|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 12:52:53   
Torbica
Daaa, duda NIJE prevencija sisanja palca.... Dakle, ako date dudu to ne znaci da dete nece sisati palac, sisace ga ako zeli, kao moje trece dete user posted image A prvo dvoje su dudu bacili relativno rano, ovaj palac jos fercera...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 13:50:23   
serpica
Mi smo se relativno lako odvikli od dude,starija sa 16 meseci,mladja sa skoro dve godine a bebac jos vuce. Ni devojcice nisu imale problema sa nepcem i zubima a nadam se da nece ni bebac. Znam da nije bas preporuka ali ja se kunem u dude...user posted image
Savet, u letnjim mesecima pogotovo kad je bas toplo ja sam nosila flasicu sa rasprasivacem i u njoj voda,tako sam hladila decu dok su bili vani.Prsnem onako iz daleka iznad glavice ili ledja i bas im prija,a stalno sam im kvasila lice i rucice. Ovo sve sam radila i dok smo putovali autom kad sam izbegavala klimu da pustam.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:03:51   
Anarunika
Evo jednog saveta u vezi oblačenja bebe, naravno iz iskoustva.
Naime,kada sam trebala da izađem iz porodilišta sa prvim sinom koji se rodio u julu mesecu,muž mi je za bebinu presvlaku doneo sve kako sam mu i ostavila. Između ostalog,tu je bila i bela pamučna kapica,pošto sam negde pročitala da treba. Kada je sestra koja je spremala Akija za izlazak videla kapicu rekla mi je: "Stavite vi kapicu na ovu vrućinčinu pa izađite napolje da vas vidim!" Zvuči grubo,ali i muž i ja smo se nasmejali jer je žena bila potpuno u pravu. I kasnije sam od još nekih doktora koje veoma cenim čula da se beba oblači onako kako se oblače i odrasli. Ako je nama vruće i njoj je vruće. Ako nam je hladno i njoj je verovatno hladno. Dakle savet je: ne pokrivajte svoje bebe ćebićima po sunčanom danu,ne oblačite im duge rukaviće kada ni vi ne možete u njima da izdržite,kada je jako toplo držite ih gole i bez pelene makar neko vreme da guza stigne da diše...ako mi ne možemo, makar one mogu da se šetaju gole bez da ih bude sramota user posted image Naravno, sve sam praktikovala sa svojom decom i nismo nikada imali problem ni zbog vetra,ni zbog sunca. Dovoljan je hlad, sisanje i voda ako beba želi da je pije.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:11:58   
serpica
I ja sam za to da se bebe ne utopljavaju previse,medjutim sto se kapice tice mnogi pedijatri kazu da se nosi do prve godine,leti sesirici,zimi kapice,zbog usiju ma koliko toplo bilo.Ja svojoj deci nikad nisam stavljala kapice bas samo kad sam morala ali evo ni dan danas ne vole nista da nose na glavi,ma koliko hladno bilo ne,ne nose kape.Takav je i bebac,po ovom suncu on skida sesiric. zato mu cesto kvasim glavicu i mazem lice,rukice i nogice zastitnom kremom.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:19:04   
Anarunika
Kapica zimi da naravno,ali tad je i adekvatna. Međutim,po mom mišljenju, kapice leti čine da bebe samo budu nervoznije. Naravno, svako ima svoje metode i svi mi radimo šta mislimo da je najbolje za našu dečicu user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:22:41   
Anarunika
Kada smo kod krema za sunčanje i u tome treba biti umeren, jer nova istraživanja pokazuju da su kreme ipak mnogo štetnije od sunca zbog sastojaka koje sadrže u sebi. Bez njih se ne može, samo ne treba preterivati. Zapravo,u svemu treba imati meru: i u izlaganju suncu,i u mazanju i u oblačenju kao i u svim ostalim stvarima.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:32:31   
branki*
za buduce mame....
-ne pretopljavati bebu nikako,oblacite je slicno kao i vas.
-temperaturu joj merite ispod pazuha,i ako je visoka,raskomotite je malo.
pocnite sa uvodjenjem cvrste hrane oko 4.meseca.
-izvodite je u setnje i prirodu.
-kad malo poraste,slobodne je vodite u drustvo druge dece,neka se navikava,neka sto cesce bude sa decom i vrsnjacima.
-ne plasite se da je upisete u vrtic.
-ne traumirajte se kad vam prvi put padne sa kreveta.
-ne panicite ako nekad ne jede skoro nista,desava se.
-stavljajte je sto cesce na stomak,ali pod nadzorom.
-kad pocne cvrsta hrana,pustite je da brlja i pipa,ne sekirajte se sto ce umazati sve,bolje ce jesti i lakse ce se osamostaliti u hranjenju.


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:38:14   
Anarunika
Meni se ova tema baš dopada pa ću da nastavim sa svojim iskustvima koji možda mogu pomoći novopečenim mamama.
Široki povoj ne postoji nigde osim kod nas. Znam da neki pedijatri insistiraju na tome,ali niko vas ne možete naterati na to. Ja svom prvom detetu nisam stavljala široki povoj nikad. Nosio ga je samo prvih 5 dana u bolnici. Jednom prilikom,njegova pedijatrica , koju veoma cenim a i sama je mama dvoje dece, pri pregledu kukova rekla mi je: Ja moram da radim po protokolu , ali jedno je sigurno:"Ako je dete rođeno sa zdravim kukovima široki povoj mu ne treba. Ako ima problem sa kukovima široki povoj mu problem neće rešiti." Moj klinac je propuzao sa 7,8 meseci ,puzao je kao lud 3,5 meseca a onda je maltene bez ikakve velike pomoći i mučenja oko držanja za ruke prohodao. I danas je jak i zdrav i sve to bez širokog povoja. Isto je bilo i sa mlađim sinom Iskonom. Tako da mame,ukoliko mislite da vašem detetu ne treba široki povoj,a to je po meni,samo dupli posao i ništa više, nemojte ga ni stavljati.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:43:55   
Peace*
Primetila sam da mnoge mame pelensku regiju mažu debelim slojem kreme, ostavljajući beli trag.
I meni je tako pokazala patronažna sestra, i sa prvim i sa drugim detetom. Za prvo se ne sećam da je bilo problema, davno je i bilo, ali drugo je imalo česte ojede pod pelenom (inače je atopičar). U dečijoj bolnici mi je sestra rekla da debeli sloj kreme gubi efekat. Zadržava u sebi urin, te dolazi čak i do čestih infekcija. Rekla je da se taj predeo maže sa mnogo manje kreme nego što sam ja mazala (i što vidim da ljudi rade), i da se razmazuje dok koža ne upije kremu, te na taj način urin sklizne sa kože i ne zadržava se na bebi. Od kad sam ga tako mazala, više problema nismo imali.

U istom tom smislu, uopšte ne razumem bele slojeve kreme za sunčanje. Obucite onda detetu majcu. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:46:33   
Ipokrisia

Najkorisniji savet koji sam dobila u toku trudnoce je da unosim sto vise folne kiseline, kako preko ishrane tako i kao dopunu u vidu tabletica, jer trudnice imaju pojacanu potrebu za tim vitaminom.
Mogu da kazem da sam ja folnu kiselinu pila i pre nego sto sam zatrudnela, jedno 3 meseca i nastavila svaki dan u trudnoci.Mozda je upravo i to bio jedan od razloga sto sam relativno brzo zatrudnela.Naravno znacajan uticaj folne kiseline na razvoj bebe je u prvim nedeljama kada se stvara kicmena mozdina i samim tim se sprecava razvijanje jednog od vecih deformiteta koji mogu nastati - spine bifide. Folnom kiselinom u ishrani najbogatije su pomorandze, banane, riba,zelena salata...te treba povecati njihov unos.

Drugi jako koristan savet dobila sam upravo od clanice sa RR- wivern koja mi je toplo preporucila odlazak u skolicu za trudnice, rado sam se prijavila i jedva cekam da krene moja grupa.S obzirom da cekam svoje prvo dete i da nemam iskustva ni u cemu, jako ce mi znaciti da se obucim oko simptoma koji me cekaju u trudnoci, kako ce teci porodjaj, sve o dojenju i nezi bebe.Jako me raduje sto cu moci prakticno da se obucim i da spremna docekam dolazak svoje bebe.Mislim da je to potrebno svim prvorotkama.Dodatno, na taj nacin se oslobadjaju mnogih strahova koji nastaju upravo iz neupucenosti i neznanja, te svaka obuka trudnica u tom smislu je i te kako preporucljiva u trudnoci i mnogo dobar savet!

Sto se tice Nestle sajta najvis emi se dopao tekst pod nazivom Prvih 1.000 dana: dohrana i uvođenje novih namirnica .Mislim da je jako korisno nama novopecenim buducim mamama da imamo uvid u pravilnu ishranu odojcadi i dece. Svidja mi se narocito sto je skrenuta paznja da se ne uvode previse slatki ukusi deci , jer sam i sama bila svedok u svom okruzenju da su neka deca vec sa 2-3 godine imala sve crne zube i vec isla d aih popravljaju . Narocito roditelji treba da obrate paznju i na genetiku u porodici, i da ukoliko neki blizak clan porodice ima dijabetes npr, a dete vec tako rano pokaze pojacanu zelju za slatkisima i trazi da jede iskljucivo slatko, sigurno da je greska roditelja ako se ne pozabave vise time i ako mu dopustaju takvu ishranu.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:49:26   
Anarunika
I ja sam dobila isti savet od doktora za mazanje kreme.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:52:25   
Anarunika
I još jedna zanimljivost u vezi širokog povoja,a rekla mi je drugarica koja živi u Švedskoj i tamo se sad već odavno porodila. U Švedskoj ne postoji, niti je iko čuo za "Švedsku pelenu"user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 14:56:14   
Ipokrisia
IZVORNA PORUKA: Anarunika

Kapica zimi da naravno,ali tad je i adekvatna. Međutim,po mom mišljenju, kapice leti čine da bebe samo budu nervoznije. Naravno, svako ima svoje metode i svi mi radimo šta mislimo da je najbolje za našu dečicu user posted image


Slazem se, meni je termin u februaru i verovatno da ce trebati neka kapica. Inace mislim da sve sto ide uz kozu generalno odraslima a narocito bebicama i deci treba da bude iskljucivo od prirodnih mekanih materijala, pozeljno pamuka i da taj materijal ne grebucka. Bas pocetkom godine kad smo bili na planini, nasa prijateljica je svojoj decici stavila kapice od ciste vune koju su deca non stop bacala. I ona je urlala na njih sto skidaju a duva vetar, ali uopste je ne razumem.Pa bacala bih je i ja, znaci zamilsite vunenu kapu a la Sirogojno na decici od 3 i 6 godina, grebalo im je celo samo tako.Non stop su se cesala i bila im crvena glavica.

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 1.9.2014 14:57:04 >

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:00:04   
Ipokrisia
IZVORNA PORUKA: Anarunika

I još jedna zanimljivost u vezi širokog povoja,a rekla mi je drugarica koja živi u Švedskoj i tamo se sad već odavno porodila. U Švedskoj ne postoji, niti je iko čuo za "Švedsku pelenu"user posted image


Tako je generalno za sve, mi smo neki suvise plasljiv narod user posted image te pazi promaja, te pokrij stomacic, nemoj s mokrom kosom napolje...A eno gledam Amere u sred zime ne osuse kosu i idu napolje, da ne pricam da su uvek u japankama a gore smao duks obuku, koje god da je godisnje doba.Izgleda kod njih ne vazi ona nasa cizma glavu cuva... user posted image i sta im fali, zivi zdravi, nisam cula da je neko od njih dobio facijalis od mokre kose i promaje user posted image

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:05:56   
Anarunika
Evo sada jednog saveta u vezi bebine probave. Dešava se da bebe dobiju zatvor pa ne mogu da kake ili im je jako teško da to urade. U takvim momentima meni je puno pomogla kašica od šljive koju beba može da jede od šestog meseca Da li ćete praviti domaću ili ćete je kupiti na vama je. Ja sam probala i jednu i drugu varijantu i obe su bile ukusne. Osim Juvitaninih.Iako imjau ukusne kašice, ta od šljive je uvek bila nekako bleda kao da je bajata a i ukus joj nije bio lep. Dakle šljiva i bebama pomaže da se lakše isprazne!

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:06:06   
Peace*
Promaja ne postoji (mada meni baš prija recimo danas u kancelariji). user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:07:51   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Anarunika

Dakle šljiva i bebama pomaže da se lakše isprazne!


Tačno!

A kasnije pomaže i svakodnevna supica sa šargarepom, uopšte ne mora mnogo, 5 kašičica pred ručak.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:09:25   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: Peace*

Promaja ne postoji (mada meni baš prija recimo danas u kancelariji). user posted image


pa da, to nije nista drugo nego vetar...a ako nije bas tajfun onda nece nikog ubiti niti razboleti user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:10:55   
Anarunika
Jedino što ne znaju zdravo da se hrane pa su malo gojazni user posted image
Slažem se! Previše sve primamo zdravo za gotovo umesto da osluškujemo sebe i svoje potrebe i osećaje. I da si malo više verujemo!user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:14:01   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Anarunika

Ako je dete rođeno sa zdravim kukovima široki povoj mu ne treba. Ako ima problem sa kukovima široki povoj mu problem neće rešiti.


Taćno - evo mi, nosismo široki revnosno, vežbice svaki dan minimum dva puta, i na kraju moramo Pavlika da nosimo (nezreli desni kukić, preventivno Pavlik da ne bi došlo do iščašenja), a rekoše da široki nije ni bio potreban jer u ovom slučaju ne može da pomogne.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:21:11   
wivern

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia
Drugi jako koristan savet dobila sam upravo od clanice sa RR- wivern

Hoces da se postidim, i ja nesto pametno da posavetujem

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:21:20   
Anarunika
Upravo tako. A najgore je što se gomila doktora pridržava samo procedure i zapravo ne vide i ne razmišljaju o malom biću kao o pojedincu koje nije samo broj već priča za sebe. Ja moram da priznam da stvarno imam sreće sa svojim doktorima ali nije uvek tako i u stanju su da nas zbune a zapravo da ništa ne kažu i ne reše problem.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:24:19   
MakiJ
Jedan od korisnih saveta u trudnoci mi je bio da idem u skolicu za trudnice i stvarno je bilo korisno tako da trudnice upisite se :)
A sto se sirokog povoja tice u skolici su rekli da ga mi koristimo jer radimo na preventivi, siromasna smo zemlja pa bolje spreciti user posted image
Trudnice ako mozete setajte sto vise, meni je pomoglo user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:27:22   
Anarunika
A evo sada nešto što će zvučati malo blesavo,ali ja opet iz pozitivnog iskustva pa...
Najbolja glodalica za malo starije bebe, oko godinu dana, jeste debela , velika svinjska koska. Ona je dovoljno čvrsta i dete ne može zubima da je odlomi pa da neki delić zaluta,a ako na njoj još ostane tragova mesa,detetu će biti neodoljiva.Nikada neću zaboraviti sliku svog starijeg sina,na prvom rođendanu,kako sedi na čelu stola i glođe,glođe pa sve cokće...ni jednu glodalicu pravljenu za to nije hteo...ali koska je bila hit!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
1.9.2014 15:32:12   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: wivern


IZVORNA PORUKA: Ipokrisia
Drugi jako koristan savet dobila sam upravo od clanice sa RR- wivern

Hoces da se postidim, i ja nesto pametno da posavetujem


Nema za sta da se stidis kad nekome pomognes user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here