Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:28:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. onda mozemo ladno da pocnemo: - gracco auto sediste - chicco auto sediste itd.. E sad si me prešla, evo, skidam kapu! A ona torta... to je auto, a ne autosedište.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:32:43
|
|
|
|
lenaa
|
Kada idete na duzi put sa malom bebom nema potrebe da je vadite bas na 2 sata iz as, moze i na 3 ili zavisi od bebinog raspolozenja. Mi smo putovali 16 sati (oko1400 km) kad je beba bila 3m i super smo prosli. Nama je dr rekao da ako beba pajki nema potrebe da je budite da pravite pauzu.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:33:30
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. onda mozemo ladno da pocnemo: - gracco auto sediste - chicco auto sediste itd.. E sad si me prešla, evo, skidam kapu! A ona torta... to je auto, a ne autosedište. jeste auto al napravila bi ja i auto sediste zezam se
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:59:26
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 da otvorim temu "NI-kakvo sediste za bebu"? mozemo i mi valjda da pricamo, iako nemamo?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 18.4.2011 0:03:34
|
|
|
|
jelena038
|
Nemoj da se prikljucim Tomi u skupstini
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:35:31
|
|
|
|
Babyheart
|
Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:40:35
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam čula da su preporuke da se deca do 2 god voze obrnuto od pravca kretanja, i isto to sam pomislila.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:44:03
|
|
|
|
Babyheart
|
Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:48:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:54:23
|
|
|
|
Babyheart
|
Ni u toj grupi sedista neznam kuda bi stavila noge detetu, srecom, mi smo tu grupu sedista prerasli dok nismo imali automobil, a sada se vozamo na busteru.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 23:25:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Bilo je reči o ukidanju bustera zbog bezbednosti, ali ne znam šta bi sa tim.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 23:27:05
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta. Mi imamo upravo takvo sedište.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 22.4.2011 11:37:38
|
|
|
|
LillyT
|
Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 16:39:26
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Kupismo OVO sediste
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 26.4.2011 16:41:01 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 16:49:16
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Babyheart Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine. Ima, to je grupa 0-I ili od 0-18kg. Npr. Safety 1st Najcesce se kosirti kod djece koja recimo nisu jos prohodala, ili stekla druge uslove za prelazak iz 0-9kg,tj.0-13kg u sjedalicu 9-18kg. Imas na Youtube-u jos dosta klipova sa ovim sjedalicama. Evo tu ima i objasnjenje kako, kada i zasto Safety 1st Complete Air
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:03:58
|
|
|
|
liliana
|
Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:08:49
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: liliana Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje Da, zaboravila sam to da pojasnim Znaci neko od samog starta uzme to sjediste i onda se koristi prvo od 0-13kg, a kasnije moze i u smjeru voznje, naravno ako su ispunjeni uslovi. Ali najcesce svi imaju ono od 0-13kg posebno, pa kasnije kupe 9-18kg isto posebno ili cak 9-36kg kao ja npr
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:11:13
|
|
|
|
liliana
|
Ma, mi smo imali jaje i onda smo uzeli ovo od 0-18kg.Doduše, naše jaje je bilo uz kolica, pa kad ga je prerasla-uzeli smo ovo, ali ono ima onaj dodatak za novorođenče. Naravno, nama o više nije bilo potrebno.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:14:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Babyheart Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke? zavisi kolika su ti kola
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:16:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima. bas tako. kad se promene zakoni, promeni se i to koja se sedista nabavljaju i prodaju po prodavnicama. ne znam odkad su kod nas uvedena obavezna decija sedista, zna li ko?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:21:36
|
|
|
|
vukosava
|
Britax sedista su dizajnirana do 20 kg da su okrenuta prema pozadi. Ovako izgledaju: al za ovo garant moras da pomeris prednje sediste max napred ja imam sediste koje se okrece ka pozadi, vozim hondu civic i napred vec ne moze niko da sedi... video: http://www.britaxusa.com/car-seats/boulevard-70/videos
< Poruku je uredio vukosava -- 26.4.2011 17:34:25 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:26:00
|
|
|
|
liliana
|
Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:31:29
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi imamo dvosjeda i trenutno se ne vozimo svo troje jer za bebija nije sigurno. Jesmo u pocetku kad je bio manji, u korpu i put pedijatra na kontrolne preglede, samo tad. Dok kupimo jos jedna kola beban ce poci u skolu, pa mu as nece trebati.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:35:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: liliana Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo pa zato i kontam sto izgleda ima samo par vrsta. ovde ih toliko ima raznih, ne mozes skontati koje bi pre kupila...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMladeži kod dece: Kada je potreban pregled?Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
флашица.
пеперутка16
Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.