|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolposkopija i biopsija
25.1.2013 18:10:56   
Rosita
Ćao žene! Je l ima neko iskustva sa kolposkopijom u trećem trimestru, 8. mesec trudnoće, je l bolnije to nego inače i je li bezbedno? Hvala!

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Kolposkopija i biopsija
12.7.2013 21:05:12   
Moiraina
Prekjuče sam bila na kompletnom pregledu kod mog dr. Radio mi je briseve, papu i kolposkopiju. Uglavnom, reče mi on da imam kondilome (grrrr, nikada ih nisam imala, to se sigurno pojavilo posle drugog porođaja) i primetio je na grliću da postoji mesto koje se ne boji jodom (što znači da ima nekih sumnjivih ćelija, inače golim okom se ne vide nikakve promene). Reče mi da je 90% siguran da je uzrok tome HPV virus, ima više vrsta od kojih su neki opasni (tj. mogu biti uzrok raka grlića materice, tipovi 16, 18, 33 i još neki) i neki bezopasni, koji izazivaju kondilome. Naravno, moguće je istovremeno imati nekoliko vrsta. Pošalje on mene u laboratoriju da uradim test na HPV, to treba da uradim sutra (trebalo je juče, ali nisu hteli da mi rade zato što je to mesto tretirano jodom, pa bi to moglo da utiče na rezultat), ali su mi rekli da će rezultati biti za mesec dana otprilike. Malopre me zove da mi javi rezultat papa, IIIa grupa, kaže da je to netipičan nalaz, da postoje sumnjive ćelije, ali da ćemo definitivnu odluku o tome šta ćemo dalje doneti nakon rezultata HPV-a. Malo me je smirio, kaže da to ne mora ništa da znači, pogotovo što ne postoje vidljive promene na grliću, što je dobro, ali da ako je u pitanju "opasni" tip virusa, da će mi raditi biopsiju, a ako ne, pokušaćemo to da rešimo nekim vaginaletama. Sad mi je kao malo lakše, jer vidim da nije nešto mnogo zabrinut (on je inače veoma oprezan), pa sam se smirila, inače sam bila kao na iglama. Nadam se da neću morati da radim biopsiju.... user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Kolposkopija i biopsija
12.7.2013 22:29:31   
Sanchy
Svojevremeno sam imala ranicu na grlicu materice pa i ako je papa bila ok,II,dr.me je poslala na biopsiju ,za svaki slucaj da bi se videlo sta je ispod...inace kod te dr sam isla 17 god,otisla je u penziju i mogu reci da je bila izvrstan ginekolog..Biopsiju sam radila na Klinickom centru kod DR.Kesic,mnogi znaju za nju,takodje odlican ginekolog,,u svakom slucaju apsolutno me nista nije bolelo,ni sekund..rezultat sam cekala par nedelja,sve ok..ranica se spontano povukla u roku od godinu dana...u svakom slucaju samo je bitno odabrati pravog lekara isto kao i kod porodjaja i nikakvih problema nece biti,,

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Kolposkopija i biopsija
12.7.2013 22:52:42   
Moiraina
Ja mom dr verujem potpuno i šta god da kaže da treba da se uradi, uradiću, naravno. Baš je oprezan i nikada ne govori nešto u šta nije siguran, što meni skroz odgovara. Tako da, verujem da sam u sigurnim rukama, ali da me je strah, naravno da jeste. Nervira me to što sad treba da čekam mesec dana dok ne budu rezultati (u stvari, tek sutra idem da mi uzmu taj bris za analizu), ali kapiram da je nešto ozbiljno on bi mi sigurno rekao.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Kolposkopija i biopsija
23.7.2013 13:14:53   
Ivanka 75
Uzel sam nalaz kolposkopije:
III / akas, šta to znači?
Treća grupa sekreta, to znam ali ovo akas šta je... ?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Kolposkopija i biopsija
4.8.2013 17:35:11   
Moiraina
Meni stigli rezultati HPV genotipizacije, nalaz negativan. Treba da se čujem sa dr da vidim šta dalje...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Kolposkopija i biopsija
4.8.2013 22:13:31   
Tiziana
user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Kolposkopija i biopsija
2.9.2014 21:13:11   
Mala Elena
Da li kondilomi tj HP virus imaju negativan uticaj na zatrudnjivanje i da li se prenose na bebu ako se ne uklone do trudnoce?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Kolposkopija i biopsija
2.9.2014 21:25:18   
Tiziana
Ne,ja ih imala kad sam prvi put yatrudnela.ne prenose se na bebu,ali ne valja ih imati na porodjaj jer beba moze da se zarazi pri prolasku kroz porodjajni kanal.ne secam se tacno kakvih posle moze da ima problema.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 7:07:48   
Misha i Ljisha
Radila sam i kolposkopiju i biopsiju i utvrdjeno je da imam visokorizicni HPV. Ostala sam trudna nesto malo nakon biopsije. Kada sam se porodila i ponovo uradila testiranje na hpv ispostavilo se da ga je moj organizam sam eliminisao. Kaze mi dr ako se organizam sam ne izbori sa hpv-om u prvih godinu dana da se najcesce desava da se nece ni izboriti i da se onda povecava verovatnoca dobijanja raka grlica.

Hpv ne moze da se ukloni odnosno mogu samo hpv bradavice tj niskorizicni tipovi a visokorizicni tipovi hpv-a ni ne stvaraju bradavice tj kondilome vec izazivaju promene na tkivu grlica. (bar sam ja tako to sve shvatila i razumela neka me ispravi neko ko je upuceniji).

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:08:50   
Tiziana
Ja imam HPV iz srednje i one grupe sa najmanjim rizikom,ali neku nezgodnu kombinaciju.
Sve u svemu 2x sam zatrudnela najnormalnije i rodila zdravu i pravu decu, rodjenu prirodnim putem. Naravno da je bolje da nemas kondilome kad zatrudnis, ali i ako ih imas,nije smak sveta.ja sam ih skidala negde oko 20. nedelje. Drugi put sam ih imala izmedju dve trudnoce i savetovano mi je da ih skinem pre nego sto ponovo zatrudnim i tad mi je radjena i biopsija,

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:25:17   
Mala Elena
Da li se na kolposkopiji ukazuje na to da li je nisko ili visoko rizican?

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:33:42   
Azra_
Ne. Za tipizaciju hpv-a je neophodno da se uradi biopsija i uzorak pošalje na analizu.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:46:36   
Mala Elena
Tiziana, moram ti reci da je u trudnoci jedna devojka po preporuci doktorke otisla na spaljivanje i da je prokrvarila i izgubila bebu.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:53:26   
Mala Elena
Misha i Ljisha , pre nekoliko dana na jutarnjem programu je gostovao doktor iz te oblasti i rekao da su lazne price da ce se hpv virus ili kondilomi sami od sebe eliminisati, oni nikada ne nestaju, mogu samo da napreduju. Najbolje je spaliti kondilome ali nisam razumela sta da hpv virusom-da li on ponovo izaziva te bradavice ili ne? Sto se bebe tice , na porodjaju moze da se zarazi dok prolazi kroz porodjajni kanal ,samo to znam.user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 22:55:20   
Tiziana
Da,izuzetno je bitno u kojoj se nedelji trudnoce skidaju kondilomi,bas zbog mogucih komplikacija.
hpv tipizacija se radi kao obican bris,a patolog na osnovu nalaza biopsije ce savetovati da se uradi ili ne uradi hpv tipizacija.nije znaci za utvrdjivanje hpv virusa nije potrebna biopsija.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 23:00:38   
Tiziana
I ja znam da je hpv virus koji neke zene imaju i koji ne nestaje,ali ne mora da znaci da postaje gore.on izbije u vidu kondiloma usled pada imuniteta,stresa i sl,ali ne uvek..zink je dobar u kontrolisanju hpv-a i kondiloma..

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 23:29:24   
Mala Elena
Tiziana , da li se biopsija radi samo ako postoji ranica na grlicu materice?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 23:42:03   
Tiziana
Mislim da je ranica ili promena tome slicna indikacija da se radi biopsija.mislim,ali me nemoj drzati za rec,da mozes da imas kondilome,ali da ne nosis hpv virus!!!meni je radjena biopsija zbog ranice,a uz to sam imala i
kondilome koje mi je skinuo radio talasima.to je bilo drugi,put.prvi put,kad sam bila trudna,nije mi radjena biopsija,nisam imala ranicu,samo kondilome.i tad su mi skinuti radio talasima.a skinuti su prvenstveno zbog porodjaja,ali i zbog toga sto oni u trudnoci usled hormona bujaju.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 23:46:31   
Mala Elena
Uskoro imam kontrolu kod ginekologa pa cu traziti preporuku gde mogu to da proverim. Ako jos nesto zatreba pitacu te ..hvalauser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Kolposkopija i biopsija
3.9.2014 23:58:51   
Tiziana
A jesi ti trudna?

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Kolposkopija i biopsija
4.9.2014 6:08:47   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Misha i Ljisha , pre nekoliko dana na jutarnjem programu je gostovao doktor iz te oblasti i rekao da su lazne price da ce se hpv virus ili kondilomi sami od sebe eliminisati, oni nikada ne nestaju, mogu samo da napreduju. Najbolje je spaliti kondilome ali nisam razumela sta da hpv virusom-da li on ponovo izaziva te bradavice ili ne? Sto se bebe tice , na porodjaju moze da se zarazi dok prolazi kroz porodjajni kanal ,samo to znam.user posted image



ako je to tacno a mislim da nije user posted image , onda MEDLAB ima mora ponovo da mi uradi analize. Naravno da cu opet proveravati da li imam hpv ali kazem drugi put nakon nesto vise od godine njega nije bilo po analizama. I mislim da sve zavisi od tipa HPV-a kao i od imuniteta osobe

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Kolposkopija i biopsija
4.9.2014 7:14:20   
Maslacak15
mala Elena ne znam koji dokotor je u pitanju ali ili si ti pogresno shvatila ili on nije u pravu. I svakako je moguce da je kod Mise virus prosto prosao. HPV infekcija sama prolazi tj organizam je eliminise u ogromnom broju slucajeva. Cak i kada su u pitanju sojevi 16 i 18 koji su najagresivniji. Samo u malom broju slucajeva, sto je verovatno kombinacija genetske predispozicije, smanjenog imuniteta i dodatnih faktora dolazi do takozvane perzistentne infekcije koja znacajno uvecava rizik od transformacije tj pojave maligniteta grlica. I ta perzistentna infekcija ne moze da se leci tj zena ostaje pozitivna.
I uklanjanje kondiloma nikako ne uklanja HPV. Virus nije samo lociran u kondilomima nego svugde po grlicu, infekcija je opsta tako da ako skinete kondilome niste resili problem virusne infekcije.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 4.9.2014 7:16:19 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Kolposkopija i biopsija
4.9.2014 7:18:11   
Misha i Ljisha
Maslacak upravo je meni moj dr tako i objasnio.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Kolposkopija i biopsija
5.9.2014 14:01:59   
Mala Elena
..."uklanjanje kondiloma nikako ne uklanja HPV. Virus nije samo lociran u kondilomima nego svugde po grlicu, infekcija je opsta tako da ako skinete kondilome niste resili problem virusne infekcije. "
E hvala na ovome. Ne znam koji je doktor u pitanju, bilo je na pinku u jutarnjem programu. Meni je doktorka sumnjala na kondilome, isla sam kod privatnika u Clinicanovu i doktor Pavlovic mi je rekao da nije nista i da uzivam u zivotu. user posted image A moj ginekolog mi dao uput za Dia Lab da radim screeaning i bio je pozitivan. Dalje se radi tipizacija ali nista, ostalo je na tome.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here