|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
18.9.2008 15:45:12   
Anoniman
Kažite mi šta mislite o tome? I od svoje mame sam čula da su kupovne pelene, koje mi sada koristimo, ustvari jedna skroz bezveze stvar jer su bebe ustvari stalno suve. U neku ruku je to dobro, ali sa druge strane, deca jako dugo nose pelenu. A nisam ni znala za njihovo kancerogeno svojstvo...

Sve u svemu-kakvi su vaši komentari na ovu temu?




< Poruku je uredio guppy RR -- 22.2.2009 11:07:08 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
19.9.2008 8:55:13   
oliveradj
I ja sam cula o tome da su pelene lose narocito Pampers (bas cu postaviti temu u vezi sa njima) tekst je odlican i u skolici za trudnice su nas ucili da kupovne pelene dovode do steriliteta i da je bolje kupovati tetra pelene. Sto se tice pocinjanja koriscenja nose tu ima razlicitih iskustava od moje drugarice kuma je prvom detetu drzala pelene do cetiri godine, dok druga devojcica skida polako pelenu sa godinu i po obema je koristila Pampers. I ja svojoj malenoj koristim Pampers nisam zadovoljna, ali sam polako presla na Daipers. Sad je vreme hladnije ukljucim grejalicu i pustim je cesto da bude golisava kad je presvlacim da bi taj deo bio na vazduhu, o tome sam citala da radjenjem toga bebina koza dise i da je preporucljivo to cesto raditi. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
19.9.2008 18:21:06   
Biba
Ja sam svojoj deci kombinovala pelene. Svi su nosili i jednokratne kao i tetra pelene, zavisno od situacije (da li smo kod kuce ili negde idemo, koliko smo finansijski komotni, itd.) i smatram da nije toliko presudna vrsta pelena na to kad ce dete prihvatiti nosu. Mislim da je to stvar naseg angazovanja i istrajnosti, da ce se svako dete nauciti na nosu onda kad ga ispravno ka tome usmerimo. Ja sam sa prvim detetom bila toliko ambiciozna da sam je sa sest meseci pocela stavljati na nosu, svakog dana u isto vreme (kad bi nesto napravila u nosi svi smo oko nje aplaudirali i smejali se, tako da je ona vrlo brzo shvatila sta treba da radi da bi se svi smejali) i postigla da odbacimo potpuno pelene sa 14 meseci. Sa drugim detetom nisam imala uopste vremena da je stavljam na nosu tako rano, a kada sam kasnije htela - ona nije htela. Tada sam radila od 8.00 do 20.00h, skoro da je nisam ni vidjala, a kada mi se radno vreme konacno normalizovalo, bilo je potrebno svega 3-4 dana gole guze i nose da nauci sta treba (sa njene dve godine). Trece dete je naucilo da koristi nosu tek sa dve i po godine i ne povezujem to sa jednokratnim pelenama vec sa tim da ga nismo stavljali na nosu dovoljno rano. Trebalo mu je nekoliko dana bez pelena da ukapira sta radi i da trazi nosu.

Mojoj bebi sada koristim iskljucivo jednokratne pelene i zadrzacu se na njima (nemam vise ambicija da perem pelene, nesto sam umorna od toga). Imam gomilu tetra pelena u ormanu (od prethodne dece) spremnih za upotrebu i koristicu ih samo u krajnjoj nuzdi. Nameravam da uvedem nosu isto onako kako sam radila sa prvim detetom i verujem da ce to biti OK.

A iako postoje kancerogena svojstva jednokratnih pelena, pitanje je u kojoj je to meri (jer je maltene sve sto je u nasem okruzenju pomalo kancerogeno). I sta sa kancerogenim delovanjem nekih namirnica koje nam deca jedu ili piju (suhomesnati proizvodi, vestacki sokovi, hrana puna stetnih aditiva i konzervansa, ...) ili sa zagadjenim gradovima u kojima odrastaju?! Smatram da decu treba maksimalno zastititi od svih stetnih faktora sa kojima smo suoceni pa i od moguce kancerogenosti pelena - njihovom pravilnom upotrebom, odn. ne dozvoliti da se pelena prepuni, menjati ih cesce.

I naravno, sto pre na nosu.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
28.9.2008 13:12:33   
guppy RR
Ja bi se ubila, da sam morala na početku još i pelene da perem, MAJKE MI!

Nekad je bilo drugačije, bile su oko tebe žene koje su ti pomagale oko bebe. Ja sam bila sama kad sam se porodila, kad je muž morao na posao, pomagala mi je tetka, a onda od njihova 2 meseca starosti niko više. Tako sam i sama htela i odgovaralo mi je, ali to samo zato, što sam sebi pojednostavila stvari maksimalno. Pranje pelena ne bi došlo u obzir...


< Poruku je uredio guppy -- 28.9.2008 13:13:43 >

(odgovor članu Biba)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
28.9.2008 13:19:28   
Lu
Ja nisam sigurna dali je zdravije ili ne ali i ako je,nebih se stigla brinuti još i za to,mislim da mama više treba da uživa u svojoj bebici a obaveze oko nje pojednostavi koliko je moguće.
Uostalom,da su pampersice ili druge jednokratne pelene toliko štetne pa već bi se pokazalo.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
29.9.2008 19:58:28   
guppy RR
Htedoh još napomenuti...
A ko se pita o VAPAJU MAJKE, koja više ne može SAMA da postigne sve to, što traži ovo moderno doba?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
29.9.2008 20:06:43   
gracija
Ja zaista ne znam da li su pamucne pelene zdravije ili ne...Kad sam rodila svoju kcerkicu prije cetiri godine da mi nije bilo pampersa ne znam sta bi bilo od mene.Jednostavno ja ne mogu i tu obavezu da stavim sebi na ledja.
Ako Bog da kad stigne i ova bebica ja cu da koristim jednokratne pelene.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
24.11.2008 13:48:07   
prase
Vidim da je starija tema u pitanju, ali moram da se oglasim. Za početak da napomenem, mi smo se odlučili za "Pampers" pelene...

Činjenica je da generacija onih koji su odrasli u "Pampers" pelenama (uopšte, pelenama za jednokratnu upotrebu) nije još počela da rađa decu - bar ne na ovim našim prostorima. Zbog toga ne možemo da znamo da li je istina ili ne da ove pelene utiču na sterilitet. Bila je afera u vezi ovih pelena, da se u njihovoj proizvodnji navodno koristi nekakva hemikalija koja se takođe koristi za zaštitu trupova brodova (da brod ne bi potonuo, kao ne propusta vodu) - koja je usput kancerogena. Sa druge strane, ovo je bilo vezano isključivo za one pelene koje pretvaraju tečnost u gel i na taj način obezbeđuju da bebina guza bude suva. Nisu sve pelene za jednokratnu upotrebu takve. Uzgred budi receno, isti sistem postoji kod uložaka, onih "suvo i sigurno" tankih uložaka - pa ne vidim da je neko digao paniku zbog toga. Istini za volju, nije da nema razloga, poznajem lično osobu kojoj je ginekolog rekao da uzrok njenog problema sa zatrudnjivanjem može da bude dugogodišnja upotreba tih uložaka, verovali ili ne.

Ipak, ove pelene koje mi danas kupujemo i koristimo, a naši roditelji nisu - na Zapadu se koriste već 2-3 decenije. U vreme kada sam ja bila beba, najveći fazon je bio imati rođaka u Americi pa da ti donese pelene za jednokratnu upotrebu - da se praviš važan kada odeš u goste :). Dakle, mi ne testiramo pelene na svojoj deci, testirane su na malim Amerikancima i Zapadnoevropljanima user posted image ...

Na kraju, evo još jednog mog iskustva: kada sam izašla iz porodilišta, u stanju u kojem samo porodilja prvorotka može da bude (znači: sve me boli, hodam pogeta, ne mogu da sedim, ne mogu da ležim, nemam apetit i ne znam šta da radim kada beba zaplače), moja tetka je sebi uzela za pravo da me zove svaki dan i da mi ispira mozak o tome kako će mi sin biti sterilan ako koristim "Pampers". Nisam mogla da verujem kako može to da mi radi, vidi da se jedva držim i da nemam pojma kako ću sama sa bebom kada mm počne da radi (što je bilo 7 dana nakon mog izlaska iz porodilišta)... Noći sam provodila čekajući da beba zaplače, dok sam ja u pauzama i sama plakala, misleći da sam nikakva majka što koristim "Pampers". E, onda sam ojačala, stala na svoje noge i jednog dana otkačila tetku da mi više nikada ne pokreće tu temu.

Priznajem, još je uvek u meni crv sumnje da moja odluka nije ispravna, ali bar mi neko neće istog dopingovati svaki dan. U ostalom, moje dete (da ne kažem: moja deca, još je rano :)) će odrasti uz mnoge druge stvari koje mene nisu okruživale: računar, plazma TV, Sony Play station, mobilni telefon, bežični telefon, dect telefon, mikrotalasna pećnica, otrovne igračke sa olovnim bojama... Da ne pominjem vakcine koje ja nisam primala, hiljadu dušebrižnika koji otimaju decu ako procene da ih ne odgajas prema "standardu", razne jonizatore vazduha i tako dalje. Jednostavno, treba neke stvari prelomiti i ne osvrtati se.

(odgovor članu gracija)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
24.11.2008 13:51:19   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: prase
Dakle, mi ne testiramo pelene na svojoj deci, testirane su na malim Amerikancima i Zapadnoevropljanima user posted image ...

user posted image user posted image user posted image
obožavam tvoj stil pisanja, a ova rečenica me je srušila sa stolice

I ja sam otkačila ljude koji su mi krali energiju i činili me "lošom majkom". Svi mi pravimo propuste, pa ako bude Pampers tvoj glavni propust, stvarno nije strašno, veruj mi.

BUDI JAKA!!!!

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
24.11.2008 17:48:52   
prase
Hvala na podršci, puno znači... MM je od početka uz mene, ali nekako mi bude lakše kada se još neka mama složi sa mnom user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
25.11.2008 8:55:35   
Anoniman
Ja sam otvorila temu, pa osećam potrebu da se javim.

I ja koristim Pampers, sada već samo noćnu pelenu, ali do nedavno smo koristili redovno. Ovu temu sam otvorila iz čiste radoznalosti šta mame misle o tome. Nisam planirala da menjam Pampers za pamučne pelene, jer mislim da je dan i ovako kratak, a ne još i platnene pelene da perem. Moje mama i baka kada pričaju o tome šta im je bilo najgore kada smo mi bili mali, baka kaže Pranje veša uopšte, pa onda kada se moja mama rodila pranje pelena, jer ona nije imala veš mašinu. A mama se žali na pelene i uz mašinu, ja sam imala luksaciju kuka (rekli su mami da nikada neću prohodati), pa je morala mnogo široko da me povija u nadi da će se to srediti (da zaključimo - svaki put kada se upiškim - minimum 3 pelene su spremne za pranje.

U tom smislu, ŽIVEO PAMPERS! A da li ima posledice... Dok sam čitala tvoj tekst, i meni su pali na pamet ulošci... I ne mogu da verujem da mogu da imaju veze sa problemima oko zatrudnjivanja. Pa šta ćemo mi žene? Ne valjaju tamponi, ne valjaju ulošci... user posted image

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: PAMUČNE PELENE - VAPAJ BEBA I PRIRODE
22.2.2009 10:12:58   
mihi
Mene baš interesuje ova tema. Isprobala sam skoro sve sem domaćih pelena. Pampers, Huggies, Libero, Daipers. najbolje su mi Libero one su i najskuplje, i nisu loše Lets go Pampers ali one su za decu koja hodaju. Trenutno kombinujem Libero i te lets go Pampers super su za noć a mogu da ih koristim jer je Miloš malo krupniji. Inače pelene za zapadno tržište su nešto sasvim drugo u maramice su kao peškirići, mnogo deblje i kvalitetnije. Da li neko ima iskustva sa domaćim pelenama. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 10:59:14   
Jacaca
Drage moje jesu pocele da radjaju decu, moja cerka ima punih dvadeset od 28.10.2008. a njene 4 drugarice su trenutno u poodmakloj trudnoce, nasa deca su u to vreme takodje odrastala na pampersu, samo sto smo ga nabavljali u inostranstvu, ali to tada nije bio nikakav problem, plate su nam bile po 2000DM a vize nisu trebale, tako da smo se uvek dobro organizovale da ona koja moze napuni kola i za nas ostale i tako u krug. Mada moja cerka ima cistu(vodenu) na levom jajniku, ali imam je i ja punih 20 godina, a odrasla sam na pamucnim pelenama, mada i preko njih se uvek stavljao onaj plasticni deo da ne procuri(kao musema) tako da mu to na isto dodje. Mislim da to nema veze sa sterilitetom.user posted image user posted image

< Poruku je uredio guppy RR -- 22.2.2009 11:08:29 >

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 11:22:10   
Buba76
Nisam sve iscitala,vidim nesto se radi o pelenama i sterilitetu,to je neko provalio glupost pa se sada raspravlja o tome???
Mi smo pre 3 meseca ostavili pelene jeeeeeeee.
Inace,koristili smo Pampers,Huggies,Libero,Baby Love.Sve su bile dobre.Na kraju pelene za odvikavanje Baby Love=-super su,kao gacice ali ipak malo nesto upiju ako se omakne

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 13:54:01   
mihi
Draga Buba kada se govori o sterilitetu i pelenama misli se na dečake a evo i zašto. Smatra se da je optimalna temperatura na kojoj se odvija spermatogeneza najviše 37oC, a navodno se u pampers i drugim takvim pelenama razvija temperatura i preko 40oC što oštećuje testise kod dečaka. Ja mislim da je ova priča potpuno glupa, da je tako svi muškarci unazad 30 godina u Americi bi bili stewrilni što nisu, jer su se tada pojavile prve dipers. Tako da bez brige ovu teoriju naročito zastupaju pedijatri u domu zdravlja. Veliki pozdrav za sve mame sa foruma i bez brige.

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 14:06:09   
Lu
Ma to sa sterilitetom je obični reklamni trik koji su pokrenuli upravo proizvođači pamučnih pelena.
Baš me zanima kolika je temperatura u pamučnim pelenama preko kojih ide i ona zaštitna guma i u čemu je onda razlikauser posted image
U biti nemam ništa protiv kome se da prati pelene nek izvoli,meni je lakše smotuljat i bacit i nesmatram da time radim loše svom djetetu,pampers mi je zakon nikad ih nismo mijenjali jer su nam već više od dvije godine dobre.
mihi ja neznam nijednog domaćeg  proizvođača pelena,možeš li navesti nekeuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 17:43:27   
maša
Nešto su nama u školici za trudnice pričali kako se na zapadu vraća u trend korištenje pam pelena- ma sve se bojim da nemaju i servis za pranje istih....!!!!Meni ne pada na pamet da koristim  pam pelene (jedva sam čekala i široki povoj da skinemo)-pa tačno bi šiznula da još i njih peruckam po xx kom dnevno.Onom što je smislio pelene za jed. upotrebu i vlažne maramice treba spomenik podići!!!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
22.2.2009 19:23:47   
mihi
A ove Boni suprims pelene, oni su prvo pravili uloške za žene jesu li to domaće ili sam se prešla?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 9:46:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Postoje platnene pelene na čičak kao jednokratne?


IZVORNA PORUKA: lu

user posted image
Peru se u mašini

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 9:50:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Kako su dooooooooooobre. ja to kod nas nisam videla. A jesu od spolja obložene nečime da ne puštaju?


IZVORNA PORUKA: lu

Jesu valjda ,ma nemam pojma ,na rr ba imaš temu o tome i žene ih šiju i prodaju,i u Hr je to dosta koriste,kao zdravije je,meni su isto slatke.
Možeš otvoriti temu "pamučne pelene",još je neko osim proleće rekao da ih koristi!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 9:51:20   
Anoniman
Zille je rekla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 10:17:01   
Anoniman
Koristila sam ih dok nije zahladnelo. Sada i ja koristim jednokratne. Da imam masinu za susenje vesa sigurno bih koristila i dalje pamucne, ali ovako nemam uslova da ih susim svaki danuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 11:52:13   
*Alexx*
A kako perete ukakane pamucne pelene?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 11:53:18   
Anoniman
Po maminoj priči, peru se prvo na ruke, nakon toga se iskuvavaju u mašini.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
4.11.2009 11:54:52   
oliveradj
Da prvo se properu rukom moja komšinica ih je potapala posle toga i uveče ih je sakupljene stavljala u mašinu i uključivala i tako svaki dan, kasnije je prešla na jednokratne!

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here