|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bronhitis
16.4.2013 18:10:14   
MicinaMama
kako se radi drenaza za bebe
sta da uradim

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Bronhitis
16.4.2013 18:49:12   
Janncica
prebacis je preko kolena,kao da hoces da je izlupas po guzi... user posted image Dlanom udaras,ali ga savijes malo,da ti se vrh palca i polovina kaziprsta dodiruju. Slobodno udaraj po ledjima nista ih ne boli. jednu stranu 5 minuta,pa drugu pet minuta. Tako nama u Bolnici pokazali.

< Poruku je uredio Janncica -- 16.4.2013 18:50:33 >

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Bronhitis
16.4.2013 19:15:56   
MicinaMama
hvala jancice....radicu to veceras

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Bronhitis
16.4.2013 19:36:57   
Sanchy
Ili savijes saku kao kad hoces vakuum da napravis ,tako su meni objasnili, i ako je to ono sto radi fizijatar kada je u pitanju disanje,bronhi itd to mozes i sama..,M.nije imao bronhitis nego mu se slivao taj slajm niz grlo pa mi je pedijatar pokazala da to radimo kuci,sami...

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Bronhitis
17.4.2013 11:16:32   
MicinaMama
hvala sanchy....to cu da radim kod kuce i jos cu se konsultovati sa apotekarkom o inhalatoru i fizioloskom rastvoru,neznam da li to ovde odobravaju bez preporuke doktora.Od fizijatra nema nista izgleda.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Bronhitis
17.5.2013 0:32:26   
milia
Moj sin je cele zime imao opstruktivne bronhitise, odveli smo ga pulmologu, dobio je terapiju da se dva meseca inhalira ujutru pulmikortom, uveče granule Singulair A. Od tad je zdrav. Na jesen preventivno opet 2 meseca. Kaže dr da bi to trebalo da poboljsa stvari. Ima Li neko iskustva s takvom terapijom?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Bronhitis
17.6.2013 17:42:41   
Biserce
I mi zaglavismo posle dvonedeljnog kljukanja sirupima u bolnicu-bronhitis, temp i poviseni leukociti. Bas sam ogorcena, lecio se dve nedelje, prvo od temp, pa sline i kasalj, pluca uvek bila super. Ja trazila da se radi ks zbog toga sto dugo ima temp, kad ono poviseni leukociti, mi odneli rezultate, temp 39.4, pluca super, poslase nas u bolnicu zbog leukocita kad ono bronhitis i ostasmo. Sad se inhaliramo na 8h, berodual i pulmikort, primao 2 dana urbazon i longacef, sad samo longacef, temp se vise nije vracala, urin dobar, jutros mu opet vadili krv, niko jos ne donosi rezultate niti sta govori, bojim se zbog tih leukocita zbog cega su mnogo visoki. On je uzas, kenjkav,slabo jede, podocnjaci do kolena, tek sad poceo da svira i krci, ovde je da se umre od vrucine, ja ne smem puno da zapinjem i da ga nosim zbog bebe, a on cvili, samo srce da ti pukne. i jos placam 772din sto sam uz njega. Uzas!

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Bronhitis
17.6.2013 18:36:46   
cockic
biserce ja sam sa cerom lezala u tirsovoj kad je imala 8 dana,dobila sam uput njenog pedijatra.i nista nisam placala.jer si ti uzela uput od njegovog pedijtra za sebe i za njega.ja sam sa cerom lezala mislim oko 6 dana.

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Bronhitis
17.6.2013 18:38:01   
cockic
da odete sto pre kuci,i da sve bude ok.hoce sigurno.a jer on imao terapiju za tih 10 dana,koliko je imao temperaturu.jer cim temp traje duze od 3 dana vade se ks i crp.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Bronhitis
17.6.2013 19:35:52   
Biserce
Ovde se placa ako si uz dete starije od godinu dana, Ma samo da njemu bude dobro.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Bronhitis
18.6.2013 8:52:21   
cockic
a mozda je i ovde tako.kao sto rekoh ona je imala 8 dana.tad nisam nista placala imala sam uput.i ja i ona.

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Bronhitis
18.6.2013 9:02:19   
Trcosava
user posted image šta bre plaćate ako je dete starije od godinu dana??????
Bre ja sam sa mojom Anom 3 dana bila u bolnici, ima 3 godine i ništa ne plaćam. Ovde se plaća kada je dete starije od 5 godina čini mi se. SVAŠTA!!!!

A neko je pominjao terapiju - ne znam šta je pulmikort, ili kako mu već ime. Znam da doktorka ovde naša gleda da što manje daje berodual (kući možemo samo pumpicu, ne daju da mešamo sami sa fiziološkim), a inhalacije fiziološkim nisam primetila da joj pomažu. Biće bolje kad mu malo spadne temperaturica, bitno je da makar supice pojede. Držite se user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Bronhitis
18.6.2013 9:06:56   
vonavoj
joj,biserce,da bude sve ok! da sto krace budete u bolnici!
i kod nas se placa,iako imas uput..grozni su!user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Bronhitis
18.6.2013 9:09:08   
Figaro88
Biserce da sto pre ozdraviteuser posted image Placa se i u Tirsovoj ako je dete starije od godinu dana, ne placa se samo ako ti taj uput za roditelja overe u Nemanjinoj.Ja nisam imala vremena da idem da to radim,a ne izadje bas malo para...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Bronhitis
25.7.2013 23:03:35   
mtajcica83
Andrija zaradio bronhitis pored svih sirupa, cajeva, i da sad ne pisem sta sve nismo probali da se napokon oslobodimo kaslja...i opet nista.Ukljucili su mu inhalacije 5 puta na dan, 8 kapi beroduala, natrijum-hlorid 2 ml,i pulicor 0,5 na dan,u prvu i zadnju po 0,25ml..Plus, hemomicin 3 dana ,Aerius i singulair granule...Kad mi je pocela nabrajati mozak mi se preokrenuo sta sve mora da pije...Ovaj put smo isli kod djecijeg pulmologa i za nju sam cula odavno da je jako dobar ljekar i zivu bi sebe sad od muke pojela sto ga odmah nisam povela kod nje, nego ga ovako maltretirala sa sirupima, te proso kasalj, pa se vrati, pa opet druga terapija, pa opet malo prodje do prekjuce kad je bas poceo da hropti i krlja od kaslja...Nema ni plaze,rece da se malo smirimo u kucu bar 7 dana...Ima da poludimo ...No samo vise da mu se liberamo kaslja,bas mi ga je zao user posted image

_____________________________

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Bronhitis
22.9.2013 15:51:34   
New Mom
Kolja mi sa bronhitisom.user posted image

Pre 3 nedelje je krenuo da mu curi nos (počeo vrtić) i ništa više. Posle nekoliko dana krenuo da kašlje, inhalirala sam ga i davala Prospan i prošlo. Krenuo prošle nedelje u vrtić. U sredu ustao sa T. 38,5. To popodne kod dr, kaže blago upaljeno grlo, obilna sekrecija iz nosa. Dobio je da pije Hemomicin i da se inhalira sa Bisolvonom. Temperaturu naredna 3 dana nije imao. Taman je počeo da jede.
Juče dete ne liči na sebe od kad je spavao popodne (i to čak 3 sata). Bio je modar u licu, šake i stopala led. Toplomer kaže 38 (mada sma sumnjičava). Otišli do dežurnog dr. Kaže jaka upala grla, upala uha i bronhitis. Da dovriši Hemomicin (ima još za večeras) i da se ubaci inhalacije Berodualom 0,3ml sa 1,5ml fiziološkog na 12 sati, a između sam fiziološki.
Sutra treba da radimo KKS, CRP, le formulu i da vidimo šta dalje.
On danas sa T. 39,6, skoro stalno spava, ne jede ništa, samo povremeno pije vode.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Bronhitis
22.9.2013 16:16:04   
Maslacak15
New mom mislim da je evidentno da Hemomycin nije prava terapija jel da je u pitanju bakterijska infekcija osetljivim sojevima temperature odavno vec nebi bilo. Antibiotici ako rade rade jako brzo. Ili je virusno i mora da protutnji, ili mu je potreban drugi antibiotik. Zelim malisi brz oporavakuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Bronhitis
23.9.2013 0:45:31   
jovicaa
new momuser posted image
bas mi je zao sto se tako mucite... nadam se da ce ubrzo proci. znam da nije strasno ako nista ne jedu kada su bolesni, ali je bitno da unose puno tecnosti, posebno kod bronhitisa..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Bronhitis
23.9.2013 8:44:43   
Peace*
NM, ja ne znam zašto se lekari u DZ boje da daju inhalacije kao svet??

Marko je imao 1god i 7 m kada je imao onaj gadan bronhitis i završio na Urbasonu, ali čak i nevezano za to, uvek su u Deč.bolnici govorili 1,5ml fiziol i 0,5 beroduala (10 kapi, da ti olakšam). Takođe, nikada mi nisu dali da inh ide na 12 sati kada je tek dijagnostifikovan bronhitis. Išlo je bar 3-4x na dan, pa onda postepeno ukidaš.
Recimo, sada je na berodualu 3x na dan, i Flixotide pumpica je pojačana na 2x2 pufa na 10 dana, posle opet da smanjimo na 2x1 (kao redovnu terapiju).

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Bronhitis
23.9.2013 9:18:54   
Janncica
Drugarica mi prica pre neki dan kako joj sin(5 meseci) ima bronhitis.A pedijatar joj rekao da ga je sama izazvala,tako sto je dete inhalirala dok mu je bio zapusen nos... user posted image I dao joj terapiju antibiotikom,a inhalacija.user posted image
Mom S kad je sa mesec dana dobio bronhijalitis,su inhalacije bile jedina terapija u bolnici. i posle 5 dana nas pustili kuci.
Cemu takva averzija,posebno starijih pedijatara, prema inhalacijama... user posted image

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Bronhitis
23.9.2013 11:14:56   
Tiziana
Ja znam da ima neka fora kad treba inhalirati dete i kad ne treba,tj kad mozes samo da napravis glupost inhalacijom.Ali posto nismo cesto bili u tom problemu,ne znam tacno zasto i kako.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Bronhitis
23.9.2013 15:28:56   
New Mom
Iskomplikovalo se, upala pluca, desno plucno krilo zahvaceno.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Bronhitis
23.9.2013 20:46:23   
Torbica
user posted image user posted image user posted image NM, grozno......
Sad ce da ga inhaliraju svakih sat vremena prva dva dana, nazalost hospitalizacija uvek kad je upala pluca... Nista gore nego kad je dete u bolnici user posted image
Drzite se, navijamo da dobro odreaguje na terapiju i da brzo prodje! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Bronhitis
23.9.2013 20:50:05   
lesica
Uh NM, držite se draga, i da što pre krene na bolje user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Bronhitis
27.10.2013 13:37:24   
jovicaa
evo i nas opet bronhitis... ili bronhiolitis, kako god.
prepisane su inhalacije na sest sati 3 kapi beroduala plus 2 ml fizioloskog...
kaze da za sada nije nista strasno, a vidi se i po maksimu da je skroz ok za sad, osim sto malo cvrci.
valjda se nece pogorsavati..
kupili smo i inhalator marke "medel" , nadam se da je dobar.
new mom kako ste vi na kraju prosli? vidim da je zadnje sto si napisala da ima upalu pluca...

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.10.2013 13:38:50 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here