|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
10.12.2014 9:36:00   
Gangan
moje dete je krenulo u vrtic aprila ove godine. od tada bio bolestan jedno 3 puta, i stalno slinavi. zovem ga slinavko user posted image inace plakao je samo prvi dan - kad smo mi krenuli kuci a on ne, i drugi dan kad je znao gde krecemo. Posle toga vise nikad, takvo dete, pomiri se sa sudbinom user posted image Dobro je sto su sva deca ista generacija, ima ih oko 25 - pa ko kad dodje user posted image zadovoljna sam, zadovoljno i dete :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1176
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.2.2015 19:41:15   
veselicaa
Juce sam bila u vrticu i pitala sta mi treba za upis.Kazu samo izvod i karton vakcinacije.Malo mi cudno,mislila sam da ce biti vise toga,mozda neki lekarski pregled ali dobro.Tako da moja Stasa ide od marta u vrtic,malo da se navikne na obaveze i drugu decu jer i tako u sptembru polazi u predskolsko.Ona je presrecna,stalno ponavlja kako je uzbudjena i prica kako ce biti najbolja tamo a ja sam malo u grcu.Kako se priblizava taj dan,sve se vise pitam da li gresim sto je upisujem ili ne.

(odgovor članu Gangan)
Direktna veza do poruke: 1177
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
10.3.2015 23:14:19   
mila83
Ne gresis sigurno. To joj je dobra priprema za predskolsko, a vidis i da se ona tome raduje. Samo nemoj ni da ona previse ocekuje od vrtica.pretpostavljam da nema problem sa socijalizacijom toliko,ima stariju seku user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 1178
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 9:23:52   
Misha i Ljisha
e ja sam odlepila doslovno. Znaci moja strina Dunjina vaspitacica toliko insistira da se D sama oblaci da je juce D bukvalno prisilila da se obuce sama, ova moja njakala sve vreme i evo jutros prvi put od kad ide u vrtic da je rekla da nece da ide. Jako joj se zamerila vaspitacica. Bas jako. Pa majku mu koje dete od dve godine i dva meseca zna samo da se obuce???? Bas sam nekkao ljuta. Ne hrane je, pije sama, ne nosi pelene od samog pocetka polaska u vrtic, jednu nezgodu je samo imala u vrticu i to zato sto je vaspitacica nju kasno cula da je doziva u wc-u (ona otisla do wc solje i zvala vaspitacicu a ova nije cula). Ima jedan decak ima dve i po godine i on se sam oblaci ali brate mili sere jos u pelene. Jel njemu kazu da sam sebi stavi pelenu???? Ju bas sam odlepila. Moja je D stvarno nezgodna kod nje ces ili sve milom ili NIKAKO! Znaci silom kod nje se nista aman nista ne postize. Samo se inati jos vise i njari se bezveze. I eto ti rezultate nece da ide u vrtic zbog jeb*nog oblacenja. user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 1179
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 9:43:32   
cockic
devocjice su poznate po tom ljutitom stavu ova moja te samo pogleda ispod oka i nema razgovora user posted image
a sto se tice oblacenja sve je to kao sto rece i sama,neko dete ranije skine pelene neko kasnije.neko ranije krece da se oblaci,neko ne.mada koliko znam u vrticu rade sve sami.moja ide i u wc par puta sam je zatekla kad sam dolazila po nju.e ona je vec u vrticu i tamo se sami i skidaju za spavanje oblace pidzame,sve rade sami.meni je sin to jako rano poceo,ali danas su mu problem carape koje ja kuvam pa se uvek malo skupe i onda tu krece nervoza i uvek trazi da mu neko obuje.a cera se isto sama oblaci odavno ali nekad nesto obuce napako i tako ih u vrticu i puste.majcu obuce naopako tako je ostave,i patofne.e to kad vidim smorim se.kupim dete uvek sa obrnuto obuvenim patofnama.majca i nije problem ako je naopako,ali patofen vec i jesu.

(odgovor članu Gangan)
Direktna veza do poruke: 1180
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 9:47:46   
Misha i Ljisha
da ali moja ide u jaslice a ne u vrtic. Znam da u vrticu sve rade sami. Ali do vrtica ima vala jos 7 meseci, pa do tad ce nauciti. E to me nervira. Pa ja cu je nauciti cim izrazi zelju sama to da radi ja cu ja nisam dala dete vaspitacicama da je odvikavaju od pelene ili sise ili da je nauce da sama jede i da se oblaci. To je moj posao. Dete je tamo da nauci "pravila u drustvu". Samo zato je tamo.Ja sam je naucila da pere ruke, ne trebaju tamo da je uce. Tamo je da se druzi i da nauci da saceka svoj red jer kuci je ona uvek "prva u redu" jer je jos uvek jedina. Znaci ja stvarno postujem vrtic i sve ali ja ne saljem svoje dete tamo da bi je neko drugi vaspitao i ucio stvarima. Pa sve pesmice sto je naucila, ja sam je naucila. Iz vrtica mi jos nista nije recitovala ili bilo sta slicno. Jako sam besna stvarno sam jako besna

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1181
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 10:09:48   
cockic
a moja je u vrtic krenula sa 2g i 5 m.i morala je sve sama.kod nas se 1.jula krece u vrtic.slazem se da ti je cera mala da sve zna.verujem da si se iznervirala.ali reci im da je neforsiraju ako ti to smeta.pa joj ti daj kuci da se sama oblaci.ali svako dete to nauci tako da nema potrebe zuriti.veruj mi posle kad krene sama plakar ce ti biti u haosu user posted image ovi moji se svlace za svaku tackicu koju ukvase ili isprljaju.i sad su oboje u fazi,e ja cu ovo da obucem i svako rastura svoj plakar.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1182
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 10:11:29   
vonavoj
MiLJ,treba sa jos nekim da pricas! Ne moze sama da se oblaci,realno,ni moja sa 3 godine jos ne zna..uce,ali ne zna..u tom periodu moze samo patofne da obuje i to je to! Zamrzece vrtic,ako tamo ima pritisak!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1183
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
25.3.2015 10:17:01   
Misha i Ljisha
von upravo tako. A to mi nije cilj nikako i onda da je silim da ide. To mi je jos gore. Ne zelim da zamrzi vrtic. Eto dete koje uvek hvaljeno popilo kritiku juce, naravno da im je odmah pravila haos. mislim se tako vam i treba da vidite sta moze D kad je neko zaje*ava. Kazu drugo dete je bila da je bas bila njanjava i nevaljala. A ona isprovocirana i revoltirana. I rekla mi je vaspitacica da joj se zamerila i eto ti sta se postize? Kontraefekat.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1184
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.4.2015 12:13:48   
Nensi*
Da li neko zna gde mogu da nadjem spisak privatnih vrtica koji su sklopili ugovor sa gradom,da grad dotira cenu kao i kod drzavnih?

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1185
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
15.4.2015 5:08:26   
Ana RR
Nensi, nemam pojma, svratih samo da te zagrlim user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1186
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
15.4.2015 7:30:33   
serpica

IZVORNA PORUKA: Nensi*

Da li neko zna gde mogu da nadjem spisak privatnih vrtica koji su sklopili ugovor sa gradom,da grad dotira cenu kao i kod drzavnih?




Juce su o ovome pricali na vestima,nisam sigurna ali mislim da su pomenuli njihovu upravu,da tamo imaju nfo.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1187
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
29.5.2015 14:19:15   
ivannna
moze li neko da mi napise kako izgledaju prvi dani u vrticu?
moje dete ce krenuti u septembru i tada ce imati 2god i 8 meseci
sta ce se od nje ocekivati da radi sama?

bilo koja informacija je dobrodosla

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1188
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
29.5.2015 15:26:20   
mama krava
Koliko znam trebalo bi da ne nosi pelenu, tj da ume da traži da ide u toalet. Ostalo je sve individualno. Nemojte da se brinete oko hranjenja i sl, jer ih i hrane ako je potrebno, ali podstiču da sami jedu. I da, trebalo bi da ne piju na flašicu, već na čašu.

Oko higijene ne brinite, jer im vaspitači brišu guzu dok sami ne nauče. Bar je tako kod nas u vrtiću.

Ako Vas još nešto konkretno zanima, pišite...

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1189
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
1.6.2015 15:40:03   
ivannna
hvala puno!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1190
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
2.6.2015 8:33:45   
tekilica
IZVORNA PORUKA: ivannna

moze li neko da mi napise kako izgledaju prvi dani u vrticu?
moje dete ce krenuti u septembru i tada ce imati 2god i 8 meseci
sta ce se od nje ocekivati da radi sama?

bilo koja informacija je dobrodosla



Sa tim uzrastom se ne ocekuju pelene, ali ako Vase dete ne zna drugacije, onda ce se ophoditi kao sa manjom decom. U nasem vrticu su decu poceli da uce bez pelene tek kad su napunila dve godine (vecina se oslobodila pelena ranije, ali nisu sva deca). Cucla otpada u startu, koliko god dete da ima. Pricam ovo jer postoje deca koja i mnogo starija koriste pelenu i cucle. Takodje, sami jedu, ne hrane ih one, a isto vazi za spavanje. Nema ljuljanja, pevanja, ceskanja i ostalo, spuste dete u krevet i to je to. Sve ostalo rade zajedno. Nemojte brinuti, svaki pocetak je napetiji i za dete i za roditelje, brzo ce se ono uhodati, jer vec ima dovoljno godina. Njihove navike ce brzo prihvatiti, ali ocekujte bar nedelju dana adaptacije na rezim koji tamo imaju.


< Poruku je uredio tekilica -- 2.6.2015 8:37:25 >

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1191
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
2.6.2015 8:47:24   
ivannna
tekilica-hvala ti za info!
dobila sam juce informaciju iz vrtica-posto je u pitanju depadans,nemaju uslova za pelene tako da ce morati do tada da ih skine,a i vreme je,vise nije mala

sreca nikad nije htela dudu,uspavljivala se sama,moze i sama da jede tako da ce nam pelena biti veliki projekat sad preko leta pa od 1.septembra da nosi gacice

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 1192
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
1.9.2015 7:49:33   
branki*
mom bozi se opet promenila vaspitacica,tj ona dobra koja je bila prosle godine,bile su dve,e sad ta jedna je presla u drugo obdaniste,a ovde dosla neka nova..bzv.jos ga nisam vodila.u stavri on od maja nije isao.kako li ce sad biti...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1193
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.9.2015 10:42:31   
ivannna
da se pohvalim moja cica je krenula u vrtic i nije pravila nikakve probleme,nije plakala,odmah kad je usla se izula i potrcala da stane u red za pranje ruku,jela je iako je kod kuce doruckovala ( jer nismo znali kako to ide prvih dana) i ostala je 3h do spavanja sto je odlicno za prvi dan!user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1194
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.9.2015 13:42:11   
dijana1*
Ponedeljak od pola 9 do pola 12 preplakao-prevristao, nista nije jeo
Utorak od 3 sata on mozda nije plakao 10 tak min ali je nasao neku devojcicu njegovog uzrasta i sve vreme je drzao za ruku. Nista nije jeo.
Sreda malo bolje. Kuci je doruckovao. I dalje je samo sa tom devojcicom s tim ko god od odraslih udje u sobu on trci i hvata za ruku. Pojeo je 2-3 kasike supe i to je to.
Cetvrtak mnogo bolje. Malo je plakao. Kuci je doruckovao ali je i u vrticu pojeo malo palente. Igrao se sa kockicama i ostalom decom.
Meni se cini da lepo napreduje i da ce biti sve okuser posted image
Inace mnogo je vezan za mene. Mislila sam da nema sanse da prihvati vrtic. Ovako ipak ima nade user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1195
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.9.2015 14:03:12   
janabons
Di, super vi napredujete, za hranu nemoj da se brines, treba im vremena, meni je JAna posle dve nedelje krenula da jede u vrticuuser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1196
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.9.2015 0:27:56   
Klarita
Diii, bice t kako treba, slusaj ti prorocicu Klarituuser posted image
Nikolaj, kaze vaspitacica, odlicno. Ne place ujutru kad ga odvedemo ali ga jedva skinem s mene i odvojim i pobegnemuser posted image (nemajka, sta cuuser posted image ) Mm ide po njega i kaza da ga zatekne odlicno, ali kako ga spazi tako pocne da place...Juce npr nije doruckovao tamo, jutros jeste malo, prekjuce jeo super, tako d je kod mog deteta problem izbor hrane a ne nesto drugo...tako da bice bice. Od ponedeljka ostaje i na spavanje pa cemo videti. Bas je guzva bre. Na njih dve trenutno, 8 deteta na adaptaciji, inace ih je 16user posted image

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1197
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.9.2015 0:50:57   
choopa choops
Pu, pu da ne ureknem ali izgleda da će M ove godine da zgotivi vrtić. Dva dana ide već i zadovoljan je, kaže da jedva čeka opet. Ima ih 42 u grupi na 2 vaspitačiceuser posted image A kad prođem pored ovih manjih grupa, oni jadničci samo urlaju, plaču user posted image user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1198
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.9.2015 8:41:56   
ivannna
moja devojcica je 3.dan vrtica trazila da ostane jos kad je baka dosla po nju,ali tad je vec bilo vreme za spavanje pa je ipak krenula kuci,od sledece nedelje planiram da joj i pidzamicu spakujem pa cemo videti

znate li sta sve deca rade u vrticu sto se igranja tice? bas sam radoznala a posto je baka vodi ne mogu da pitam vaspitacicu

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1199
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.9.2015 8:45:53   
choopa choops
Gdje rekoh išta juče?user posted image Evo ga ostao kući, neće da ide! Ne znam šta mu bi user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here