|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 0:02:34   
Anoniman
Mislim da ni kod M ne bi uspelo da sam probala ranije, iako nije vise sisao.
Spomenulla si da vise ne spava danju. Od kad? Marko je sam skratio sa 2.5-3 sata na sat-sat i po, pre nekih 10ak dana, ali po nekada imam utisak da mu ni to ne treba. Ne zeva, gotovo da ga na silu uspavam, a uvece kako-kad, ali do pre dve veceri kada smo poceli ovu novu taktiku, i vecernje uspavljivanje je bilo na silu.

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 76
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 0:18:00   
bratzz
Pocela je da odbija oko nove godine, dva dana bi bila budna ceo dan pa bi treci spavala pa onda spava nekoliko dana preko dana, nekad sat, nekad dva, nekad tri ali kad spava danju ona se uspava tek iza ponoci a meni je to naporno i evo vec dva dana uopste ne insistiram da spava a ona se nesto ni ne buni stim sto ja nisam nacisto da li je ok da dete njenih godina ne spava danju ni jednom, ali sa druge strane u 22 i 30 je zaspala i spavacedo 9 sigurno. Prethodnu noc je zaspalau 23h probudila se u 10

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 1:37:13   
nenja22
poslednjih nedelju dana se rešismo nosanja pred spavanje, bar!

kako mm nije tu, ja sam shvatila da ću leđa ostaviti negde po kući, ako budem morala da šetam kostinih oko 9,5kg svako veče po pola sata bar...i odmah prvo, rešim da probam novu taktiku, za divno čudo upalilo bez mnogo muke...posle sisanja, odnesem ga u sobu, legnemo, on se bacaka i pokušava da ustane, ja ga vraćam u ležeće i ne dam, kmekne tu i tamo, kad se baš razdere, gurnem mu cuclu, koju obično odmah i ispljune, ali bar nastavi da leži...i tako se rvemo nekih pola sata i uspava se...

javio se novi problem poslednih večeri, doduše, pošto se komiram sa njim, nisam sigurna kad u stvari zaspi, ali dobro sad, da ne sitničarimo user posted image

e još da se rešimo noćnih buđenja, gde bi nam kraj bio, ih...

< Poruku je uredio nenja22 -- 30.1.2012 1:38:25 >


_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 9:05:59   
Lilla
Ljuljuskanjem. Vec me ledja ubijaju, a o rukama da ne govorim. Sve se pitam dok ga nosam od jednog coska do drugog sta li ce biti kada aBd jos oteza. Pa ima da me nema. Probala sam da ga spustim u krevetac i da sam zaspi, to pali vrlo rijetko i to kada ga uspijem prevariti sa cuclom. No i tad cim cucla ispadne oci k''o fildzani, i opet udri mama od coska do coska. Ali neka, to je mamino prde smrde user posted image

< Poruku je uredio Lilla -- 30.1.2012 9:07:11 >


_____________________________

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 9:24:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bratzz

nisam nacisto da li je ok da dete njenih godina ne spava danju ni jednom,


Iz istog razloga ja Marka teram da spava danju bar sat vremena.
Luka je rano izbacio dnevni san, sa oko 2-2,5 god ako se dobro sećam, njegov drugar je još letos spavao popodne.
I moj brat i ja smo dnevno spavanje izbacili sa godinu.

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 80
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 9:37:31   
Anoniman
I da, noć je opet protekla super, probudio se u 2h, dala sam mu malo vode, i nastavio je da spava do 6 kada sam mu dala mleko. user posted image

Sada pije oko 570ml ad mleka, jel to dovoljno za dete od 16m, ne jede ništa od mlečnih proizvoda, na specijalnoj ad formuli je zbog alergije na mlečne proteine.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 81
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 10:42:46   
minna
Tash mislim da je 500ml za taj uzrast sasvim dovoljno.

Dakle kod nas je ovako, od kad se rodio pa do neka 3 meseca se uspavljivao lepo sam u krevecu. Negde od 3 do 10 meseca smo se ljuljali (u rukama) jer nikako drugacije nije mogao da zaspi, od tad se straaaaasno tesko uspavljuje, to su takve borbe da je to uzas jedan.
Spava u bracnom krevetu, jer se na bilo kakvo spustanje u krevetac odmah budio, a ja nemam snage da po 1000puta u toku noci ustajem, pa je i meni lakse da spava sa nama.

Od pre neku noc sam poludela vise od nespavanja i resila da budem dosledna i da mu ne dam mleko u toku noci, nego samo vodu, prvo sam mu postepeno smanjila kolicinu mleka u toku noci da ne bude kao naglo, flasicu sa vodom zafrljaci, kmeci, mlati nogama, ja mu mirno govorim - spavaj, mrak je, svi spavaju, nastavi da spavas, ujutru cemo da pijemo mleko, evo vode ako si zedan (mada vodu nece ni u toku dana da pije) i on posle nekih 15-30min nastavi da spava. Prva 2 dana je bilo super jer se budio samo 2x, ali nocas je bio haos, svaki cas se budio.

Mleko ne pije pred samo spavanje kao uspavljivanje, nego popije mleko, jos se igra i divlja na krevetu i tek onda legne sa dudom pored mene, cupa me i zaspi, nekad posle 10min, a nekad posle sat vremena (mozda sam ovo vec negde pisala, ne znam vise)

Izdrzacu jos nekoliko dna ovako sa vodom, a onda ne znam

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 10:45:23   
Anoniman
A koliko noći već pokušavate?

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 83
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 10:49:40   
minna
Dve noci sam mu smanjivala kolicinu mleka za prvo budjenje i posle davala vodu, a dve noci samo vodu. Znaci to je ukupno 300 godinauser posted image Mozda je trebalo odma samo vodu, ali sam se plasila haosa u toku noci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 10:54:24   
Anoniman
Ja sam duže smanjivala količinu. Preko mesec dana sam smanjivala sa 210 na 120ml. Ne zbog toga što mislim da treba tako dugo, nego mi se nije mlatilo sa plakanjem u sred noći, a i nisam imala podršku muža, uvek bi rekao "Daj mu mleko da spavamo!", a u petak veče nije bio tu, pa sam odlučila da forsiram strogoću. Nadam se da se neće sve pokarabasiti jer sam baš zadovoljna. Izgleda će ići lakše nego što sam mislila, sve ne smem to ni da kažem na glas. Naravno... sve do sledećeg zuba... 

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 85
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 11:01:07   
minna
Pa i ja sam samo zbog urlanja smanjivala, a onda reko kad se vec mucimo daj da se bar mucimo ko ljudi, odjednomuser posted image A kad pomislim da bi moglo sve da se sredi pa da zbog zuba krene opet prevrne mi se stomak.

Nadam se da ce se kod vas nastaviti ovako, a da cemo se mi brzo normalizovati.

Juce sam gledala emisiju majka nije spavala 7 godina, jaooooooo, neka hvalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 11:15:26   
IVA 11
Od kad ne spava sa cuclom, zaspe odmah! Prosto ne mogu da vjerujem, jer se uspavljivao i po pola sata, sat.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 11:18:38   
Anoniman
I ja mislim da je cucla ključni problem, jer kad u toku noći ne može da je nađe, onda plače. I mislim da je Luka spavao celu noć od malena jer nije koristio cuclu. Ali ne usudim se sada ukinuti i cuclu. To će biti sledeći korak, kada ustalimo nejedenje noću. 

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 88
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 11:23:17   
minna
Mi smo pokusavali i bez cucle, kada smo je izgubili, izdrzala sam 4 dana taj pakao i onda je prihvatio novu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 11:31:31   
IVA 11
Mi smo nasu izgubili u snijegu, jos je bijele boje user posted image , pa se nismo ni trudili da je nadjemo. Na putu je kenjkao, trazio je, i mi stanemo da kupimo. Uzmemo neku Nuk jer nije bilo Aventove na koju je navikao, ziv je nije htio. I evo 6-put spava bez nje, ne trazi je, prelako je palo odvikavanje(iako je non-stop drzao u ustima). Tako je Tash, i on se budio nocu i trazio je, a sad spava super, slavicu dan kad je izbacio! user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 15:13:51   
ishler
Uspavljuje se sisajuci,a tokom noci je nosim posto je muce zubiciuser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 15:17:20   
vukosava
Ja i dalje moju pustim da se sama izmori i da znake sama da joj se spava. Nekad hoce da jede pre sna, nekad ne, zavisi kad je jela pre toga. Obicno zaspi oko 22 h, 23 h. A vise se (kuc kuc) ne budi nocu. Mada se vrti i sanja. Ali se ne budi. Ustane u 7 ili 8 h, u zavisnosti kad je legla.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 15:27:49   
*Alexx*
Andrej je počeo da se budi noću user posted image Samo ponavlja "nosi, mama" sve dok ja ne dođem i ne prenesem ga u naš krevet. Odmah zaspi posle toga. Inače nikad nije bilo problema sa spavanjem, ovo traje zadnjih mesec dana. Faza ili nešto drugo?

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 18:13:04   
bratzz
Nocas cim sam otkucala post Milica se probudila posle dva ipo sata spavanja (popodnevna dremka koju nije odspavala na vreme) znaci odponoci pa do 3h smo se bore po mom krevetu,molila sam je da spava, podviknula joj cak sam je stavila u krevetac i tadje nastao haos (jer se u krevecu samo jednom uspavala sama i to preko svoje volje jer se uplasila od moje dreke) vristala je iz sve snage i tresla seko prut dok je u licu bila crvena ko paprika, posto mi se naljutila jer sam je stavila u krevetac amrak je nije htela ni da je nosam po sobi,jedva smo se pomirile. Posle toga je gledala Skubija onda sam opet ugasila tv i vukla mi je kosu (kosa joj je omiljena poslastica pre spavanja, cuclu nikad nije koristila a flasicu je sama izbacila sa 11 meseci) sigurno pola sata dok se nije uspavala, prebacila sam je u krevetac kad je ucvrstila san i ustala je oko 9 onda je bil\dobra gledala je crtace iz kreveca i pustila mamu da drema jos sat ipo i naravno smrzla se jer je napolju bio minus a ja nisam bilaa u stanju da redovno lozim vatru pa je bilo hladnije u sobu user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 18:18:32   
PoisonEve
Bas me zanima, da li je nekom uspelo da sa sike primeni neki drugi nacin uspavljivanja? Zubici je muce, pa je u stanju da dudla sisu i 40 minuser posted image Ja to vise ne mogu da izdrzim, aj sto je naporno, nego je i bolno. A i sve duze i duze ostaje budna. Nocas je zaspala tek oko 12!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 18:33:55   
Anoniman
Mi primenjujemo i siku(manje doduse) i dudu i bez dude i kolica(doduse samo za "zadnje" dnevno spavkanje, spava tri puta dnevno, od pola sata do dva sata kako kad)
A starija Tamara se uspavljivala uglavnom na siki, i kasnije sa dudom, koje smo se jedva resili, jer sam dozvolila da je do tri godine konzumira, te dete postade pravi mali ovisnik (bila je samo za spvanje ali se na kraju sasvim otelo kontroli) Ali sam je uvek uredno stavljalu u krevetac, cim zaspi na siki, a cak sam je i sa 4,5,6 meseci odmah ubacivala u krevetac i milna, znaci dete je vrlo vrlo retko spavalo sa nama. No, vremenom kako je bivala sve veca, nocu ustane u krevecu i zove, vremenom je, sa godinu i nesto odprilike, izlazila sama, i onda smo skinuli jednu stranicu kreveca, spojili ga sa nasim, i olaksali joj pristup (naravno uredno preko mene user posted image ) Vremenom je sve manje spavala u krevecu, na kraju je spavala sa nama,iako je imala foteljicu na rasklapanje. PA cak i sada kada ima novi krevet, svoju sobu, verujte da je jos nismo sasvim izbachili iz nasheg kreveta, ali bar jedan deo noci spava u svom. Tako da spavamo svi zajedno bar nekoliko sati, jer i beba nekad ostane, zato sto zaspimo za vreme sisanja.
Ovo je bila moja ... tuzna pricauser posted image ?? ma ne, ipak je vesela, a ja sam ukocena od ovakve nocne zabave user posted image

Mada i nije tako lose, toplije je bar user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio Zenetina -- 30.1.2012 18:36:12 >

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 96
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 18:46:32   
PoisonEve
Zenetino, ja pokusam da je prebacim u krevetac. I to bas izgleda da cvrsto spava, medjutim kako je stavim u krevetac, oci ko sarmeuser posted image I onda prvo pocne da negoduje, pa da kenjka i onda krece urlik ko iz horora najstrasnijeg. Tako da se uvek umili kod nas.

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 19:01:07   
ishler
Ja sam htela moju beku u krevet,medjutim ona kada lezi sa mnom onda bi bila celu noc na sisi a to ne mogu da izdrzim,
lakse mi je da ustanem 10 puta da je nosimuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
30.1.2012 22:52:01   
Anoniman
Marko je opet budan popio mleko, otišli smo u krevet na spavanje, malo se više vrteo, 2x pokušao da ustane, i zaspao za nekih 15ak minuta.
Tek danas sam saznala da dadilja njega za popodnevno spavanje već duže vreme stavlja u krevetac, da mu malo soka (do nedavno je bilo mleko, sada sok), i izađe iz sobe. Vrati se za koji min, i on spava. A ja ljuljam li ljuljam u kolicima, ko me šiša kada sam budala. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 99
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
31.1.2012 10:21:04   
Anoniman
PE bubica je navikla sa vama da spava, pa zna ona gde je lepo i toplo user posted image Pazi foru, Tamara uopste nije kao beba spavala sa nama, retko ali eto vremenom nam se potpuno uvalila, kaze plasi se sama, i svaku noc se probudi i evo je ,tako da nema pravila, ako dete kao navikne na krevetac, da ce tako i ostati. A Neda se do skoro treceg meseca sama uspavljivala u krevecu, ako ne zaspi na siki user posted image Bila je prehladjena pa je spavala sa nama pocetkom januara, nos joj se zapusavao pa se budila, pa da joj budem pri ruci! Uglavnom, zaspi, prebacim je, ona kao otvori oci, malo njakne, dam joj dudu i mazim po tibi, iskuliram pobunicu. Ma ja se ne opterecujem vise da li je u krevecu ili sa nama, ovo su dragoceni trenuci, dok su bebe, uhvatim je za rukicu i milina. Evo, igrala se u krevecu 20 min dok sam ja se oblacila, kafa, kreveti namestanje, prispavalo joj se, pocela da kuka, samo sam je stavila pored sebe na krevet, duda, koju nekad pljune, umirila se i zaspala guser posted image Meni je bitno samo da sam je odvikla od nocmog sisanja na dva sata, kao sto jedna mama rece, to stvarno iscrpljuje i onda nisam ni za sta!
A savet, nemam, da budem iskrena, kako je bolje uspavati bebu, jer nismo savrsene, ali smo savrsene majke nasoj deci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here