|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: stomačni virus
25.8.2012 23:05:59   
magde
a da i elektrolite dala sam nece bre ninako tako da sam stavila u koka kolu ama odgaziranu

_____________________________

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: stomačni virus
26.8.2012 0:40:19   
vonavoj
nisam te razumela za domace lekove,koji su u pitanju!
virus mora da protrci,traje 4-5 dana,ako je on veseo,super...samo neka pije tecnosti,ne moras da potenciras na elektrolitima,grozni suuser posted image ..ja sam na kasicicu davala,kvarno! spremaj pirinac,krompir,tost..procice vec sutra!

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: stomačni virus
26.8.2012 23:08:28   
magde
i da tocno vec sutra suuuper je pomoglo nam je ona SMECTA sigurno oma i kod vas

_____________________________

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: stomačni virus
29.8.2012 10:44:42   
vonavoj
nas je opet napao stomacni virususer posted image
nije feruser posted image ..sad joj se i guza ojela,to je ono najgore,pa cim je stavim na komodu pocinjeuser posted image user posted image

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: stomačni virus
13.9.2012 10:16:13   
NadaR
Mi danas kući . Sinoć bilo malo T , jutros proliv . Nije povraćao ,samo se žali da ga boli stomak .
user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: stomačni virus
13.9.2012 15:49:29   
magnetic
Nas jednodnevni stomacni virus prosao.Dunja povracala ceo dan i zalila se na bol u stomaku,a ja imala samo grceve i mucninu.Visnji nije bilo nista hvala Bogu.

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: stomačni virus
23.9.2012 20:05:05   
Modessty
Taman se spremili za vrtić kad Danilo danas oko 14h počeo da povraća! Nema temperature samo povraćanje. Vodila ga u DZ i doktorka kaže da je najverovatnije stomačni virus, ali nije isključeno ni da je reagovao na sirup Sinacilin koji je pio jutros.
Sad evo spava već tri sata. user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: stomačni virus
11.10.2012 19:03:06   
Olga75
evo da ne ureknem ( pu pu ) mi smo u prolaznoj fazi verovatno nekog stomacnog virusa
elem ,preksinoc oko 01 se probudi zvercica , kaze muka joj je , povratila i zadremala , pa se zalila da je boli stomacic , ja je izmasirala i ona je zaspala . Ujutru je kakala onako , malo redje ali nista spektakularno , kad je dosla iz vrtica odmah na nosu a ono tecno , kaze i u vrticu je isla jednom isto tako , nakon dva - dva i po sata ponovo tecna stolica . Noc je prespavala , jutros ponovo tecna stolica i pre par sati jedna malo redja ali manje - vise normalna
Juce i danas je dobila probiotik s tim da juce nije jela skoro nista ( tri kotura kuvanog krompira ) a danas je trazila sendvic i cokoladno mleko user posted image , naravno da je mleko krisom otvorila i popila u posle njega nije imala stolicu
videcemo sta ce biti nocas ali nadam se da prolazi

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: stomačni virus
11.10.2012 22:46:03   
boba 11
IZVORNA PORUKA: Nada RR

Mi danas kući . Sinoć bilo malo T , jutros proliv . Nije povraćao ,samo se žali da ga boli stomak .
user posted image
Isti slucaj prekjuce poceo da se zali na stomak uvece dobio T 38.5 juce jednom kakio malo redje a posle nista jeo je kao lud(stapici krekeri krompir belo meso).Danas opet kaze da mu krklja stomak slabije je jeo a sad opet T 38.Sutra je trebalo da krene u skolu al videcemo prepodne sta ce se desavatiuser posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: stomačni virus
12.11.2012 23:00:19   
Anck Su Nmaun
Da li taj stomacni virus moze da prati temperatura 38-38,5??? Citam sad u nazad i vidim da da... to nisam znala !
Tara je i u subotu i nedelju imala T, mislila sam da je grlo, medjutim tek u nedelju vidim straaasan proliv kod nje...ma sama voda, a zalila se da je boli tiba, sve smo mislili zato sto je gladna, jer nije jela skoro nista u subotu od tempoerature.
I danas ponedeljak, T vise nije imala, a proliv se zaustavio, evo vidim tek veceras. Pila cajic od dunje i probiotik.
Sutra cemo kod Dr svakako, ali mi nije jasna sad ta T user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.11.2012 23:03:04 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: stomačni virus
12.11.2012 23:11:45   
MarijaBg
Natalija je pre 10-ak dana imala taj virus. T 38,6 samo jedno vece, sutradan poceo proliv. 2 dana bio bas proliv, prvi dan 7-8 kaka, drugi 4-5, pa narednih nekoliko dana samo 2-3 dnevno, ali joj je danima bilo muka, nista nije htela da jede, 3 puta je i povratila kad pocne da jede samo joj se zgadi i povrati onako kratko u mlazu user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:44:06   
Anck Su Nmaun
Hana vec 3 dana ima proliv, neznam vise sta da joj dam, ne boli je stomak, nema T, ne povraca...al ne prestaje user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:45:13   
mihi
Pro life ili BUlardi loiko je stara?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:51:00   
cockic
ma samo uzmi one kesice za decu probiotik ima bacilac ili probiokid imuno i mislim da linex ima neke kesice ja sinu vec dajem ono iz kapsule otvorim izvadim prah i dam.a leni dajem sta nadjem u apoteci od tih kesica bacilaca nesto nije bilo a meni je on najbolji.dobro me podesti on krece sutra u vtric mogla bi mu davati par dana te probiotike.e povremeno i kad je kaka ok ubacijoj par dana te probiotike ja tako dam im za svaki slucaj.

lena mukica jutros kakila klikercice prvi put za 10 meseci da je imala tvrdju stolicu bas tako tvrdu,kaki ona onako kompaktnu kaku ali ove klikere ne do sad.inace jer ima ta tema o tvrdoj stolici beba ja joj uze sljivu malo pre pa da joj dam kasicu kad ustane.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:52:08   
Anck Su Nmaun
Sad ce 14 meseci, a mislila sam procice bez lekica, sem probiotika joj nisam nista davala. Caj od dunjinog lista, banane, jabuke.
Tari je proslo za 2 dana.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:53:02   
cockic
prolife je super ja sam malom ampule davala prvi put ih je pio sa nekih 16-17 meseci.

mihi kad kazes koliko je stara ja sve mislim da mislis na zivotinje ja uvek pitam koliko ima?izvini ali morah da napisem user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: stomačni virus
19.11.2012 10:57:12   
mihi
Cockic Hahaha,

Anck Pro life je super kjer ima 3 u 1 probiotik, prebiotik i malo vitamina i minerala koji se gube prolivom. Pitaj u apoteci da li smeš da daš maloj od 14 meseci?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: stomačni virus
19.11.2012 11:01:40   
mihi
Kako deluje PROLIFE?
Probavni sastav ljudskog organizma sadrži iznimno veliki broj bakterija od kojih su neke korisne, a druge štetne. Njihova ravnoteža određuje brojne funkcije probavnog sastava i utiče na niz procesa unutar organizma. Korisne bakterije sudeluju u probavi hranjivih tvari, štite nas od patogenih bakterija, sudeluju u sintezi vitamina K i nekih vitamina B skupine. Mnogobrojne su studije pokazale da stres, neadekvatna prehrana, često uzimanje antibiotika te povišena telesna temperatura mogu znatno narušiti ravnotežu mikroflore probavnog sastava što za posledicu može imati neugodne smetnje kao što su proliv, zatvor ili nadutost, a ponekad i ozbiljne infekcije.

Što je PROLIFE?
PROLIFE je savremeni regulator crevne mikroflore koji deluje prirodno i nema štetnih učinaka. Ovaj dodatak prehrani sadrži probiotik Bacillus coagulans i prebiotik glukooligosaharid te preporučenu dozu vitamina B-skupine.
Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije (WHO), probiotici su živi mikroorganizmi, koji primjenjeni u adekvatnim količinama pružaju zdravstvenu korist. Za razliku od probiotika, prebiotici nisu živi mikroorganizmi već sastojci hrane koji pospešuju rast i aktivnost crevnih mikroorganizama. Jednostavnije rečeno, oni su hrana za probiotike.
Zajednička primena probiotika i prebiotika ima sinergijski, odnosno pojačani učinak te se takvi preparati nazivaju sinbiotici.
Bacillus coagulans je mikroorganizam u obliku endospore koji je prvi put izolovan i opisan 1933. godine. S obzirom na svoja svojstva, rezistentan je na nizak pH te se za razliku od drugih bakterija ne inaktivira u želucu zbog čega brzo i delotvorno poboljšava stanje crevne mikroflore. Glukooligosaharid pripada skupini kratkih šećera (oligosaharida). Probavni sastav čoveka ga ne apsorbuje, stoga nije dodatan izvor energije. Kroz probavni sastav prolazi u nepromenjenom obliku, stimulise enzimske procese u probavi skroba, celuloze i vlakana te sprečava njihov zastoj i fermentaciju.
Vitamini B skupine (tiamin hidroklorid B„ riboflavin B2, piridoksin hidroklorid B6, cijanokobalmin B12) neophodni su za opšte zdravlje našega organizma.

Sastav PROLIFE suspenzije:
Bočica: glukooligosaharid, sladilo: fruktoza, aroma, limunska kiselina (E 330), konzervansi: kalijev sorbat (E 202) i natrijev benzoat (E 211). Zatvarač-spremnik: Bacillus coagulans (Lactobacillus sporogenes), Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium bifidum u količini od > 2,1 x 109 živih mikroorga- nizama sposobnih za umnožavanje, ekstrakt kvasca (Saccharomyces cerevisiae), koloidni silicij, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (tiamin hidroklorid), vitamin B12 (cijanokobalmin), maltodekstrin, trinatrijev citrat (E331), limunska kiselina (E330).
Ostali sastojci: Tvari za povećanje volumena: magnezijev stearat, koloidni silicij; želatina .maltodekstin, titanijev dioksid (E171), bojilo: indigo carmine (E332), trinatrijev citrat (E331), limunska kiselina (E330).

Doziranje i način upotrebe Prolife® suspenzije:
Jedna bočica dnevno, po mogućnosti ujutru. Poseban savremeni sastav zatvarača - spremnika omogućuje pripremu suspenzije liofiliziranog pripremanja neposredno pre upotrebe.
- Zavrnuti zatvarač udesno do kraja
- Dobro promućkati sadržaj bočice
- Otvoriti bočicu i popiti njen sadržaj

Napomene:
Može sadržavati mleko i sastojke koji potiču od mleka te soju i sastojke koji potiču od soje.
Potrebno je pridržavati se preporučene dnevne doze.
Dodatak prehrani nije nadomestak ili zamena uravnoteženoj prehrani.
Proizvod ne koristiti nakon isteka roka upotrebe. Čuvati od male dece.

Način čuvanja:
Na suvom mestu, pri temperaturi do 25°C.

Pakovanje: 7 bočica od 10ml

Deci se daje jedna dnevno nevidim ograničenja po uzrastu ali za svaki slučaj pitaj u apoteci.

< Poruku je uredio mihi -- 19.11.2012 11:02:00 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: stomačni virus
19.11.2012 11:06:28   
Anck Su Nmaun
Ja sam joj davala Bio gaja.
Probiokid imam, mozda da promenim???

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: stomačni virus
19.11.2012 11:17:00   
mihi
Probaj ovde imaš sve u jednom a i lep je ukus kao sokić pa ga deca rado pijuuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: stomačni virus
19.11.2012 11:20:34   
cockic
ja koliko sam osetila miris i ukus prolife kao neka narandza i moj mali hoce da ga popije ja ga razmutim u toj bocici u kojoj je i onda u sprica pa ga tako popije.
cena mu je pre par meseci bila oko 120din bocica ako se secam dobro ali neki put ne treba vise od 3-4 jer ide jedna dnevno user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: stomačni virus
19.11.2012 11:39:27   
Anck Su Nmaun
Jedna bocica dnevno user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: stomačni virus
19.12.2012 21:24:18   
Olga75
danas poslepodne se zali zvercica da je boli stomak i nista , oko sest seda na nosu , sve ok , dvadesetak minuta kasnije , ponovo se zali na stomacic i seda na nosu i tako od sest do osam je imala pet stolica i jednom povratila user posted image
pojela je par stapica i pola malo vode i eno je spava vec sat vremena
eto , pokupili virus user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: stomačni virus
19.12.2012 21:27:21   
branki*
bzv,olga...
koliko sam uvidela,to je vrlo cesto kod male dece..bitno je da ne traje dugo..ljubi maleckuuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: stomačni virus
19.12.2012 21:30:50   
Olga75
tnxuser posted image
ona je raspolozena i nema temperaturu , samo kad je " zavrne " stomacic onda je bila onako user posted image i kad je povratila uslo joj je u nosic pa smo morali da cistimo
joj sto ne volim kad su deca bolesna user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here