|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 10:31:02   
suzi kju
Ja mislim da nije socijalizivan, on ne ume sa mojom decom da se igra.
Ali neminovno je da njegovo ponašanje odstupa od ponašanja druge dece. Specifičan nacin igre, stalno od igračaka, jastuka, obuce, sta god da uzme, pravi gomilu, vice kada prica, jako place, para uši . Nekako je u svom svetu, periodično. U nekom momentu slusa sta mu pricamo, kazemo da nesto uradi, donese vec u sledećem ne reaguje. A recimo tamo na pregledima je super saradjivao, tako da ja mislim da je zapušten i nesocijalizovan. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 751
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 11:04:01   
bebilule
Suzi mislila sam da je bas selo. Nisam mislila da je to nedostatak, vec prednost, zato pitam. Djeca na selu su bas okruzena raznoraznim stimulacijama i, mogu skoro generalizovati, izrastaju u prave male sposobne zvjercice. Zato sam pitala. 

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 752
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 11:22:45   
jance
Dobar dan. Srecna slava svima koji slave danas. Mi smo imali turu vristanja od 6 do 7 jutros. Kakila je pa se razbudila a svugde bio mrak pa nije mogla da vileni pa je vristala. Ja sam oplakala turu jer sam vec premorena a pocinje opet grlo da me boli i da kijam. Razmisljam da kupim Ogiju cepove za usi. Kika je ukomirana, ona se lepo naspava a Ogi jadnicak se budi pa ide u wc pa pita koliko je beba pojela pa da li sam joj pelenu zamenila.... bojim se da ce ispasti da nesto ne slusa u skoli jer je nenaspavan jer je beba plakala nocu pa ga budila. A nemam gde sa njim. Gde god da spava - njen plac cuje. 

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 753
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 13:05:45   
jess021
Srecna slava svima koji slave! 
Mi smo jutros isli da vadimo krv Lenki, crp 70, dobila Tridox. 
Ne slazem se da se u Srbiji zuri sa psiholozima i logopedima, vec je obrnuto. Kad cujem komentar za dete od 3 godine koje ne prica ma lenj je, ma decak je....nije mi dobro.
Naravno da govor nije presudan vec celokupno razumevanje, ponasanje deteta ali cinjenica je da se kod svih problema u razvoju najvise moze uraditi dok su mali i sto pre roditelji dobiju smernice kako da to rade.Kod tog deteta sto Suzi pise def postoji problem, ali vec je uveliko mogao biti resen da roditelji nisu takvi kakvi jesu. 
I moja deca gledaju telefon, tablete ali zna se sta i koliko. Eto L ume da isprica celu Crvenkapu od pocetka do kraja a da je kazem da Mimi peva cele pesme na srpskom i madjarskom 😊
Nije hvaljenje dece poenta vec da se ne ide u krajnost, ne mislim da svaki dan treba raditi sa njima ne znam ni ja koliko treba ih pustiti da sami uce, istrazuju. ..ali pustiti dete ceo dan ispred tv-a, telefona ili sl je za njihov mozak ravno katastrofi. 
By the way, gde nam je Smesko? Opet pitam.
Ana, kako ste danas?
Sanjice, kako ti je tata?

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 754
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 13:25:31   
Sanjica26 RR
Smeško je lajkovala kad sam joj poslala poruku za rođendan. Poslacu joj sms u putu kako su.

Jess, tata je za sada ok. Videcemo narednih dana.

Bas mi je zao sto su nam deca cesto bolesna.

Sto se tice govora imamo temu, ali ajde da ne budem kruela.user posted image Napisacu i ja koju. Sofi je po svemu odskakala od Teodore. I u motorici, i u govoru. U smislu da je T radila sve pre vrsnjaka. I sada je drugacija. Kod Sofi je sve bilo skolski. Govor nije bio na zavidnom nivou. Mi smo krenuli kod logopeda i ako nam je vaspitacica u vrticu rekla ma kakvi. Ali mislim da svaki roditelj treba da prepozna problem kod deteta i da brzo reaguje. Sofi sada prica razgovetno. Cita kao da je prvi razred. T cesto kaze, pa neka deca u mom odeljenju ne citaju tako. T u tom periodu nije tako citala. Sto se tice crtaca sve je u granici normale. Mora mnogo da se radi sa decom da bi bilo napretka.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 20.1.2019 13:27:33 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 755
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 13:25:46   
Maslacak15
ja to sigurno nisam savetovla, telefon i televizijuuser posted image . Ja imam drugacije iskustvo... ali nebih da generalizujem. Samo ukazujem da su deca razlicita i da postoje razlike u individualnom razvoju koje su sasvim prirodne. Samo zato sto su moja deca prohodala sa 9,5 meseci na primer ne znaci da cu da govorim nekom cije dete ne hoda sa 13 da mu treba fizijatar. Jer mislim da ne treba. A kad smo kod toga znam slucaj jedan licno videla, letovali su sa nama, divni ljudi. Mala je tada imala 11 meseci, drama nece da puzi nezna na noge itd. Deset dana provedenih sa njima u grckom hotelu - moj zakljucak.: 200 % situacija je rezultat delovanja roditelja. Koji su dete nauccili da bude sedentarno. Oni su nju non stop drzali u krilu, non stop, ona proba da ase izmigolji oni je vrate da sedi. A oni su visoko obrazovani i jako posveceni. Sindrom prezasticenog deteta.
I posle kad njima dune stave je na pod i onda " jao nece da puzi" hahahahah Sigurno se tu poklopio njen temperament ali su oni svojim prezasticenim stavom direktno doprineli ubedjena sam. Prohodala je na kraju sa 18 meseci detetu ama bas nista ne fali. A nagledala se fizijatara i fizijatara. Da je neko spustio na pod sa 5 meseci da se sama batrga sigurna sam da bi prohodala bar sa 14.... al dobro.

Mozete da radite sa decom koliko ocete, ako oni nisu razvojno spremni ne moze da se dete natera. Ja imam dete koje je tapsalo sa 7 meseci i dete koje nije htelo dad tapse sa 18. I tako, nebih da davim. Treba imati strpljenja i sigurno da je vazno pravovremeno prepoznati problem ali mozete is ebi da napravite problem u glavi i masirate dete a da problem ne postoji realno.


(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 756
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 16:07:05   
Rosita
U pravu ste obe. I jess i maslačak, i ne ide se na vreme, i "bespotrebno se ide". Na žalost, na vreme ne idu najčešće oni koji bi trebali, a oni koji ne bi znaju da preteraju. Ali bolje otići, uvek sam za to. Pa čuti od nekog stručnog ko pogleda dete da nema razloga za brigu.
U primeru koji navodi maslačak, čudim se kako neko od autoriteta ne reče tim roditeljima da puste dete na pod😨.  Meni je ovo dete koje suzi opisuje za brigu, što ne znači da neće biti sve bolje, samo da roditelji naprave zaokret.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 757
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 16:23:51   
Maslacak15
jeste rosi slazem se i to sam primetila da nekad upravo oni koji bi trebalo da odu ne odu jel su u specificnoj vrsti negiranja problema.... U ovom slucaju koji sam opisala jesu im naravno govorili ali je to kod njih izgledalo ovako. Spuste bebu na pod jednom dnevno na pola sata a ostalih 23,5 h im je u rukamauser posted image I onda se majka sekira sto ona ne ume da puzi, u tom momentu se jos vojnicki vukla sa 11,5m pa uzme ona da joj podize guzu user posted image user posted image Kao da ce tako da nauci...Kazem ti bili smo sa njima u hotelu 10 ak dana , pravi resort, sve je bilo na jednom mestu plaza restoran igraliste, druzili smo non stop se pa sam bas mogla da posmatram u kontinuitetu. Jesam ja rekla, al ne mozes biti nepristojan. To je prosto njihov nacin zivota i. I onda sedimo i pijemo i tracarimo na verandi a mala od 11,5 m sedi sat ipo na komad u krilu kod tate i ne mrda, tj cak i proba povremeno da izadje a on je onako mahinalno vrati u krilo.... Dok smo bili na plazi ona je non stop drzana na lezaljci. Zasto ne moze da se igra u pesku pobogu?? Umela je samostalno da sedi, umela je i da puzi vojnicki, sta bi joj falilo?? I primetila sam jos jednu stvar- otac je bio jos grdji od majke u tom zastitnickom stavu. E pa posle su resavali sa fizijatrima isli 3-4 puta nedeljno na vezbe i izmlatretirali se. Sve iz najbolje namere. Devojcica danas ima 3,5 godine preslatka je i napredna...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 758
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 16:59:48   
IvanaSK RR
Smesko je bila bolesna, pa deca.. Promenila mob pa joj ne otvara rr, treba joj memorijska.. A i malisan u nezgodnom periodu pa nista ne stiže..

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 759
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 18:32:33   
Rosita
Evo i moj N 39 🙁. A sami smo. Kako dobije T, to je 39+ 😈. Dadoh mu brufen

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 760
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 18:44:44   
suzi kju
E bre, bezveze bas za temperaturu. Brzo da prodje!Moje mackice kasljucale pre dva dana, i ja im dala sirup islanski lisaj, i smirilo se. Samo da prodje na tome... 
Mi danas isli do igraonice malo, pa rucak, pa sam nesto peglala i sad kuliram, pa posle spremanje za posao i sve u krug, posao vrtic kuca pa jovo nanovo. 

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 761
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 18:47:01   
Maslacak15
Opet😒....

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 762
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 19:03:54   
vonavoj
Vracamo se iz Palanke,vrat i ledja ukocena..ni brufen vise ne pomaze..uzas.Mm nije bolje,ima bronhitis,zaova zamolila drugaricu da ga poslusa,jer nije hteo kod dr..kod naa se zakazuje i ceka 5 dana,a nema temp da je hitan..a da ceka nece.ma luda kuca..uglavnom dobio neki antib..na bolovanje ne moze..Jess,bas visok crp.Rosi,jel.pije antib? Ne moze da prodje bez antib,nema sanse.Ana,nisam ispratila,kako su tvoji momci?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 763
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 19:08:31   
Rosita
Von, D je prošlo bez ab, on je bolovao ned-utorak. A mali sad, evo trenutno je hladan i jeo je, čeka nas noć.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 764
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 19:18:18   
Sanjica26 RR
Rosi, bas nije to trebalo. :(


Evo Sofiji se vraca temperatura. Videcu sutra da uradimo krvnu sliku.I kod dr privatno.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 765
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 19:39:57   
milicicak
Rosi, drzi se.
Sanjice, nadam se da ce S biti bolje.
Ana, kako su tvoji momci?
Mm je dosao sa posla u 5:30, ja otisla da kupim kafu i tek u kaficu kad mi je konobar rekao da se rasprodala zbog slave shvatim koji je danas dan 😃 pa sam se cas_tila brazlisko indijskom mesavinom umesto standardne.
Mini buba je pocela da kupa V sa nama, svi budemo mokri na kraju ali je beskrajno zabavno

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 766
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:08:59   
jance
Pocinjem ozbiljno da se pitam kako mame sa troje dece prezivljavaju dan. Izvadila sam maramu za nosenje ( imam neku iz domace radinosti) ali moram je oprati prvo jer je prepuna smrdibuba bljak!
Ogiju sad bas treba miha paznja da bi lepo krenuo ovo drugo polugodiste. A i Kika danas bas pokazuje znakove ljubomore, kad god beba kenjka oba bas tad mora da prica nesto bitno samnom. A kad beba spava ona bi da gleda crtani.
Beba se opet poeemetila sa jelom, niko ziv vise ne zna kad jede niti kad spava i koliko spava niti kad kaki....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 767
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:21:31   
Misha i Ljisha
Da se pridruzimo klubu. Evo P poceo da slinabi i vec se budio pet puta. Nema temp ali ne mora da znaci da je neve dobiti. 😞 Rosi ja se nadam da ce i N brzo proci kao i D. Ana i za vas se nadam da ste bolje bas visoke temp imaju tvoji muski. Jess nisam ispratila. Sta je sa maleckom?
Mi danas bili do mojih. Pa se vratili oko 4 pa mi bili brat i sestra of strica. Ooni su nas oraspolozili. Tj mene. Ja u minusu i dalje. Bice bolje. Bice bolje

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 768
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:26:49   
Sanjica26 RR
Kod nas svako sa svojom boljkom. Ja odoh da se tusiram, pa mm i ja dezuramo zbog Sofije. Sutra na radne zadatke. Bice cupavo jer nas dvoje radimo.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 769
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:38:08   
jess021
Uf Rosi, javi jel pala temp. 
Ljiso, i L imala temp  3 dana temp, danas vadili krv, cep 70. Pije ab. Samo da pocne da deluje. Sutra ih kaka cuva pa ce i M ostati kuci.
Ja moram nesto da zavrsim za posao jer su mi u petak hakovali komp na poslu. Da ne poverujete kakav virus, sedim i gledam kako mi nestaju ikonice sa ekrana. Program u kom radim, office, pretrazivaci, Skype. ..posle su zvali vlasnicu da traze otkup. Unbelievable! 
Eto, svega mega.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 770
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:38:22   
Maraj
Vece mame
Pa sta je ovo...opet virusi user posted image ozdravite svi brzo
Rosi , kako je N. Bas mi je zao sada njega...sve se skoro desavalo, nema 3 nedelje jel da....nije mu sad i T trebala. Kad dolaze tvoji momci?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 771
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:39:48   
Maraj
Bože jess.sad citam sta si pisala. ... zar se i to radi! To hakovanje i otkul! Gde ja zivim...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 772
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 20:57:58   
Misha i Ljisha
Sanjice pa ona nije bolje? Ja sam.mislila da ste vi danas isli do tvojih da je S ok.
Evo zasto P nije ni trebao ici u igraonicu. Bilo je prosto neizbezno. Namazah mu vaporub na grudi. Budi se stalno jadan. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 773
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 21:13:56   
Sanjica26 RR
MLJ, isli smo jer nije imala temperaturu. Ne povraca vise. Sad joj opet raste. Nadam se da nece skakati previse.
Ja sam poslala mm u hitnu. Kaze nesto mu vibrira u grudima. Aj ti lepo u hitnu. Sreca preko puta mu je. Samo neka sekiracija.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 774
   RE: Razgovori mama 01/19 [chat]
20.1.2019 21:38:47   
Rosita
Ej bre, sanjice🙁. Javi za muža.
Jeste, maraj, tri nedelje. Sad je ok, samo da lepo spuštam do ujutru, da možemo kod običnog dr ako opstajava. Njega u 4 stavih da spava normalno, u 6 39. Kašlje on pomalo ove nedelje. Samo ne znam da l prvo da ga vodiđ u lab. Videću. Moji sutra veče dolaze.
Jess, svašta. To neki klinci igraju igrice. Šta se desilo na kraju sa otkupom ☺?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here