|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:12:49   
matrona
Znaci generalno da stisnem zube i molim Boga da sv3 bude uredu do kraja, pa makar i cetvoronoske🤷‍♀️


(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 651
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:24:16   
lesli
Matrona, da prvo je dete. Ja sam prelezala celu teudnocu maltene. Uskakala je moja mama maksimalno (dok sam ziva necu joj se oduziti ❤️) i svekrva koliko je mogla. Muz je obavljao koliko je mogao kada se vrati sa posla (nabavka, ciscenje, vikendom kuvanje).Znaci prvo krvarenje, krvarenje se smirilo posle 3-4 nedelje pocele kontrakcije, materica stalno u hipertonusu kako su govorili lekari, grlic poceo da se od 20 i neke razmeksava i skracuje. Da nije prvo dete sigurno ne bih mogla da lezim toliko...
Da li mozete da nadjete da platite nekoga, da ti pomogne bar par sati dnevno? Da ode po decu u vrtic/skolu i mozda nabavku? Sta su ti radili od analiza? Mene je dr poslala da obavezno uradim urin i uk i da me pogleda urolog. Slepo crevo je iskljuceno bilo, jer ga nemam. Kako je kod urologa sve bilo super, bolovi su definitivno bili direktno sa trudnocom povezani.



(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 652
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:28:37   
lesli
I da jos jedna stvar. Tako kako me bolelo dok sam krvarila(od 5. do 11/12. nedeje) tako me je bolelo kroz celu trudnocu. Bol lokalizovana na jednom mestu i odatle se siri u vidu menstrualnih grceva po stomaku, jedina je razlika sto sam na pocetku sa takvim bolovima krvarila, a posle je krvarenje prestalo ali su mi ti bolovi do neke 30. nedelje dzigericu kidali. Tada sam se smirila po sistemu “ako sada i krene” bice sve ok.

(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 653
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:31:56   
matrona
Da probacu da nadjem nekog. I ja nemam slepo crevo, uradjeni razni ultrazvukovi i hvala Bogu sa bebom je 100% uredu. Jedino na sto oni sumnjaju je da su bolovi verovatno od dva carska kako se materica siri. Mene u stvari brine da li ce ipak biti do kraja sa bebom sve u redu, jer cu mozda morati uzimati paracetamol do kraja a ne znam koliko je to stetno za bebu. Da mi neko kaze 101% nije tako strasno bilo bi mi lakse da izguram bolove💪


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 654
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:39:32   
lesli
Moguce. Mada ja nisam secena bila do ove trudnoce pa su bolovi bili na momente nesnosni. Meni paracetamol nije pomogao pa ga kao sto rekoh nisam ni pila osim u tih par navrata kada sam probala. Inace ja sam ok, beba isto osim sto je hipertonicna. Za to radimo vezbe. Da li ima veze sa tim kakvu sam trudnocu imala i koliko sam lekova unela u sebe, ne znam.
Generalno se paracetamol smatra bezbednim u trudnoci, ali ne znam da li je bas za svakodnevnu upotrebu? To ce mozda bolje maslacak posavetovati, ako vidi pitanje. A ti mozda da ga ne uzimas osim ako nije baaaas nepodnosljiv bol?

(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 655
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
24.5.2019 16:44:09   
matrona
Da meni malo pomaze ali su mi bolovi 24/7 prisutni, sa njim malo mogu i odspavati. U svakom slucaju hvati ti na izdvojenom vremenu a ostali koji imaju slicna iskustva, pisite bar cete se malo olaksati kao i predhodne trudnice🙂


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 656
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 12:33:29   
matrona
Evo proslo je nekoliko dana i u petak sam uvece primila tabletu od 500mg paracetamola a u subotu vec buskopan. Rekli su mi da vise ne smem paracetamol a da buskopan smem. Medjutim juce poslepodne nacelnica odeljenja je bila u viziti i rekla da nista ne smem i da je na meni da odlucim🙄. Imam  bolove, povremeno, ali nista neizdrzljivo bez leka.

Sve u svemu od juce ujutru nisam nista uzela i molim dragog Boga da tako i ostane. Ko zna mozda je to samo neki tranzit bio, ipak, bila je 13 nedelja😁😁😁. Puno poljubaca svima🤗

(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 657
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 13:10:04   
milicicak
Matrona, i mene je kao i lesli celu trudnocu boleo stomak. Menstrualni bolovi koji su kretali u krstima i zavrsavali se u donjem delu stomaka i imala sam jednu tacku koja me je bolela drugacije, kao da me je neko nozem ubadao, tu mi je rastao miom. Elem, da je bolelo, bolelo je celu trudnocu, noci su bile uzasne, narocito ako preteram sa dnevnim aktivnostima.
Lekove protiv bolova nisam pila, jedno par puta jesam uzela bensedin koji se ovde deli i sakom i kapom ali sam od pocetka bila na inekcijama progesterona na 3-4 dan i terapiji utrogestanom. Porodila sam se cim sam usla u 9-i mesec...
Znam da je kad imas decu duplo teze, meni su moji dosta pomagali, narocito kad mm nije bio tu. Vidi da nadjete bilo kakvu pomoc, makar i placenu.
I da, bolovi se inace javljaju tu oko kraja prvog tromesecja kad se sve rasteze i namesta i ne moraju imati nikakve veze sa kontrakcijama. Nadam se da ce uskoro i kod tebe prestati.
A sto se tice paracetamola, ja bih ga pila u slucaju da su bolovi bas jaki.

(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 658
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 13:16:25   
matrona
Da i meni su takvi bolovi i pojma nemam da li je miom ili bruh, bas ne razumem sve sta mi govore. A sta si ti radila sa miomom? Jesi ga operisala?


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 659
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 13:25:01   
milicicak
Miom i ja se jos uvek druzimo, cekam da beba prekine sa sisanjem pa cu ga najverovatnije operisati.


I miom i bruh se vide na uz. Mene je miom prestao da boli tako oko 20-e nedelje, menstrualni bolovi su se nastavili do kraja. Sto kaze lesli, nisam ni znala da se poradjam kad sam stigla u bolnicu.
Ne znam u kojoj si zemlji, ali je vepika verovatnoca da medju osobljem bolnice ima nekog sa nasih prostora. Raspitaj se pa ga zamoli da ti prevede sve sto ti kazu.
Nadam se da ces uskoro biti bolje. 

(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 660
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 13:30:06   
matrona
Razumem ja njih toliko a i ovde u ovom malom mestu nema nikoga od nasih... ali nije to ni bitno, nego su mi na uz rekli da ne vide nista, to je najveci problem, sto su i oni u cudu zasto me to toliko boli. Ali dobro sad mi je bolje i nadam se da ce ovako ostati. Oset_im vec sad bebu kad se pomera da me gura pa mi i to pravi pritisak iznutra🙂. U svakom slucaju hvala ti na info


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 661
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 17:57:00   
lesli
Ni meni nisu ustanovili razlog tog lokalizovanog bola jer nicega nije bilo tu. Jesu vidjali kontrakcije na uz, ali nista osim toga. Prakticno nikada nije ustanovljeno ni sta me je toliko bolelo ni zasto sam krvarila.


(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 662
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
26.5.2019 19:44:36   
matrona
Ma da, bitno da je sa bebicama i mamama na kraju sve uredu. Koliko sam se nacitala na ovom forumu da je prosto neverovatno da toliko zena ima slican problem a ni jednoj nije pravski ustanovljeno sta je uzrok. U principu je i nebitno samo da je na kraju sve uredu. Malo mi je pomoglo psihicki sto sad znam da to nije bas tako redak problem i sto nisam sama u tome. Hvala vam. I pisem do kraja kako se stvari odvijaju🥰🥰🥰


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 663
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
15.7.2019 20:28:05   
MimaKos
Ja sam imala taj bol pred sam kraj trudnoce.. kao i jak bolnu donjem delu ledja.


(odgovor članu matrona)
Direktna veza do poruke: 664
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
3.4.2020 1:40:36   
Anoniman
Caooo..ja sam nova na forumu i prvi put koristim ovaj nacin komunikacije..htela sam da podelim moje probleme sa vama i potrazim savet kao eventualnu pomoc..27.sam nedelja trudnoce i do sada nisam imala bolove, ali zadnja dva dana osecam bol u donjem delu stomaka, kao i u predelu desnog jajnika..bol se proteze prema ledjima sa desne strane i spusta do butina...kada se umirim desi se da se bol smanji, ali je uglavnom prisutan..prijaju mi masazice u tom delu, ali sam bas zabrinuta...?

Molim za vase misljenje!? 😔

(odgovor članu MimaKos)
  Direktna veza do poruke: 665
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
4.4.2020 12:47:48   
princezica1
Verovatno te boli jer beba pritiska. Ipak pitaj svog ginekologa za svaki slucaj. Ja bih tako uradila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 666
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 11:03:41   
dejana007
Drage zenice, u utorak sam bila na Uz, ima gestacionog meska, ali kaze jos rano za otkucaje. Po mojoj proceni to je bila 5-ta nedelja. Sad sam pocetak 6-te... koristim utrogestan ali je krenuo menstrualni bol. Traje od preksinoc. Ne popusta a nekad je bas jak. Posebno kad legnem. Imala sam spontani i tad sam imala bolove i sad sam bezvoljna. Pa sam htela da vas pitam dal je neka imala te bolove a da plod opstao? 

Mislim da opet zakazem kod dr mada ne znam dal ima smisla jer bila pre 4 dana. Sva sam u iscekivanju da bol prestane ali ne. S druge strane porodjaj mi bio pre oko 20 meseci plus sad odvikavam dete od dojenja... Dal sve to moze biti razlog te boli? Hvala unapred na odgovoru-savetu-podrsci...

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 667
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 13:21:45   
jabudic
Dejana, to je normalno u tako ranoj trudnoci, mislim da nema trudnice koja nije imala te bolove. Pokusaj malo vise da odmaras. Bice dobro! 🤗


(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 668
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 13:24:04   
emicaa
Dejana ja sam bila u tripu da sam sigurno prokrvarila.Oba puta sam imala menstrualne bolove u pocetku.A za otkucaje jest rano.Pokusaj da se smiris,da sto manje mislis da bi nesto moglo krenuti naopako



_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 669
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 14:43:42   
vonavoj
Dejana,mislim da je bol u svakoj trudnoci razlicit...materica se siri..a posle svakog porodjaja skuplja..ja sam posle treceg porodjaja umirala od bolova..pila sam lekove..

Do 16te nedelje su ti menstrualni bolovi bili prisutni kod mene...odmaraj sto vise...Imas terapiju,mada moji dr nisu ni to davali tek tako,nema potrebe...neces nista novo saznati.Navijam da sve bude ok!

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 670
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 20:20:57   
dejana007
Hvala vam puno!!! Sacekacu ipak, necu kod dr. Hvala puno, mnogo mi je lakse. 

U meni su pomesani osecaji, ima i doza straha. Kako cu sve to... Ali opet polako. Sve u svoje vreme :)

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 671
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 20:29:16   
Maraj
Dejana i ja mislim da je to normalno. Menw je cak u 2.trudnoci vise bòleo stomak nego u 1. Nije prosao dan da me stomak boleo nije.
A da odes kod dr...sta mozes promeniti...terapiju utrogestanom imas, i nadaj se najboljem

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 672
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
9.10.2020 20:30:38   
Maraj
I zaboravih da dodam...neko reaguje tako bolom , od utrogestana

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 673
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
12.10.2020 21:05:16   
Aleks92
Pozdrav svima! Zanima me da li neka od vas ima ili je imala iskustvo sa bolom sa leve strane donjeg stomaka? Meni se desava prilikom praznjenja besike i to samo kada je bas puna, kratak bol i prodje. Uradila sam urinokulturu i negativna je, nema infekcije (a i nije peckanje u pitanju). Da li moze biti debelo crevo i neki pritisak koji se vrsi na creva? Inace sam 19.nedelja. Hvala 😊

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 674
   RE: Bolovi u donjem delu stomaka
12.10.2020 21:13:20   
MariNiNoli
Drage clanice,

Znacio bi mi svaki savet i podrska.. Naime, ugledala sam svoje dve crtice zivota i ne umem da opisem kako se osecam.. Uzbudjena sam, malo je reci sretna..ali i uplasena.user posted image user posted image user posted image Ovo je moja prva trudnoca. user posted image
Ovde gde zivim, sistem zdravstva ne funkconise bas kao kod nas, tako da doktor nije lako niti brzo dostupan, pa cak ni tzv. “babice” .. pa cu izgleda na pregled moci tek 1.11. Pa sam se malo uplasila.. Nisam bas u cvetu mladosti.user posted image
Imam blago zatezanje u nogama, kao pred menstr., a povremeno i “zavijanje” u donjem stomaku.
Sinoc sam u snu oset_ila, bio je bol.. onako kao grc.. ali danas je OK.

Imate li kakav savet..? Da li je bezbedno da cekam do 1-og 11.
Da li smem na svoju ruku da kupim folnu kiselinu..?
Kao sto rekoh, svaki savet je dobrodosao.

Hvala unapred!
user posted image

< Poruku je uredio MariNiNoli -- 12.10.2020 21:15:05 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here