|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
11.6.2011 14:29:00   
Didy
Joj, Goda, meni se isprva to činilo kao idealan način da zaspi, a onda mi je postalo naporno kad je i noću počeo da se budi i svaki put tražio da ga tako uspavam. Onda su nastale muke Tantalove (ne bih da se ponavljam, pisala sam već opširno na drugim temama).
Sada sam sigurna da sa drugim detetom neću napraviti istu grešku. Prvo, jer UVEK MORAM biti tu ako ga tako uspavljujem, ne mogu ga nigde ostaviti čak ni na popodne. Kad sam počela raditi, sve se iskomplikovalo. Nisam mogla trčati s posla. Drugo, kako ćeš ako krene u vrtić. Treće, jednom ćeš morati prekinuti, nećeš dojiti do polaska u školu.
Mislim, ništa lično, samo se plašim da ne upadneš u zamku kao ja. Iz ovog ugla je to po meni samo lakši način za mamu, nikako bolji za bebu.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
11.6.2011 14:35:52   
goda
Ti si u pravu potpuno,mada ona ako je sita i ako joj ne dam da doji,jednostavno sednem u fotelju,ja ili mm nije važno,stavim je da leži na mojim grudima,polako joj pevam ili šiškam i ona zaspi,tako da nije moranje sika,ali mi je brže sa sikom,uvek kada doji zaspi i po danu tako da je i dojim samo kada treba spavati ili kada nije unela dovoljno tečnosti pa joj moram dati da malo doji. U svakom slučaju dojice još 5 meseci i nema više. Za sada je nikom e ne ostavljam ni na sat vremena jer ne postuju moja pravila sta dete ne sme da jede,tako da ce i u buduce biti tako,mraće u vrtic a ja i mm da se snađemo da se uklopimo u vreme botravka u vrticu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
11.6.2011 14:41:38   
Didy
IZVORNA PORUKA: goda

Za sada je nikom e ne ostavljam ni na sat vremena jer ne postuju moja pravila sta dete ne sme da jede,tako da ce i u buduce biti tako,mraće u vrtic a ja i mm da se snađemo da se uklopimo u vreme botravka u vrticu.


Za ovo te skroz razumem, i ja sam Stefana nerado ostavljala kod bilo koga, jer bi ga uvek nakljukavali nekim nezdravim glupostima.
Ništa, onda uživajte još malo u sikenju i maženju, pa onda polako odvikavanje od svega. Nemoj samo da napraviš oštar rez, već postepeno. I pazi da se odvikavanje od sikenja ne poklopi sa polaskom u vrtić, biće joj mnogo teže.


< Poruku je uredio Didy -- 11.6.2011 14:42:21 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
11.6.2011 15:20:31   
goda
Ne bi trebalo da se poklopi moracu ranije da pocnem da je odvikavam,da to pitanje bude rešeno. Ima na granici krvnu sliku i keks je izričito zabranjen akad god ode kod njih uvek je natrpaju keksom i slatkišima a slatkiše ne jede zbog E coli ne bih da se vrati bolje da ih ne jede nikako. Ne mogu shvatiti da stete njenom zdravlju tako da ide samnom na 15 min i vracamo se kuci. Sankcije.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
11.6.2011 15:24:33   
Verus
goda, off topic, pa ako mozes odgovori u temi o skidanju pelena: jesi li uspela? Napisi nam malo vise ako mozes-eto, ja pokusavam pa za sad ne ide bas dobro....

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 9:32:48   
Snelle
Do skoro smo se uspavljivali tako što bismo legle zajedno zagrljene, ja pričam pričicu, pevam i ona zaspi. Od pre nedelju dana to ne dolazi u obzir. Kako uđem u spavaću sobu plače, dolazi po mene, vuče me za ruku, neće da spava, kao da ima odbojnost od spavaće sobe user posted image  Znam da joj se spava, jer je npr juče plakala razmaženo, bacakala se, već je bilo premorena, i onda sam podigla glas, nakon čega se ućutala i zaspala za minut. Mama kaže da se preko dana uspava bez problema, ali kod mene je i preko dana tokom vikenda mučenje. Da li se uželi mene i mm pa ne želi da ide na spavanje ili šta, ne mogu da shvatim, ali znam da je takvo "uspavljivanje" i meni i njoj pravo maltretiranje user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 9:43:33   
morena
Ovo je tema za mene. Ja uspavljujem Jakova svakako. U biti, trudim se da ga ne uspavljujem, nego da se sam uspava. I čini mi se da nam nekako ide. Od rođenja je jasno davao do znanja kad bi mu se prispavalo, zakmečao bi, htio bi dudu i ja bi ga malo nosala, ali stvarno malo, stavila u krevetac i on bi zaspao.
Sada je isti takav, počne cendrat kad mu se spava, ali neće na ruke ni pod razno. Samo mu trebam dat dudu, stavit ga u krevet na lijevi bok i to je to. On sam zaspi, ja ne moram uopće bit kraj njega.
A za noć uvijek zapsi na cici, jer dođe vrijeme za jesti, pojede i zaspi. Al to je samo navečer tako.

Neko vrijeme nije htio ni po danu zaspati bez cice, ali sam ga pustila par dana da plače. Znam da je sit i da mu ne treba cica. Ja bi legla pored njega da osjeti da sam tu, al cicu ne bi dobio. I za par dana je prestao tražit.
I mm ga može uspavat, ne buni se on, njemu je najvažnije da spava, a tko je s njim, ne dira ga baš previše.

Morala sam to uspavljivanje riješit do 6 mjeseci, jer idem radit.

A ovu subotu idem na koncert, neće me bit od nekih 6 popodne pa do 2-3 ujutro. Baš me zanima kako će to proći. Mislim ok, ali ćemo vidjet. Brine me jedino to šta se po noći probudi i hoće jesti i onda jede i zaspi na cici, a sad će mu mm dat bočicu. Baš me zanima.


_____________________________

Stigao nam je nas Jakov! :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 10:26:08   
MarijaBg
U principu lako, uglavnim posle sisanja samo je spustim, a ako je izmedju podoja, onda sa dudom, malo je pomazim, ispadne joj duda 2-3 puta, ja joj vratim. Uglavnom joj tad treba 10-ak minuta user posted image

(odgovor članu morena)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:26:20   
Zvoncica77
Isto kao i Marija,nikad nismo imali problema sa uspavljivanjem.Samo ga spustim u krevetac,ali laza je obavezna.Tako i prko dana isto.A sada je uvece u fazi da kad ga stavim da legne on ustane i skace u krevetcu,ja ga ne konstatujem i on ubrzo legne i zaspi.Pokusavala par puta da ga ja vratim u lezeci i njemu to bude interesantno,zacene se od smeha i ponovo se digne i to trajee...i onda se razbudi.Ovako ga ne konsttujem,on se iskace i zaspi sam.Ima momenata kad se u snu nesto zaplace i sedne u krevetcu,dal su zubi ili nesto sanja...pridjem,polegnem ga i on nastavi da spava.Nikada se nismo nosali i tako uspavljivali

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:47:45   
mikica sa
da zlo ne cuje, nemamo problema kuc, kuc user posted image
od pocetka se sam uspavljuje. obicno to uradi u ljulji, dam mu cucu i gotovo je. prvi znak mi je da pocne trljati okice i kao da ceski glavicu odnosno prelazi odozdo ka gore.
od prije dva-tri dana sam skontala i drugi metod. drzim ga (nece na rukama da zaspe) i onda kad vidim da je na pola puta da zaspe odnesem ga na nas krevet, polegnem i legim kraj njega. okrece se malo,onda se okrene ka meni i posmatra me i kez od uva do uva (dusa mamina) i polako tone u san. bez cuce. user posted image user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:50:00   
Zvoncica77
user posted image bez cuce! N e znam kad cemo se i kako mi resiti tog zla koje nam je ponekad spas i uteha user posted image

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:52:22   
mikica sa
polako, i vi cete uskoro. mada, i kod nas kad nesto sanja (pretpostavljam jer vrisne u snu) mama odmah trci da vidi sta je, milujem ga, poljubim i dam cucu. automatski se smiri i nastavi pajkiti user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:54:41   
marija32
Sednem u dnevnu sobu, zvuk tv-a smanjim, duda, i tako najbrze zaspi, eventualno ga mazim po korenu nosa ili po obrvicama. Ne daj Boze da legnem da ga uspavljujem, odmah akcija po krevetu.

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:57:00   
Sanjica26 RR
E, kad se setim Teodora se puna cetiri meseca sama uspavljivala bez cucle. Sad je malo vise zahtevnija. Moramo da drzimo i da bude neka pesmica. Ali polako ce da se vratimo na staro. Ali izgleda sve sto su stariji sve su zahtevniji.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 22:58:12   
Anoniman
Mi imamo haos već par večeri. Odlepljujem! Samo što ne zaspe na flašici, i onda mu dam dudu, on se namesti za spavanje, i 30 sec posle toga počinje da se guzi i puzi po krevetu. Onda vadi dudu iz usta, pa se smeje ako pokušam da mu uzmem i vratim u usta, i tako nekoliko puta dok napokon ne zaspe na neki trik: sinoć ne znam šta se dogodilo jer sam zaspala i ja, a danas je završio u kolicima. 

(odgovor članu morena)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:04:29   
Zvoncica77

IZVORNA PORUKA: Tash

Mi imamo haos već par večeri. Odlepljujem! Samo što ne zaspe na flašici, i onda mu dam dudu, on se namesti za spavanje, i 30 sec posle toga počinje da se guzi i puzi po krevetu. Onda vadi dudu iz usta, pa se smeje ako pokušam da mu uzmem i vratim u usta, i tako nekoliko puta dok napokon ne zaspe na neki trik: sinoć ne znam šta se dogodilo jer sam zaspala i ja, a danas je završio u kolicima. 


Isto tako i A,podivlja kad ga spustim u krevetac,igrao bi se kao da nije ceo dan!pokusaj da ga ignorises,kos nas upali.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:07:05   
magnetic
Ista prica.Ja se napravim da spavam,ali nekad bas izgubim strpljenje kad vidim da joj dusa spava,a ona ''orca'' po krevetu.

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:07:48   
marija32
Ja mog ne mogu da ostavim da divlja jer ne spava u krevecu, vec sa mnom, a dodje mi nekad da ga stavim u krevetac, pa nek placeuser posted image

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:09:01   
Anoniman
Ma ostavim ga ja, ali on ustane i viče, MAMA, TATA, AAAAAAAAAAAAAAA! user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:10:39   
magnetic
D se isto uspavljuje samnom u mom krevetu,pa je posle prebacujem u njen.Zato i kazem da nekad izgubim strpljenje,jer pocne da puzi i hoda po onom velikom krevetu gde moram da je hvatam i da pazim da ne padne sa njega.

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:11:37   
tijatija
Ja nikad moju decu nisam usoavljivala, mnogi su me i osudjivali u smoislu " kako mozes da ti dete place " jednostavno nisam imala ni kad da ih navknem posle prve trudnoce odma ostala trudna nisam smela mnogo da dizem, druga kad se rodila starija je imala godinu jenostavno je bilo presvlacenje , ruckanje i krevetic , cak nisam dozvoljavala ni gostima da ih nosaju previse jer sta cu da radim kad podju kuci a ja nemam pomoci, tako planiram i sad i bas mi je milo sto sam istrajala u tome kod obe cerke user posted image Sad samo kazem soavanje, obe su ti u kreveticu poljubimo se pomazimo malo Laku noc i to je to

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.8.2011 23:13:22   
magnetic
Tijatija moracu na obuku kod tebeuser posted image

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
10.8.2011 9:39:05   
tijatija
Nema potrebe videces, kad dodje drugo koliko je lakse nego sa prvim detetom user posted image user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
12.8.2011 22:27:31   
*milica*
Sa sofijom nikad nije bilo problema oko uspavljivanja. uvek se uspavljivala na nasem krevetu, bez ljuljanja,kolica ma nista. samo joj dam mleko,i kad zavrsi malo prica, okrece se levo desno i kad se okrene licem prema meni znam da je gotova.
sa stefanom je bilo sareno. jednom zaspi sam, drugi put ga ljuskam tako sto legnem pored njega i tako ga ljuskam. pa nekad moram da ga uzmem u ruke i tako ga uspavam.
do 6. meseca je bilo ovako, stavim ga na krevet,popije mleko, onda ga lupkam po pampersu i zaspi, medjutim jednu noc ga mucili zubi i nosili ga svi redom, ne znamo kako da ga smirimo. i od tada se uspavljuje samo ljuskanjem (sreca pa sad mogu da sedim i ljuskam ga)
nekad, nekad se desi da sam zaspi (mislim bez ljuljulju....

_____________________________

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!


(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
13.8.2011 12:48:10   
Anitaaa
Nikad nisam imala problema oko Matejinog spavanja pa ni sad.On ide na spavanje izmedju 20:00 i 20:30.U 19:30 ga okupam i najavim mu spavanje...onda se on malo buni gde mu ja ''kao'' dozvolim još 15ak min crtaća i onda ga odnesem u krevetac i kažem mu da je pao mrak i da mora da spava i da i mama sad ide na spavanje a da ćemo sutra da se igramo i radimo ovo i ono,poljubim ga kažem laku noć i pustim ga da se sam uspava.Obično zaspi za 5-10min najviše user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here