|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 8:59:30   
bebilule
Maraj, ako opet bude sličnih primjedbi, probaj da razgovaraš sa njom. Ja sam npr. juče ovoj rekla da ga malo "pogura", objasnila šta on traži i očekuje i koji su mu načini skretanja pažnje na sebe. Naravno da ne očekujem da će se sad 100% posvetiti mom djetetu, već, eto, kad ima prilike da ga pohvali, zamoli za neku pomoć i sl. I jutros mi kaže kako su se svi razbježali vani, a on ostao da joj pomogne da skloni igračke, jer ga je ona zamolila (čitaj, na momenat obratila pažnju samo na njega). I tako one za osam sati koliko provedu vremena sa njima, mogu svakome od njih malo pomoći sa uklapanjem. Nisu ni oni svaki dan raspoloženi, mali su, još uvijek im svašta smeta, a, kao što reče Milena, ne znaju da ispolje emocije.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1576
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 9:18:45   
Maslacak15
Mama jo ja sam sigurna da ste se odlucili za pogresnu strategiju. To je linija manjeg otpora koja samo produzava agoniju. Ona time stice samo dve poruke: 1) da vredi boriti se jel uspeva da da izdejstvuje da ne ide sto je motivise na jos vise plakanja. 2) Da je idenje u vrtic u principu stvar pregovora. Mislim da je jako bitno da se izborite da ona mora da prihvati vase odluke ida je vrtic prosto svakodnevnica. I onda se nece buniti. Verujem da ti je kao majci tesko, ali treba da se ponasaas kao da nisi kuci. I ja sam poslala F sa 13 meseci u vrtic i isao je puno radno vreme iako sam se porodila kad je on imao 15m (znaci bila sam masala trudna kad je krenuo) i bila kuci dok S nije napunio godinu dana.
Nama su cak rekli u vrticu: ako dete pruza otpor i ne mozete da ga obucete, dovedite ga au pidzami i to je ok. Zvuci okrutno ali je ispravno. Deca su inteligentna, najduze traje ako krenete da pregovarate i pravite kompromise. JA jesam za to da se motivisu, mozes i da je potkupis u pocetku da ce dobiti ovo io no posle vrtica, da cete ici naa sladoled itd ali oko principijelne odluke da mora da ide ne sme biti kompromisa.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1577
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 9:56:38   
Maraj
Mama jo i nama su na grupnom roditeljskom rekli (psiholog je rekao) da se dete mora voditi u vrtic i kada place
Ostavis ga i ako place
Nema vracanja unazad i da te ucenjuje da ne ide u vrtic. Takonse nikad necete navici jer ce vas ona stalno ucenjivati.

A sto se mog L tice....juce ga mm ostavio u vrtic i "ta" vaspitacica kaze mm kako ke dosla kuci i njen muz je pitao "Odakle ti ta masnica" i ona kao nije imala pojima i posle se kao setika da je moj L tu udario.
E mozete misliti. Koliko jako dete od 3 god treba da usari odraslog coveka(zenu) od recimo 45 god da joj izadje masnica.
Mislim stvarno....pri tom L nikad nikog nije udario. Nas zna da lupne rukom kad je bas ljut. Tako da verujem da ako je udario (rukom) da ga je bas isfrustrirala. A sad...da je mogao tako jako da je udari , da joj ostane masnica...mislilm stvarno nemam reci.
Rekla sam samo mm da vise ne razgivara sa tom vaspitacicom jer ko sta radi ona mi samo blati dete. Da kaze kako zuri na posao, a da cu ja ici da je saslusam sta ima da kaze (da blati)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1578
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 10:08:09   
Maslacak15
Maraj ne nerviraj seuser posted image . Zena nezna svoj posao. prosto i jednostavno. I ako nastave da te smaraju reci im to. Ne kaze se dzabe vaspitac. zato sto oni imaju ulogu da vaspitavaju tu decu zajedno sa roditeljima. Ne moze od deteta od tri godine da se ocekuje da mu ti odrzis teoretsko predavanje kod kuce, od cega on pola ne razume jel mu je apstraktno pa da on primenjuje u vrticu. Deca tako mala uce i vaspitavaju se kroz situacije. Gde neko konkretno reaguje. On je tamo u novoj sredini i njihov je posao da u konkretnim situacijama vide o cemu se radi i reaguju na odgovarajuci nacin da ga nauce da saradjuje. Ako su vaspitacice. A ne da se zale na dete. To im je posao.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1579
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 10:53:37   
IvanaSK RR
Napisah i izbaci meuser posted image
Mama Jo, i ja mislim da je pogresno ostavljati dete kuci. Time joj dajes do znanja da moze kako ona hoce. Isto prvi put čujem da vaspitacice to savetuju.
Ja nisam imala mnogo problema sa prilagodjavanjem, ali se dešavalo da nece u vrtic. Sin je na početku znao da place, svidela mu se vaspitacica iz grupe pored i dosta puta ga je ona uzimala, grlila, drzala u narucju i posle ga odnese u njegovu sobu. Nije to nesto dugo trajalo, ali je meni značilo. Voleo je on i svoje vaspitacice, ali eto u početku mu je bas ona legla. E da, za ovo sto Maslacak kaze, posle vrtica smo isli u prodavnicu da kupimo cokoladicu Zivotinjsko carstvouser posted image
Maci se desi da nece u vrtic, pa joj obucem haljinicu, nesto sto voli i pricam kako je bas lepo i da je cekaju vaspitacice da im pokaze.. Posle mi vaspitacica priča kako im cesto nesto pokazuje, te snalice, te haljinice...
Maraj, stvarno ne treba da se nerviras. Polako, pocetak je to. A nekim vaspitacicama ne bih dala ni ovce da čuvaju, a kamoli decuuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1580
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 10:58:13   
Tiziana
Maraj mozda nije trebalo da u jednu grupu smeste samo decu koja su na adaptaciji vev da ih izmesaju, tako bi vise mogli da se posvete deci koja su na adaptaciji.kod nas u vrticu je bilo tako. nasa deca koja su presla iz jasli u obdaniste su bili mali pomagaci i vaspitacicama, ali i deci da se priviknu i lakse je isla to privikavanje. Ako je ta vaspitacica vec sad takva, kako ce biti kad ih malo bolje upozna pa se dodatno opusti i krene da se zali? 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1581
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 12:07:01   
Rosita
Maraj, ja ne mogu da verujem, ta vasputacica stvarno preteruje. Ona mora da ga kanališe dok je u vrtiću! A ti potpomažeš od kuće. Ne može on da nauči lekciju, što kaže maslačak, pa da dođe i primeni.
Mamajo, nikako kod kuće! Nek plače, polako. Ufff, mnogo je lakše kad krenu manji! Moj D obožava vrtić. Juče tati nije zvonio sat i nije ga probudio. Bio kod kuće. Plakao ujutru kad je čuo šta se desilo.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1582
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 12:33:36   
Sanjica26 RR
Slazem sa svime sto su devojke rekle.
Mi da nismo slali T u vrtic ona nikad ne bi ni zelela da ide. Isto smo tako rigorozni i sto se tice hrane. Nece da jede u vrticu. Nije jela nekoliko dana, pa je pocela da jede.
U vrtic se ne ide samo ako su bolesni. Mama jo, nikad se nece adaptirati ako ces da je malo malo povuces iz vrtica. Treba da Ide u kontinuitetu da bi se navikla. Tek je pocetak. Neko lakse prihvati, nego teze. Ali na kraju svi prihvate.
Ti joj sad popustas jer si kod kuce. Zamisli da radis. Sta bi tada radila. Sekirala bi se na poslu. Sad si kod kuce i zbog toga treba da je navikvas. Bice ti kasnije lakse.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1583
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 13:43:22   
Tiziana
Kao i za puno stvari kad su deca u pitanju, treba biti dosledan.To sto placu, neka placu. Oni prestanu pisle 10 min i ne secaju se vise zasto su plakali. Sto vise oduzite adaptaciju to bude posle teze.. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1584
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 15:44:32   
isidora88
Nama je A pre nekih deset_ dana ostao na spavanju, tj.trebao je da spava, medjutim on je toliko plakao i vristao da su nas zvali da dodjemo, ceo vrtic nije mogao da spava od njega. Od tad ostaje samo do spavanja u vrticu i uglavnom ne place vise, ako i zasplace to je minut, dva kad ga ostavljamo. Ja ne znam kako da se nauci da spava tamo, ne mogu dolaziti po njega u pola 11 stalno. Vaspitacice sh se bas uplasile kad je plakao, kazu da je dobio "fras" od plakanja. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1585
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 16:05:57   
Maraj
Joj isidora...mogu misliti...
A da probas da budes ispred vrtica za vreme spavanja, pa nek one opet probaju sa spavanjem, pa ako bas bude opet tolikog plakanja, da ti budes tu...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1586
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 16:52:05   
isidora88
Ne znam, onda opet nije dobra poruka jer ce znati da ako place ja cu doci. Ne znam ni sama. Za sad ide ovako ali ne znam do kada cemo moci ovako da se kombinujemo jer je jako naporno. Ne zivimo blizu vrtica i problem je i meni i mom tati koji ga vodimo i odvodimo. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1587
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 19:57:00   
Misha i Ljisha
Isidora ako nece da spava reci da ga ne sile i nekabga odvedu kod velikih da tamo boravi dok drugi spavaju. Tako su moju D vaspitacice kad nije htela da spava.Maraj meni zvuci ozbiljno to sto tvoj L udara vaspitacicu to def ne bi smeo. Ali sto kaze Maslacak ispade da ne zna zena svoj posao. Mora naci caku kako da mu pridje. Posavetuj ti onako vaspitacicu izmedju redova. I pitaj tacno sta se dogovodilo. Ti stalno nagadjas da ga je vukla. Iskreno ja cisto sumnjam da je vaspitacica ijedna uzela tek tako dete da vuce u kolonu. Ne znam. Mozda sam ja naivna.
Mama jo rekose ti zene. Nema nazad. Meni je lako bilo da luftiram sa vrticem kad god jer je moja lepo i lako prihvatila i obozavala da ide. Ona nije ni skapirala da se to ide svaki dan jer je ja nisam vodila svaki dan heheh... Ali je obozavala od starta. Kod vas je druga prica. Odes. Ostavis je. Nema pozdravljanja. Nema nista. Samo odes. 

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1588
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
5.10.2018 23:07:50   
Sanjica26 RR
MA, idi begaj ne znaju sta da rade. Ako dete nece da spava, uzmes ga malo dok druga deca spavaju. Mazis ga. Najlaksi je taj njihov stav. Nemaju onda kad da kafenisu. I ti sad imas bebu kod kuce i "vrtic ti je preko puta".

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1589
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 10:00:21   
jess021
Isi, pre svega, komentar da je dobio fras od plakanja mi je van svake pameti, ocigledno nemaju pojma sta znaci kad dete ima fras pa se tako frljaju sa izrazima. 
Ja ne bih dolazila kad place, ali mozda bi produzila period adaptacije u smislu da jos neko vreme ostaje do uzine, prosto da prihvati vrtic. 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1590
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 13:59:10   
Tiziana
uvek ima jedna vaspitacica koja malo preuvelicava stvari i ''kritikuje'' dete i druga koja spusta loptu. No svakako udaranje bilo koje vrste treba sankcionisati. Bilo da je jako udario ili slabo.Ako sto se tice drame oko ostajanja, moja cerka je sad krenula u prvi razred i ima devojcicu u odeljenju koja jos uvek nece da udje u ucionicu i svaki dan je natezanje i pregovori. posle kad udje bude ok, ali dok ne udje to je problem.. Iskreno, sa 7 godina tako nesto ne bi smelo da se desava.. No svako od nas ima svoje vidjenje vaspitanja,toga sta je za dete dobro, sta nije, ali definitivno mislim da je kucno vaspitanje jaako bitno. Nije lako i iziskuje puno truda,pogotovu kad su mali i kad im je tesko objasniti, ali vec tad im se na neki nacin moraju postaviti granice...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1591
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 15:38:48   
mama Jo
Hvala vam puno na misljenju i savetima. Krecemo od ponedeljka ponovo, li cemo postepenije... probacemo prvi dan samo sat vremena da ostane. Jess, hvala na savetu, malo cemo citav period adaptacije produziti i prilagoditi njoj, tako smo se i vaspitacicom dogovorili. Ona je rekla - samo polako, hajde da iskoristimo to sto mama ne radi...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1592
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 19:11:26   
isidora88
On je stavrno uzasno plakao kad su me nazvali, ali oni ocekuju od njega da se prilagodi deci koja tu idu od jaslica i bez problema spavaju. Kao ne mogu one zbog njega jednog da uznemiravaju celu grupu. Ne znam ni sama kako da pristupim. Rekla sam od sledece nedelje nek krenu sa pregovorima sa njim i objasnjavanje i nek nadju resenje. Ja ne mogu doveka da ga vodim u vrtic  na 2 sata pogotovo sto smo bas daleko od vrtica i nije mi bas lako da skoknem. Deluju mi bas nezainteresovano, tacno im on kvari koncept grupe i to sto ne mogu da kuliraju nego neko treba da se "bakce" sa mojim detetom. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1593
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 19:27:16   
Misha i Ljisha
Isidora kad ti ustaje deran? Da ga probudis u 6. Da se do pola 11 samo "sruci"? Jel ga nunas? Kako se uspava kuci? Koja ti je taktika?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1594
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 20:16:37   
Maraj
Isi i te tvoje su neke ostrokondze. Pa imaju to jedno ne adaptirano dete i ne mogu da mu se posvete. Uzas

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1595
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 20:44:43   
Misha i Ljisha
Ispada da smo mi imali srece sa vaspitacicama. Nase su i lezale pored dece i nunale i mazile ih za spavanje. Ma svasta. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1596
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 20:44:50   
isidora88
Ljiso ustaje on u 6, problem je sto se on navikao da ga uspavljujemo tako sto legnemo sa njim, ove ocigledno nece da se posvete. Ne znam ni sama sta da radim. Pricala sam sa njima ali njihov odgovor je da ne mogu one svu decu da uzrujavaju zbog njega jednog. Nekako su kontale da ce dobiti decu kojima adaptacija ne treba  i eto sva deca su takva osim mog. Lepo ne znam sta da radim. Necuda se svadjam jer ipak trebaju da ga cuvaju ali me nervira taj stav jer imam utisak da je moje detr tu visak i problem. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1597
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 21:07:12   
Misha i Ljisha
Pih napisah ti svasta pa me izbacila rr.Pitaj A koja mu je omiljena vaspitacica. I ako moze da joj kazes da par puta legne pored njega. Dok se ne adaptira. Posle one deci kazu lezite i cutite ne morate spavati i u 90% slucajeva svi zaspu jer je tisina 😂 tako bar kod nas u vrticu bilo

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1598
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 21:14:52   
Misha i Ljisha
Ili recimo da mu se dodvore pa da ga pitaju pored koga zeli da spava. Moju D su tako. I ona se jednom skinula skroz golisava a jos nije znala sama da se obuce i krene da se dere  tako golisava "hocu da spavam pored Teodora" 😂😂😂😂

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1599
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
6.10.2018 21:16:54   
IvanaSK RR
Kod nas ne mogu da legnu pored njih jer su oni prenosivi krevetci, ali su me pitali da li mogu nesto drugo da rade u početku dok se ne adaptiraju. Tipa, da ih maze, drze u narucju, pevuse...
Isi, bas mi je zao, ali ni sa njihove strane nije u redu. S'obzirom da samo on pravi problem imaju onda samo njega da mu se posvete za uspavljivanje.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here