|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
11.3.2013 15:44:30   
dijana1*
Vuk je toliko ljubomoran da mislim da uopste nece biti u stanju da prihvati prinovu kada je bude

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
11.7.2013 0:04:47   
Figaro88
Juce mi je bila drugarica sa bebcom(8m),i ja sam se igrala sa njom,a Andrea je samo pocela da place.Kada sam je pitala sta nije u redu rekla mi je da ja volim samo bebe,a nju ne.Onda sam je pitala da li joj smeta kada se mama igra sa bebom i rekla je da,a ne smeta joj da se beba igra sa njenim igrackama,ili da se ona igra sa njom.Bas me rastuzila,u poslednje vreme i ja i mm pominjemo bebu cesce zato sto nikako da zabebim,valjda je i A osetila da se nesto desava.I dalje zeli batu ili seku,ali samo da je mama ne drzi.Tako da ako beba stigne znamo da ce biti puuunooo ljubomore,plakanja,nadam se samo ne dugouser posted image
A vec sad prica da ce ona da joj daje dudu,flasicu,da pomaze mami,i drugaricinog bebca i ako je ljubomorna stalno ljubi,zasmejava,daje joj da pije vodice iz flasice....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
11.7.2013 0:10:36   
salle
ja mislim da smo to uspesno uradili user posted image

od momenta kada sam ostala trudna K smo stalno pricali da je u mom stomaku beba, i mazili je, i tata kada dodje svi mazimo stomak... kada smo saznali pol i smislili ime, tada smo imenovali stomak i stalno ponavljali da ce dobiti brata, kada smo pripremali stvari za V, trazio mi je da obuce bebece pantalonice, i ja pokusam da mu obucem i tako je sam video da je to za bebu a on je veliki....

kada sam se porodila, bio je spremljen poklon od bebe za njega, i krijuci okacili na krevetac i rekli kako mu je to brat kupio, a on je sa tatom taj dan kada je beba trebala da dodje kuci, pre dolaska po nas u bolnicu, isao da kupi on poklon za bebu i sam je birao...

kada su na red dosle bebece igracke, ja sam mu pricala da je to bilo njegovo i ko mu je sta kupio... u sustini, mnogo strpljenja, puno razgovora... jos uvek je brizan prema svom bratu, koji ima 8 mes

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
27.1.2014 21:23:09   
Trini
Izmedju mojih klinaca je razlika 2 godine beba ima sada 15 dana , a stariji sin se totalno povukao u sebe vise nije ono dete sto je bio.Bio je tako razuman i poslusan a sada histerise baca se po podu,nece da slusa i sada je vec par dana kod mojih i nece da dodje kuci,gura bebu na trenutke pa onda je ljubi prica joj price neke peva pesmice pa onda opet odbija bebu. Jako mi je tesko sto ne zeli da bude sa nama kuci i sa bebom,bukvalno place kad treba da dodje , a mi ga nismo zapostavili ucestvuje u svemu mazimo se kao pre i sve je dobro dok ne vidi bebu i onda se desava preokret haos. Dali ima neko neki savet sta bi trebalo raditi i kako postupiti u toj situaciji.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
27.1.2014 21:45:01   
New Mom
Izmedju mojih je 2god razlike. Cerka je stvarno dobro prihvatila, nije imala napade agresije prema bebi (sto sam ja ocekivala), al generalno bila je teska.
A onda sam kroz razgovore sa mamama skopcala da sve to - neposlusnost, histerije, bacakanja, "hocu odmah i sad" ustvari je obelezje tog perioda, skoro svih dvogodisnjaka. Tako da naravno da nova beba u kuci znaci promenu (onaj stariji vise nije na pijedastalu) al dvogodisnjaci su takvi i imaj i to u vidu.
Ja sam iskreno nastavila da je stavljam u prvi plan. Nikad nisam nesto odbila jer "ne mogu, moram da nahranim bebu" i sl., vec sam to prikazivala kao tesku obavezu koju eto moram da odradim (to recimo hranjenje bebe) a onda cemo nas dve vec nesto zajedno. I imala sam trenutke samo za nas dve (tipa mm cuva bebu a naz dve idemo do radnje i sl.).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 8:28:19   
Peace*
Iymeđu mojih je veća razlika, pa sam malo drugačije radila neke stvari. Ipak mislim da i dvogodišnjaci mogu da razumeju kada im kažeš "Ali beba tebe voli najviše, za mnom plače samo jer zna da ću joj ja dati da jede". Bebe imaju refleks sisanja, umela sam Luku da varam kako ga beba ljubi, naime, gladna beba (pa i sita) se okreće ka dodiru i sisa, klinci nemaju to pojma i mogu to razumeti kao poljubac. Gadno zvuči, ali kao i NM, starijem detetu sam vreme sa bebom objašnjavala kao obavezu "Čekaj da mu dam da sisa, pa će on zaspati a onda ćemo ti i ja da... na miru". UVEK mu se kakilo kada bebu stavim na sisu. To je tipično testiranje: Šta je bitnije - moje potrebe ili bebine? Ustala bih sa bebom na sisi i vodila ga da kaki, ah koliko puta sam dojila čučeći pored WC šolje. Vremenom oni shvate da vi hoćete i njima sve da učinite, i malo popuste. Prvih mesec-dva su najteži, posle i beba postaje veća i zanimljivija.
Drži se Trini, proći će. user posted image
I ja bih starije dete vratila kući. Može ići kod bake da spava po nekada, ali ne može živeti kod bake (to je moje mišljenje).

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 9:54:49   
Didy
Stefan i dalje grize nokte, a počeo je kad se Sofija rodila.user posted image On nikad nije pokazivao nikakvu agresiju prema njoj, naprotiv, bio je baš brižan i pažlji i hteo da pomogne i trčao kod nje u sobu čim je čuje da plače... Ali se jeo u sebi.user posted image Mislim da se i dalje jede u nekim situacijama.
I ja bih starije dete vratila kući. I treba i svekrva to da kaže i da dete oseti taj njen stav, a ne onaj - Ostani ti kod babe, ovde ti je lepše. Ja sam ludela kad moja svekrva samo tako bane nenajavljena i dok se ja ni ne snađem, odvede Stefana, tobož da mi pomogne. Uzmi pa peglaj, budi s nama ako baš hoćeš da pomogneš, nemoj njega odvoditi, samo mu još jače šalješ poruku da je višak. I isto sam njemu posvećivala mnogo više pažnje nego bebi. Sreća pa ona nije bila uopšte zahtevna. I mislim da je dobra stvar što je svako spavao u svojoj sobi, pa on nije ljubomorisao što beba spava s mamom u sobi, a on ne može. Ali jeste bio ljubomoran što on mora u vrtić, a beba ostaje kod kuće s mamom.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:01:36   
Peace*
I mislim da je dobra stvar što je svako spavao u svojoj sobi, pa on nije ljubomorisao što beba spava s mamom u sobi, a on ne može.


Nama se tata iselio, i deca su spavala sa mnom u sobi prvih mesec dana dok Luki jednu noć nisam objasnila da je blesav što dozvoljava da ga beba maltretira buđenjem, naravno uz objašnjenje da meni on ne smeta, ali da je blesavo da to radi.

Luka je dugo jeo rukave od majce, svi su bili izgriženi.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:06:15   
Didy
IZVORNA PORUKA: Peace*

Luka je dugo jeo rukave od majce, svi su bili izgriženi.


I Stefan ovo često radi.
Ja nisam htela mm da selim, a nije ni on. Kaže da bi mu to bilo bežanje. I ustajao je noću skoro isto kao i ja, pogotovo ako vidi da sam umorna.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:12:01   
Modessty
Trini mi se nismo nijednom naljutili na Danila kada je histerisao i ljutio se u periodu kada je beba stigla u kuću. Prvih mesec dana se svašta dešavalo. Znao je da se rasplače kad se ujutru probudi i zatekne me kako dojim Nikolu. Pa se dešavalo na primer da se sakrije u neko ćoše i plače. Uvek sam mu odmah prilazila i objašnjavala da nema razloga da plače i sedi u ćoše jer to ne rade dobra deca. U ćoše se šalju deca koja nisu dobra, a on je dobar i nema potrebe to da radi. Inače mi ga nikad nismo kažnjavali tako da stoji u ćošku, to mu je iz vrtića. Hvala bogu da ga više ne vodim tamo.
Elem, promenio se na bolje kada je nakon bebinih napunjenih mesec dana krenuo u privatni vrtić na 4 sata. Sada je drugo dete.
Nemoj ga odvajati i slati kod baba i deda. Čak i ako se ljuti vrtaite ga kući i recite mu da vam mnogo nedostaje i da plačete kad on nije tu. Nek se ljuti koliko hoće. Pustite ga da izbaaci to iz sebe. Samo treba puuuuno strpljenja i jakih živaca.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:13:38   
Peace*
Nisam ni ja selila muža bukvalno. Meni je u tom momentu bilo bitno da Luka ne misli da je odbačen, i ako je cena toga bila da spava sa mnom u krevetu - važi. Realno, naš krevet je toliki da i sada svo 4-oro stajemo user posted image .
Recimo to ovako: tada nam je svima tako odgovaralo. user posted image


Nemoj ga odvajati i slati kod baba i deda. Čak i ako se ljuti vrtaite ga kući i recite mu da vam mnogo nedostaje i da plačete kad on nije tu. Nek se ljuti koliko hoće. Pustite ga da izbaaci to iz sebe. Samo treba puuuuno strpljenja i jakih živaca.


user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 28.1.2014 10:15:12 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:17:56   
Didy
Tasho, i naš krevet je veliki, ali ga mi ljubomorno čuvamo. user posted image Oboje se tako rasplinemo dok spavamo da stvarno nema mesta ako nam se neko dete uvali (što je vrlo, vrlo retko) i tu noć ni mm ni ja ne spavamo. Konformisti smo.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:18:05   
Klarita
Samo vas "posmatram" i vidim sebe ovde uskorouser posted image
Za sada sve deluje OK, pritrci iz cista mira pa poljubi stomak, svima prica kako ce da dobije batu, objasnjava mi kako ce da ga cuva, kupa, uspavljuje, peva mu...Nema dana da ne pita a, ko ce da ga hrani, a ko da ga kupa, a ko da ga set_a, pa u krug...
Probacu da je ukljucim u sve, tipa dodavanja carapica, ne znam, pelena, pa, da mu pridrzi flasicu, opere guzu...a, sto se tice spavanja, smislila sam da drveni krevetac stavimo u njenoj sobi, a prenosivi u nasoj, pa kako je vec i ucimo da ce to biti zajednicka soba, bebu ostavljamo sa njom u sobi dok zaspe, pa prenesemo kod nas. Za sada se nista ne buni dok teoretisemo, a videcemo kako ce biti kad se porodim. Meni je trenutno najveci strah odvajanje od nje, jer kod nas je porodilja CR u bolnici 6-7 dana, sto je predugackouser posted image

Nikako je ne bih davala baki na cuvanje, jer bih se onda i ja osecala kao neko ko je "sutne" da meni bude lakse,a i cini mi se da se time pravi veci problem.

< Poruku je uredio Klarita -- 28.1.2014 10:21:00 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:22:31   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Didy

Stefan i dalje grize nokte, a počeo je kad se Sofija rodila.user posted image On nikad nije pokazivao nikakvu agresiju prema njoj, naprotiv, bio je baš brižan i pažlji i hteo da pomogne i trčao kod nje u sobu čim je čuje da plače... Ali se jeo u sebi.user posted image Mislim da se i dalje jede u nekim situacijama.




Didy i ja to radim od kada mi se sestra rodila, i evo i dan danas...A izmedju nas dve nije neka mala razlika , 4 godine je ona mladja od mene.

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 64
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:24:43   
Didy
Klarita, malo ću off - nemoj bebu prenositi kad zaspi. Dok je jako mala i možeš, posle nemoj. Mislim da je to jedan od razloga što se bebe bude noću - zaspu negde drugde i onda ih roditelji prenesu u krevetac i onda one kad se probude plaču jer im je krevet "stran", znaju da tu nisu zaspale. Poučena lošim iskustvom sa Stefanom, Sofiju sam od prvog dana stavljala u krevetić kad je vreme za spavanje i sama se uspavljivala. Od njenog 2. meseca, spavali smo svi celu noć, što je po meni vrlo, vrlo bitna stvar. I ne mislim da je to zato što je ona dobra beba, već zato što je nisam učila nikakvim ritualima za uspavljivanje kao što njega jesam nesvesno.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:29:46   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Didy

Tasho, i naš krevet je veliki, ali ga mi ljubomorno čuvamo. user posted image Oboje se tako rasplinemo dok spavamo da stvarno nema mesta ako nam se neko dete uvali (što je vrlo, vrlo retko) i tu noć ni mm ni ja ne spavamo. Konformisti smo.user posted image


Ma joj, Didy, svi smo mi različiti. Ja da se pitam, deca bi spavala stalno kod nas u krevetu. Ali ne pitam se samo ja, a i znam da to za njih nije dobro, pa tutim. user posted image


Meni je trenutno najveci strah odvajanje od nje, jer kod nas je porodilja CR u bolnici 6-7 dana, sto je predugackouser posted image


Meni je drugi CR bio prvo duže odvajanje od Luke. Do tada je išao kod bake na noć. Nisam se čula sa njim ni jednom dok sam bila u porodilištu, napravljen mu je program da ne stiže da misli (babe i tata), i smatrala sam da je manje bolno da ga ne zovem nego da ga čačkam u ranu pozivima. Ni on nije tražio da me čuje. Da je tražio, naravno da bih pričala sa njim.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 10:39:06   
Didy
Ja sam se prirodno porađala i ostala sam nepuna 2 dana. Odvezla ga u vrtić, spremila se i otišla u porodilište. Sutradan je došao da nam maše s prozora, a prekosutra je već došao s tatom po nas. Mislim da nije ni primetio da me nema. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 13:01:51   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Didy

Klarita, malo ću off - nemoj bebu prenositi kad zaspi. Dok je jako mala i možeš, posle nemoj. Mislim da je to jedan od razloga što se bebe bude noću - zaspu negde drugde i onda ih roditelji prenesu u krevetac i onda one kad se probude plaču jer im je krevet "stran", znaju da tu nisu zaspale. Poučena lošim iskustvom sa Stefanom, Sofiju sam od prvog dana stavljala u krevetić kad je vreme za spavanje i sama se uspavljivala. Od njenog 2. meseca, spavali smo svi celu noć, što je po meni vrlo, vrlo bitna stvar. I ne mislim da je to zato što je ona dobra beba, već zato što je nisam učila nikakvim ritualima za uspavljivanje kao što njega jesam nesvesno.


e pa ja probala ovo i nije uspelo! Jednostavno su moja deca takva da se bude noću da sisaju! Takav je bio Danilo, a takav je i Nikola. Spava on u krevecu i preko dana i noću bez problema, ali sisanje je na 3 sata eventualno 4 i tačka! Mogu ja da probam sve, on jednostavno tako funkcioniše.
Jedina razlika je što se Nikola sam uspavljuje, nije naporan i zhtevan kao što je bio Danilo.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 19:14:05   
minna

IZVORNA PORUKA: Modessty RR


IZVORNA PORUKA: Didy

Klarita, malo ću off - nemoj bebu prenositi kad zaspi. Dok je jako mala i možeš, posle nemoj. Mislim da je to jedan od razloga što se bebe bude noću - zaspu negde drugde i onda ih roditelji prenesu u krevetac i onda one kad se probude plaču jer im je krevet "stran", znaju da tu nisu zaspale. Poučena lošim iskustvom sa Stefanom, Sofiju sam od prvog dana stavljala u krevetić kad je vreme za spavanje i sama se uspavljivala. Od njenog 2. meseca, spavali smo svi celu noć, što je po meni vrlo, vrlo bitna stvar. I ne mislim da je to zato što je ona dobra beba, već zato što je nisam učila nikakvim ritualima za uspavljivanje kao što njega jesam nesvesno.


e pa ja probala ovo i nije uspelo! Jednostavno su moja deca takva da se bude noću da sisaju! Takav je bio Danilo, a takav je i Nikola. Spava on u krevecu i preko dana i noću bez problema, ali sisanje je na 3 sata eventualno 4 i tačka! Mogu ja da probam sve, on jednostavno tako funkcioniše.
Jedina razlika je što se Nikola sam uspavljuje, nije naporan i zhtevan kao što je bio Danilo.


Jaooo kad procitam ovo sto Mod pise cini mi se da necu ja uskoro pisati u ovoj temi, mada ako se ponadam da ce biti kao ko Didy ko zna, za sad ne mogu da pisem ali se interesujemuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 22:58:23   
MTS064
Njagore sto mozete da uradite starijem detetu kad dodje beba je da ga odvodite kod babe i dede i da tamo bude sam, bez roditelja. Iako ste to radili i pre dolaska prinove, to sad nemojte raditi. Ni na 5 minuta, ni na dva sata. Uvek budite i vi sa njim. Izdrzite sa dva-tri deteta, bice tesko, mozda cak i neizdrzljivo ali nije resenje da starijeg ekspedujete kod babe i dede.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
28.1.2014 23:12:10   
Modessty

IZVORNA PORUKA: minna


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

e pa ja probala ovo i nije uspelo! Jednostavno su moja deca takva da se bude noću da sisaju! Takav je bio Danilo, a takav je i Nikola. Spava on u krevecu i preko dana i noću bez problema, ali sisanje je na 3 sata eventualno 4 i tačka! Mogu ja da probam sve, on jednostavno tako funkcioniše.
Jedina razlika je što se Nikola sam uspavljuje, nije naporan i zhtevan kao što je bio Danilo.


Jaooo kad procitam ovo sto Mod pise cini mi se da necu ja uskoro pisati u ovoj temi, mada ako se ponadam da ce biti kao ko Didy ko zna, za sad ne mogu da pisem ali se interesujemuser posted image



Minna ali meni nije naporno. Ne žalim se ja, već samo konstatujem. Mi smo se podelili ovako - Danilo je dobio krevet na sprat i spava u gornjem krevetu. Pošto je izjavio da ga je strah da spava sam u sobi i da mu treba tata da ga čuva, tata spava u krevetu ispod. Nikola i ja se šiimo u velikom krevetu. Tako nam je najzgodnije trenutno. Kad još malo poraste i prestane da sisa i Nikola će spavati sa svojim velikim bratom u dečijoj sobi

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
25.11.2014 20:27:21   
soni
Moja devojcica je bas zahtevna..moramo da budemo tu sta god da radi..Sama ne moze tj ne zeli...Plasim se da ne bude placa i ljubomore kad beba stigne...Ukljucivacu je u sve, ali nekad jednostavno necu imati mogucnosti da se valjam sa njom, idem napolje, slazem kocke...Brinem se

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
12.1.2015 9:37:43   
Modessty
Videh ovu temu pa da napravim update! user posted image
Evo godinu dana kasnije situacija je sledeća:
Kreveti više nisu na sprat - Danilova želja. Sada svako dete spava u svom krevetu. Uglavnom lepo spavaju noću. AKo je neko od njih bolestan onda se delimo po potrebi. Dok je Nikola bio bolestan i trebalo da se inhalira na 4 sata, spavali smo on i ja u velikom krevetu a tata i Danilo u dečijoj sobi. Sada su hvala Bogu zdravi i opet svako spava u svom krevetu. Desi se po nekad da se Nikola zaplače u 5 ili 6 ujutru i onda ga obično prenesem kod nas u krevet i odspavamo bar do 7 zajedno.
Eto rastu deca! user posted image
Tek sad kad Nikola ima više od godinu dana igraju se zajedno kako treba. Grle se i ljube ujutru kad ustanu i kad se Danilo vrati iz školice. Danilo ima napade besa i ljutnje, ali sve to ide prema nama a ne prema NIkoli. Sa njim je uvek nežan. Ljuti se obično kad nemamo vremena za njega ili da se igramo nešto po njegovom nahođenju. Inače je dobar. Nikola je ljubomoran kad se grlimo ja i Danilo. Odmah dotrči i ugura se između nas user posted image

Znači, nisam primenjivala metode - ostavi dete (bilo starije bilo mlađe) da plače u krevetu jer zaboga treba da se navikne da spava ili se uspavljuje samo u krevetu. Sve smo natenane i u odnosu na trenutno raspoloženje. Uspavljuju se nekad uz tv, nekad pevamo pesmice a nekad samo legnu u krevet i komiraju se. Obično spavaju već u 21h. poslednja dva dana smo ili imali goste ili bili u gostima pa su se uspavljivali u 23h! To je za njih ekstra kasno, ali nema veze. Duže su spavali ujutru user posted image

Mislim da će i dalje biti napada ljubomore i besa ali verovatno sve ređe. Rastu oni a rastemo i mi! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
4.3.2015 22:53:51   
mila83
kada sam ostala trudna sa sinom, odmah smo pricali Milici i muz i ja da ce ona dobiti batu, i sve po redu uz to, mazila je stomak,pevala mu ...kada se rodio, donela sam iz porodilista neku malu slikovnicu koju joj je bata kupio(ja kupila dosta ranije i spakovala u kofer za porodiliste) ukljucila sam je maksimalno u sve poslove oko bebe,uvek sam je javno hvalila pred svima...ko god bi dosao na babinje,skretala sam paznju odmah na nju a ne na batu...Ona se odmah postavila vrlo zastitinicki prema njemu...Ljubomora je jedino bila u obliku tipa kada ga dojim...e bas tada joj treba casa vode ili joj se piski, ali nije dugo trajalo. Mislim da sam joj na taj nacin olaksala da ga prihvati. Sada kada su ona i bata dobili jos jednu seku, nije bilo amambas nikakvih problema niti ljubomore.uzivamo svi zajedno user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Kako da pomognete starijem detetu da prih...
27.5.2015 22:47:06   
martan
bas korisni saveti, mi cekamo bebanu pa moramo vec da curu navikavamo na novog clana

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here