|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
11.9.2018 5:56:57   
Duškić

IZVORNA PORUKA: jess021

Skroz se slazem. Jezim se od engleskog, klavira, baleta. ...i to sve sa 3-4 godine.
Pustite decu da uzivaju, nece sigurno zakasniti ni sa cim sve i da hoce koliko nas bombarduju sa svim tim aktivnostima.



Bravo. Podrzavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1526
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
11.9.2018 7:44:25   
Tiziana
Deci treba malo da bude i dosadno. Zdravo je.Umesto da idu na 101 aktivnost, pustite ih da se popnu na drvo. vise ce im znaciti. 

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 1527
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
11.9.2018 8:55:41   
vocicana
Dobro jutro mamei ovde. Tiziana, secam se da sam videla negde tvoj nick, sto volim kada se forumasice jave posle nekog vremena.
Mi smo krenuli proslog ponedeljka u tic, jedva sam ga namolila da ustane, bunio se I naravno dok smo dosli do vrtica vec smo I zakasnili posle 8:15. Usao je covek, pa je sagledao puno dece, pa se zbunio I nasmejao, ali vidim da je uzivao. Ulazi o n, dodjite za pola sata. Gde cu pola sata, hajde tu oko vrtica, pusi jednu, drugu, ja udjem ...sine idemo kuci, nece ide kuci, igace( igracke imam). Hajdde jos pola sata, eto ga 9, nece kuci.
Onda sam rekla znate sta, doci cu ja posle rucka a pre spavanja, to je oko 12.
On je bio super!
Drugi dan, ista prica, vaspitacica me pita, da li je on isao u neki privatni vrtic, ja Kazem ne, ona kaze, ja odavno nisam imala dete na adaptaciji da se bas ovoliko lepo prilagodi, da nece kuci.
Ali posto posle podne ne spava, ja dolazim, on sedi na stolicici, deca legal, on me vidi I kaze, evo je moja mama. Ustane I hajde.
Prezadovoljna sam, samo da tako I ostane, jer svi kazu da se boje neke zakasnele reakcije. Da ce poceti mozda kasnije da place, sta znam, neka samoovako bude necu se zaliti. Ali naravno,sve mi je zapalo….
E sada idem u temu.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1528
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 15:24:40   
Maraj
Jako sam ljuta....
L obozava da ide u vrtic. Evo vec 6 dana kako ide. Od prosle srede.... Ima 2 vaspitacice. Od prekjuce umesto te jedne dolazi druga. Isla sam da je upoznam cim sam cula . Juce ga je deka odveo i doveo iz vrtica. Danas isto. Uvek ne sve ok. Hvale L da je dobar. On nece kuci. Toliko mu je lepo. Inace je tamo od nekih 8:15 do 12 :00. Dakle na dorucku i uzini.
Danas deka dolazi sa pricom da ne ta nova vaspitacica trazila da neko od roditelja dodjw jer je L otimao igracke deci . Ja u soku. Dete na adaptaciji ko i ostala u celoj grupi. Vaspitacice ga hvale da bi odjednom ta nova vaspitacica nasla "problem" kod deteta koji je 6.dan u grupi i opet kazem na adaptaciji kao i ostala. Cela grupa je inace oformljena od dece koja do sad nisu isla u vrtic
Ljuta sam jer ne mogu da verujem da me zove zato sto je oteo igracku detetu. A znam da je L dobar. Nikad nije udario dete..jeste svojeglav. Al kad vidi da neko dete place on prvi prilazi, tesi, daje igracke...
Ok mozda je sad i oteo al jedva cekam sutra da odem u vrtic i vidim sta je "problem". Kod starih vaspitaca je bilo sve ok, sad nova vaspitacica nalazi "problem"
Uz to dete dolazi iz vrtica ozgladneo. Danas ne zna da l da pije sok ili da jede pasulj. Toliko je bio gladan i zedan. On tamo ne jede nista ni za dorucak ni za uzinu. Smatram da im je posao da ga nagovore da jede. Bar suv hleb neka pojede. Zadnji put je sinoc jeo oko 19h . Pa je sad kad je dosao iz vrtica jeo oko 13h. Da l je normalno da dete toliko dugo ne jede. Ja sam mu jutri skuvala caj sa medom i dala 1 plazmu. Eto da mu nije prazan stomak. Kako je moguce da ne pojede bar suv hleb kod njih.
Sutra ima za dorucak palentu koju obozava. Ako i to ne bude jeo sutra onda stvarno ne razumem..
Misljm i da se ne trude oko njegovog jela.
Videcu sutra sta ce mi vaspitacica reci. Sad sam jos pod utiskom i ljuta. Mozda i splasnem do sutra

< Poruku je uredio Maraj -- 13.9.2018 15:31:10 >

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1529
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 16:46:39   
Tiziana
Maraj, mislim da ne treba da budes ljuta. To sto ne jede, nista nije neobicno. Oni tamo nece da teraju decu da im ne bi stvorili otpor, vec ih pustaju da vide da drugari jedu pa da pozele sami.Sto se tice gadjanja igrackom, to isto nije cudno. Koliko god da se on super adaptira isto je tako sasvim prirodno da postoji neka reakcija na promenu i tada se cesto ponasaju i rade nesto sto nikada ne rade. Ja ne mislim da je to lose, sta vise mislim da je zdravo da reakcija postoji. Dodatno, skoro je dobio i sestru i zivot mu se izokrenuo za 180stepeni tako da je sve to skroz normalno. A kao poslednje, naoruzaj se strpljenjem, on je decak i nije iskljuceno da ce sa drugim decacima upadati u neprilike i da ce vas vaspitacica s''vremenana vreme zvati😊Ja imam jednog Lazara i jednu devojcicu koja je 2godmladja i sve sam to vec prosla.. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1530
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 17:10:09   
Milena18
Maraj, mnoga deca bojkotuju hranu u vrtiću, posebno u početku. Iako ti misliš da je on super prihvatio vrtić, odbijanje hrane može da bude vrsta revolta. To je sve prolazno. Ne brini.
Što se druge stvari tiče, videćeš šta će ti reći vaspitačica. Verujem, tj. nadam se, da vas je pozvala da biste zajedno učinili proces prilagođavanja što lakšim, pre svega za L, a i za tebe i tm kao roditelje.
Javi kako je prošao razgovor.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1531
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 19:19:51   
Misha i Ljisha
Maraj to sto ne jede ne sekiraj se. Moja je od jaslica u vrticu i ne jede. Evo danas je pojela pola hleba sa pavlakom posle 5 godina vrtica user posted image i rekla sam joj da je zasluzila sladoled. Sto se tice vode, mora nauciti i tamo da trazi oni su veliki. Ili idu cak sami sebi da sipaju vodu ili nose flase njihove sa vodom. Polako oko toga se ne sekiraj to popricaj sa njim.Njemu reci da rucka u vrticu, i reci mu da se seti da pije vode.

Sto se tice otimanja igracaka. Nemoj da dajes glavu u vatru da on to ne bi nikad. Deca su skroz drugacija kad su sa nama i kad su sami. Kod tebe kuci i kod babe i dede nema borbe za opstanak user posted image . Samo smireno. Nemoj se ljutis sve je to ok.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1532
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 20:48:11   
Maraj
Pa ja imam utisak da smo mi prvi roditelji pozvani na razgovor. Nedelju dana kako ide...opet kazem cela grupa je formirana od nove dece. Svi prolaze adaptaciju. Vaspitacica je od pre 2 dana sa njim . Da l je moguce da 2 dana nije mogla da istrpi.
I da zaboravih da kazem. Rekla je deki da ju je L udario.
Sad.ja zamisljam da se on otimao oko igracke sa nekim detetom i da im ke ona uzela tu igracku pa ju je on udario. Videcu sutra. Al i njemu je sve novo.ne znam dete.koje nije negodovalo tako sto udari roditelja. U ovom slucaju vaspitaca
Tek treba da nauci da to me sme. Za to sluzi adaptacija izmedju ostalog

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1533
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 21:19:28   
jess021
Maraj, polako. Pre svega nemoj sa takvim stavom ici na razgovor jer ona ce biti sa tvojim detetom pola dana i nema potrebe da stvarate takvu atmosferu. Ostalo sve su ti zene vec rekle.Ljubim te, samo polako, tek smo krenuli u vrtic😊

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1534
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 21:34:55   
Misha i Ljisha
Maraj a jesi pitala njega sta je bilo da ti isprica. Onako dok je jeo. Jesi ga pitala zasto nije ruckao sta je bilo jesu jeli drugari i td. Moja D je dobila samar od drugarice prvi dan u vrticu user posted image i to takav fljas i to ispred mene. Nista nije uradila. Vaspitacice im pravile balone od sapunice i nasla se maloj devojcici na putu i dobila samar. Svasta se desava prvih dana. I nemoj slucajno da lose pricas o vaspitacici pred L. Nece je onda ni on voleti. Samo mu pricaj bajke user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1535
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 21:39:31   
Tiziana
Moja deca nas nikada nisu udarila, niti vaspitace.No to sad nije vazno. Samo smireno, u ovoj fazi sve je to normalno. Znam da nije prijatno i nikad nece biti prijatno, ali ide u rok sluzbe.Ja imam jednog Ziku zivca i cesto sam bila pozivana na razgovor ne sto tuce nekoga ili sto otima igracke, vec sto poludi da mu zile izadju na vratu i tesko se smiri kad se on istripuje da je nesto nepravda, ali nikiga ne dira. ... ali kako je rastao i sazrevao to je prolazilo.. a u jasle krenuo sa 12 meseci.. 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1536
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
13.9.2018 21:40:21   
lesica
Maraj mila, rekoše žene sve.

I ne prima k srcu to što su vas pozvali na razgovor. Bolje od samog starta da čujete šta one žene imaju da vas posavetuju. Nisu to strašni razgovori uopšte user posted image
A jelo... Šta da ti kažem, neki ne jedu, neki neće da šiške uopšte, neki da spavaju... Sve su to faze.

Evo banalnog primera - moj D je kući haos, to se penje, to skače, to ne sluša, a u vrtiću je ideale. Prosto, kod njih je jako izražena ta promena ponašanja.

Zato, samo smireno i staloženo, i sa stavom da ste vi i vaspitačice partneri kada je cvrle u pitanju.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1537
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 8:31:49   
bebilule
Maraj, ja bih to malo iskulirala. Odeš na razgovor, saslušaš je, ne padaj u vatru. Što jess kaže, ima sujetnih ljudi, pola dana će biti s njim. I ne samo zbog toga, već i zato što ćeš redovno slušati "gluposti", što od vaspitačica, što od drugih mama. Vjeruj mi user posted image . Biće tu svega, ne troši se odmah na početku. M je u starijoj jasličkoj imao dvije vaspitačice, jedna je pravila problem oko svega, još nekim teatralnim glasom. Sva isprepadana. Druga kraljica, pred penziju. Jednom M udario neku djevojčicu. Mislim udario, mali su oni bili, u sekundi se dokače oko neke igračke i sl. Pitam je ja šta je bilo, kaže ona meni "pusti, baš ga je nervirala" user posted image . Redovno je i on dolazio sa ugrizima, modricama, ali uvijek je sve bilo u nekim razumnim granicama. Još dječaci, prse se od rođenja.
Što se jela tiče, nemoj ni očekivati na početku da prihvata sve. Evo M sad jede, pa dođe kući gladan kao vuk. Pitanje je koliko oni stignu pojesti sami, kolike su porcije, ih, vrtić je to. Prva sam ja za dosta stvari bila u zabludi. Nije sjajno.
Već ti na razgovor, klimaj glavom i govori da, da, moram obaviti ozbiljan razgovor sa njim. user posted image . Čuj razgovor jer otima igračke, kao da su one tu samo da ih pričuvaju dok roditelji dođu s posla.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1538
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 9:52:42   
IvanaSK RR
Maraj, javi sta je bilo.
Potpisujem post od Bebilule, klimaj glavom i ne opterećuj se user posted image
Otimanje oko igracaka je po meni sasvim normalno da se desi. Verujem da ce toga biti jos.
Za jelo, rekoh ti da sin od drugarice skoro godinu dana nije nista jeo u vrticu. Kod nas je situacija da maca jede sve u vrticu, a kuci me ubija. Griz nece da pomirise, a pre neko jutro se uflekala grizom u vrticu. Lubenicu isto. I ko zna koliko jos namirnica takouser posted image
Ona je u početku bila "mirnija", a sad je postala ratobornija, kazu vaspitacice. Hoce da otme, posvadja se sa drugaricom, pa je tuzi vaspitacici 😂
A opet imam primer male komsinice koja je kuci i u parku bas zeznuta, zna da udari, otme, a u vrticu nista.
Računaj i da je tamo drugacija situacija nego kuci. Nema mame, tate... Znaju skroz drugacije da se ponasaju nego kuci.
Uostalom, vrtic je i dobar za sve to, dete nauci i da bude samostalnije, da se izbori za neku stvar, drugacije funkcionišu u kolektivu..

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1539
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:12:25   
Misha i Ljisha
Maraj cekamo te sa vestima.
I da ima tu i do vaspitacica. Jednima nije nista strasno a drugima je svaka sitnica "tragedija" . Nema sekiraciije nemoj na njega da prenosis nervozu i na S. Sve je to super. Najbitnije je da on voli da ide tamo

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1540
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:24:42   
Rosita
Maraj, sve su žene rekle. Ništa to nije strašno. Kod nas su uvek spoj dve drugačije vaspitačice. Jedna mirna i blaga, druga stroža i direktna. To je u jaslicama bilo izraženije. Ja volim da mi sve kažu, to je za dobro deteta. Ništa ne primaj k srcu. Ja isto nekad na prvu loptu budem pogođena, ali sve je to za njegovo dobro. Bar su naše vaspitačice dobronamerne. Uvek saslušaj i ne ulazi u konflikt sq vaspitačicama. Mene nikad nisu zvali na razgovor, ali sam ja tražila otvorena vrata više puta. Da mi lepo popričamo, a ne na vratima gde ne možeš ništa, ti samo slušaš, drugi prisluškuju. Na razgoviru imaju prilike i vas da upoznaju kao roditelje. Ta jelo, živce nam jedu, ali moj savet je da izdržiš i čelaš da projede, da ga ne izvodiš ranije i slično. Naša vaspitačica sad pridje D i kaže - ne jedeš? Eto me dq te nahranim. A on neeee , ješću😂

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1541
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:31:50   
Maraj
Bila....
Njena prica je da on dodje i otme igracku nekom detetu pa to dete krene da place. I ja je pitam , ok i sta onda on radi sa tom igrackim. Ona kaze, pa igra se...
Uz to mi je i rekla da je juce bio razdrazljiv, bacio se na pod i da je ujeo sebe za ruku. Stvarno sam u soku. L nikad sebe nije povredio. Jos da se ujede. Strasno...samo razmisljam kakva je scena bila. L nije dete koje ce na galamu da se "stisa"
On na galamu odgovara galamom. Mora mu se lepo objasniti i on poslusa.
Sta je i kako je ona nastupila kao vaspitac u tom momentu...ne znam. Ali mislim da nije znala da resi situaciju i da je L tako odreagovao. I dalje sam u soku , da je sebe ujeo za šaku.
Mislim, toliko "problema" oko otimanja igracke. Ja stvarno ne razumem.
Otisla sam...saslusala je i to je to.
Samo mu nije jasno da ona kao pedagog posle 6 dana deteta koje prolazi adaptaciju, poziva roditelje i "drami" oko otimanja igracke. Pa sta bi radila da se nesto ozbiljnije desilo.
I za mene je ovo novo. A i za L. Adaptiramo se na novonastalu situaciju. I ako on voli da ode u vrtic. Nikad ne bi rekla da se ponasa tako , kad vidim njega...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1542
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:36:18   
Rosita
Maraj, nikad ne reci nikad, dete u novonastalim okolnostima menja ponašanje dok ne svari promenu. Ja bih ga na njenom mestu zagrlila, smirila i lagano pratila. U šoku si, ali ništa nije smak sveta. Čuvaj živce. Naročito pred njim. 
Šta ste zaključile?  Preporuke, dogovor?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1543
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:38:40   
Rosita
Nadam se da si rekla te stvari- reaguje na lepo, na objašnjenje, ne na povišen ton.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1544
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:41:45   
Maraj
Pa njeno je bilo kao samo da nam isprica jucerasnji dan da kaze ne bude kao sve ok , a onda za mesec dana "problem".
Opet kazem ....L je oteo igracku detetu, al smatram da ona nije znala da se postavi prema L. Nije znala kako ce on odreagovati na kritiku. L kada se lepo objasni npr "Vidi bata/seka place, vrati mu igracku". On hoce tako da vrati. A na galamu i kritiku nece. Bar je tako bilo do sad u kuci/parku.
Tako da mogu da zamislim scenu koja je bila i koja je dovela do njegove burnije reakcije

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1545
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 10:57:55   
Rosita
Uvek na takve razgovore idi spremna da daš svoje predloge, da pitaš šta Vi predlažete, kakav nam je plan. Jer to " da samo kaže da ne bude posle" nije ok, gde je tu interes deteta, timski rad sa roditeljuma... Imala si šta da kažeš. Ja kažem- ja uradim to i to u toj situaciji. One su znale opavdano da mi kažu- ali ja ne mogu kad ih je 30 - oro tu, ok. Ali da vidimo šta može. Otimanje igračke na tom uzrastu i kod deteta na adaptaciji je sasvim očekivano.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1546
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 11:16:53   
Tiziana
Ja bih opet naglasila da je skoro dobio sestru i da ima pravo da ima reakcije i blaze, ali i malo ekstrembije. plus mu je sve tamo novo... Ne podrzavam da vaspitacice vicu na decu, pogotovu u tom uzrastu i pogotovu ne na privikavanju. Nekada ce dizati frku niokocega, ali podrzavam da vam skrenu paznju da se dete ponasa ovako ili onako, to svakako treba da znate. to je na kraju krajeva za njegovo dobro. 

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1547
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 14:03:26   
Misha i Ljisha
Maraj otisla si nespremna na razgovor user posted image Ti i dalje ne znas sta se tacno desilo. Spekulises da je vaspitacica vikala a mozda i nije. Ustvari ja verujem da nije. I kod nas je kao kod Rosi. Uvek je jedna blaga sto ja kazem za tesenje i jedna strozija. Imaju one svoj fazon i uhodane su. A iskreno D je promenila 9 vaspitacica i ja sam cula samo Sladju iz jaslica da vice i to samo zato sto je zena glasna, inace je svi malci obozavaju. Nekad ispada da je nesto vikanje na decu a ustvari je vrlo cesto samo nadglasavanje citave grupe kad ih ima mnogo.
Kao sto rekoh, tamo je borba za opstanak. Nije kao kod kuce gde je on uvek prvi a do nedavno bio i jedini. Tamo se ceka red tamo postoje pravila. Daj mu vremena a kuci naravno svaki sekund kad nisi sa S budi sa njim. Sve ostalo batali. I preporucuju vaspitacice "dodatno mazenje" kod kuce kad deca krecu u vrtic.
I to sto Rosi kaze. Nema se vremena lepo objasnjavati kad je grupa velika. Kratko vrati igracku drugu i nemoj otimati i to je to. Moja D je dobila razbijenu usnu i to ne zato sto je ona htela tu igracku vec zato sto joj je drugar rekao donesi mi taj traktor sto drzi Ogi.Ona kao Boze moj drugarcina otisla do Ogija Ogi nije dao traktor i odalamio je po ustima i razbio usnu. I nista strasno. Nit sam ja pridala znacaj tome niti bilo ko drugi. A usna joj bila fest natecena. Desavaju se takve stvari. Evo juce je kako ona kaze "zapnula" i udarila nos i slepoocnicu u vrticu. Cak mi niko nije nista ni rekao nego kad je dosla kuci ja vidim modrice i onda mi je ona ispricala.
Sledeci put pitaj bukvalno tok dogadjaja i sto kaze Rosi reci kako se ti ponasas sa njim u takvim situacijama. Reci da ne reaguje na viku dobro vec samo na lepo obracanje.
A to da se ujeo za saku i meni bi bio sok sto ti kazes. Mogu misliti njegovu frustraciju u tom momentu. Ali sve im je to dozvoljeno. Bolje i to nego da je uzeo da lema druga ili drugaricu zbog tako neceg. Ja to vidim kod njega kao ipak neki vid samokontrole a ne "samounistenja". S njim treba da razgovaras. Ako ti ne prica sta je bilo u vrticu ne brini nece ti dugo pricati.Moja mi prica sta je bilo tek od ove godine. Do sad je odgovor uvek bio "bilo mi je lepo" user posted image I to je ok. Ako znas po imenu neke drugare a ti zapitkuj jel bila Ana jel bio Teodor jel bio ovaj. Jeste se igrali? Cega ste se igrali jeste isli napolje. bar ces dobiti odgovore sa da ili ne (mada ni to ne mora da znaci da ces dobiti istinu user posted image ).

Polako i smireno. I kod nas postoje otvorena vrata. Ako smatras da treba da odes da bi vaspitacice upoznale i tebe i tvog L bolje da bi bolje tako mozda razumele kako prema njemu da se ponasaju a ti idi. Zarad njega. Da on ne bi dozivljavao sve to kao frustraciju i da se ne bi ujedao i sl.
Dobar je on decak. Pa pogledaj ga sa S. Toliko si brinula a super je. On je samo sto kaze Rosi i zanjenog D "ziva vatra" i treba znati s njim. A to ipak znaci da ce biti nekih konflikata u kolektivu

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1548
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 16:26:46   
Maraj
Hvala vam drage
Jako mi znace vasi saveti. Sve mi je ovo novo. Ovo komuniciranje sa vaspitacima. Znate i same, nije ni L cvecka. Ali in toliko voli decu...
I sama sam u cudu kad mi pričaju da je L takav. Najvise sto on jedva ceka da ode u vrtic. Kad dodjemo po njega, on hoce jos da ostane. Vaspitacica mi pricala da je dobar. Ziv je ali dobar. I sad odjednom druga vaspitacica mi prica drugu pricu za L. Nisam ocekivala da ce mi to reci. Ja ne poznajem svoje dete takvo. Najvise me povredilo sto L tek nedelju dana ide u vrtic i ja sam vec pozvana na razgovor. On je na adaptaciji. Ko i ostala deca
Zato mi "smeta" takav stav vaspitaca. Al ajd
Reaicemo to nadam se. Al opet mi nisu rekle kako. Danas mi je samo rekla da kada se on uneo za saku, pozvale su medic.sestru da ona to pogleda i verovatno zapise. Ja samo razmisljam koliko je on uzrujan bio kada je to uradio. Ne mogu da prepoznam svoje dete . S jedne strane voli da ide u vrtic i jedva ceka a sa druge mi vaspitacice pricaju drugu pricu. Skroz sam zbunjena i nisam pametna sta da radim. Kako resiti. Mozda ce se u hodu resiti. Mozda je stvarno to sve sok za njega. Beba kuci. On u vrtic...ne znam...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1549
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 16:56:46   
Tiziana
Maraj, nista ne treba da te cudi.moj L je isao u vrtic ukupno 6 godina, to mu je u pravom smislu te reci bila druga kuca. Krenuo je u skolu prekoputa vrtica, svi drugari tu.. I u skoli kao i u vrticu provodi ceo da. Na to je navikao, to mu je normalno. Pa opet,prva dva tri meseca, on je bio drugo dete, nismo mogli da ga prepoznamo. Kada se navikao na novu sredinu, sve se smirilo. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here