|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dohrana
6.9.2010 15:41:19   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: guppy RR

dobroooo došla!!
skoro sigurna sam da negde već ima ova tema, nek nas Tasha kasnije preusmeri

Mi smo prvo koristili Aptamil 1, a onda devojčica više nije htela da pije, meni je smrdeo... pa smo prošli na Beba1 od Nestle.




IZVORNA PORUKA: božana

Ja koristim Bebelak mada sam čula da se deca od njega previše goje.Moja Nevena od njega savršeno napreduje i njegovu upotrebu preporučuje i pedijatar kod koga vodim dete privatno, a iz razloga što se radi o izuzetnom pedijatru bar kada je reč o našem području.

IZVORNA PORUKA: Dora

NAN od Nestle

IZVORNA PORUKA: prase

Nestle NAN, i to onaj koji nije HA (hipoalergen) - prvo 1, sada već 2 Meni su to preporučili dok sam još bila trudna, to sam mu prvo dala i oberučke je prihvatio. Super napreduje, ne goji se mnogo (jeste on težak za svoj uzrast, ali je zato i visok za svoj uzrast). Meni je recimo kod NAN-a dobro to što ima dodato gvožđe i što ima neki "bifidus" ili tako nešto u sebi pa to (pretpostavljam) olakšava varenje - nismo imali grčeve, možda između ostalog zahvaljujući i tome...

IZVORNA PORUKA: Dora

Ja sam moju decu dojila, Luku do 14 meseci , Balšu samo 3 meseca jer sam dobila stomačni virus i nestalo mi mleka. Ali sam ih dohranjivala sa NAN-om 1 i 2 a i kad su počeli sve da jedu i kravicu da piju, opet sam im noću davala NAN. Od 1. do 2. god. sam im davala Nestle Junior zbog vitamina i gvožđa i nikad nisu imali problema sa krvnom slikom. 

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ne znam guppy gde je tema. 

Mi smo koristili bebelac. Ne znam zašto, valjda zato što je moja mama pokušala time da dohranjuje mog brata nekada davno, a i zato što bebe u Betaniji hrane bebelac-om.


IZVORNA PORUKA: Dora

Moji su u porodilištu jako povraćali od Bebelaca

IZVORNA PORUKA: Zille

Ja sam koristila Humanu, i bila je sasvim O.K.

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Inače, mi smo prvo koristili Bebelac jer su im to kao davali u porodilištu, ali užas...pa aptamil, isto loše iskustvo, jednostavno mu nije prijalo i onda smo po preporuci pedijatra prešli na Novalac, prvo Novalac AC, dok su trajali grčevi, a onda Novalac IT protiv zatvora. I dalje ga dojim, sad sam već polako uvela i kravlje, ali Novalac još uvek dajem posle kupanja i ponekad noću (pošto sam taj podoj izbacila). Prezadovoljna sam Novalacom. Isto ima više gvožđa i zaista je kvalitetno mleko, pisala već više puta na forumu o tome, preporučivala i svi su isto bili zadovoljni.

IZVORNA PORUKA: eugenija

Koristili smo Humanu, ali zbog grčića, po preporuci pedijatra, prešli smo na Bebelak EC (ova slova EC su posebno adaptirana mleka za decu sa "grčevi problemom", mislim da ne sadrži laktozu).


Guppy, Tašo i ostali, ima li negde tema o čuvanju temperature u flašici? Naime interesuje me, da li je naveče bolje držati toplu vodu i mleko skupa napravljeno, koliko to može da stoji i u čemu da stoji, imaju li neki čuvari temperature za kupiti u apoteci? Ili je bolje držati toplu vodu u termos boci, pa napraviti mleko daje uvek sveže?
I koliko se može napravljena hrana držati napolju?



IZVORNA PORUKA: Anoniman

uvijek svježe...ne igraj se sa mlijekom


IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: eugenija



Naime interesuje me, da li je naveče bolje držati toplu vodu i mleko skupa napravljeno, koliko to može da stoji i u čemu da stoji, imaju li neki čuvari temperature za kupiti u apoteci? Ili je bolje držati toplu vodu u termos boci, pa napraviti mleko daje uvek sveže?
I koliko se može napravljena hrana držati napolju?



Definitivno SAMO sveze smuckano, pise i na kutijama. U termosu drzis toplu vodu, a u dozatoru doze i nocu dodje sve to minut posla. Tako radi moja kuma i sve moje drugarice , da se razumemo, ja dojim. Imas Aventovu torbicu koja cuva temp do 4h. Ja u njoj nosim svoje mleko kada idemo u duzi provod .Ako ne jede napolju, bacim.


IZVORNA PORUKA: Tamba

Naravno uvek svezhe spremljena hrana,a narochito mleko...Dodushe,ja moju bebu od 8 meseci josh uvek dojim,ali za instant papice koristim BEBELAC EC,kao protiv grcheva i sl. a u poslednje vreme razmishljam da se preshaltamo na neko drugo,jer se bebac i dalje notju budi zbog gasova,od kojih se bash teshko prazni... Zato sam se i ukljuchila u ovaj forum da mi neko od vas da savet...ukoliko ima slichne probleme...Nije meni bash toliko teshko da ustajem po 10ak puta notju i da ga nunam,mada ima vetj 10kg,skoro,ali brate,treba i on da spava...zar ne ?!?!?
Unapred zahvaljujem!!!!



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu upgrade011)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Dohrana
14.9.2010 22:17:29   
pepeljuga
da li je neko koristio nestle nativa mleko? informacija nije za mene vec za drugaricu, a mene zanima da li neko zna u cemu je razlika izmedju nestle nan i nestle nativa (ja sam u pocetku vuku davala nestle nan HA kao dohranu, bilo je skroz ok, mislim svidjalo mu se, a ovo drugo nisam nikad probala)


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Dohrana
15.9.2010 14:25:35   
Daca88
Drage mame posavetujte me koju drugu dohranu da pocnem koristiti.
Alen je bio na humani 1,i ona mu je bila ok dok je pio manje kolicine mleka,sada kako pije 130(cesto i 150)mu vise ne odgovara,dobija zatvor od nje.
Stolica mu jhe tvrda,suva,tanka,izbacuje je uz mnogo napona i sav se zacrveni,stenje,place...
Nije mi kakio 7 dana,i uzela sam glicerinske cepice,i kakio je crne klikere kao katran
Danas je kakio tvrdo,zeleno...
Znam da boju povezuju sa gladju,ali nije gladan.
Ima dnevno 7 obroka,od toga su 4 moje izmlazano mleko od 150 ml svaki obrok,i tri obroka dohrane od 130 ml.
Da li ima neka dohrana sa probioticima,ili neka iz vaseg iskustva od koje beba lepo kaki.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Dohrana
15.9.2010 15:00:37   
*Alexx*
Ja sam vrlo zadovoljna Novalacom user posted image  

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Dohrana
15.9.2010 15:05:06   
gagana83
Probaj Novalac IT kao sto ti je Jeca savetovala na nekoj drugoj temi.

I mi smo njega koristili kad smo imli problema sa stolicom.

Kasnije ga nisam mogla naci pa smo presli na Aptamil Comfort,pa onda i na obican Aptamil.

Sad vec pije kravlje.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Dohrana
16.9.2010 10:46:45   
usamljena
Treba mi mala pomoc. Mi od pocetka koristimo Aptamil. Kupovali smo u Nemackoj ali nije bio isti kao kod nas (pisala sam vec o tome) sa nekim "crvicima" je bio i to Ap 1 i Ap 2. Sad koristimo Ap 3, kupljen kod nas, i pojavili su mi se i u njemu "crvici". Una, naravno, nece da pije jer joj nesto ne odgovara. Ne znam da li smo samo slucajno kupili da je tako ili je br.3 drugaciji. Koristi li jos neko 3? Zaista bi mi bilo od pomoci i neko drugo iskustvo

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Dohrana
16.9.2010 15:41:25   
Verus
Koliko dugo se savetuje da se daje formula?  Razmisljam, kada ne budem imala mog mleka i moram da pocnem formulu: koliko dugo to beba pije?  Znam da moze kravlje nakon godinu dana, ali moja Helena je alergicna pa se pitam dal ce onda nastaviti formulu....

Pitacu pedijatra, ali ne idemo do 4 oktobra a bas me to sad nesto interesuje...\

usamljena: ne znam odgovor na tvoje pitanje....nadam se da ce neko ko se vise razume od mene znati.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Dohrana
16.9.2010 15:56:38   
gagana83
Verus,kod nas pedijatri uglavnom savetuju formulu do prve godine,a onda kravlje,mada ima i onih koji kazu da moze od 9. meseca.
Ja sam Uni prvi put dala kravlje mleko sa nepunih 11 meseci ali sam adaptirano skroz izbacila nakon mesec dana,jer sam kravlje uvodila skroz postepeno.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Dohrana
16.9.2010 16:39:42   
*Alexx*
Paaaaa... rizikujući da "opalite" po meni jer preterujem, mi smo odlučili da, za sada, dajemo Andreju formulu do druge godine. To je stav za sada. Treba da idemo na kontrolu, pa ćemo se još posavetovati sa pedijatrom.
Na više mesta sam pročitala da se formula savetuje do druge godine, a i čula od više ljudi... jedino još nisam od našeg pedijatra user posted image


< Poruku je uredio Alexx RR -- 16.9.2010 16:40:46 >


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Dohrana
16.9.2010 16:53:34   
Verus
Odlicno! Znaci ja cu moci isto to: sa obzirom da mi ne smemo kravlje mleko.  Jos je rano da diskutujem sa pedijatrom kada da probamo da vidimo ima li reakcije...neko kaze sa 8 meseci, drugi smatraju nikako pre 2,3 godine....dobro je znati da mogu da joj nastavim davati specijalnu formulu....

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Dohrana
16.9.2010 17:15:38   
Anoniman
Ne znam kako je sa ostalim ad mlekima, znam da Bebelac ide po brojevima, 1,2,3, i ti brojevi označavaju uzrast. Sa Lukom nisam stigla do 3-ke (ako se ne varam), sa dvojke smo rešli na kravlje, sa 9 meseci. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Dohrana
17.9.2010 10:45:03   
usamljena
Mame please javite se user posted image Zar nema niko da koristi Apt 3? Ocajna sam, Una nece da ga pije, a sinoc je plakala celu noc. Verovatno je bila gladna ili je imala grceve od ove 3-ojke. Kravlje mleko nece ni pod razno. Da li smem da joj dajem i dalje broj 2, sta mislite? On je od 6-12 m

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Dohrana
17.9.2010 10:46:35   
Jeca*
nemoj kravlje, kupi neko drugo adaptirano ako nece to. A do tad koristi dvojku, koju je htela da pije. Nece jos nista biti ako nekoliko dana duze pije dvojku

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Dohrana
17.9.2010 10:48:41   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

nemoj kravlje, kupi neko drugo adaptirano ako nece to. A do tad koristi dvojku, koju je htela da pije. Nece jos nista biti ako nekoliko dana duze pije dvojku


Potpuno se slažem. Andrej pije Novalac 3, i prija mu.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Dohrana
17.9.2010 10:55:27   
mihi
Usamljena ja dajem mom klincu koji ima skoro 2 godine Nestle junior 1+, probaj vrlo je blago i ne smrdi!
user posted image

< Poruku je uredio mihi -- 17.9.2010 10:59:38 >

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Dohrana
17.9.2010 11:17:55   
usamljena
Mihi nisam sigurna da li treba da menjam formulu, Apt 1 i 2 je lepo pila  ali 3 ne ide nikako, ne popije cak ni pola od onog  pre. Ma kupicu opet br 2, i ja mislim da ne bi trebalo skoditi. Nisam strucnjak ali pretpostavljam da je ovo neka "pojacana" varijanta ali njoj ne godi.
Hvala Vam mnogo, tu ste uvek da pomognete user posted image


_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Dohrana
17.9.2010 11:19:56   
Jeca*
Pazi, ja mislim da formula treba da bude prilagodjena uzrastu. Znaci trojka ima u vecoj kolicini sastojke koji su potrebni tom uzrastu za koji je namenjena. MOzes ti jos par dana dvojku, a onda probaj opet trojku, ako ni tad ne ide, promeni formulu. Njoj sad treba vise kalcijuma, gvozdja...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Dohrana
17.9.2010 11:21:28   
Anoniman
Tačno tako. Neće joj ništa biti ako još neko vreme prima manje tih sastojaka, jer je to ipak više nego ako ne jede uopšte. 

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 168
   RE: Dohrana
17.9.2010 11:47:23   
usamljena
U pravu ste u potpunosti. Samo me strah da nece hteti nikako. Vidim da mnoge mame imaju problema sa pronalaskom odgovarajuce formule, mi smo imali tu srecu da nam je prva koju smo uzeli odgovarala ali sta da se radi! Ako budem morala menjati- promenicu. Samo da jedeuser posted image

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Dohrana
17.9.2010 11:49:24   
*Alexx*
Usamljena, nije to tako strašno - promeniti formulu user posted image Samo moraš da joj daš vremena da se navikne na nju. Andreju je trebalo jedno nedelju dana da se navikne na AD mleko. 

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Dohrana
17.9.2010 12:09:30   
usamljena
Ma ja sam takva po prirodi, ne volim promene i svega me strah user posted image Sva sam blesava. Pokusacu sve zaista, za user posted image sve. Sad cemo jsti pa idemo u kupovinu. 

_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Dohrana
19.9.2010 22:48:15   
usamljena
Da se javim, otkrili smo "tajni sastojak" u Apt 3- biljna ulja! Od toga ostaju oni prozirni crvici. Ja sam se prepustila laksoj varijanti- kupila sam opet br 2 i dete pije.
Hvala svim mamama koje su bile tu da pomognu, divne ste user posted image


_____________________________

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce




(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Dohrana
4.10.2010 16:58:51   
Anoniman

Kumina ćerka ima 2 meseca i koji dan. Ne sisa, na Nan1 mleku je, i mala je gladna svaka dva sata, a trebala bi jesti na 4 sata (valjda) po onome što piše na kutiji. Kuma razmišlja da pređe na Nan2, ali ne zna od koliko meseci sme? Jel hrani neko bebu Nan ad mlekom?

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 173
   [Obrisana poruka]
4.10.2010 17:00:56   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Dohrana
4.10.2010 17:01:59   
Anoniman
Ne znam da li sme. Kod Bebelaca, ako se dobro sećam, na dvojku se prelazi sa 6 meseci. Ne znam kako je kod Nan. 

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here