosistan da pijem,i da mirujem.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
26.5.2012 18:40:08   
Anoniman
Od juce me boli user posted image em imam kontrakcije em me bole ledja , sad me boli i stomak onako menstrualno user posted image ne znam sta da mislim , ne secam se sta je bilo ranije

(odgovor članu Cinderella7)
  Direktna veza do poruke: 403
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
26.5.2012 18:44:40   
New Mom
Pripremne su. Mene je u tom periodu krenulo tako da boli u drugoj trudnoći. A tebi treća, čudo nije i ranije.
Samo jedno rešenje - smanji tempo za svaki slučaj.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 404
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
26.5.2012 18:46:03   
Anoniman
hvala NM user posted image
ne mogu da smanjim nista , znas kako je user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 405
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
10.8.2012 16:41:47   
marija2
Cure , htela bih vase misljenje ..
Danas ulazim u 25 nedelju trudnoce . Vec dve nedelje imam bolove koji mi se stalno pojacavaju. Ali ne bolove u stomaku , vec u svim tim dole kostima , preponama , stidnoj kosti , malo manje u krstima..Imam osecaj ponekad kao da me neko klestima dole stisne i nepusta ceo minut , i onda popusti. Tesko mi sad vec i da hodan , idem polako , tesko mi je i da cucnem i da kleknem .. Ali sreca , stomak me uopste ne boli. Juce sam bila na pregledu , doktor je rekao da je nalaz uredan , nisam otvorena , grlic u redu , sve je mekano.. Ali sam ipak dobila najslabiju terapiju partusistena i bensedina . Ovo mi je treca trudnoca , prve dve su mi bile bez ikakvih problema .
Posto sam procitala kakve reakcije mogu biti od tog leka , malo me je strah od te terapije . U zivotu nisam popila bensedin , i pomisao na sve to mi se uopste nesvidja. Ali ipak , ovako me je takodje strah da se nesto ranije nedogodi , ne krene porodjaj mada kontrakcije uopste nemam.
Jel mislite da bi moglo to da prodje i bez te terapije ili je ipak preveliki rizik prepustiti se sudbini.. ?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
10.8.2012 17:10:30   
jovicaa
marija2 mozda ti lekar ostavi tu terapiju samo nedelju, dve, pa ukine.. od tako kratkog perioda verovatno nista ne moze da skodi bebi. malo odmaraj vise pa ces videti dalje..
ja sam pila partusten oko 3 meseca u prvoj trudnoci

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu marija2)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
10.8.2012 18:52:53   
red3lilu
Draga marija,
evo ja sam u drugoj trudnoći i nedelju dana pred terminom.

U prvoj trudnoći sam počela sa lekovima 3*1 Verapamil, 6*1 Partusisten, 3*1 Bensedin već početkom četvrtog meseca i pila do 37me nedelje..Porodila se na datum termina. Imam zdravog i pravog momka od 4 godine. U prvoj sam ih pila zbog ranih kontrakcija, druge tegobe nisam imala.
U drgugoj trudnoći sam počela sa lekovima početkom petog meseca prva dva leka u istim količinama, presala sam sa terapijom pre nedelju dana. Sada sam u proteklih 4 meseca baš imala svakakvih tegoba, i probadanje u grliću, bolovi u stomaku i krstima, kontrakcije česte i veoma neprijatne, strahovitu osetljivost na promene vremena, grlić mi je skraćen...Sad već skroz...
Prestankom terapije ja se osećam kao zmaj, ali sumnjam da bi stigla dovde da nisam pila lekove...
A i to što jovicaa kaže, ne mora značiti da ćeš uzimati do kraja, možda samo privremeno...


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 408
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
10.8.2012 23:06:10   
jovicaa
red kakve si kontrakcije imala?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
11.8.2012 9:07:58   
red3lilu
Kako misliš kakve? Redovne, blago bolne, stomak se stegne drži pola minuta i popusti... I tako, ako je dobar dan bude jedna ili ni jedna, a većinu dana po 10tak nekad i više u toku dana..dovoljno da me podsete da legnem i ćutimuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 410
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
11.8.2012 9:36:44   
marija2
Puno vam hvala na tako brzom odgovoru . Ja sam juce otisla kod druge doktorke da cujem jos jedno misljenje , koja je divna i koja me odusevila i veliki je strucnjak. Ona kaze isto da mi je nalaz odlican . Sve je u redu . Problem je u tome sto je ovo treca trudnoca za redom i moji svi misici su popustili i nemogu bas da drze taj teret .Zato mi se malo spustio stomak i moje kosti trpe teret veci nego sto bi trebalo . Ali nema kontrakcija i rizika od prevrenog porodjaja .Ona kaze da je najbitnije da se cuvam i neradim nikakve teske poslove . Bas ono sto moram i da ce mi to pomoci vise od bilo kog leka . Kaze da je ta terapija sto i je moj dr dao Ok, ali ona bi ipak dala utrogestan , 1 na dan , vaginalno i misli da je to dovoljno . i to valjda samo dve nedelje . Takodje i je rekla da nosim steznjak i da ce mi on pomoci . Danas mi je puno lakse , pogotovo kada sam cula da je sve ok , i da nemam razloga za brigu od ranijeg porodjaja . A bebica je super , treca mamina devojcica user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
24.11.2012 23:37:30   
dunja RR
Molim ko zna, da pomogne našoj korisnici koja pita:

Pitanje:Da li ste imale nekad osjecaj kao da vam u donjem dijelu stomaka medju preponama nešto vas boli kako da opisem to kao da sjevaju varnice, par puta u toku dana to osjetim, malo me to plasi, i kad se penjem uz stepenice osjecam teret na dnu stomaka kao da mi je pun mjehur a nije, 4 sam mjesec trudnoce a imam mekan i kratak grlic pa me to plasi da nema neke veze sa tim bojim se preranog otvaranja. Strah me, help me, sta moze biti?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 412
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
26.11.2012 8:22:36   
lady_b
Meni se to desavalo ali negdje u 2.-3.mjesecu trudnoce.. Doduse, vise je bilo kao neki grcevi, ali sam pila magnezijum i vise sam odmarala.. Mozda bi bilo bolje da i ti smanjis kretanje, i polako ustajanje i sjedanje, bez naglih pokreta.. Ali najbolje bi bilo da porazgovaras sa ginekologom...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
28.11.2012 2:17:50   
Nedana
Cao svima,
imam jedno pitanje ovo mi je prva trudnoca, pa mi je sve strano sa cime se susrecem.
usla sam juce u deveti mesec i poceo je da me boli stomak u samom dnu. bol se javlja periodicno ali nije ravnomeran. konstantan je blazi bol, stim sto me sa vremena na vreme presece jaci bol, ali ne u jednakim vremenskim intervalima.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 414
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
28.11.2012 9:08:25   
Anoniman
Mene donji stomak seče već nedeljama i još se nisam porodila user posted image Čak i bez kontrakcija i dok spavam zna da me seče te leva te desna strana. To se verovatno karlica širi i sprema...

(odgovor članu Nedana)
  Direktna veza do poruke: 415
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 15:40:33   
Sabrinica
Zdravo svima, ja sam u 22-oj nedelji trudnoce i poslednjih nedelju dana imam bolove u donjem delu stomaka kao pred menstrualni ciklus! Bila sam kod doktorke i ona me je pregledala i rekla da mi je grlic cvrst a stomak mekan ali ipak mi je za svaki slucaj dala da pojem utogestan iako nemam kontrakcije! Medjutim ja se i dlaje malo plasim jer se zaista osecam neugodno, nisu to neki jaki i neizdrzivi bolovi ali su konstantni i tesko mi je cak i d ase namestim dok spavam .. Ovo mi je rpva trudnoca i zaista se trudim da budem opustena ali mi ne uspeva jer se sve nesto plasim da nesto ne bude u redu! A kome god da spomenem svi mi kazu da nisam normala i da treba da se opustim,,

(odgovor članu Ruza)
Direktna veza do poruke: 416
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 16:01:11   
Zemunka85
Ne znam kako, ali ja sam imala bolove od 16. nedelje do kraja. I bilo mi neprijatno i tesko i sve cekala da beba ispadne, nekada i bas bolno. Na kraju sve ok ...

(odgovor članu Sabrinica)
Direktna veza do poruke: 417
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 20:33:00   
Sabrinica
Ma nisu ni bolovi problem izdrzi se to, nego da samo sve bude u redu! Jer veruj mi da ja vise ne znam ni sta je normalno za trudnice a sta nije..

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 418
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 20:37:15   
cockic
ja sam pila i sumeci magnezijum,kazu da je dobar za te bolove.mozes da probas nije to lek.meni je pomagao kad me tako zaboli stomak.

(odgovor članu Sabrinica)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 20:39:27   
cockic
sabrinice ako se plasis,potrazi misljenje jos nekog gin.a svakako probaj magnezijum.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 420
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 21:44:33   
Sabrinica
Pa da i meni je doktorka preporucila magnezijum jer opusta misice.. Jao kad bi postojalo nesto za opustanje pameti i misli hehe :D! Pa prva mi je trudnoca i onda sam sva opterecena oko toga ako me razumete :D!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
20.3.2013 21:57:26   
Sanchy
Ja te u potpunosti razumem,inace zbog bolova sam pored utrogestana pila i ginipral ,kada sam prestala sa ginipralom u 36 nedelji bolovi su se vratili i porodila sam se u 37 ..,ipak se konsultuj sa jos jednim dr,,ovo je bila moja situacija i nije svacjja ista tako da taj tvoj bol mozda stvarno nije nista cisto ja bih otisla kod jos jednog dr..

(odgovor članu Sabrinica)
Direktna veza do poruke: 422
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
21.3.2013 11:54:34   
Sabrinica
Sada 28-og imam uz u Narodnom Frontu pa cu da vidim sta oni kazi! Jer moj ginekolog kaze da nije to nista zabrinjavajuce i da je normalno i da posto imam bakterije u urinu da je najverovatnije od toga.. Tako da sad jedva cekam taj 28-i pa cu da budem mirna :)! A i ginekolog mi je dala uput da tri dana za redom nosim urin u dz da proverimo da nemam slucajno pesak! Tako da cu i to da uradim a onda 3-eg idem na kontrolu pa cu da vidim rezultate..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 423
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
29.4.2013 9:59:47   
cuca82
ja sam u 31. nedelji osetila prvi put cudan osecaj u donjem delu stomaka i vagini. tacnije, kad se beba vrti u stomaku ko da osetim taj pritisak na misice u vagini, da ne Kazem ko da pulsira nesto. bas je odvratno, jer prvi put kad sam to osetila, mislila sam da sam pocela da se otvaram i ko da ce mi beba ispasti iz stomaka. bolove nisam do sad imala nikakve u stomaku, jedino u ledjima a smatram da su mi bolovi u ledjima od rada, po ceo boziji dan ja nesto radim po kuci jer nemam zivaca da lezim i odmaram i navece onda kukam. bila sam i kod genekologa zbog tog pulsiranja, medjutim on kaze da je sve u redu i rekao mi je da pijem isto tako magnezijum po 600mg dnevno. mada magnezijum pijem vec par nedelja jer me svakodnevno hvatao grc u listovima.

(odgovor članu Sabrinica)
Direktna veza do poruke: 424
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ
3.6.2013 21:46:06   
jelenazvezda
ja sam u 20-oj nedelji trudnoce i vec par nedelja ima bol bukvalno kao da me neko bocne iglom u grlic,prepisan mi je partusisten 4x dnevno , ja ne znam kako tacno izgleda kontrakcija,al mi je skracen grlic pa moram da mirujem

(odgovor članu cuca82)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here