|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 14:59:31   
SUPER MAMA
Macaki veruj mi da ono sto su ti rekli da je problem njena kilaze je sarena laz.

Moja preporuka je iz iskustva samo sto vise vezbe, sada cete ici tamo ali kasnije i kuci pravicete vezbe..jednostavno malo je beba lenja...mozda..a za ono da se ne nosa vise na rukama za to se slazem, ali za kilazu tu nema istine.

Budite uporni disciplinovani i veruj mi da rezultat bice vidljiv i nakon 2 nedelje, pogotovo sto je ona mala beba, sve sto moze da se ispravi preko vezbice najbolje se ispravlja do godinu dana.

Samo upornost nigde ne gresis kad je u pitanje ishrana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 15:10:19   
Anoniman
Macaki cebe na patos, bebu na stomak, igrackice ispred nje i svaki dan po 15 minuta u vise navrata, i kad je beba raspolozena naravno, sto ti je jos neko savetovao. A kao sto sam vec pisala u nekom ranijem postu, moje prvo dete smo trenirali devet meseci i sada je pravi akrobata :) Vodi je na kontrole i vezbajte kroz igru. Koje vezbe su vam pokazali?I znam za to da se kengur ne preporucuje, ali na duzi vremenski period, ako ti sluzi samo da sneses dete, relax, i svi fizijatri su protiv dubaka, po njima beba mora da prodje sve faze kretnji da tako kazem do prohodavanja. A i to za debela beba, ja sam moju decu dojila i dojim kad traze, i ja sam imala "lenju" bebu, toliko da cak nije ni plakala, a sad, spaga, zvezdu, ples i da se ne ponavljam :)

< Poruku je uredio Zenetina -- 8.12.2011 15:15:10 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 202
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 15:18:41   
*Alexx*
Macaki, nisam čitala sve unazad, ali evo ti moje iskustvo - Andrej nije dizao glavu baš dugo. Kad ga stavim na stomak, on samo leži tako i ne mrda user posted image Sad se smejem, a htela sam da plačem od muke tada. Vežbajte, vežbajte, srediće se. Što se mod iskustva tiče, ja sam nosila sling već od trećeg-četvrtog meseca, i to je itekako dobro za njih, naročito kad u tom uzrastu sami drže glavicu. Problem je, kao i za sve, što imaš lekare različitog "kova" - kako su njih učili, tako i oni pričaju.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 15:25:47   
Ana RR
Macaki, i nama je dr rekla što manje na ruke a i kad ga nosimo pokazala je kako to da radimo, u kom položaju. Ne brini, to će se srediti samo treba redovno raditi vežbe. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 16:20:26   
Anoniman
hvala vam user posted image nadam se da ce se srediti..
K na pocetku uopste nije htela na stomak, malo stenje i ond apocne da place. ako je ne podignem odmah zaceni se. sad pomalo hoce, mada ne moze dugo da izdrzi.
nisu nam vezbice ni pokazali, stavili su nas na listu cekanja. kao zvace nas da kazu kada da dodjemo, ali nece sigurno jos dve nedelje. samo bez veze gubimo dragoceno vreme.. nisam bas primetila da je tako neverovatna guzva.
razmisljam da angazujemo tog privatnog fizijatra da dolazi kuci, ali se bojim da on ne radi sa njom drugacije, a onda kada najzad odemo u drzavnu oni pokazu druge vezbe. pa da ne bude da smo nesto pogresno uradili... sta mislite?
ima li negde da se vide vezbe koje se rade za hipotoniju ramenog pojasa?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 205
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 17:23:52   
Anoniman
Potrazi po netu, ali moj ti je savet da idete samo kod jednog fizijatra, ako ne mozete da cekate drzavno, onda vidi sa privatnim, pa da pocnete, ili sacekajte, ne znam, bar je to moje misljenje. Ja sam nasla nesto, neke vezbice ako hoces da ti ih posaljem ili ovde da ih stavim, ali to su neke univerzalne vezbe, koje sam ja pocela sa mojom bebom da radim. I nemoj da se nerviras, mislim mozes malo ;) sve ce se to srediti kao sto to zene rekose, samo revnost u vezbanju :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 206
   RE: Beba kod fizijatra
8.12.2011 23:04:56   
Anoniman
zenetino user posted image dobar ti nick user posted image
daj te vezbice, da ih vidim..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 207
   RE: Beba kod fizijatra
9.12.2011 6:51:35   
indy_25
Tortikolis nije slabiji vratni misic nego skracen misic. Moze beba da krivi vrat i kad ima tortikolis i kad ga nema. Sjecaju se mozda stare forumasice koliko sam ja problema imala sa motorikom moje Sare pa tako i sa tim vratom. Ona nije mogla do 6 mjeseca da drzi glavu kao normalne bebe. Pregledali su je svi moguci ovdje doktori i fizijatri i svi su mi rekli da nema tortikolis a toliko je krivila glavu da je to ne moguce. Znala je po nekoliko dana da krivi glavu u desnu stranu pa onda nekoliko u lijevu i nece da je digne nikako. Ja sam joj radila klasicne vjezbice ono kad je vuces za rame sa boka i ostavljala bi je na podu da se igra. Fizijatar mi je rekla da jednostavno njoj nije nista nego da ona nece da drzi glavu zato sto joj je to tesko pa nece da se muci. Pocela je da sjedi sa 11 mjeseci, propuzala u 12 mjeseci a prohodala sa 15 mjeseci i evo je sad je toliko aktivna da je stigla svoje vrsnjake a u svemu je zaostajala. Znam da se brinete i ja sam se isto tako brinula a kad skontas kasnije bezveze sam se brinula user posted image . Znala sam nocima da mislim jel sve u redu sa njom kad pocne da krivi glavu a njeni vrsnjaci cvrsti i normalni dusa me bolila kad je vidim tako mlitavu. Moj savjet je samo spustiti bebu na cvrstu podlogu i nek place malo naviknuce se brzo, to puno pomaze jer onda sama pokusava da razvija svoju motoriku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Beba kod fizijatra
9.12.2011 11:25:44   
Anoniman
Macaki evo, ove su kao univerzalne user posted image

Vezbe za bebe

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 209
   RE: Beba kod fizijatra
9.12.2011 22:40:15   
Anoniman
hvala draga user posted image
znaci ove vezbice moze svaka beba da radi, nsita ne moze da skodi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 210
   RE: Beba kod fizijatra
10.12.2011 0:19:31   
Anoniman
Mislim da ne mogu da skode, ja ih radim svojoj bebi koja sada ima tri meseca, po jednu vrstu vezbi u toku dana, po par minuta i polako. U svakom slucaju vidi i sa fizijatrom, naravno. A i jos neko, a i ja smo ti pisale maltene isto, cebence, beba na stomak i opa :) igrajte se, sredice se to, ne brini :)

< Poruku je uredio Zenetina -- 10.12.2011 0:28:37 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 211
   RE: Beba kod fizijatra
10.12.2011 19:28:36   
Ivana.
Kad se setim, kada je meni pedijatar u porodilistu, na otpustu, rafalno saopstila, da mi beba ima tortikolis, hipertoniju i da zabacuje glavu unazad, i stopala uvucena na unutra, i da moramo kod neurologa, ziva nisam bila, nisam imala pojma sta sve to znaci. Neurolog uradi uz glave, kaze sve ok, pa nas posalje kod fizijatra. Fizijatar, nam pokaze vezbice za kod kuce. Natalija nije nikako htela da saradjuje, kad smo pokusavali da radimo vezbe sa njom. Place ona, placem i ja. I odustanem posle pet dana, i dogovorim se sa mm, da trazimo na sledecoj kontroli da nam zakazu, da je vodimo tamo na vezbe. Posle mesec dana na kontroli, kaze nama fizijatar: bravo, vi ste sve vezbicama ispravili. Ja se mislim, kakvim vezbicama. Nikakve vezbe mi nismo radili. KAze mm, sto nisam ja usao, pa rekao bi im "kako vi lupate i vezbate na nasoj deci, a i nikad nisam video nikoga da ide ulicom i da mu glava stoji ovako" i pokazuje glavu skroz nagnuto na desno user posted image Sta znam, mozda je nas slucaj stvarno bio blazi, pa se sve, srecom samo ispravilo. Bili smo posle toga na jos dve kontrole i sve je ok, za uzrast.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Beba kod fizijatra
10.12.2011 19:47:13   
cockic
ivana i ja sam isto tako kao ti u porodilistu mi svasta napricase,ali odma su mi
rekli da cim se ona nudi taj fizioterapet da dodje da nam na placuje i radi sa
malim.

predpostavljala sam da je to vise njihova neka fora pa kod koga
upali dodju kuci i rade vezbice sa bebom a da pri tom to nije nista ozbiljno.
dao bog tako je bilo kod nas radili smo par puta vezbice ali dosta rano kad je imao
ne punih mesec dana mozda i zato se od par puta sve to ispravilo.

pa ja sad kad gledam malog neki put stane tako da rasiri samo stopala u stranu
a rodjen je sa stopalima ka unutru da sam radila vise te vezbe da mu ih teram
ka spolja mislila bi da sam mu ja to i napravila.
ali dao bog on stane tako ponekad ne stalno bas pravilno hoda vise i
nema onaj bure stav kao kad je prohodavao.


(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Beba kod fizijatra
19.12.2011 15:41:21   
limunada
Molim vas za pomoc,mada cu ga voditi na pregled.Moj tata danas primetio kad Nikolu setam desna noga mu ide u desno,kao da je vuce a leva pravo i neznam koje vezbe da mu radim i koju obucu da kupim?Oticicu kod dr,al hocu i sa vama da se posavetujem.Znam da je to sve zbog dubka,bas mi sad krivo user posted image

Sad ga u ketrec stavljam da uci sam ustajati,bas sam mu danas kupila.

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Beba kod fizijatra
20.12.2011 17:49:51   
Anoniman
zakazali su nam najzad, od 26. 12. do 6.01. idemo na vezbice. nije mi jasno kako cemo oko praznika. ni vreme nam ne odgovara, svakoga dana u 17h, ali ajde da ne kukam, bitno je da krenemo. 

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 215
   RE: Beba kod fizijatra
22.12.2011 22:49:55   
Anoniman
Macaki user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 216
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 10:24:14   
Tea2
Ivana,citam tvoj post i ne mogu da ne prokomentarisem da je ovo prilicno neozbiljan stav u vezi sa torticollisom.Ne pricam o vasem slucaju,sjajno ako se to ispravilo bez vezbica jer je za ispravljanje ipak potrebno truda.Zelim samo da prokomentarisem ono o ljudima koji imaju posledice kao odrasli i da navedem kao primer javne licnosti Mikija iz V .Brata -kod njega je tortikollis vise nego ocigledan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 11:00:29   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Ivana.

....Sta znam, mozda je nas slucaj stvarno bio blazi, pa se sve, srecom samo ispravilo.....



I ja bih rekla.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 15:28:25   
cockic
tea2 ja mislim da se teze ispravlja steceni tortikolis ili krivi vrat jer to vec
ima veze sa nacinom  kako se dete pogotovo u tom ranom uzrastu
nosi,drzi stavlja da spava to sve oblikuje te mekane kosti glave.

barem je tako bilo kod nas ali sigurno ima i kompikovanih slucajeva.
a meni je prosto cudno da svaka porodilja rodi bebu sa tortikolisom
ili krivim stopalima a povrh svega lekar ti stavi vizit karu i kaze zovi
me kad izadjete sredicemo to.ja misli da oni rade na strah roditelja
prva ja sam nasela na to kad mi je rekla.
sva sreca pa sam imala vezu kod fizijatra i pre navrsenih mesec dana
pa mi je on sve objasnio.i nije dizao na taj nivo kao ta u porodilistu.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 15:36:10   
Olga75
torticolis nema veze sa kostima glave nego sa skracenjem musculus sternocleidomastoideusa , vrlo cesto se javlja zbog intrauterinog polozaja i ako nema onog " cvora " lako i brzo se ispravi vezbicama

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 15:56:28   
Ana RR
Mi smo juče baš dosta pričali sa našom dr kod koje idemo na vežbe i ona kaže, a ja se sa tim slažem, da većina tegoba koje se pojave kasnije u životu, počev od nekih banalnih pa do onih koje to nikako nisu, su posledica upravo toga što se vežbe nisu radile na vreme tj. onda kada je beba mala. Pa čak i manjak koncentracije potiče iz toga, pa posle roditelji kažu za dete kako je smotano, nespretno ili čak bezobrazno jer nešto neće, a ono u stvari to ne može.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 16:31:50   
ishler
Macaki nemoj da se nerviras,to nije nista strasno,da se srediti.
Kada krenete,samo upornost i veliki rad kuciuser posted image
Ako mene pitas sokobanjska je najbolja a mogu ti preporuciti dr. kod koje tamo da odes.
Inace ovo ti kazem iz iskustva,to mi je struka...
Bice babac superuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 16:37:42   
cockic
kad sam spominjala kosti glave mislila sam na oblik glave kakvo ce dete imati
kasnije da je nesto i do nas kako dete stavljamo da spava.

i sama sam rekla da je tortikolis skracen vratni misicuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 16:58:49   
Olga75
i u pravu si kad kazes da se ne treba olako shvatati ta dg user posted image
a sto se tice oblka glave dete treba okretati sa jedne na drugu stranu ali to nece pomoci istezanju skracenog misica , nego treba raditi vezbe koje izgledaju bas surovo
kad sam ja zvercici " zavrtala " glavu , moja mama je kukala : pustiiii , ispravice se samo , svekrva je gutala knedle a svekar je izlazio iz sobe da me ne bi udario user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Beba kod fizijatra
23.12.2011 18:07:42   
cockic
ma i ja sam malom vrtela glavu koliko se secam njemu je levi bio skracen
pa sam mu onda istezala na desno ali izgleda uzasno kao da nedaj boze
lomis detetu vrat.

ali sva sreca da nismo to dugo radili.onda sam ga setala onako iskrivljenog
po kuci pokazali su mi kako da ta strana bude bas kriva.
a i fetus nosenje su meni rekli za njega posto se istezao unazad.
ali i to jako kratko ubrzo je to prestao.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here